Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İngiltere'de Oturum Ve Çalışma İzni. . .

BaşlatanescapetoparadiseTarih11/08/2012 22:52:06Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım bu kadar geç kaldığım içinde çok üzgünüm okudum gerçekten çok güzel bir ortam var fikirler var..

Ben 10 kasım 2012 ingiltereye taşınıyorum yani evlilikten dolayı 2016 ya kadar ( c ) sınıfı aile vizem var gittiğimde orda çalışma ve oturum hakkında bana yardım edecek arkadaşlar varsa benimle bilgi paylaşımında bulunurlarmı lütfen ..

Teşekkürler
Just Do iT... Never Lose Hope..._ Torul'lu

Yerleşim İngiltere / CambridgeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye9 yazı
merhaba,

bu konuyu detaylı olarak acentaların bilgi vermesi daha doğru olur..
Benim bilgim ise; buradan size turist vizesi verecekler muhtemelen..

orada tekrar başvuru yapıp eşinizin üzerinden oturum vereceklerdir size.. ilk zmaanlarda burnunuzdan getireceklerdir fakat sonunda muradınıza ereceksinizdir.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye42 yazı
bundan bir bes yil sonra neden geldim buraya diye dertlenmeye baslarsin calistigin maden ocaginin kokusunu london bridge nin kendisine degismessin, medeniyet dedigin sehrinin sokaklarinda gumushanenin izlerini arayip kendini teselli aramaya calisirsin,ama giden zamanlar geri gelmeyecek,yasadigin bir ulkenin haklarini birakip,insanin en dogal olan oturma ve yasama hakkini almak icin ecnebi kapilarda yillarca vakit kaybettirecekler,seninle ayni yasta ve makamda olan arkadaslarin isguc sahibi oluyorken sen hala yasama ve oturma hakkini alabilmek icin mucadele edeceksin,yazik etme kendine vatandas tavsiyesi

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye37 yazı

Kardesim evlilikle geliyorsun isin cok zor. bu ulkede oncelik cocuklar kadinlar kopekler ve son olarak erkekler gelir. Son siradayiz.
Memleketi mumla arayacaksin. Dil bilmedigin icin suruneceksin. Paran yoksa cok kotu. Vatandaslik almak cok zor. eger evliligin sorun olmazsa orta derecede zorlanirsin eger bir problem olursa allah yardimcin olsun cok zorlanirsin vatandas olmadimmi hic bir hakkin yok. Burdan bir bayanla evlenmekle hata etmissin. Burdaki bayan hic anadoludakilere benzemez. suan ne demek istedigimi anlamiyor olabilirsin 3 yada 4 sene sonra anlarsin.
cocugun kiz olsin erkek olsun 12-13 yasindan sonra seni asla takmaz ve bir soz soluyemez yada bir tokat dahi vuramassin. Turkiyedeki alistigin delikanliligi orda birak. burda cakala aslani bogduruyolar. Kolay gelsin. Imkanin varsa duzenini bozma

Yerleşim Yngiltere / LondonMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye37 yazı
Son olarak is bulmak cok zor uc bes kurusa onun bunun yaninda surunursun. Cok aranan bir meslegin yoksa surunmeye hazirlan. Cok buyuk sterlin bazinda sermayen yoksa iste kuramassin an azinda 6-7 yil.
Hic gormedigin duygusuzlugu, egoistligi, somuruyu, vicdansizligi, tek gecerli seyin para oldugu bu ortamda goreceksin.
Aklina takilanlari buraya yada ozelden yaz

Yeni Üye12 yazı
Yorumlarınız için teşekkürler
Ama benim ingilizcem çok iyi seviyede ha birde memleket güzel ben Herzaman gurur duydum ve duyacağım Bizim ülkemiz Dünya üzerindeki en iyi ülke en güzel Ülke çünkü biz bu topraklarda dünyaya göz açtık Ama sorum o değil sorun geçim derdi.

Bu ülkede çalana çırpana değer ve maaş var yani anlıcağınız helal kazanana değer verilmiyor. Mesleğimde iyiyim evet tecrubede sınır olmaz ama bende bir yere geldiğimin farkındayım aldığım maaş 1000 tl ye yakın net maaş( kimileri için woawww dedirtecek kadar çok ) ama ben ekmeğimi Kimyasallı, asitli, siyanürlü , metalı , makineleri tamir ederek çıkarıyorum bu işlerin riskini bilenler benimle azda olsa aynı fikirde olurlardı..

Birde ben yeni evli değilim Eşimle 2 yıldan fazladır tr de yaşıyorum. Benim eşim bence çoğu türk sonradan görme kızlarından bin kat daha iyidir Cambridge den kalkıp Gümüşhaneye gelmiş benle Benim dinime dönmüş benim hissettiklerimi benim kadar saf bir şekilde hissetmeye çalışıyor Yani Allah herkesin kalbine göre veriyor.. Eşimle vize için evlenmedim anlayacağınız..

12-13 yaşında çocuklarım beni tanımaz diye yazdınız Bu memlekette de aynı durum var artık bence daha berbat. Ben onları bir nasıl yetiştirildiysem öyle yetiştireceğim..

ben bu siteyi çok sevdim ya :) her şey seviyeli bir şekilde konuşuluyor burda.. Valla helal olsun.

Yerleşim Yngiltere / CambridgeMeslek Di?er
Yeni Üye37 yazı
Yazini hemen okudum. Esin ingiliz anladigim kadari ile. Bak hemserim bundan sonra yazacaklarimi sakin yanlis anlama. Sadece tecrubelerime ve yuzlerce benim gordugum Turk hemserilerimize dayanarak soluyorum. Isin zorluklarini anlarim. konuda hic birsey diyemez kimse. benim sana bahsetmek istedigim daha ozel konular.
Oncelikle bu ulkede cocugunu istedigin gibi yetistiremessin ailenin yanindan cok okuldalar. Okullarin egitim duzeyi yerlerde surunuyor. Cocuk ozel okula gitmesse vasat oluyor. Okullarda cete olayi var. Bir guruba dahil olmayan cocuk okulda
rahat birakmazlar. Kisacasi burdaki sistem sekillendiriyor cocugunu sen deyil. ne dersen de.
Esine gelince esinle Turkiyede yakaladigin mutlugu burda yakalaman cok zor. Sonucta onun kulturu ve o kultur deli gibi onu icine cekecek. Arkadaslari, ailesi, cevresi ya bir sure sonra sen etkisiz eleman olacaksin. Sen ne kadarda zorlasan.
Bunun gibi yuzlercesi gordum duydum. Yabanci ile evliliklerin %99 bosanma ile sonuclanmistir bu ulkede. Evliligim 2 yildan fazla oldu demissin. 10 yilda 15 yilda 20 ve 24 yilda yabanci esinden bosanalari gordum.
Sen bu ulkede vatandasta olsan yabancisin. Mutlugunu kaybetmek istemiyorsan duzenini bozma. burda aile huzurun kacar. Daha soyebilecegim cok sey var ama burdan yazamam. Esini seviyorsan bu ordamdan uzak tut. Yillar sonra pisman olmak istemiyorsan. Kolay gelsin

Yeni Üye12 yazı
Nevta kardeş Yadıklarını yanlış anlamıyorum. gerçekten dost acı söyler bu ata sözüne çok değer veririm.

Bu karar verildi bir kere. Çocuklara gelince Daha doğmadılarda Doğarsalar inşallah ben onları gözümden ayırmam diye düşünüyorum Benim babam bana nasıl bir klavuz olduysa bende onlara olurum inşallah...

Dediğim gibi verilmiş bir karar denemekte fayda var denicez. benim aile vizem var 2016 ya kadar yanı her 6 ayda bir girdi çıktı yapmam lazım Bu çalışma vizesi ve oturum hakkında bilgilerin varsa paylaşırsan çok sevinirim.. Haaa olurda 2012 kasımına kadar Tr ye yolun düşerse Misafirim olarak beklerim Gümüşhaneye..

Allahım herkesin kalbine göre verir inşallah..

cevaplarını bekliyorum

Çok teşekkürler değer veripte parmaklarını benim için yorduğun için..

Üye979 yazı
sevgılı kardesım anlattıgın kadarıyla vasıflı teknık elemansın bence bu ısinle ılgılı ıngılterede gıtmek ıstedıgın bolgelerde bır ön çalışma yap muhakkak bıryerlerden cevap gelır bunun dısında ıngıltere calıskan adam ıcın ekmegın kazanılabıldıgı bır yerdır cok arkadaslarım su an ordalar calıskan olanlar devam edıyorlar ama calısma azmı olmayanlar gerı dönduler dayanamadılar, anlayacagın bu ıs bırazda sabır ısı ılk etapta bıraz zorlanırsın ama yenge hanımda calısacaksa bu yukunu hafıfletecektır.
Çocuk konusunda ıse evde sızlerın verecegı terbıye cocuga otokontrol saglayacaktır ama arkadas cevresı muhakkakkı cok onemlı bunada dıkkat dersenız cocuktan yana basınızın agrıyacagını sanmıyorum.
Sonucta bır karar vermıssınız ınsallah hersey gonlunuzce olur bunun ıcınde su andan ıtıbaren atacagın her adımı cok dıkkatlı atmalısın yolun acık olsun kardesım.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye58 yazı
Merhaba,

Yukarda sayilan sorunlarin hepsi her ailede yasanabilecek durumlar.

Arabi, Türkü, Lazi, Çerkezi her millette bu tür sorunlar vardir. Bunlar hakkinda ne konussak boş bence.

İş konusunda, yurtdisina gitmek belki sizin için iyi olacaktir, belki de kötü. Ama eger imkaniniz varsa mutlaka gidin. En azindan bu tecrubeyi yasamis olursunuz. Sonucta rizki veren Allah. Gelme, evlenme etme tutma diyenlere pek kulak asma bence.:) Sonucta herkesin düşüncesi, amacı farklıdır.

Yukarda okudugum yazilar arasinda genelde sitem edenleri gördüm. Neden sitem ettiklerini de anlayamiyorum. Belki de bir türk daha giderse işlerinden olacaklarini düşünüyorlardir. Eger ingilterede yasiyorlarsa ve cok kotu durumdalarsa, geri dönebilirler. Kimse silah zoruyla tutmuyor. (Ama burada bir hayatimiz var, düzenimiz var, coluk cocuk var gibi bahaneler olacaktir mutlaka.) Ama sonucta önemli olan kendi mutlulugunuzsa mutlu oldugunuz yerde yasamaniz gerek. Ya da sitem edip baskalarini etkilemenin anlami yok.

Asil sordugunuz soruya gelecek olursam, benim bir bilgim yok. Yukarda bir arkadasin dedigi gibi acentelerden bilgi almak daha saglikli olabilir. Ya da ingilterenin yabancilar subesi sitesinden bilgi alabilirsin. Sonucta herseyin bir usulü vardir ve bellidir nasil olacagi.

Bu yolda basarilar dilerim.
Fikir yaydan çıktı bir kere..

Yerleşim Türkiye / PekinMeslek Ö?renci
Yeni Üye37 yazı
arkadasim ingilterede gectigimiz 5 temmuz'a kadar vatandaslik 2 yil icinde alinabiliyordu evlilik vizesi ile. Ama suan yani 5 temmuzdan sonra en az 5 yil evli olma sarti getirildi. Ingilterede bulunan vatandaslik sinavinida gecmen lazim.
is konusuna gelince tam olarak alanini yazmamissin. Ama senin ilk baslarda bizim Turklerin yaninda is bulabilirsin. Ama calisma saatlerin uzun olur dusuk ucret alirsin. Ingilizlerle calisman zor zaten. Her firsatta yabanci oldugunu hatirlatirlar. Yabanci olarak senin yasiyacan yer londra. kuzeylerde irkcilik var. Seni caninda bezdirirler. Kuzeyde kendi isin olmadikdan sonra is bulman zor.
Yani is olayi tamamen senin cevrene sana bagli. Ayrica gelince pkk yandaslarindan uzak dur. Hata sana dernege yada suraya uye yapalim gibi soz eden adamlardan kac. Sonra asla kurtulamassin.
Son bir tavsiye olarakta esin eskiden nerde yasadi ise o cevreden mumkun oldugunca uzak kalin uzak bir yerde yasayin huzur ve mutluluk ariyorsan. Bol sanslar

Yeni Üye42 yazı
yorumlari okuyunca hissettigim ve yasadiklarimda yalniz olmadigimi anladim,isin ekonomik ve rahatlik seviyesini de dusudugum zaman da turkiye yine cogu durumda avrupa ulkelerinden cok iyi durumda,yeni yerlesim alanlari aciliyor avrupada yeni yerlesim alani acilmasi diye birsey yok denecek kadar az,zaten nufus ortada,rahatlik seviyesi ve alim gucu yariyariya dustu ve ihtiyacin olan urunler pahalilasti,ekonomik sikinti irkciligi artirdi,su an bizleri buralarda tutan sebebler ufak tefekte olsa bir duzenimizin olmasi,bu duzenin az birazi turkiyede olacak olsa yarin turkiyeye donecek binlerce insan var,ama turkiyede ne yer ne iceriz korkusundan buraya temettu ediyoruz,ama nasip esasinda burada nasibini yiyen turkiyede de nasibini yer,korkacak birsey yok ama kolay olmuyor,ve bundan sonraki vakitlerde avrupa daha iyiye gitmeyecek,en iyi ihtimalle boyla kalir,su anki durumuda icler acisi,ben anlamiyorum burada yillardir turkiyeye gitmeyen oturum hakki almaya calisan hicbir sosyal hakki olmayan insanlar var,goc avrupasi degil artik,anlatmak istediklerimiz az cok belli olmustur,buraya gelesiye kadar burada bir vakit para enerji veresiye kadar turkiyede bunu yapacak olsan cok iyi yerlere gelirsin,hayata sifirdan baslamak isteyen buyrun gelsin

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye38 yazı
başlığı açan arkadaş hiçbir şekilde moralini bozma ve kafanda kurmak istediğin düşünceler gerçek olur umarım ...yaşanılan her örnek kişiseldir olacak diye birşey yok ..yolun açık olsun dostum
Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
Yorumlara göre fikirlerimi değiştirmem ama pozitif veya negatif yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum . Bu haytta her şşey insanlar için her denilen kelimeden ders çıkaracak bir kişiliğim var Yani bu haytta her şey toz pempe değil Ama ben pozitif bakmayı sev,yorum..

İnşallah yaradanım utandırmaz.. ve yürü ya kulum der...

Ben bu vatanı seviyorum Türkiye benim vatanım ama nafile geçim derdi.. Olurda işler yolunda giderse hepinizle beraber burda görüşmeye devam edeceğiz inşallah.

Bu arada bu kasım 2012 ye kadar yolu gümüşhaneye düşen olursa misafirim olsun Yaylaları gezeriz :))

Teşekkürler

Üye215 yazı
arkadaşım yurt dışında (avrupa) yaşama konusunda tecrübeli birisi olarak başına gelebilecek bir kaç not da ben düşeyim istedim..
insanlar seninle konuşmasına çoğunlukla "özür dilerim" yada "lütfen" ile başlayacak sonrada "teşekkür ederek" bitirecek..yaşayacağın mahallede insanlar - çocuklar bile- seni gördüklerinde çeşitli şekillerde "selam" verecek..bunlara hazırlıklı olmalısın.. cadde de yürürken olurda yolun karşısına geçmeye kalkarsan ve sana uzak bile olsa bir araç görürsen mutlaka senin geçmeni bekleyecek..onun geçmesini falan bekleyip te zaman kaybetme başaramazsın.. hız sınırı falan varsa fren yaparcasına o limite düşecek sakın şaşırma..ilerde çocuğun olurda kreş çağına gelirse sana mektup yolla**** en yakın okula kaydı için sizi beklediklerini bildirecek..ihmal etme.. (türkiyedeki gibi ikamet kaydı oyunlarıyla okul seçme heyecanından falan mahrum kalacaksın, dayanabilir misin) geçim derdine düşersen sana asgari yaşaman için çeşitli yardımlar için ne gerekiyorsa yapacaklar ama odun kömür makarna vermezler haberin olsun.. sağlık sorunların için başvuruda bulunursan sana gerekli tüm temel hizmetleri ücretsiz sağlayacaklar.. vs vs tabi bir iş yapmak istersen ve kazanırsan vergiden kaçamazsın paşa paşa ödersin.. daha çok şeyler söylenir de aile hasretine çare bulamazsın belki ama insan gibi yaşarsın dilini konuşuyorsan istediğin her işi yapabilirsin sermaye gücüne göre..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye567 yazı
Arkadaşım BECAUSE güzel özetlemiş. Avrupada hiç olmasa insan olduğunu anlayacaksın. Orada herkes eşittir. Kimse sana " Sen benim kim olduğumu biliyormusun " demiyecek, diyemiyecek. Avrupayı bırak Balkan ülkelerinde bile insan olduğunu anlıyorsun. Sana zengin fakir ayrımı yapmıyorlar. Önce insan gözüyle bakıyorlar. İngilterden falan yazanlar sakın gelme manasında yazılar yazmışlar. Acaba kendileri neden Türkiye'ye gelmiyorlar. Sor hepsinin bir bahanesi hazır. Emin olki onların çoğu Türkiyeye gelse bir an önce geldikleri ülkeye gitmek isteyeceklerdir. İnşallah bizde insanların birbirine saygılı olduğu, herkesin adalet önünde eşit olduğu bir ülkeye kavuşuruz. İşte o zaman Türkiye gibisi olmayacak.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Yeni Üye12 yazı
Güzel pozitif mesajlarınız için teşekkürler.. Benim memleketimde yurt dısından çok insan var ama bir tanesi oralar için iyi demiyor ama Dönüp güzel dedikleri Türkiyeyede gelmiyorlar.

anlıcanız bence işler ve düşünceleri farklı neyse Ben ülkemi seviyorum ama nafile yaşam zorlukları bizi sürükledi bu düşüncelere...

Bir kere koymuşum kafaya gidecem :)) İnşallah Allahım yardımcım olurda hem kendime hem aileme hemde Vatanıma layık biri oluruz oralarda..

Yorumlarınız için teşekkürler..

Yeni Üye38 yazı
...güzel haberlerini bekliyoruz Arif gönlünce olsun her şey ama unutma ingilterede de çay içersin lakin bizim yaptığımız sohbeti çok ararsın :)) habersiz eyleme bizi
Dış ticaret , e -ticaret , girişimcilik hakkında yazıları okumayı çok seviyorum.
Evcil hayvanlar ilgi alanım özellikle kuşlar ve balıklar.
Şiir okumak ve yazmak ayrıcı bir mutluluk kaynağı.
Bu ülkenin Türkünü,Kürdünü,Lazını ,Alevisini,Sünnisi bizim .
İnanın bana dostlar gökyüzü hepimize yeter
Yeni insanlarla tanışmak ,yeni fikirler üretmek için buradayım.
Dileyen herkes mesaj yazabilir
Dürüst ve sevgi dolu insanlara selam olsun.

Güzel günler göreceğiz güneşli günler / Nazım Hikmet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye347 yazı
kardeşim senin için en iyisi olsun diyelim,

hayat dair sıkıntı maalesef her yerde var,
ama önemli olan hayattan nasıl keyif aldığın,

tabiki ingiltere farklı bir coğrafya, farklı bir kültür, farklı bir aile ve sosyal yaşam alanı
sana nasıl geleceğini ancak 1 sene yaşadıktan sonra görebilirsin,
bazıları için ızdırap olur, alışamaz falan o zaman çekilmez tabi,
bazıları için ise bırakılıp gelinemeyecek bir mahal,

bana sorsan kasımı bile bekleme hemen git derim,
3,5 yıl yaşadım stoke da ama sor yaşadığım denizliden daha çok caddesini hatırlarım
:D
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye12 yazı
Güzel temennileriniz için teşekkür ederim inşallah bir gün orda veya burda bir yerde Çay içeriz ve muhabbeti koyulatırırız..
bence insan nasıl olmak nasıl görmek nasıl duymak isterse oyle yaşar...

umarı iyi olalım iyi dileklerde bulunalım..

Forever Turkey

Yeni Üye12 yazı
Hocam öncelikle hakkında hayırlısı olur diyorum. Londra'da 2010 yılı içerisinde 8 ay geçirip çaresiz kalarak geri dönüş yapan hem Bulgar hemde Türk vatandaşıyım. Oraya Bulgar vatandaşlığım üzerinden gittiğim için vize dertleriyle hiç uğraşmadım ve neticesinde vize ile ilgili herhangi bir bilgim yok. Ama oralarda vizeden çok çok önemli şeyler var. Çalışma izni ve lanet olası national insurance number (sigorta numarası).

Açıkça yazmak gerekirse; mevcut İngiliz hükümeti ırkçı ve daha da kötüsü artık çalışmaya gelen göçmen görmek istemiyor. Orada muazzam derecede çalışmaya gelen göçmen var zaten. Göçmenleri bezdirmek, pes ettirip memleketlerine geri dönmelerini sağlamak için her gün ya yeni bir kanun çıkartıyorlar yada var olan kanunu değiştirerek daha da zorlaştırıyorlar. Diğer taraftan nazikçe "Sadece parası olanlar gelsin. Batıyoruz, yabancılara verecek paramız yok. Yabancılar her yere saldırdıkları için kendi halkımız işsiz kalıyor." diyor.

Mantıksız gelecek ama 2010 yılının Mayıs ayında adamlar dehşet bir kanun çıkardılar :
1) Çalışma izni almaya başvuru yapabilmeniz için national insurance number almış olmanız lazım.
2) National insurance number alabilmeniz için çalışma izni almış olmanız lazım.
Kanun aynen böyle. Hadi buyurun, çıkabiliyorsanız çıkın bakalım işin içinden...

Aylarca uğraştım, araştırdım, tek çare yapabileceğine inandığın bir işyeri açmak. Dükkanı kiralarsınız, iş yapmaya başlarsınız ve buna paralel olarak fatura kesersiniz. Kestiğiniz faturalar sizin gerçekten iş yapabildiğinizin kanıtı olur. İlgili kuruma faturalarınızı gösterirsiniz. İkna olurlarsa size çalışma izni verirler. Arkasından da sigorta numaranızı alırsınız. Bu olaya İngiltere'de kısaca "Self Employed" derler. Bu paragraftan anlayacağınız gibi İngiliz hükümeti açıkça "Sadece parası olanlar gelsin." demektedir. Bunu yapabildiğiniz takdirde, sadece Londra'da bulunan 2 milyon işsiz kişiden çok ama çok şanslısınız demektir.

Gelelim olayın diğer boyutuna.. Diyelim kendi işinizi kurma imkanınız yok, o zaman vay halinize... Uzmanlık alanınız ne olursa olsun kendi alanınızda kaçak olarak iş bulma ihtimaliniz %1, diğer alanlarda ise %30. Sabahtan akşama kadar gazete ilanlarına bakmaktan başınız döner. Sağı solu, en alakasız bir işyerini arasanız bile telefonu açan, "sizli - bizli" konuşmaktan bile aciz bir adamın ilk 2 sorusu kolunuzu kanadınızı kırmaya yetecektir :
1) Tecrüben var mı?
2) Çalışma iznin var mı?

İngiltere'de hiçbir işyeri sahibi çalışma izni olmayan bir kişiyi riske girip işe almaz. Risk = 10,000 pound. Her ülkede olduğu gibi oralarda da kravatlı, resmi amcalar var. Çantalarını alırlar ellerine, mekan mekan gezerler. Baskın yaparlar. A'dan Z'ye kontrol ederler. Tabi bu riski alanlar da var ama boşuna almıyorlar. Yanına kaçak olarak başlayan bir işçiyi ortalama haftalık 200 pound'a eşek sudan gelene kadar çalıştırırlar. Söz konusu eşek, sudan bir türlü gelmez, o ayrı konu.

Bu kaçak çalışma muhabbetide mi olmadı? İşte asıl olay o zaman başlar. Bana göre bir Türk erkeğine en çok koyan mesele, karısının eline bakmak zorunda kalmasıdır. İlk başlarda normal olarak teselli kelimeler devreye girer : "Olsun, bugünler de geçer. Biraz sıkıcaz dişimizi. Bugün bana, yarın sana." gibi. Ama ya bu günler de geçmezse? Tam babamın söylediği gibi olur : "Para olmayınca aşk meşk kalmaz oğlum!" Hazır babamdan konu açılmışken "TAŞ YERİNDE AĞIRDIR EVLAT. BUNU SAKIN UNUTMA!" demişti ben oralara gitmeden. Meğer ne kadar haklıymış...

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye12 yazı
Anlıyorum.. Ama gidipte ara kazananlar bu hakları alanlarda var?

Yeni Üye37 yazı
fight_tr ne guzel aciklamissin bazi seyleri.
Bu ulkede kendi isini yapmayanlar surunur yada bogaz tokluguna calisir. Kendi isini yapacak sermaye gucune sahip olanlarin durumlari gozunu acmissa guzel. Kendi isini yapmak icin en azindan bir dukkan acmalisin. en kotu yerin kirasi 20bin sterlin yillik, 3 ayda bir deli elektirik ve su faturasi, yillik dukkan sigortasi, belediye vergisi uzar gider. Dukkani actiktan en az 6 ay idare edecek sermaye olmali.

Yeni Üye1 yazı
Ingilterede geldim aile birleşimi olarak geldiğinin 2 haftası evden kovuldum sonra barıştır birdaha evden kovuldum yaklaşık 5 aydır anmadan aldığım dut burnumdan geldi benim gibi ingilterede gelen evlilik yapmış tüm türkler evden konulmuştur ve beş parasız sona atıldım kebabı abilerde olmazsa alacağını babayı onlar sahip çıktılar vallahi açıkça söyleyin ingilizle evlenen babayı alır benim gibi benim kızında var ondan 5 aydır yüzünü gormuyorum eve almıyor kısacası burası hayal ettiğiniz bir yer değil meslek olsun olmasın dil bilmen lazım sahip çıkanın olmadı lazım yoksa babayı alırsın bu bur gerçek 07572617300 bu benim numaran 6 aydır bu ülkedeyim anam ağladı beynim durdu ne çok yiyeceğini şaşırdım ingiliz tarafından darbe tersine görürsün ingiluz kızı turkiyede farklı burada daha farklı evlenmiş gelen çay haline hmmmmm birde boşanmak bunlar akılları tür geldir atar seni dışarıya 3 4 6 8 ay aramaz sonra arar hiç birşey olmamış gibi davranır çünkü seni çok kullanacak pişman olur arar eyer uk pasaportun varsa mum gibiolkur yoksa uk hanımına buhrandan vay fay haline para ister tehdit eder kaydeder adamı ingiluz hatunu kısacası benim gibi mal gibi ortada kalirsin bu vur gerçek ister inanın ister inanmayın. Bu kizi döneceksin küfür edemedim bağlamasına burası aslanı kaplanı fareye bogdutturu be kadar anlatmaya gelip girmek yaşamak kazım 22 ay vuzem süresi kaldı kebaba devam 14;00 baslangin 01_30 bitiririm işi it gibi calususin. Sosyal hayatın olmaz tatilin olmaz haberin olsun alacağın rakam 250 300 400 450 ada idi bilirseniz yoksa babayı alırsın avrattan darbe yersin borusunun kivulyrdun bildirsin kivulyrdun takı uk pasaportun alana kadar sonra güç sende olur

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Turizm
Yeni Üye61 yazı
Im looking a job at chartering or vessel operation departments in your good company..
My professional occupations r Ship chartering , Operation , Repair , Agency etc.

Available my CV upon request
zafert68@gmail.com

Zafer Tozanoglu

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Denizci