Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne İş Yapabilirim

Başlatanumut1310Tarih04/03/2013 01:15:14Yorum34

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Selam aleyküm Arkadaşlar,Adım selcuk ve 41 yaşındayım.Hayat şu ana kadar bana hic iyi tarafını göstermedi.Tamam bunda ki büyük sebeb ben ve benim hatalarım.Kıssacası.Almanyada dogdum büyüdüm ve 15 senedir türkiyede yaşıyorum.Sebebleri bende kalsın.2 sene önce evlendim ev 2 yaşında Umut ( benim umudum) adında bir oglum var.Türkiyede bir cok cagrımerkezinde calıştım(inbound) ama şu son 7 senedir iş bulamıyorum.Artık yaşımda 41 oldu buda iş bulmamı daha da zorlandırıyor.Annem sagolsun bana yardımcı olmayı düşünüyor.Belli bir miktar (20.000- 35.000 tl ) verecek.Bu benim son şanzım.Onun icin ne yapacaksam cok iyi düşünmem gerekiyor.Cünkü bu işte başarısız olursam kimsenin yüzüne bakıp yardım isteyemem.Ben Taksi plaka kiralama düşündüm.taksi plaka ve arac 35.000 -45.000 arası var2 şöför calışcak.Yani ben ve başka söför.bir söförün mal sahibine vermesi gereken para hergün 110 tl bende o kadar versem ettin hergün 220 tl ve ayda 6600 tl.bu 6600 tlden 4.500 plaka kirası kaldı geriye2100 tl..bundan da her ay 1000 tl kenara atcam(cünkü anneme parayı geri vermeyi düşünüyorum) kaldımı 1000 tl.Bu 1000 tl arabanın masrafı,durak parası v.sburda unutmamak gereken olay ben kendim calıştıgım icin 110 tl normal şöför gibi anneme vercem.Ama illaki ben günde 110 tl den fazla kazancam.Bana günlük yövmeye 30-40 tl kalır..Birde market işi var...Ara sokakta etrafı 6-8 büyük bina blok ile sarılı bir market var.Orayı alsam.Hem bakkal olsa hemde tekele cevirsem.Birde tavukcevirme makinası koysam.Gazte,su.vs.Dükkansahibi devren 17.000 tl istiyor.Tek mide bulantısı 80 m aşagıda ŞOK market var.Birde aklıma Kızartma tavuk geldi..Hani o makinanın icinde cevirilen.Sizler ne düşünüyorsunuz..herkese şimdiden teşekkürler..yaşadıgım yer.Kartal istanbul

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Üye345 yazı
hayırlı olsun.........
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye235 yazı
ben taksiciyim ankarada yapıyorum bu işi benim sana tavsiyem taksi kiralama içinden cıkamazsın lastıgıydı arızasıydı vergısıydı sana hıcbısey kalmaz 4-5 lıralık ıse gıdıp 30 arabanın arkasına gecıpte kafayı sıyırmanda cabası taksıde sofor olarak calıs daha ıyı yada bu işe hiç bulasma

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı

araba sıfır aldım arkadaşım. artık kim ne derse desin boş cünkü bu yola girdim bile.arık mücadele başladı.her işin bir riski var.bebekende yürümek icin durmadan düşüyorduk.ben zaten büük paranın peşinde degilim.işim olsun calışayım b irde sigortam olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye149 yazı
Dostum www.kosgeb.gov.tr ye gir sana en yakın şubesine bir uğra. Oradaki arkadaşlara
danış. Seminerlerine katıl. Bu siteden de yapabileceğin bir iş fikri kap. Sonra
1 ay girişimcilik kursuna katıl. 30 bin tl hibe + 70 bin tl de 2 sene sonra ödemeye başlayacağın
düşük faizli kredin olur. Sonra iş sana kalmış, yolun açık olsun :)
Nanolife

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret