Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Norveç'te Çalışmak

BaşlatanAyıboğanTarih08/04/2013 10:01:09Yorum5

İlk mesaj
Bir süredir Norveç'te çalışmak ve yaşamak hakkında bilgi ediniyorum.
Norveç dünyanın refah düzeyi en yüksek memleketlerinden birisi.o kadar ki,avrupa birliğine girmeyi bile reddediyorlar.5 milyon nüfusu var.16 bin civarında Türk orada yaşıyor.bu azımsanacak bir rakam değil.yurt dışında çalışmak deyince insanların aklına Amerika,Almanya gibi yerler geliyor.oysa Norveç'te çok daha fazla iş ve kazanç potansiyeli var diye düşünüyorum.yalnız Norveç'te çalışma prosedürleri hakkında geniş bilgiye sahip değilim.tam olarak nereye baş vurulur,kimlerden yardım alınır?bu konuda tecrübesi ve bilgisi olanlar bu başlık altında benim gibi meraklıları aydınlatabilirse memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
selam, ben Norvecde 11 yil kalmis bir kisiyim,5 yil insaat sektorunde 6 yil taksicilik yapdim, cok derin ve onemli tecrube ve bilgiler sahibim, ama bu bilgileri bir dijital kitab halinde yayinlamayi dusunuyorum,kitabi alibda okuyanlar Norvece nasil gidilmesi gerekir gittikden sonra ne yapipda orda kalib bir is kuracagini ve omur boyu oturum alacagi konulari maddeler halinde kitabimda yayinlayacam,Norvec halkinin ozelikleri bir yabancinin Norvecde nelere dikat etmesi gibi konulari tek tek mayinlara basmadan Norvecde nasil yasanir,dijital kitabimda pek yakinda cikaracagim,tahminen mayisin ortalarina dogru,bu kitabda yazilacak konular tamamen bir Turk vatandasi olarak benim 11 yilda basimdan gecen olaylar yasdigim anilardir...
MEHMET ALEMDAR

Yerleşim Kyrgyzistan / BiskekMeslek Ynsan kaynaklary
selam dijital kitabimdan kisa bir alintiyi buraya yaziyorum....

Norvecde gecen 11 yillik anilarim

once bu yaziya baslarken bismillah diyerek basliyorum ben bu kitabi yazamamin amaci genelde avrupa ozelde Norvece gidecek veya gitmeyi dusunen insanlar icin bir on bilgi ve klavuz olmaya calismak ve benim yasadigim tecrubeleri onlarla paylasib benim dusdugum hatalara dusmemelerini saglamak olmasini saglamaktir
MEHMET ALEMDAR

Yerleşim Kyrgyzistan / BiskekMeslek Ynsan kaynaklary

40-50 defa gidip gelmisimdir Norvece , evet dendigi gibi refah düzeyi yüksek bir ülkedir aslinda tüm iskandinavya ülkeleri öyledir hatta gelismis avrupa ülkeleri öyledir demek daha dogru olur fakat norvec ve danimarkada hayat cok pahalidir maaslar dolgundur fakat ev kiralari bin eurodan baslar bir paket sigara 7-8 eurodur, Dünyada en cok vergi alan ülkelerin basinda gelir, zengin petrol rezervlerine sahip olduklari icin avrupa birligine girmek istemezler , Dünyanin en mutlu insanlari norvec danimarka isvecte yasar fakat ayni sekilde Dünyada en cok antideprasan hap tüketen ülkelerin basinda gelirler, iklimleri hep soguktur günesi zor görürsünüz kendi vatandaslari yilda 3-4 defa günesi görmek icin sicak ülkelere seyahat ederler, iskandinavya ülkelerinde mesleki bir egitiminiz yoksa buralardada ezilmeye mahkumsunuzdur, en pis islerde calistirirlar ve en düsük maasi verirler , bu ülkelerin nimetlerinden faydalanmak isteniyorsa meslek alinip rahat bir yasam sürülebilir aksi takdirde meslegi olmayan birinin buralara gelmesi sagligi acisindan cok tehlikelidir.

Norvec isci elaman acigini krizdeki avrupa ülkelerinden getirttigi iscilerle giderir, Norvec abye üye degildir fakat diger ab ülkelerinde oldugu gibi norvecde oturum yada calisma izni almak imkansizdir.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Sayın malemdar,kitabınızı dört gözle bekliyorum.Halen Norveç'te misiniz?11 yıl orada çalışmak maddi yönden beklentilerinizi karşıladı mı?
Sayın kubay,söyledikleriniz maalesef doğru.Norveç'in çok soğuk olması,dünyanın en pahalı 2.nci ülkesi olması,geçerli bir mesleği olmayan fasıfsız kişilere bu ülkede pek şans tanınmaması Norveç konusunun en olumsuz özellikleri.

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ticaret
Im looking a job at chartering or vessel operation departments in your good company..
My professional occupations r Ship chartering , Operation , Repair , Agency etc.

Available my CV upon request
zafert68@gmail.com

Zafer Tozanoglu

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Denizci