Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kuyumculuk

BaşlatanALİ AVNİTarih16/07/2011 15:14:01Yorum4

İlk mesaj
Arkadaşlar şöle bir fikrim var kuyumcu arkadaşlardan yardım istiyorum elimde canlı 180 000 tl var ilk etapta alyans evi gibi bir dükkan açsam 100-120 gibi tl yi alyansa ayırsam kalanını nakit tutup biraz ziynet altını ve hurdaya ayırsam potansiyeli yakalarsam bir gayrımenkulüm var onuda satıp takı çeşidide yapsam riski ilk etapta azaltmış olurmuyum sizce yapılırmı bu iş kuyumcu arkadaşlarım yorumda bulunursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Arkadaşım eğer daha önceden bir kuyumculuk tecrüben yoksa hiç bulaşma derim. Hurda altın alım satımı yapmak için belli bir kuyumculuk tecrübesi mutlaka şarttır. Alyans konusu şu an için hareketli olan tek kalem maldır ancak elindeki sermaye bunun için yeterli olur mu bir kere daha düşün derim. 120 000 TL yaklaşık 3 kilo kadar 14 ayar mal eder fakat stoğunun tamamını 14 ayar koymayacaksın haliyle, 14 - 18 karışık yapsan bu da elindeki sermaye nedeniyle daha az miktarda mal demektir. Ortalama düz bir 18 ayar alyans 5-6 gram gelecektir, bu da yaklaşık 300-350 adet alyans stokuyla çalışacağını gösteriyor. Bir modelde bayan boyu olarak 4, erkek boyu olarak da 4 boy stokta sürekli bulunsun dersen yani her model için en az 8 adet yüzük elinde olacaksa bu da toplam 40-50 modelle çalışacağın anlamına geliyor ki bu da yeterli olmaz.

Belki biraz karışık oldu ama özetle söylemek gerekirse elindeki sermaye bana biraz yetersiz gibi geldi. Dediğim gibi eğer biraz kuyumculuk tecrüben varsa sadece hurda altın alım satımıyla ilgilen derim. tabi ki elinde ziynet de bulundurmalısın. Eğer hurdayı çok hızlı bir şekilde nakite dönüştüremeyeceksen hiç bulaşma derim.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ticaret
yaklaşık 15 yıldır sektörün içinde olan biri olarak bu sıra kuyumculuk işini kesinlikle tavsiye etmiyorum. malüm altın fiyatlarındaki yükşelişten ötürü altın sektörü dibe vurma noktasına geldi, işi halen daha yapanlar yani yapmaya çalışanlarda bu sektörde eski tecrübeli kişiler ki onların da kar marjı oldukça düşmüş durumda. bana göre elinde ki bu parayla altın döviz kurlarını takip ederek günlük alımlar ve günlük satımlar yaparak para kazanabilirsin. elindeki kapital yüklü olduğundan yüklü alım ve satım yapacağından ötürü günlük güzel paralar kazanabilirsin. kolay gelsin. www.takicarsisi.com

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er

DK Mücevherat ve kuyumculuk olarak ; 25 senelik deneyimli kadromuzla ; elmas, pırlanta ve değerli taşlar çok çeşitli modeller özel kreasyonlarımız ,moda trendlerine uygun tasarımlarımız ve farklı modellerimiz ile bünyemizde yüzük, küpe, kolye, set takım, bileklik, bilezik, broş üretimi yapmaktadır. Modayı yakından takip eden firmamız sürekli ürün sirkülasyonu ile her geçen gün büyümeye devam etmektedir.
iletişim : http://www.d-k.com.tr/

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
30 dakikada Gram Altın Hemde Taksitle....
www.grams.com.tr

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm