Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Halı Yıkama İşi Yapmak İsteyenler Buraya

BaşlatanDuygu_salTarih19/02/2013 23:22:28Yorum63

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Halı yıkama işi ile ilgilenen arkadaşlar vcarsa sorularını buradan sorsunlar cevaplayalım.
www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Üye179 yazı
ortalama acılıs maliyeti ne olur
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye69 yazı
Sezonda geliyor.Halı yıkama açmanın tam zamanı..10.000 Adet güzel ve albenisi olan bir el ilanı..Piyasadan biraz daha ucuz yıkama politikası.Hadi bakalım hayırlı işler
....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye28 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muhammeds
ortalama acılıs maliyeti ne olur

ortalama açılış maliyeti iki türlü olur
birincisi motorlu fırça ile başlamak ki doğru olanı budur
diğeri otomatik makina ile başlamak sakın girme sonra işi büyütünce gireceksin.
mitsubishi L300 hyundai H100 yada benzeri bir panelvan araban olacak maliyeti 10.000 civarı . halı sıkma makinası olmazsa olmaz maliyeti 3500-8000 arası sen 3500 ile başlayacaksın. halı yıkama makinası 500-1500 arası. Halı asma demirleri 1000-2000 arası. Galvanizli boru kullanmalısın .Bu sydıklarım yaklaşık 15.000 eder ama bazılarını ikinci el de alabilirsin

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Halı yıkama işinin yanında bir koltuk yıkama makinesi de alırsanız (fiyatı 1000 TL civarıdır) cironuzu arttırabilirsiniz. Koltuk yıkama süresi ortalama 1 - 1 buçuk saat arasında değişmektedir. Yıkama fiyatları koltuk takımı başı 80 TL den başlamaktadır. Ben 3 sene halı ve koltuk yıkama işi yaptım; inanın yetişemiyordum koltuk yıkamaya. Üstelik 1 koltuk takımını temizlemenin size yaklaşık maliyeti 5 TL elemanı da işin içine koyarsak en fazla 25 TL. Koltuklar yerinde yıkandığı için sadece deterjan masrafınız oluyor başka hiç bir masraf yok(eleman dışında). Şahsen yaza doğru sırf koltuk yıkama yapan bir iş yeri açmayı düşünüyorum. Halı yıkama zahmetli bir iştir.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ticaret
Yeni Üye34 yazı
Halı sıkma makinaları aynı zamanda kurutma yapıyor mu ? Makinadan çıkan halıların tam olarak kuruması için yazın ve kışın ne kadar zaman alır ? 1 m2 halı yıkamanın maliyeti su (iski)+elektrik+deterjan yaklaşık ne kadardır ?

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Muhasebe
Yeni Üye29 yazı
Halı sıkma makineleri halıyı %90 kuru hale getirir. Halıyı tam kurutma için mutlaka asmak zorundasınız. Yaz aylarında ortalama 6-7 saat güneşte durursa tam kuru hale gelir. Kışın kurutmak için ise fırın kurmak gerekir. Kurduğunuz fırına göre süre değişir. Halı yıkamanın en büyük maliyeti taşımadır. Taşıma halının adresten alınması ve temizlendikten sonra adrese teslim edilmesidir. Taşıma için tam bir fiyat veremiyorum araca ve mesafeye bağlıdır taşıma maliyeti. Halı yıkamanın maliyeti de bulunduğunuz bölge ve kullandığınız deterjana göre değişir. Özel deterjanla yıkayanlar da var bulaşık deterjanıyla yıkayan da o size kalmış birşey. Ayrıca çalışanların maliyetleri önemlidir.

Yeni Üye28 yazı
Evet merchant arkadaş doğru söylüyor bu işin en gelir getirenyönlerinden biride koltuk yıkamadır. En önemli gider kalemi ise yakıt gideridir. Proğramlı çalışılınca gider düşer bir sefer çıkılıp5-10 adres e gidilebilir.

