Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Patates Makarnası

BaşlatanMacaroni5Tarih22/02/2013 22:56:40Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
İş Fikri : Patates Makarnası

İş fikrini seçme nedeni : Endüstriyel ürün olması,

Glutensiz ürün olması, pazarda eksikliğinin bulunması

Ülkemizde ham maddenin bol olması

Yakın coğrafyamızda bu ürünün bulunmaması.

Know How oluşturmak

Hedefler

kısa vadeli : Marka ve patent oluşturmak

Üretimdeki ilk sıkıntıları aşmak ve standart üretim oluşturmak

Ürünün hedef pazarındaki alıcılarla irtibat sağlamak.

Orta vadeli Ar-Ge üretiminden tam profesyonel üretime geçecek üretim hattını oluşturmak .

Ham maddeye yakın bölgelerde yeni üretim tesisleri kurmak.

Web ortamında dünyanın global ticaret sitelerinde yer almak.

Yakın coğrafyamızda ki ülkelere ihracat yapmak.

Potansiyel catering firmalarıyla yıllık sözleşmeler yapmak suretiyle direkt kazana girmek

Ulusal zincirler başta olmak üzere distribütörlükler oluşturarak parekendeye girmek ,

markalaşmaya ağırlık vermek

Uzun vadeli : Dünyada ham maddenin yoğun olduğu ülkelerde Joint Venture ortaklıklar oluşturarak
üretim yapmak.

Global marketlerin rafında yer almak.

Ürün çeşidini artırarak nüfus yoğunluğu olan yerlerde cafe restaurant açmak.

Dünya makarna ticaretinin % 5 ini gerçekleştirmek.

Müşteri Özelliği : Başlangıçta glutensiz ürün tüketmek zorunda olan Çölyak hastalarının ( Dernek bilgisi 700.000 kişi ) ihtiyacını karşılamak.

Özel ürün tüketmek zorunda olan metabolizmal hastaların gıda ihtiyacını karşılamak.

Yüksek kapasiteli cateringlerle yıllık antlaşmalar yapmak...

Kapasite : Başlangıçta 100 kg /h saat kapasiteli üretim hattı oluşturmak
Başlangıç Yatırımı : 50.000 USD
Pazar Büyüklüğü 50.000.000 USD

Damak tadı dünyada buğdaydan sonra en fazla tüketilen ürün olması dolayısıyla çok iyi bilinmektedir.

Başlangıçta Arge anlamında olacağı için mekan problemi yoktur. fakat devamında işler iyi giderse daha yüksek kapasiteli olan üretim hattı için ham maddeye yakın olmalıdır .

Her aşamasın da tüm kamu desteklerinden istifade edilmelidir.

Proje detayları isterseniz ayrıca yönlendirebilirim. Eğer aklınıza takılan bir soru olur ise cevaplandırabilirim.

Eğer vakit ayırıp izlemek isterseniz alttaki bağlantıyı kopyalayıp yapıştırınız

http://www.youtube.com/watch?v=N1GjeOHkzNM

Saygılarımla

Macaroni5

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Yeni Üye52 yazı
Değerli kardeşim,
Fikriniz oldukça orijinal ve yorumlardan siz de bunu anlamış durumdasınız. Ancak, bazen fikirlerin hayata geçmesi için olumlu görüşlerden veya finansmandan başka şeyler gerekir.
Size özel mesaj ilettim lütfen görüşelim.
Saygılar
Girişim Uzmanı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye69 yazı
merhaba,

ben italya'da yasiyorum, isim geregi her sene sezon basinda pirinc ve makarna fabrikalarini gezerim, gezdim (burada po ovasi denen bolgede tamami). hic bir zaman patatesten yapilma makarna gormedim, pirincten yapiyorlar ama.

dediginiz sey bizim burada yenilen "gnocchi" isimli urun degildir degil mi?

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ticaret
Yeni Üye53 yazı

Sevgili nochrreg

Bu ürün ''gnocchi'' değildir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar Dünyanın her ülkesinde kullanılan para kazanma yöntemi var.Kesinlikle güvenilir ve sağlam.
Şartlar +18 yaş
Paypal hesabı gerekiyor.
Günlük 1 saat zaman ayırma.
Kısaca örnek vereyim:
60$ yatırım ile aylık 170 tl
1000$ yatırım ile aylık 900 tl civarı kazanabiliyoruz.
İlk ay amorti süresi diyebilirim kısaca.Daha sonrası ful kar olarak sürekli ek gelir elde edeceğiz.Sistemi beni skype üzerinden ekleyenlere ve referansımdan üye olanlara öğreteceğim.Başka işlerle karıştırmayın lütfen kesinlikle abuk subuk bir iş değildir.İşsizliğin çok olduğu bu zamanlarda ufakda olsa katkısı olacaktır.
mustafa-acar-08@hotmail.com skype üzerinden ekleyin yardımcı olayım

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
dostum yapta bu makarnayı yıyelım hala raflatda göremedim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Merhaba mesajların hepsini okudum fikir gayet güzel, bu konu ile detayli görüşmek isterim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye1 yazı
Macaroni5 kardeşim seni yürekten tbrk ediyorum harika bir fikir başarılarının devamını dilerim çok zekice bir fikir bize bu üretim tesisi için ne lazım olduğu bilgiside verebilirsen minettar kalırım kardeşim

Yerleşim Türkiye / KilisMeslek Dany?manlyk
Üye223 yazı
Yakın coğrafyada olmayan çok ürün var,insanların bu ürüne olumlu tepki verip yerinde sayması,patates ve ön damak tadı oluşturmaması.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ticaret
Üye360 yazı
Patates makarnasını bir markette gördüm. Daha önceden de yazıyı okuduğumdan dikkatimi çekti. Mağaza yetkilileriyle görüştüm. Çok ilgi çekmediğini söylediler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye53 yazı

Sevgili mensel
sizinle telefonda görüşmüştük, müsait olduğunuzda istanbul'a geleceğinizi ve görüşmek istediğinizi belirtmiştiniz.
Sayın sennan
Lütfen bir paket alıp ödemeli kargolayabilirmisin.

Üye385 yazı
yanlış anlama ama doğru mecralarda kendiniza ortak aramalısınız burdaki çoğu kişi zaten maddi imkanları olmayan çok az bir semrayeli ile kendi kendini kurtarabilme derdinde olan kişiler.
melek yatırımcı denilen cebinde yüksek miktarda yatrım için finans gücü olan kişilerle irtibta geçmeniz lazım.İnternette forumlarda ortak aranıp bulunması zor bir iştir.
kapıları teker teker çalmak gereklidir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
Muhtemelen protein oranı düşük olacak. Vitamin, lif ve mineral içeriği de düşük olacak. Buğdaydan elde edilen makarnayla bunu kıyas etmek doğru olmayacaktır. Bu ürünün hedef kitlesi yalnızca glutensiz ürün tercih edecek insanlar olabilir.
Gıda Mühendisi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye53 yazı
Sevgili zzaxiss sanal alemde kişilere ulaşmanın yolları farklı boyutlarda eğer bir tavsiyen varsa bunu seve seve uygularım. Ancak sizin ulaştığınız sadece sanal ortam.

Sevgili powerring videonun son bölümünü bir kez daha izlemeni tavsiye ederim.