Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devlet Teşviki İçin Proje

BaşlatancaglaradarTarih29/03/2013 16:10:20Yorum2

İlk mesaj
Üye109 yazı
merhabalar,

halihazırda yaptığım iş mermer sektörü. yeni bir fabrika kurmayı planlıyorum. bunun için yaklaşık 2,500.000 tl gibi bir yatırım yapmam gerekiyor. sorum şu;
1- bu rakamı devlet teşviği ile sağlayabilir miyim?
2- projelendirme çalışması için ne gibi yollar izlemeliyim?
3- projelendirme ve varsa konuya hakim bir danışmandan yardım almak isterim.

yardımlarınız için şididen teşekkürler.

Çağlar ADAR
ADAR GRUP®

Yerleşim TürkiyeMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye75 yazı
Çağlar Bey merhabalar,

Teşvik için 2 yol var;

1- Teşvik haritasındaki yerlere ve şartlara göre yatırım yapmak. Buralarda biliyorsunuz ki bölgeye göre yatırımdan personel SGK primlerine kadar birçok teşvik alabiliyorsunuz.

2- Kosgeb, TTGV, TÜBİTAK gibi kurumların teşviklerinden faydalanmak. Bunlarda da ortalama %50 destek alabiliyorsunuz. Bu destek geri ödemesiz ( hibe ) de olabiliyor, 1 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl gibi sürelerle kredi de olabiliyor.

Yatırım yapmak istediğiniz yeri ve diğer şartları belirlerseniz o zaman işiniz çok daha kolay olur. Aksi takdirde bu işte size danışmanlık yapacak kişi nereye çekerse oraya gitmek durumunda kalırsınız. Biliyorsunuz ki sizin için belki de hayati olan bu konu danışmanınız için bir müşterisinin sıradan bir işi olacak :)

Bunu da lütfen kabalık veya ukalalık olarak almayın.

Yardımcı olabileceğim birşey olursa lütfen yazmaktan çekinmeyin, ayrıca e-posta adresim enerji.uretim@gmail.com

Başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
Çağlar bey,

Birkaç senedir bu konularda çalışıyorum. Tübitak, TTGV gibi kurumların teşviklerinden yararlanmanız için Arge projeleriniz olması gerekiyor.
DPT' nin yatırım teşvik politikası ve hükümetin yatırım teşvik yönetmelikleri, uygulamaları bölgeden bölgeye değişir. Malumunuz en avantajlı bölge doğu ve güneydoğu anadoludur
Batı bölgelerinde de teşvikler var fakar batı bölgelerinde arsa konusunda bir destek yoktur. Zaten batıda en buyuk sorun arazidir. Arazi fiyatları fabrikanın yatırım maliyetlerinin en buyuk kısmıdır.
Hangi bölgede kurmak istiyorsunuz? Klasik imalattan farklı bir yönünüz var mıdır? Bunlar da önemli. Aslında her sektörde ve her işte bir Arge konusu yer alır. Önemli olan bunu görebilmek ve mevzuata uygun hale getirmektir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis