Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Süt Satışı

BaşlatansennanTarih22/03/2013 17:35:45Yorum12

İlk mesaj
Üye360 yazı
arkadaşlar hepinize merhaba,

açık süt satışını araştırıyorum. yapabilirsem acaba yapılabilecek bir iş midir? süt satışı hakkında birkaç sorum var. konu hakkında bilgisi olanlar, bilhassa bu işi yapan ya da yapmış olanlar varsa, sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.

* büyük şehirde gezerek günde kaç litre süt satılabilir? tahmini iyi bir satışla, bu şekilde günde kaç litre sütü bitiririz? süt satan arkadaşlar, en iyi ve en kötü durumda günlük kaç litre???

* bir de bu şekilde günde kaç kilometre yol yapılır?

satışlarda yasal izin yok, böyle biliyoruz. yasal izin yok, o halde insanlar nasıl bu kadar alenen nasıl süt satabiliyor. süt arabası 10 metre öteden ben süt satıyorum diye bağırıyor. adam hangi gün saat kaçta nerede süt satar belli. yeri yurdu belli. arabaların biri gidiyor biri geliyor. hiç mi trafiğe takılmıyor bu araçlar. bu nasıl yasal değildir anlamıyorum.

* bir de madem yasal değil, insanın aklına şu geliyor. bunun mafyası felan var mıdır? insanlar her muhitte kısmen özgürce açık süt satabiliyor mu? yani yasal boyutunu saymazsak başka takıntılar olabilir mi?

herşeyin yasal olanından yanayız. yanlız bu konular kafamı kurcalıyor arkadaşlar,

herkese selamlar.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye60 yazı
sennan süt toplama işi ne oldu onu bıraktın şimdi süt satma işini mi araştırıyorsun :)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Di?er
Yeni Üye67 yazı
Ne kadar süt satabileceğin senin düşünmen gereken bir şey . Ne kadar çok kişiye ulaşırsan o kadar çok satarsın. Yasal prosedürü normalde yasak ama evet satılıyor. Yakın bir zamanda bir duyum aldıydım Tarım il ve ya ilçe müdürlüğünden bilgi alabilirsin. Eğer üzerine kayıtlı bir süt hayvanı varsa bu hayvandan elde ettiğin ürünü pazarlayabilirsin şeklinde. Tarımil müdürlüklerinden veya belediyeden bilgi al. Bu işin mafyasını hiç duymadım.
Bize Heryer Trabzon

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı

hocam bu konuda bizim semte avcılar merkez mah her pazar sabhı süt arabası geliyor ve kuyruk var en az 50 kişi ve daha fazlası 1 saat içinde süt alıyor..demekki ürün iyi ve pazarda arz taleb olayı var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye360 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emin3467
sennan süt toplama işi ne oldu onu bıraktın şimdi süt satma işini mi araştırıyorsun :)

merhaba kardeşim,
süt toplama işine henüz başlamadım. sütü toptan satmak mı daha iyi olur, yoksa çiftliklerden alıp kapı kapı satmak mı daha iyi olur? bunu araştırıyorum. sütü kapıda kaça satarım, fabrikaya kaça satarım. bir anlamda fizibilite, karşılaştırma diyebiliriz. bir arkadaş sütü dolaşıp köy köy dolaşıp toplayamazsın dedi. hepsi zaten birilerine satıyordur. ellerinden alman zor olur dedi. kafam karıştı biraz. farklı yollar varmıdır buna bakıyorum. teşekkür eederim, her zaman fikir anlamında yardımın oldu bana.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye60 yazı
emocen litresini kaça alıp kaça satıyorsunuz veya sütü kaça maalediyorsunuz.
20 hayvanımız var demişsin yani günlük hayvana verdiğiniz yem girdisi-kira-işçilik-elkt-su -veteriner vs.. süt kaça gelmiş olup kaça gidiyor. bunu dağıtırken araçla dağıtımını yaptığınızdan ne kadar masrafı oluyor.yani açıklayıcı bir şekilde yazarsan seviniriz.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Di?er
Üye360 yazı
güncel

Üye360 yazı
k

Yeni Üye23 yazı
Merhaba toptan süt alacağım bir yer Varmi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye35 yazı
Merhabalar,

Bence güzel bir düşünce. Hatta ilerleyen aşamalarda (belirli bir bölge/muhit için) abonelik sistemi de kurulabilir. Sonuçta çocuğu olan v.s aileler günlük belli bir oranda süt tüketiyorlar. Bu sayede günlük, haftalık, aylık sabit satışların belli olur, ve sende direk adrese teslim edersin. Dergi aboneliği gibi birşey yani. Bunun yanı sıra telefondan veya internet üzerinden siparişde alabilirsin. Tabi bunlar ilerleyen aşamalarda olabilecek şeyler. Müşterilerinin güveninin kazandıktan ve kendini bu konuda ispatladıktan sonra diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye86 yazı
süt işini soğuk süt tankı alarak 200-400-500-1000 litrelik bir tankla yaparsanız çok güzel para kazanırsınız.
ankarada milletvekillerinin oturduğu semtte bile araçla süt satılıyor parakende olarak arkadaşlar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Veteriner
Yeni Üye7 yazı
slm arkadaslar..
bu iş güzel bence ama size bi kaç sorum olacak,
etrafınızda bu işi yapanlar varsa günde kac eve gidiyorlar ve kaç lt satıyorlar öğrenip buraya yazabilirmisiniz acaba.. şimdiden tşkler

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Esnaf
Yeni Üye56 yazı
Benim kardeşim haftada bir gun 250 lt satıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Veteriner