Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eczane

Başlatanbilselerdi34Tarih21/03/2013 15:00:24Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
Dostlar uzun süredir sitenin takipçisiyim.Girmek üzere olduğum bir işin arefesindeyim...Sağlık sektöründe maaşlı bir işim var.Hastane çaprazında bir eczane açmayı planlıyorum yeri hazır sayılır. eczacı değilim.Biliyorum mevzuata göre yasal değil ama bu sektörde gelir giderle uğraşamam veya bu işten zarar edip soğumuş bir çok eczacı var.ve bir şekilde hayatlarını idame ettirmek için bu işler yapılıyor.Benim düşüncem şu, bir eczacıyla işin başında durmak kaydı ile anlaşıp eczane açıp işletmek..İnanın şu an yaptığım işten içim çok sıkılıyor ve kendi işimle mücadele etmek istiyorum...haali hazırda 160 bin Tl sermayem var evim de yok kiradayım ama hep şu düşüncem vardır iş evi alır ama ev işi alamaz önemli olan gelir kaynağıdırtabi bu konudada fikir bekliyorum..Neyse Hastanenin tam karşısında bir eczane var benim talip olduğum yer ise 13 yıllık bir eczane yeri ve hafif çaprazında kalıyor başkada eczane yok 20 ye yakın branşı olan bir özel hastanedir,,hastane ile ilgili yönetim ve dr larla bağlantılarım var.Tabii ki her işin bir riski var sizce bu fırsatı değerlendirmelimiyim..Bu işin + yada - lerini söylermisiniz yada bir akıl verebilirmisiniz...

Yerleşim Türkiye / KmaraşMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye410 yazı
bilmedigin iş herzaman riskdir , bence maaşlı eczacı bulmak yerine para koyacak eczacı ortak bul derim,eczacının işe sahiplenmesini saglarsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye166 yazı
saglik sektöründeymissiniz, birsey dikkatimi cekti, gercekten eczanesi zarar eden eczacılar var mı, cok istisnadir saniyorum. eczane nasıl zarar edebiliyor ki?

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye285 yazı

Kardeşim her işin riski olduğu gibi bunda da risk var. Sonuçta ticaret yapacaksın ticarette kar ile zarar kardeştir. Gelelim eczacılık sektörüne kardeşim eczanede en başta eleman çalıştıracaksın buda sigortalı olmak zorunda yoksa sağlık müdürlüğü sgk müfettişleri ve vergi dairesi memurları (Elinde çanta akşama kadar dışarı da gezenlerden bahsediyorum) ile başın belaya gider. Sağlık müdürlüğü seni sık sık teftişe gelir eleman önlük giymiş mi resmi evrakların asılı mı kaç kişi çalışıyor kaçı sigortalı gibi şeyleri kontrol etmeye gelirler. Sigortalı çalıştıracağın için sgk ya prim ödemek zorundasın ve sgk ya borcun olmamalı çünkü keseceğin faturaların %98 sgk kurumuna olduğu için sgk senden her ay sgk ya borcun olmadığına dair yazı istiyor borcun var ise işlerin uzuyor. Eczaneyi aldığında fazla stok yapma depolar mal fazlası verelim derler almayın nedeni ise devletin sürekli ilaç fiyatlarında indirim yapması siz ilaca 15 tl para vermişsiniz devlet bir kanun yayınlıyor elindeki ilaç düşüyor 10-12 tl'ye bunun 50.000,00 tl'lik ilaç da olduğunu düşün zararını az çok anlarsın birde çok giden ilaçları alırsın ancak dediğim gibi fazla yüklenme zaten bir ilaç istediğinde en fazla 2 saatte getiriyorlar istisnalar hariç. Birde sabrının iyi olması gerekiyor çünkü devlet hasta katılım paylarını ve muayene ücretlerini eczacı aracılı ile tahsil ediyor vatandaş bu paraları eczacının aldığını sanıyor ama eczane sadece devletin veznesi olarak çalışıyor tabi bu paraların hepsini alabilirsen çok iyi kimi vermek istemiyor sorun çıkartıyor kimi 3-5 Tl'yi deftere yazın sonra veririm borcum olsun diyor sen deftere yazarsın verirse verir yoksa sineye çekiyorsun. Benim aklıma gelenler bunlar bunları nereden mi biliyorum bir kaç tane eczacı tanıdığım var onlardan duyduklarım bunların bazılarına da bizzat şahit oldum. Allah Herkesin Rızkını Bol Bol Arttırsın (Amin) Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye19 yazı
güncel...

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Yöneticilik
Üye410 yazı
mehan01 arkadaşım yazdıgın yazının bir kısmını düzelteyim,kar-zarar kardeştir ticret risk dir demişsin bir nevi dogru ancak hiçbilmedigin işe ticaret risk dir deyip balıklama dalarsan bu ticaret deyil biraz kör kuyuya dalmak denir tüm ticarette risk vardır ancak bildigin ticarette diye bende düşüncemi ekliyorum

Yeni Üye57 yazı
yıllardır çalışan eczaneler son günlerde neden birer birer batıyor. onun nedenlerini araştır sonra karar ver...

Yeni Üye29 yazı
160 bin sermaye ile git köfteci filan iş bu iş boynunu aşar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci