Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seracilik Yapmak İstiyorum

BaşlatanferhataciciTarih17/02/2013 08:15:02Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
arkadaslar merhaba 5 donumluk bir arazide seracilik yapmak istiyorum.yetistirmek istedigim urun simdilik domates ama alternatif olarak zamanla isi basarabilirsem gul cilek gibi degisik urunlerde yetistirmek istiyorum.bilgisi fikirleri olanlar paylasirsa sevinirim

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye217 yazı
dışı seni içi bizi yakar kardeş.girme bu işe.domates eken zarar biçer.illa seran varsa çiçekçilerle konuş çiçek yetiştir derim

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ö?renci
Yeni Üye31 yazı
kardes elimde 10 donum sulak bereketli bir tarla var.bugday ve misir ekmek artik anlamsiz.farkli birseler yapmak istiyorum.mersin anamur tarafinda seradan guzel para kazaniyorlar.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı

eğer antalya yada fethiye bölğesinde değilse yeriniz kesinlikle bulaşmayın derim bu işi balıkesirde 3 dönüm olarak yaptım 3 yılda güzel zararlar ettim
denizzz

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Memur
Üye245 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - etihus
dışı seni içi bizi yakar kardeş.girme bu işe.domates eken zarar biçer.illa seran varsa çiçekçilerle konuş çiçek yetiştir derim

Bu tip mesajlari anlamak imkansiz. Golge etmeyin kimseye. Varsa mantikli bir neden acik acik yazin. Yok ici seni disi beni hikaye bunlar.

Bilader sende yapcaksan bu isi alcaksin bitane ziraat muhendisi gidicen toprak olcumunu yaptircan verimine otesine berisine vs. duruma gore ya domates ekersin ya kabak ya patlican. Boyle forumda sagdan soldan kulaktan dolma bilgilerle olacak is degil bu isler. Şekil 1a da da goruldugu uzere

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye31 yazı
haklisin murat kardes duygusal nedenler mantikli sebeplerin onune gectigi zaman insanin cani skiliyor haliyle.

Yeni Üye28 yazı
sera işini hangi şehirde yapmak istediğini yazmamışsınız
www.duyguhalitemizleme.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
adanada yapmayi dusunuyorum

Yeni Üye14 yazı
evet mantıklı neden diyen arkadaşlara bu işin sıkıntılarını anlatayım,öncelikle yılık 12000 kilokalori güneş ışığı almayan bölğelerde ısıtmalı sera harici seralar para kazanmaz çünkü normal çiftçilikten farkı yoktur,güney ikliminde ise tam tersine yazın seralar çok sıcak olduğundan boş kalır,işçi maliyetinizin olmaması gerekir,ürününüzü kendinizin pazarlamanız gerekir ( üreticiden 30 kuruşa halci gelir badem salatalığı alır kendisi 50 kuruşa pazarcıya satar oda 1 liraya pazarda satar) ,ziraat mühendisiyle çalışmak mantıklıdır fakat bu işi en azından temelini bilmeniz gerekir çünkü kendisi size ürün güzek koksun diye deniz yosunu bile satar.
denizzz

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Memur
Üye179 yazı
ferhatacıcı anason kanola ek derim
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik