Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Mal Getirmek???

Başlatantesol.trTarih11/05/2008 15:46:54Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
İyi günler arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve özel sektörde ingilizce öğretmeniyim. Bu aralar aklımda olan bir iş projesini hayata geçirmeden önce sizinle fikir alışverişinde bulunmak istedim.
Yurt dışından büyük bir kaç firmayla bağlantıyı kurdum ve elektronik vs yani piyasaya hangi ürüne açsa onu getirmeyi düşünüyorum işler yolunda gidiyor proje oturdu hatta ankaradan bir iki ortak bile buldum ürünleri isteyeceğim fakat esas sorular burda ilginen herkese çok teşekkür ederim:
1-Gümrükten geçerken ne kadar vergi vereceğim bu bilgiye ulaşabileceğim bir site?
2-Proforma Invoice yani faturayla gönderiyolar ve ödeyince malı teslim ediyolar bu güvenilirmidir?
3-Ürünleri aldıktan Türkiyede ödeyeceğim vergiler?
4-Ürünleri almak için firma olmam gerekiyormu(konustugum yurt dısı firmalar gerek yok diyorlar)
5-Sizin bilmemi istediğimiz bilgi edinebiliceğim bir yer

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye7 yazı
2 gün önce açtığım konuyu 39 kişi okumuş bir kişi cevap vermemiş gerçekten çok aktif bir forum bravo!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye3 yazı
bilsemde yazsam :D

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı

Merhaba Tesol.TR, siteye yeni katıldım herkese hayırlı uğurlu olsun. :) Şakayı bir kenara bırakırsak 5 yıl boyunca bir firmada ithalat bölümünde çalıştım. Askerden sonra işsiz kalınca şu an geçici olarak Çinden mal alanlara aracılık alan bir iş yerinde çalışıyorum. Sorularına elimden geldiğince yanıt vermeye çalışacağım.

1- Ödeyeceğin vergiye ulaşabileceğin bir site bulamazsın. Bunun için bir gümrükçü ile görüşmen gerekir. Geçen yıl 19 bin kusur kalem ürün vardı gümrük mevzuatında ve hepsi de ayrı ayrı vergi oranlarına sahip. Eğer ne almak istediğini belirtirsen bu konuda ortalama bir şeyler söyleyebilirim. Ama çok elektronik (MP3, MP4 gibi) veya bilgisayar ile ilgili şeyler getirmeyin çünkü gümrükte bunlar için Türkiye'de servis ağınız olması gerekiyor. Gerekli belgeler olmadan içeri sokamazsınız.

2- Proforma Invoice sadece fiyat teklifi gibi birşeydir. Zaten gümrük bu faturayı kabul etmez. Faturanın üzerinde ya sadece "Invoice" yada "Commercial Invoice" yazması lazım. Yoksa malı çekemezsiniz. Ödeme için ise Çindeki firmaların hemen hemen hepsi ufak mallar için peşin, yüklü mallar için ise %30 peşin, %70 mal üretildikten sonra nakliye evrakları karşılığı ödeme ile çalışırlar. Mal buraya gelince ödemeyi unutun, çünkü kimse kabul etmez. Yalnız ithalatını düşündüğünüz tutar nedir? Ona göre bilgi verebilirim.

3- 1. soruda belirtilmiştir.

4- İthalat yapabilmek için tek gereken şey bir vergi numarasına sahip olmak. Yani Türkiye'deki her şahıs ithalat yapabilir. Ancak firma değilseniz ve ürün bedeli yüksek ise birkaç ay veya yıl sonra maliyeciler kapınıza dayanıp "Ne yaptın bu malları" diye soracaklardır. Bu yüzden firma veya bir ticaret üzerinden getirmenizde fayda vardır.

5- Getireceğiniz ürünün ismi, miktarı ve toplam tutarını burada belirtirseniz aklıma gelecek şeyleri belirtebilirim.

(Bu arada ben Çinden ufak tefek şeyler getirip burada satıyorum. 100$'a kadar gümrük yok. Aklınızda bulunsun.)

Saygılar bizden,

İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye25 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uguruygur
Merhaba Tesol.TR, siteye yeni katıldım herkese hayırlı uğurlu olsun. :) Şakayı bir kenara bırakırsak 5 yıl boyunca bir firmada ithalat bölümünde çalıştım. Askerden sonra işsiz kalınca şu an geçici olarak Çinden mal alanlara aracılık alan bir iş yerinde çalışıyorum. Sorularına elimden geldiğince yanıt vermeye çalışacağım.

1- Ödeyeceğin vergiye ulaşabileceğin bir site bulamazsın. Bunun için bir gümrükçü ile görüşmen gerekir. Geçen yıl 19 bin kusur kalem ürün vardı gümrük mevzuatında ve hepsi de ayrı ayrı vergi oranlarına sahip. Eğer ne almak istediğini belirtirsen bu konuda ortalama bir şeyler söyleyebilirim. Ama çok elektronik (MP3, MP4 gibi) veya bilgisayar ile ilgili şeyler getirmeyin çünkü gümrükte bunlar için Türkiye'de servis ağınız olması gerekiyor. Gerekli belgeler olmadan içeri sokamazsınız.

2- Proforma Invoice sadece fiyat teklifi gibi birşeydir. Zaten gümrük bu faturayı kabul etmez. Faturanın üzerinde ya sadece "Invoice" yada "Commercial Invoice" yazması lazım. Yoksa malı çekemezsiniz. Ödeme için ise Çindeki firmaların hemen hemen hepsi ufak mallar için peşin, yüklü mallar için ise %30 peşin, %70 mal üretildikten sonra nakliye evrakları karşılığı ödeme ile çalışırlar. Mal buraya gelince ödemeyi unutun, çünkü kimse kabul etmez. Yalnız ithalatını düşündüğünüz tutar nedir? Ona göre bilgi verebilirim.

3- 1. soruda belirtilmiştir.

4- İthalat yapabilmek için tek gereken şey bir vergi numarasına sahip olmak. Yani Türkiye'deki her şahıs ithalat yapabilir. Ancak firma değilseniz ve ürün bedeli yüksek ise birkaç ay veya yıl sonra maliyeciler kapınıza dayanıp "Ne yaptın bu malları" diye soracaklardır. Bu yüzden firma veya bir ticaret üzerinden getirmenizde fayda vardır.

5- Getireceğiniz ürünün ismi, miktarı ve toplam tutarını burada belirtirseniz aklıma gelecek şeyleri belirtebilirim.

(Bu arada ben Çinden ufak tefek şeyler getirip burada satıyorum. 100$'a kadar gümrük yok. Aklınızda bulunsun.)

Saygılar bizden,

Merhaba,

Ben dış ticaret firmasında çalışıyorum, uguruygur arkadaşın yazdıkları tamamen doğru, elektronik eşyaların garantisi olduğu için servis ağı gerekli. Bizim yakın bir tanıdığımız Çin'den akülü arabalar getiriyor ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden 12 servis ile anlaştı, firmalara aylık sabit ödemeler yapıyor.

Bunun dışında Sanayi Bakanlığı'ndan garanti muafiyet yazısı alabilirsiniz, ancak o belgeyi alırsanız malları satamazsınız evde kullanabilirsiniz.

İlk paragrafta anlattığım gibi servis ağı kurabilirseniz ve doğru ürünü buldu iseniz hemen bir gümrük firmasına başvurup ithalatı yapın derim.

Selamlar,

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye71 yazı
Birde bazı arkadaşlar "Her tarafta garantisiz MP4, MP3, cep telefonu dolu. Bunlar nasıl geliyor" gibi bir soru sorabilirler. Ben yukarıda kanunlara uygun bir şekilde ithalat için bilgileri verdim. Ama gümrükte görüştüğünüz kişiler varsa ve onları sıkça GÖRÜYORSANIZ tabiki işler değişir. Bu yollarla Türkiye'ye neler girebildiğini zaten herkes az çok biliyor... :)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye71 yazı

Merhaba, arkadaşa mail ile yazdığım cevabı burayada yazıyorum. Başkaları için de biraz yardımcı bilgi olur.

"100 dolara kadar vergi yok dediğim aslında biraz da yanlış. O 100 Euro olacaktı. Türkiye gümrüklerinin çalışma şekli şudur. Bir gümrük memuru gelen ürünün bedeli 100 Euro'nun altındaysa ve fazla adetli değil ise "Kendi kullanımı için getirmiştir" diyerek herhangi bir sorun çıkarmadan teslimatına izin verebiliyor. Mektup ta olsa, kargo da olsa bir gümrük memurunun elinden geçer. Ama küçük kutu veya zarflarla pek uğraşmazlar. Yani 1 adet MP4 saati gümrüksüz olarak geçirebilirsiniz. Ama aynı fiyata 5 tane MP3 çaları geçiremezsiniz. Çünkü gümrük "5 tane ürünü ne yapacak bu, kesin satar" diyerek vergi almaya çalışır. Vergiler değil ama yapacağınız işlem masrafları mal bedelini 2'ye katlar. (Gümrük komisyoncusu masrafı, ordino masrafı, ardiye masrafları v.b.) Ben o yüzden 450 YTL'den oldum, oradan biliyorum. :( Siz eğer toptan ürün alıp satmak istiyorsanız, bir gümrük komisyoncusu bularak veya tanıdığınız birilerinden yardım alarak getireceğiniz mallara karar vermelisiniz. Ayrıca Çinde'de ne alırsan 1 liracılar için "1 Dollar Item" diye satış yapan toptancılar var. Üretici değil ama kendileri toplayıp satıyor. Biraz araştırma ile bunları tespit edip alımlarınızı yapabilirsiniz. Aslında en iyisi bir aracı firma ile anlaşmanız. Ama onlar da benim çalıştığım yer gibi, yüksek paralar isteyeceklerinden az miktarlar için Çin'den getirmenizin bir manası olmayacaktır. "
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye25 yazı
Uguruygur merhaba,

Getirdiğin ürünlerin detaylarını, sana maliyetlerini( nakliyesi vs. dahil) örneklerle açıklayabilirsen sanırım herkes için çok yararlı olucağını düşünüyorum.

Teşekkürler.

Yeni Üye71 yazı

Aslında benim getirdiğim ürünler ufak tefek dikkat çekici elektronik ürünler. Dikkat çekici olduğu için ve sadece kendim merak ettiğim için getirtiyorum. Benim merak ettiğimi bir başkasıda kesin ister diyerek bazı ürünler satıyorum. Fazla birşey kazandırmıyor ama yinede hiç yoktan iyidir. Ürün bedeli ve kargo masrafı 100 Euro'yu geçmez ise ve adet 1-2 adetten fazla değil ise gümrüğe takılmaz ve alabilirsiniz. Ama diğer durumlarda çok masraflı olabilir.
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye25 yazı
Bu arada bildiğim bir siteyi vermek isterim.

www.chinavasion.com sitesi bu tarz ürünlere bakabileceğiniz ve sipariş verebileceğiniz bir site.

Yeni Üye7 yazı
arkadaşım gönderdiğin sitedeki fiyatlar benim direkt firmadan aldıgım fiyatların 2 katı anlıyorsun?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye25 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tesol.tr
arkadaşım gönderdiğin sitedeki fiyatlar benim direkt firmadan aldıgım fiyatların 2 katı anlıyorsun?

Tesol.tr ben örnek olarak bir site gönderdim, daha önce Çin'de hiçbir firma ile temasa geçmedim o yüzdem fiyatlar hakkında bir bilgim yok.

