Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Esnaf Lokantası Fiyatları

BaşlatanfiyakaTarih03/02/2013 21:04:16Yorum20

İlk mesaj
Üye193 yazı
6 masadan oluşan küçük bir esnaf lokantam var.Uygulamadaki fiyatlarla ilgili bir paylaşım rica edeceğim sizlerden.

Menümde ;

*işkembe=4 tl
*ezogelin=3 tl
*kurufasulye=4 tl (tereyağlı ve güveçte şeker fasulye)
*pilav=3 tl
*porsiyon döner=5 tl
pilav üstü döner=6 tl
*ana yemek (hergün değişir.) 4 ya da 5 tl değişir

*kaşarlı tost=2 tl
*karışık tost=2 tl
*kavurmalı tost=3 tl
*soğuk sandwiç=3.5 tl
*k. ayran=0.50 kr
*b.ayran=1 tl
*kutu cola=1.5 tl
*su=0.50 kr

fiyat politikam çok uygun diye düşünüyorum.Ortağımla küçük fiyat ayarlamaları konusunda fikir ayrılığına düştük.O bu fiyatlar topallaya topallaya gitmemiz gerektiğini söylüyor.Ben ise küçük düzenlemelerle fiyat ayarlamalarının bizim işimizi etkilemeyeceğini, debelenmenin bir anlamı olmadığını ve fiyatların aşağıdaki gibi düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

*işkembe=5 tl
*ezogelin=3 tl
*kurufasulye=4 tl
*pilav=3 tl
*döner =6 tl
*pilav üstü=7 tl
*ana yemek=4-5 tl

*kaşarlı tost=2 tl
*karışık tost=2.5 tl
*kavurmalı=3.5 tl
*soğuk sandwiç=3.5 tl
k. ayran=0.75 kr
*b. ayran=1 tl
*kutu kola=2 tl
*su=0.50 kr

PAYLAŞIMCILARDAN RİCAM BİR ESNAF LOKANTASININ UYGULADIĞI BU FİYATLARIN ÇEVRELERİNDE NASIL OLDUĞU VE NASIL OLMASI GEREKTİPİ KONUSUNDA BANA YARDIMCI OLMALARI.CEVAPLAYAN HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Üye193 yazı
güncel
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Hocam merhabalar.Dükkanın yerini ve giderlerinizi bilmiyorum ama zaten yüksek olan fiyatları iyice arttırmak dezavantaj olur bence sizin için.Formatınızı da tam olarak bilmediğim için 3 çeşit 6-7 lira gibi olan çok kaliteli rest. bulunmakta.Sonuç olarak fiyatları stabil tutmanız daha mantıklı.Hayırlı işler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye245 yazı

2. Liste fiyatlar gayet mantikli nerde olursan ol.
Hem kasarli tost ile karisik tost arasinda belirgin bir fark olmali 1 tl bile olur bu fark.
Mercimegide eklersen gun gun karisik olarak tamamdir.
Fiyat politikani kalitenle esdeger tut.
Tereyagindan sasma asla margarin kullanma. Dandik yag insanin midesini yakar bir gelen esnaf bir daha gelmez ayik ol.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
Benim çaliştigim fabrikanin hemen çaprazinda lokanta var. mercimek-ezo-tavuk suyu var çorba olarak. adam 2.5 liradan veriyor ve yaninda bir sülahi su ve çorba sonrasi çay ikramida cabasi. sahsen ben her sabah gidiyorum. yeri geliyor oturmaya yer bulamiyorsun.belkide sürumden kazaniyordur. siz daha iyisini bilirsiniz gerci

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye193 yazı
benim dükkan sultanbeylide.ben de gelenlere çay ikramında bulunuyorum.çorbayı da çevremdeki lokantalar 2.5 tlye verirken ben 3 tl ye veriyorum.hizmeti mi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum.