Yeni Üye28 yazı
Ayrıca merdiven yıkama diye bir sektör oluşmakta ve bunuda halı yıkamacılar yapmaktadır

Yeni Üye29 yazı
Öncelikle böyle bir konu actığınız icin tşk bende antalyada yaşıyorum merkezde koltuk yıkama işini düşünüyorum koltuk yıkama makinalarını nereden temin edebilirim birde makinaların maaliyeti nedir ortalama tşk

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz
Yeni Üye23 yazı
koltuk yıkama makinelerini temizlik makineleri satışı yapan firmalarından temin edebilirsin sayın KADİR15..Bunların ortalama maliyetlerini değil direk fiyatlarınıda bu firmaları arayıp bizzat sorarak öğrenebilirsin.Burda bu tarz sorulardan ziyade işin içeriği ile ilgili sorular sorman bence daha mantıklı olur.İstersen arama motoruna temizlik makineleri yada koltuk yıkama makineleri yazarsan soruna bir çok cevap bulabilirsin.Ayrıca yine firmaların hepsini teker teker ararsan fiyatları hakkında en doğru ve sağlıklı bilgilerede ulaşabilirsin.
...

Yerleşim Meslek Yöneticilik
Yeni Üye28 yazı
"Merhaba hocam. Halı yıkama konusundaki mesajınızı gördüm. Merdiven yıkamayla ilgili detaylı bilgi verebilirmisiniz? bende bu iş kolunda çalışıyorum ve bu merdiven yıkama işi burada yapılmıyor. fiyatlandırma ve yöntem hakkında detaylı bilgi rica ediyorum"

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
merdiven temizliğinin mantığı şu kapıcısı olmayan binaların merdivenlerinin belli periyotlarla temzilenmesi. Bazı durumlarda tek kapıcı olan siteler var onlarda tercih ediyor. 3-4 bloğu tek kapıcı idare ediyor ama temizliğe karışmıyor bunuda siz yapıyorsunuz.
Kat başı 10 tl gibi bir rakam alıyorsunuz. 5 katlı bina 50 tl. Deterjan ve diğer temizlik malzemelerini kendiniz temin ediyorsunuz.
2 eleman 5 katlı binayı 1-1,5 saatte temizler.
bir kişi duvarları ve korkulukları silerek iner
diğeri yıkanabiliyorsa yıkar. Yoksa süpürüp paspaslar
İşte bu kadar.

Yeni Üye34 yazı
Merhaba !
Her Halı sıkma makinası aynı zamanda durulama yapıyor mu ? 3.000 TL'lık bir sıkma makinasında durulama özelliği var mı ? Maliyeti düşürmek için; Sarnıçta biriken yağmur suyunu dalgıç pompa ile kullanarak yıkama ve durulama yapılabilir mi? Yağmur suyu ile yıkamak nasıl randuman verir ? Yağmur suyunu kullanırken yumuşatmak gerekiyormu , suyu yumuşatmak için kullanılan kimyasalların maliyeti nedir ? Yumuşatma nasıl yapılır ? Teşekkürler !

Yeni Üye28 yazı
Yeni halı sıkma makinaları genelde yapıyor ama zaten kimse kullanmıyor onu basit bişey zaten. işe yarar bi makina için 3000 taban fiyat hatta 3500 desem daha iyi olacak biz serik şubemize lazım olan makinayı çok aramamıza rağmen 3500 liraya bulduk ama makina ideal bir makina
sarnıçtahalı yıkama için su bekletilemez diye düşünüyorum biz 1 tonla 20 metrekare yıkıyoruz bu kadar suyu alacak sarnıç heralde olmaz. Sarnıç işini unut birkaç günde biter sonra yeni yağmurlar beklersin.

Yeni Üye30 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Duygu_sal
"Merhaba hocam. Halı yıkama konusundaki mesajınızı gördüm. Merdiven yıkamayla ilgili detaylı bilgi verebilirmisiniz? bende bu iş kolunda çalışıyorum ve bu merdiven yıkama işi burada yapılmıyor. fiyatlandırma ve yöntem hakkında detaylı bilgi rica ediyorum"

Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
merdiven temizliğinin mantığı şu kapıcısı olmayan binaların merdivenlerinin belli periyotlarla temzilenmesi. Bazı durumlarda tek kapıcı olan siteler var onlarda tercih ediyor. 3-4 bloğu tek kapıcı idare ediyor ama temizliğe karışmıyor bunuda siz yapıyorsunuz.
Kat başı 10 tl gibi bir rakam alıyorsunuz. 5 katlı bina 50 tl. Deterjan ve diğer temizlik malzemelerini kendiniz temin ediyorsunuz.
2 eleman 5 katlı binayı 1-1,5 saatte temizler.
bir kişi duvarları ve korkulukları silerek iner
diğeri yıkanabiliyorsa yıkar. Yoksa süpürüp paspaslar
İşte bu kadar.

sizin bu yaptığınız hesap bence cokda mantıklı değil
bi kere verdiğiniz fiyat elamanı malzemeyi anca karşılar
bir diğeride siz o temizliği yaparaken suyu kendi yanınızdamı ***üreceksiniz o fiyata cıkacağını sanmıyorum.

ikincisi ben halı yıkama işiyle meşgulum ve dediğiniz gibi kolay bi iş değil siz en baz halini anlatmışsınız. ben şu ana kadar 60 bin tl para harcadım ve hala masraf durmuyor. iş çok agır dışarıdan göründüğü gibi değil bana bunu ilk söylediklerinde gülmüştüm iş olsun çalışırız diye. ama sırf sizin çalışmanızla olmuyor. yanınıza elemanlar alıyorsunuz ki yapan bilir tek başına git halıları al getir yıka as kurut poşetle geri ***ür mümkün değil. birde tabi piyasada o kadar çok halı yıkamacı varki işin içine girince anlıyorsunuz. yapmak isteyen arkadaşlar hesaplarını iyi yapsınlar. bugün küçük bi dükkana kuruyemişci açsanız 6 ay verim alamazsınız ki böyle rakibi ve eleman gerektiren bi işde 15 bin lira gibi rakamlar komik geliyor. bunu hesap bilen herkes anlayabilir.

benim size tavsiyem açacaksanız 50 bin tl kuru para elinizde hazır olsun yoksa vakit kaybı. hayatınızdan 6 ayı boşa harcarsınız oda o kadar dayanabilirsen tabi.

bu koltuk yıkama yere şehre göre değişir. şu an temizlik firmaları ev temizliğine gönderdikleri elemanlara bu işi mevcut fiyat dahilinde yapmakda. işin içine giren bilir bu yazılarımı dikkate alın.
akıl dedğin bir gemi, fikir onun yelkeni, kullanırsan sen seni, kullanmazsan el seni !!!

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye29 yazı
Kaankull38 size kesinlikle katılıyorum. Masraf hiç bitmiyor dışarıdan göründüğü gibi değil. Çok fazla hamallığı var. Bir gün araç arızalanır bir gün makine arızalanır elektrik gelir su gelir deterjan parfüm
Biter hepsini halledersin bi bakmışsın elemanların maaş zamanı gelmiş. Yani çok yıpratıcı bir iş insanlarla uğraşmak zor.

Yeni Üye34 yazı
Kendi yerimizde kira vermeden dolayısıyla stopaj ödemeden kardeşimle beraber halı ve koltuk yıkama işini yapmayı düşünüyoruz.
m2'sini 2,5 TL 'den yıkarsak bizi kurtarır mı ?

Yeni Üye29 yazı
XMAN999 2.5 tl normaldir. Çeşitli değişkenlere bağlı olarak metrekare 2.5 TL'den yıkarsanız kazanırsınız. Ancak her halıyı 2.5 TL'den yıkamayın. Mesela altı plastik olan apex halıları, halı fleksleri 3.5 TL den shaggy halıları 5 TL den el dokuma halıları 7 TL'den yıkarsanız çok güzel paralar kazanırsınız. Bulunduğunuz şehirdeki rekabet koşullarını bilemiyorum. Ama sağlam bir reklam yaparsanız ve insanları gerçekten kaliteli hizmet verdiğinize inandırırsanız insanlar fiyatı gözardı edecektir. Başka bir konuda soru sormak isterseniz özel mesaj yoluyla yardımcı olurum. İyi günler

Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - xman999
Kendi yerimizde kira vermeden dolayısıyla stopaj ödemeden kardeşimle beraber halı ve koltuk yıkama işini yapmayı düşünüyoruz.
m2'sini 2,5 TL 'den yıkarsak bizi kurtarır mı ?

Ucuzun ucuzu herzeman çıkar. TAvsiyem bulunduğunuz şehrin ortalalarından başlayın

Yeni Üye28 yazı
kaankull38 bir meslektaşınız olarak size katılmamak mümkün değil. Masraf çok . Halı yıkama için böyle. Ama merdiven yıkama için masraf az. Kaldıki 50 tl 5 katlı binalar için iyi bir ücrettir. İki elemanla aynı mahalleden 10 bina bir günde temizlenir. Daha fazla temizleyen arkadaşlarımız var. günde 500 tl 250 si elemanlara geriye kalan paranın 50 tl si yakıt ve deterjan . Her binaya birer su bardağı deterjan gider günde 2 lt deterjan 10 tl 40 tl yakıt.
Arkadaşlar bu işe araba yatırmak istemiyorsanız kendi arabası ile çalışacak insanlar bulun. 20 lira daha fazla ödeyin karlı çıkarsınız. Bu arada hertürlü araba olur
her iki kişilik ekip için günde 200 tl kazanırsınız. Aynı parayı halı yıkamada kazanmak için kendinizi ve paranızı paralarsınız.
Kayseri gibi bir şehirde bu şekilde 10 ekip oluşturulup idare edilebilir. Siz halı yıkamaya 60.000 harcamışsınız inanın bu küçük bir rakam. Burada birisi 300.000 harcadı adam 30.000 tl ajansa para verdi şimdi ne oldu para bitti aşk bitti.
Suya gelince her binada su alacak bir çeşme vardır

Yeni Üye28 yazı
Koltuk yıkama ile ilgili deteylı yazımız yakında burada.
Bu işi yapan diğer arkadaşlara da ricam deneyimlerimizi buradan paylaşalım yeni başlayacak arkadaşlara rehber niteliğinde bir konu olsun. Herkes bu işi yaparsa biz ne yaparız diye düşünmeyin. Çünkü rızkı veren Allah. Biz söylemesekte birkaç hata yapıp bir şekilde doğruyu bulabilirler.
Birde dışardan bakıp iştahları kabarabilir. Burada artı eksisini bilirlerse ona göre girer yada girmezler

Yeni Üye28 yazı
Bence koltuk yıkama halı yıkama ile birlikte olcak diye bişey yok . Sadece koltuk yıkama da yapılabilir. Hem daha kolay kurulur. Hem masrafı azdır. Hrm az elemanla yapılır.

Yeni Üye30 yazı
duygusal

Ben bulunduğum şehirde hem halı perde yıkama hemde temizlik şirketi kurdum.
bence halı&perde bi yana temizlik işi daha hareketli ve karlı ama o halı yıkamadan daha zor bi iş. en büyük sıkıntısı ise elaman bulma kolay dersin işin başına geçince ya bulamazsın yada bulduğun elemanı sevmezsin.

2,5 liraya halı yıkama işine gelince bence hamallık olur 3 yıldır bu işi yapan bi arkadaşla konuştuğumda ilk iki yıl 2.5 liraya yıkadığını ve hiç kazanamadığını söylüyor. bu sene 3,5 tl yıkıyor ki bende o fiyata yıkıyorum az iş yapalım ama değsin para kazanalım.

2,5 kurtarırmı diyenler hata yapar evet kurtarır ama sana bişey kalmaz emeğine yazık olur.

akıl dedğin bir gemi, fikir onun yelkeni, kullanırsan sen seni, kullanmazsan el seni !!!

Yerleşim Türkiye / Kayseri
Yeni Üye69 yazı
Eleman bulmak çok zor.Buluyosun bu sefer tutmak çok zor.Eğer işin yükünü sırtlanamıyorsan personele gebe oluyorsun bu sefer sende bişi diyemyosun.Ayrıca temizlik işindeki reklam yaptığınız iştir.Her eleman temiz yapmaz uğraşmaz özen göstermez.Çok zor.Benim arkadaşım halı yıkama açtı.Fiyatıda piyasadan 1 TL ucuzdu.Fazla iş yoğunluğundan talebi karşılayamadı dükkanı kapattı.Bi kere devamlı personeli bir türlü bulamadı.Şansızlık.Bu tarz bir işe girerken önce personeli hazırlayın gerisi gelir.
....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye28 yazı
1 tl ye yıkıyorsa kapattığına iyi etmiş biz 3 tl ye zarar ediyoruz diye ağlıyoruz 5 tl yapmayı düşünüyoruz. Eleman bulmanın zor olduğu doğrudur. Şu da bi gerçek sektörümüzde 600-700 e çalışan elemanlar var. Siz bu adamdan verim bekleyemezsiniz. Bir halı yıkama ustası 1200 tl nin altında çalışmamalı. Sizde bu parayı verirseniz adam hiçbiyere gitmez. 1 tl ye yıkarsanız asla bu parayı veremezsiniz. bir ayda kazandığınız parayı mazot ve eleman parasına verirsiniz. Eleman kadar bile kazanamazsınız

Yeni Üye1 yazı
donemlik bir is oldugu icin soruyorum...
calisanlarinizi kis aylarinda cikartiyor musunuz? yoksa en basindan 6 aylik seklinde mi ise aliyorsunuz? ya da maasini verip devam mi ediyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / EskisehirMeslek Y?siz
Üye126 yazı
Koltuk yıkamak için deterjan tavsiyesi verir misiniz ? En etkili ve en çok kullanılan koltuk yıkama deterjanı hangisidir ?

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye48 yazı
Ben bu makinaları nereden temin edebilirim . bu konuda yardımcı olacak arkadaslar varmı ? istanbul için
sgumus75

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye28 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cakal_tm
Koltuk yıkamak için deterjan tavsiyesi verir misiniz ? En etkili ve en çok kullanılan koltuk yıkama deterjanı hangisidir ?

era111 kaliteli olduğu söylenmekte, ama yinede iyi araştırmak gerekir. bende koltuk yıkama işine giriyorum makinam hazır fakat şampuan da ve leke cıkarıcıda kararsız kaldım, hangi firmayı arasam her firma kendi ürününü övüyorda övüyor, hoş bu ya kimse kendi ürününü kötülemez. ama yinede en çok kullanılan ürünün kaliteli ve ekonomik olarak era111 olduğuna karar verdim..

diyelim ki şampuanı ayarladık makinamız hazır, bir tek reklama ihtiyac kalıyor, sizce broşür bastırıp dağıtmak yeterli mi ??

konu hakkında ki bilgilerinizi yazar mısınız??
Ticari Düşünce Bir Sanattır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye29 yazı
Merhabalar,

Bende makine imalat sektörü ile ilgileniyorum. Halı yıkama makineleri yapmak istiyorum. Biraz araştırmada yaptım. Bir adet fırçalı büyük tip makine revizyonu yaptım. Bu sektörün makinalaşma daki geleceği ne olur ? Bahsettiğim tarz makineleri illerde belirli yıkamacılarda görebiliyoruz. Çokta sürümü olmuyor gibi.
Bu konularda fikirlerinizi almak isterim

saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Yöneticilik
Üye187 yazı
www.makinaparkuru.com makina alım satım i yapabilirsiniz
www.kayelajans.com
www.sifa24.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im