Yeni Üye2 yazı
sayın uguruygur

almanyadan bılgısayar ve bılgısayar urunlerı getırmek ıstıyoruz. bu konu hakkında bılgı verebılırmısınız.
almanyadan getırmekmı daha karlı yoksa turkıyeden bır toptancıyla anlasmak mı daha karlı
tsk ederım....
riza

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Riz@
sayın uguruygur

almanyadan bılgısayar ve bılgısayar urunlerı getırmek ıstıyoruz. bu konu hakkında bılgı verebılırmısınız.
almanyadan getırmekmı daha karlı yoksa turkıyeden bır toptancıyla anlasmak mı daha karlı
tsk ederım....

Merhaba,

Bunun için getirtecek olduğunuz malın miktarı önemlidir. Konteynır veya tır bazında çalışacaksanız tabiki sizin kendinizin alması daha kârlıdır. Yalnız alacağınız adetler az ise buradan almanız sizin yararınıza olacaktrı. Bir de Almanya menşeli olmasını istemenizin özel bir nedeni var mı? Çünkü uzakdoğudan gelen ürünler çok daha ucuz, ayrıca Almanya'dan alacağınız ürüne vereceğiniz parayı Çin'liye verirseniz size 2 kat kaliteli mal üretecektir. (Ayrıca Almanya'dan alacağınız mallarda büyük ihtimal Çin menşeilidir. Onlar orada kolay kolay bilgisayar üretemezler. İşçilikleri çok pahalı...)

Herkese kolay gelsin, ben halen kendime iyi bir fikir bulamadım. İşimi kuramadım... :(
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uguruygur
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Riz@
sayın uguruygur

tsk ederım....

Merhaba,

Bunun için getirtecek olduğunuz malın miktarı önemlidir. Konteynır veya tır bazında çalışacaksanız tabiki sizin kendinizin alması daha kârlıdır. Yalnız alacağınız adetler az ise buradan almanız sizin yararınıza olacaktrı. Bir de Almanya menşeli olmasını istemenizin özel bir nedeni var mı? Çünkü uzakdoğudan gelen ürünler çok daha ucuz, ayrıca Almanya'dan alacağınız ürüne vereceğiniz parayı Çin'liye verirseniz size 2 kat kaliteli mal üretecektir. (Ayrıca Almanya'dan alacağınız mallarda büyük ihtimal Çin menşeilidir. Onlar orada kolay kolay bilgisayar üretemezler. İşçilikleri çok pahalı...)

Herkese kolay gelsin, ben halen kendime iyi bir fikir bulamadım. İşimi kuramadım... :(

ben almayacagım. bır musterım bılgısayar ve bılgısayar parcaları satacak. esı almanyada ordan alıp turkıyeye gonderecek. o yuzden bılgı almak ıstedım
riza

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Yeni Üye41 yazı
arkadaslar bende bı sey sormak ısterım ben çınden tekstil mak. (nakış mak) getırtmek ıstıyorum mevzuat aynımır yanı ödmeler nasıl yapılır sakatı olurmu simdiden tesekurler

uyuruygur sana tavsıyem cınden saat tel. getırtmen bence yok satar acızane tavsıye..
dantel dantel işlenir hayat.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - joy55
arkadaslar bende bı sey sormak ısterım ben çınden tekstil mak. (nakış mak) getırtmek ıstıyorum mevzuat aynımır yanı ödmeler nasıl yapılır sakatı olurmu simdiden tesekurler

uyuruygur sana tavsıyem cınden saat tel. getırtmen bence yok satar acızane tavsıye..

Merhaba,

Öncelikle arkadaşa tavsiyem Tekstil makinelerinin çoğunda CE belgesi isteniyor. Nakış makinesi nedir tam olarak bilemiyorum ama ben düz örgü makinesini CE'li üreten firma bulamadığım için müşteri kaçırmıştım. (Shima Seiki kopyası) Eğer alacaksanız öncelikle firmanın büyük bir firma olduğundan emin olun. 700-800 lira az ödeyeceğim diye aracılarla uğraşmayın. alibaba.com'dan yapacağınız araştırma daha iyidir. Ayrıca Çin'de bir aracınız yok ise L/C ile alım yapmaya çalışın. O da 100-200 dolar masraf yapar ama evrakta hata varmış falan deyip mal gelene kadar uzatabilirsiniz. (Banka ile aranızın iyi olması lazım.) Masraflara bu kadar takılmayın, çünkü aynı makinayı buradan veya Çin'den almanız %50 fark getirecektir.

Başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

(Bu arada Çin'den kanuni olarak telefon getirmek için bir ton işlem yapmak lazım. Az miktarlar için yaptığınıza değmez. Bir bir getirmekte tehlikeli gümrüğe takılırsa o masrafı yapacağınıza gümrüğe hibe edin daha iyi.)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye41 yazı
ılgın ıcın tesekuler bızde senin dedıgın gibi alibaba dan takip ediyoruz bir kaç firmayla görüştük gerçektn fiyatlar çok uygun ama herkez bi şey söylüyo yok mal gelmez gumrukte kalır falan filan insan tereddutte kalıyo bi kere getirsem gerisi gelir gibi geliyo bu arada nakış mak. arma turu şeyler yapan bı mak. sana sorularım olabilir umarım basını agrıtmam mesela mal çinden çıktıtan sonra butun mesuliyet bana mı ait şimdiden tesekur.
dantel dantel işlenir hayat.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye71 yazı

Merhaba, baş ağrıması sorun değil. Önemli olan işler çözülsün. İşyerinde zaten başımız yeterince ağrıyor. :) Makineler ile ilgili olarak asıl nokta şudur. alibaba.com'da bulduğunuz firma eğer gerçekten büyük ve üretici ise daha sonradan size yardımcı da olacaktır. Ama aracı bir yer ise size durmadan sorunlar çıkaracaktır. (Aynı Türkiye'deki gibi) Firmanın iyi olduğundan eminseniz makine bozuk bile çıksa yenisi ile değiştirir veya sorununu çözer. Ama yolda olabilecek sorunlar için zaten sigorta yaptırmanız lazım.

Gümrükte kalır meselesi için de önce bir gümrük müşaviri ile görüşmeniz lazım. Önce Çin'den ürünün gümrük tarife numarasını isteyin ve bunu buradaki gümrük müşavirinize iletin. Ne için getirttiğinizide söyleyin, (satış veya kullanma) Size söyleyeceği belgeleri Çin'liye sorun bunları bulacak mısın diye? Tabiki firma iyi ise sorun çıkmaz. Ama eğer siparişten sonra bakarız, siz ödeyin hallederiz gibi bir cevap verir ise hemen oradan kaçın...
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Üye107 yazı
merhabalar. sayın uguruygur arkadaşım ben kuyumculuk işiyle uğraşmaktayım. aslında şu an bir firmada çalışıyorum ama bir yandanda kendi işimi kurma çabası içerisindeyim ne şekilde üretirim ne şekilde kime satarım gibi çalışmalarla araştırmalar yapıyorum. bizim piyasamızda özellikle gümüş ürünlerde ve takılarda kendi ürettimimiz olduğu halde kar marjımız düşük. bunun sebebi ise her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzdede çinlilerin çok düşük fiyatlarla satış yaparak fiyatların taban yapması. benim ithalat ve ihracat konularında çok fazla bilgim yok. sen bu konuda bir hayli bilgili görünüyorsun. sana sormak istediğim çinden gümüş takılar ne şekilde getirebiliriz ve kendi ürettiğimiz ürünleri de başka ülkelere ne şekilde ihracatını yapabiliriz. bunların pazarları, mevzuatları, vergileri vs. hakkında bilgin var mı? yardımcı olursan çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Yeni Üye71 yazı
Herkese merhaba,

Ayhanbey arkadaşımız öncelikle Çin'den gelen ürünlerin çok ucuz olduğunu belirtmişsiniz, bu doğru ama yapacağınız ihracatta en önemli bilgi olarak şunu belirteyim. Oradan gelen ürünlerde eğer gerçek gümüş ise hammaddesi yine aynı paraya alınıyor. Sadece işçilik ve yan masrafları çok ucuz olduğu için buradan para kazanıyorlar. Eğer Çin'den ürün getirmeyi düşünüyorsanız öncelikle buna önem vermelisiniz. Basit modeller yerine çok işçiliği olan büyükçe ürünlere yönelin, böylece kâr marjınızı arttırabilirsiniz. Ufak olanlar zaten pek çok kişi tarafından getirildiğinden size pek bir kazanç sağlamayacaktır.

İhracat ile ilgili olarak hiç ihracat işlemi yapmadığım için o konuda yorum yapmaktan kaçınıyorum. Ama bildiğim kadarı ile getirdiklerinizi Türkiye'de bazı işlemlerden geçirdikten sonra ihracat yaparsanız pek çok muafiyetiniz oluyor. (KDV, gümrük vergisi v.b.)

Ama söyleyebileceğim en önemli şey Çin'den değerli mal alacaksanız çok dikkatli olun. Ya kendiniz gidin, yada orada birini bulun. Çünkü Çin'de de dolandırıcılar var ve gümüş kolye beklerken bakır ürünlerle karşılaşabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ayrıca bilgi isteyen herkese yardımcı olabilirim. Sonuçta işimiz bu. Ama şöyle üç beş birşey atsanız hiç fena olmaz. :) Şaka şaka...

İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye71 yazı

Arkadaşlar, yazıyı 3-5 birşey atın diye bitirince yanıtlar birden kesilmiş. Şaka yaptım, şaka. Birşey istediğim yok. Vallaha... :)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye2 yazı
merhaba,
çin ya da başka ucuza mal eden bir ülkeden abercrombie, lacoste gibi bilinen markalarin urunlerini getirtmek istiyorum.
herkesin tek istegi acikca bilgi almak oldugu icin bir sey gizlemeden planladiklarimi aktariyorum :) buyrun;
örneğin 5 farklı giyim ürününden 10ar adet getirmek istiyorum. tanesi ortalama 15$ desek bunun bana gelisinde extra masraf olur mu? bu tip ureticileri nerden bulabilirim? bilmedigim baska prosedurler var mi? kalitesinden nasil emin olabilirim? bunlari int. sitelerinde satsam gideri gelirinden cok mu olur?

umarim kafamdaki soru(n)lari tam aktarabilmisimdir :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye71 yazı
Merhaba,

Eğer Çin'den Lacoste marka ürün getirmeye kalkarsanız markalı ürün olduğu için gümrükte bunlara el koyarlar ve mallar devletin olur. Çünkü Türkiye'de satılan bir markanın Çin malı taklidini Türkiye'ye sokamazsınız. Ha etraf bunlarla kaynıyor ama derseniz onlar ya etiketsiz gelip burada etiketi dikiliyor, yada işini bilen burada da işini bilip sorunsuz çekiyor. Ama tabiki bu size tuzluya patlar. Bunun için de konteynır bazında getiri yapmanız lazım. Yalnız tekstil ürünlerinde kota olduğu için eğer kurallara bağlı bir gümrük memuruna denk gelirseniz ya o da gümrükte kalır, ya da inanılmaz vergiler ödersiniz. Bu sebeple en Çin'den tekstil işine hiç bulaşmayın, derim ben. Ama tabiki sonuç size kalmış.
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Üye537 yazı
arkadaşlar son zamanlarda arabalarda modifiye dalgası yükseldi millet jand tv ses sistemleri delisi oldu acaba çinden arablar için küçük tv ler yada cd çaz<larlar ses sistemleri getirmek isterim bunlar içindemi servis ağı kurmam gerek?bide gelen mallar elektronik sağlamlığı konusunda nasıl emin olabilirim bu konuda aracılık yapan firmalar varsa 1-2 isim verebilirmisiniz

burda ucuz ürünler var

www.chinavasion.com

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye71 yazı

Merhaba,

Dediğinizde haklısınız. Şu an Çin'den jant ve araç elektroniği konusunda yoğun bir talep var. Şu an bizim firmamızda jant, xenon far kiti ve gps setleri için araştırma yapıyoruz. Jantların ilk parti anlaşması yapıldı, far ve gps'ler için beklemedeyiz. Firmamız zaten aracılık hizmetleri verdiği için mal yüklenirken kontrol edilerek yüklendiği için bir sorun çıkmıyor. İlgilenenler olur ise yardımcı olunacaktır. internet adresimiz www.klupdisticaret.com

Biraz reklam yapmış gibi olduk ama sonuçta arkadaş yardım istemiş. Ona yardımcı olmak için bilgi verdim. Bu arada araç için küçük tv ve cd çalarlar getirtmek isterseniz dediğiniz gibi servis istasyonu kurmanız gerekli.
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Üye537 yazı
ben ilk girişimimin küçük olmasını istiorum tüm massraflar içinde 6 bin ytl ile ne kdarlık bir mal alabilirim acaba?

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye27 yazı
Ben burda ernest0 arkadasa sormak istiyorum bu akrabaniz bir servis agi kurarken yaklasik ne kadar bir bedel odedi kaba hatlari ile bir rakam verirseniz cok sevinirim iyi kotu bende ticaret seminerlerine katildim okudum aama bu konu simdi kafama takildi. Tüm ülke capinda 12 servis veren firma olursa yeterli oluyormu? asgari olan rakam bu mu? / bu rakam neye gore belirleniyor? bir de bu adamlara ne kadar para odemek zorundayiz? bildiklerinizi ayrintili aktarirsaniz bir cok uye yararlanmis olur
Saygilar.
Inorin

Yerleşim ALMANYA / NürnbergMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kajmeram
ben ilk girişimimin küçük olmasını istiorum tüm massraflar içinde 6 bin ytl ile ne kdarlık bir mal alabilirim acaba?

Merhaba, öncelikle 6000 YTL ithalat için az bir miktar. (Elektronik ürünler için) Aracı firmalar zaten bir miktar kendilerine komisyon alıyorlar. Birde siz servis merkezi kurarsanız bu para yetmeyebilir. Ama fazla masrafı olmayan, izin gerektirmeyen ürünler alır iseniz daha iyi olabilir. Örneğin şu an baktığımız bir ürün Xenon Far Kiti. Normal sarı lambalı araçları beyaz lambalı hale getiriyor. Buradaki fiyatlarını tam bilmiyorum ama 2 ampul, 2 balast ve kablolar dahil set fiyatı şu an Çin'de hemen hemen 40 Dolar seviyesinde. (+ Nakliye, gümrük masrafları) Eğer düşünürseniz yardımcı olabilirim. Ama tabiki illa far almanız önemli değil. Düşündüğünüz fazla masrafı olmayan bir ürün var ise elinizdeki parayı daha dikkatli kullanabilirsiniz. En azından bir başlangıç yapabilirsiniz.

Herkese kolay gelsin, ama bende azimliyim. Birgün bende işimi kurup zengin olursam size buradan yazacağım. Tabiki başarı hikayeleri bölümünde. :)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yeni Üye18 yazı
peki 10.000 ytl ile bebek ve bayan giyimi getirsek uyar mi.daha cok alsak kar daha mi artar az alinca az mi kar ederiz

Yerleşim ABD / MemphisMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye71 yazı
Oyuncaklar için birşey diyemem, daha önce bir alışımız olmadı. Ama tekstil ürünlerinin hemen hemen hepsinde kota var ve Türkiye'ye sokmanız imkansız gibi bir şey. Diğer konu ile ilgili olarakta tabiki ne kadar çok mal alırsanız alış fiyatınız ve birim maliyetiniz (Nakliye, gümrük masrafı v.b.) düşeceği için o kadar çok kâr elde edersiniz.

Kolay gelsin,
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com