Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Patates Makarnası

BaşlatanMacaroni5Tarih22/02/2013 22:56:40Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
İş Fikri : Patates Makarnası

İş fikrini seçme nedeni : Endüstriyel ürün olması,

Glutensiz ürün olması, pazarda eksikliğinin bulunması

Ülkemizde ham maddenin bol olması

Yakın coğrafyamızda bu ürünün bulunmaması.

Know How oluşturmak

Hedefler

kısa vadeli : Marka ve patent oluşturmak

Üretimdeki ilk sıkıntıları aşmak ve standart üretim oluşturmak

Ürünün hedef pazarındaki alıcılarla irtibat sağlamak.

Orta vadeli Ar-Ge üretiminden tam profesyonel üretime geçecek üretim hattını oluşturmak .

Ham maddeye yakın bölgelerde yeni üretim tesisleri kurmak.

Web ortamında dünyanın global ticaret sitelerinde yer almak.

Yakın coğrafyamızda ki ülkelere ihracat yapmak.

Potansiyel catering firmalarıyla yıllık sözleşmeler yapmak suretiyle direkt kazana girmek

Ulusal zincirler başta olmak üzere distribütörlükler oluşturarak parekendeye girmek ,

markalaşmaya ağırlık vermek

Uzun vadeli : Dünyada ham maddenin yoğun olduğu ülkelerde Joint Venture ortaklıklar oluşturarak
üretim yapmak.

Global marketlerin rafında yer almak.

Ürün çeşidini artırarak nüfus yoğunluğu olan yerlerde cafe restaurant açmak.

Dünya makarna ticaretinin % 5 ini gerçekleştirmek.

Müşteri Özelliği : Başlangıçta glutensiz ürün tüketmek zorunda olan Çölyak hastalarının ( Dernek bilgisi 700.000 kişi ) ihtiyacını karşılamak.

Özel ürün tüketmek zorunda olan metabolizmal hastaların gıda ihtiyacını karşılamak.

Yüksek kapasiteli cateringlerle yıllık antlaşmalar yapmak...

Kapasite : Başlangıçta 100 kg /h saat kapasiteli üretim hattı oluşturmak
Başlangıç Yatırımı : 50.000 USD
Pazar Büyüklüğü 50.000.000 USD

Damak tadı dünyada buğdaydan sonra en fazla tüketilen ürün olması dolayısıyla çok iyi bilinmektedir.

Başlangıçta Arge anlamında olacağı için mekan problemi yoktur. fakat devamında işler iyi giderse daha yüksek kapasiteli olan üretim hattı için ham maddeye yakın olmalıdır .

Her aşamasın da tüm kamu desteklerinden istifade edilmelidir.

Proje detayları isterseniz ayrıca yönlendirebilirim. Eğer aklınıza takılan bir soru olur ise cevaplandırabilirim.

Eğer vakit ayırıp izlemek isterseniz alttaki bağlantıyı kopyalayıp yapıştırınız

http://www.youtube.com/watch?v=N1GjeOHkzNM

Saygılarımla

Macaroni5

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Editör5590 yazı
İyi fikir.

Fakat nişasta ağırlıklı tüm bitkilerden makarna yapılabileceği halde dünyada yaygın olmamasının temel bir sebebi var mı acaba ? Mısır, pirinç, patates ve nişastayı gövdesinde oluşturan başka bir sürü bitkinin neden makarnası yok ?

Bu cümleleri yazarken kendi kendime itiraz ediyorum bir yandan. Bir zamanlar hamburger de yoktu, döner de yoktu, cips de yoktu. Yapıldı ve oldu. Patates ve benzeri korbonhidrat kaynaklarından da makarna yapılabilir ve hatta belki de iyi tutar ama acaba buğdaya göre bir imalat sıkıntısı mı var ? Diye düşünmekten de kendimi alıkoyamıyorum.

Mesela buğday makarnasında kurtma fırınına giren makarnaların kopmadan durmalarını sağlayan şey gluten. Patates nişastası ile yapılan hamurda bu elastikiyeti sağlayacak olan şey nedir ?

Maliyet hesabı normalse ve bir imalat sıkıntısı yoksa acilen yapılıp piyasaya sürülmesi gereken bir ürün bence.

Markette görseydim derhal alırdım. En azından bir kez denemek için. Peynirli bir patates makarnası belki de klasik makarnadan daha güzel olabilir ve almaya devam edebiliriz.

Ayrıca uzakdoğuda mevcut bir ürünse bu ARGE yapmaya da gerek yok. Oradan bir marka ithal edilip piyasaya verilir. Sonra zamanla üretime geçilir.

Bu bakımdan bu ürüne yeni icat makine muamelesi yapmak yerine sadece sermaye bulmak gerekiyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye98 yazı
tebrikler ben çok begendim fikrinizi allah yolunuz açık etsın bende olsam markette görsem akınselcuk arkadasımın dedıgı gıbı alırdım emınım cok güzeldirde bugdaya nazaran diyet özelligi olması ayrıca avatajlı

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Serbest meslek
Yeni Üye53 yazı

Sevgili Arkadaşlar

Her yeni üründe olduğu gibi bu ürününde kendine özgü yöntemleri mevcut.

Konu ile ilgili Uzakdoğuya ziyaretim oldu ürün üretim aşamalarını izledim numune ürünler getirdim ; ancak uzakdoğuda ki üretim koşulları maalesef hijyenik değil. O yüzden ithal ürün sıkıntı verebilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye166 yazı
son aylardaki sacma sapan ve aman fikrimi calarlar hezeyanları içinde olan arkadaslarin mesajlari arasinda bu konu bir altın gibi parlamis, cok guzel bir girişim ve fikir, inş. muvaffak olursunuz

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşlar
Taklitçiler her zaman aslını yaşatır. Kopyacılıkla başarılı olan kimse olmamıştır. Sabun köpüğü gibi başlarlar ve bir anda sönerler.
Çalan çalsın , kapasitesi olmayan çapsız kişilerle zaten işim olmaz.

Halihazırda 8 ( sekiz ) projemden sadece bir tanesi bu ; 4 tane dünya patenti alabilecek proje daha var.

Rabbim herşeyi birarada vermiyor, bilgi olsa para yok ; parası olsa bilgi eksik.

Üye248 yazı
macoronı arkadasım tebrık ederım. Her turlu ısbırlıgıne hazır oldugumu belırtırım. saygılar
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye197 yazı
bu kadar güzel fikir görmedim
SRFT

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Asker
Üye197 yazı
arkadaşım çinde daha ucuza makina bulabilirsin
SRFT

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Macaroni5
Arkadaşlar
Taklitçiler her zaman aslını yaşatır. Kopyacılıkla başarılı olan kimse olmamıştır. Sabun köpüğü gibi başlarlar ve bir anda sönerler.
Çalan çalsın , kapasitesi olmayan çapsız kişilerle zaten işim olmaz.

Halihazırda 8 ( sekiz ) projemden sadece bir tanesi bu ; 4 tane dünya patenti alabilecek proje daha var.

Rabbim herşeyi birarada vermiyor, bilgi olsa para yok ; parası olsa bilgi eksik.

Bence şartları zorlamalısınız. Merdiven altı bile olsa piyasaya bir şeyler sokmaya çalışmalısınız. İyi ve nizami bir tavsiye değil belki ama şimdiki büyük firmaların bir çoğu işe böyle başlamıştır. Bu da bir gerçek.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye197 yazı
BEN CE 50 Bİ DOLAR YERİNE DAHA UCUZA ÜRÜN İMALATI YAPILABİLİR.çinde 10 bin dolara makine bulabileceğini düünüyorum
SRFT

Yeni Üye53 yazı
Sevgili Arkadaşlar

Pozitif enerjileriniz gerçekten yolumun ne kadar isabetli olduğunu bir kere daha teyid etmiştir. Hepinize göstermiş olduğunuz ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür ederim.

Yıllardır sektörün içinde olan birisi olarak başlangıçta yapılabilecek küçük bir ihmalin sonrasında çok büyük maliyetlerle ödendiğine tanık olmuşumdur.

Bahsedilen kurulum maliyeti yalnızca makina maliyeti olmayıp belli bir dönem işletme maliyetinide kapsamaktadır. Bahsettiğiniz makinelerle ilgili yazışmalarım halen devam etmektedir.

Yıllardır bu forumu takip etmekteyim. Bizim insanımız her türlü güçlüklere rağmen mücadele azmi yüksek yenilgiyi asla hazmetmeyen her türlü zorluğa rağmen yarına ümitle bakabilen yapısı var.

Ancak paylaşma konusuna gelince maalesef bir olmayı, bir takım olmayı beceremiyoruz.Buna rağmen ben ümidimi koruyorum. Bunun içinde burada paylaşımcı olarak pazar sorunu olmayan, hammadde sorunu olmayan bu ülkenin kaynaklarını değerlendirmeye yönelik bu girişime destek verecek dostlar bulabileceğimi ümit ediyorum.

Gerek özelden gereksede mail yoluyla bilgi isteyen arkadaşlara gereken mesajlar ulaştırılmıştır.

Yeni Üye32 yazı
Uzun zamandır okuduğum en parlak fikir, tebrik eder ve çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Ayrıca belirtmek istiyorum; gerçekten lezzet olarak bize çok uyar!
Okuyunca 'neden yok ki?' diye sormadan edemedim...Olması halinde büyük pazar oluşturacak bir ürün olur.
Yolunuz açık olsun.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. tubagürel,

Yeni Üye15 yazı
Ben fikri begendim . Ben Rusya'da yaşıyorum . Burada bir laf var Ruslar kullanıyor . Param olmasın , patatesim olsun bana yeter ben yaşarım . Yap arkadaşım anlasirsak bayin olurum.
Badreftar...

Yerleşim Romanya / BukresMeslek Di?er
Üye554 yazı
fikir güzel inşallah hayata geçerde patatesler tarlada bırakılmak yerine ihracat yapılarak degerlendirilir.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Yeni Üye6 yazı
patetesin sevildiği bir ülkede yaşıyoruz..bence de tutar başarılar dilerim ..keşke linkte yenilenleri yakından görebilseydik ben merak ettim..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye93 yazı
Allah yolunuzu açık etsin Tevfik bey.TV8'de Ali Şen ve diğer işadamlarıda onayladılar sanırım bu fikrinizi.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye53 yazı

Sayın bedraftar Rusya' daki sözü çok beğendim. İnsanın para ile ilişkisini çok güzel ifade etmiş. Ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama proje hayata geçtiğinde öncelik sizin olabilir.,

Sayın fox41 üretime geçtiğimde sizleri davet etmek isterim. Lezzetine bakıp daha iyi nasıl olur tavsiyelerinizi alabilirim.

Sayın okanelektro görüldüğü üzere sayın jüri bir an önce projenin uygulanması için heyecanlarını paylaşmışlardır.

Yeni Üye3 yazı
Sayın Macaroni5, Sizi internette izleyip buralara kadar geldim. Gerekirse yüz yüze veyahut mail/telefon ortamında görüşmek isterim. Eğer sizin için de uygunsa, boş bir mail atarsanız sizinle özel olarak görüşebiliriz.

İyi çalışmalar.

İletişim : b6parmak@gmail.com

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı
ararsan görüşürüz,ortaklık yaparım projenize 532 391 93 47

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Serbest meslek
Yeni Üye53 yazı
Sevgili Arkadaşlar

Herşey nasip kısmet; gerek güzel sözlerle destek olan, gereksede görüşelim diyen kişiler bilmenizi isterimki başladığımız yerdeyiz.

Görüşelim diyen kişiler bir aynaya bakmanızı isterim.

Üye244 yazı
Macaroni .. su urunun cince okunusunu yazar misin ? *Asia marketinden alip denemek istiyorum nedir ne degildir diye ? Asia mutfagina sempatim vardir temiz oldukca ;)
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
bence bir alıcıların ürün hakkında düşüncelerini alın iyi bir anket düzenleyerek bunu öğrenebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Muhasebe
Yeni Üye53 yazı
#29976;#34295;#40629;#39135;

Koniksin dil algısı Çin'ceye uyumlu olmadığından karakterler çıkmamaktadır.

Yeni Üye54 yazı
tebrikler
umarım fikriniz hayata geçmiştir
başarılar dilerim
herkese ve her fikre saygı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye53 yazı

Maalesef şu ana kadar bir gelişme olmadı.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yeni Üye14 yazı
Tebrik ederim çok güzel bir iş fikriniz var, sermayesi olan başka birisinin sizden önce davranmasını engellemek için bir girişimde bulunmanız gerekiyor mu?
http://www.bonwebtasarim.com

KURUMSAL FİRMA SİTESİ 390 TL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye53 yazı
Sayın bozaslan

Halen 8 üretim fikrinden sadece bir tanesini paylaştım. Dileyen üretsin , eğer her üretilen satılabilseydi ülkemizde yüzlerce tesis üretimi ya son derece az kapasiteyle çalışmakta yada maalesef makina mezarlığı haline gelmezdi.
Satış ayrı bir zanaat. Benim de mesleğim bu.

Yeni Üye16 yazı
Merhabalar macaroni5..... İş fikrinizi biraz geçte olsa okudum:) harika bir fikriniz var. Bu iş konusunda halen ciddi bir ilerleme kaydetmeditseniz eğer sizinle bu işin ayrıntılarını görüşüp birlikte hareket edebiliriz. Belirttiğiniz sermayeyi karşılayabilecek durumdayız. Bilginize...

Yerleşim Türkiye / Mu?Meslek Ö?renci
Yeni Üye53 yazı
Sevgili arkadaşlar
Yaklaşık beş senedir forumun takipçisiyim ve iki yıl önce fikrimi televizyon ekranlarından ve forumdan paylaştım. Üzülerek belirtmeliyim ki bir tane dahi negatif bir geri dönüş almadım fakat samimi olarakta görüşme talebinde bulunan olmadı. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Ürün hatası olsa bu pozitif yaklaşım olmaz ; Görüşme gerçekleşmedi ki hata bende diyeyim. Sizce sorun nedir.