dikkat edilirse birkaç maddede zam yapmak istedim çünkü maliyetleri yüksek.kaşar peyniri yazdan önce 8-9 tl idi şimdi 14-15 tl.ben tostu halen 2 ye veriyorum.yazın patlıcan 1 tl şimdi 3.5-4 tl ben yine 4 tlden musakka veriyorum.kutu kolayı 1.10 kr a alıyorum soğutuyorum adam yere dökerse temizliyorum kutusunu alıyorum atıyorum yani hizmet veriyorum 1.50 ye veriyorum.bunlar konusunda genel piyasadaki fiyatları merak ediyorum.o yüzden sizlerden ricada bulundum.ilgi gösterenlere teşekkürler.
İşleyen demir ışıldar

Üye193 yazı
son yazımı okuyunca mimik vs olmadığı için sert gibi yazılmış olarak anlaşılmış olabilir.kesinlikle bir art niyet olmadan açıklama yapmak için yazılmıştır.kendi kendime işkillendiğime göre okuyanlar yanlış anlamış olabilir dedim ve açıklama gereği hissettim.Teşekkürler.
İşleyen demir ışıldar

Üye166 yazı
bence zam yapacaksaniz iyi düsünüp hesap edip en az 15-16 ayı kapsayacak sekilde, zam yapmak istediginiz ürünlerin hepsine aynı anda yapın. bir iki ayda sürekli ürünlerin fiyatları tek tek degisen yerler güven vermiyor ve müsteride acaba kazıklanıyor muyuz fikri doguyor.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sanadair34
bence zam yapacaksaniz iyi düsünüp hesap edip en az 15-16 ayı kapsayacak sekilde, zam yapmak istediginiz ürünlerin hepsine aynı anda yapın. bir iki ayda sürekli ürünlerin fiyatları tek tek degisen yerler güven vermiyor ve müsteride acaba kazıklanıyor muyuz fikri doguyor.

öneriniz için çok teşekkürler.dikkate alınmıştır.
İşleyen demir ışıldar

Üye193 yazı
yeni öneriler yok mu?????
İşleyen demir ışıldar

Yeni Üye72 yazı
*döner =6 tl
*pilav üstü=7 tl

tavuk için pahalı
Hayat boş bir tuval, ressamları biziz.. her tercih her davranış, her tutum, her söylem bir renk..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye43 yazı
bence en çok giden ürünlerin üzerinde ufak bir artış yaparsanız sürümden gene dengeyı sağlamış olursunuz ve yaptığınız zamlarda göze batmamış olur

Yerleşim Türkiye / Yzmit
Üye215 yazı
şimdi esnaf lokantası kuruşlarla mı uğraşak diyebilirsin ancak psikolojik fiyatlandırmayı dene.. 7 tl yerine 6.99 yada 6.95 yap.. yada 6.90 durumuna göre..ancak muhakkak para üstü ver..sakın tam rakam olarak hesaplama, benim gibi tepki veren çıkar..(büyük marketlerde kasayı bloke ederek para üstünü muhakkak talep ederim..fazlasıyla da alırım:) 6 dan 7 ye artış çok gibi gelir, ancak insan algısı 6 dan 6.90 ı fazla hissetmez..

fiyatlarını artırdığın kalemlerde mümkünse porsiyonları artır bir miktar..balance yaparsın..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye193 yazı
önerileri de dikkate alarak tost ve içeceklerde zaman uyguladım.

kaşarlı ve karışık tost 2.50
kavurmalı 3.50
kutu cola 2.00
şişe 1.50
k ayran 0.75
b. ayran 1.50

yaptık.İlgi için teşekkürler.
İşleyen demir ışıldar

Üye127 yazı
Güzel fiyatlar, lezzetide tutturduysanız iş yaparsınız, Allah kolaylıklar versin.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Üye166 yazı
zaman degilde zam uygulamissinizdir :))

birşey dikkatimi cekti, şişe dediginiz 0.5 litre su mu ?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fiyaka

kavurmalı 3.50
kutu cola 2.00
şişe 1.50
k ayran 0.75
b. ayran 1.50

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye49 yazı
sayın fiyaka benim düşüncem içeceklere zam yapmayın. mesela kuru fasülyeye ödeyeceğim extra 50 kuruş gözüme batmaz ama küçük ayrana ödeyeceğim 25 kuruş gözüme batar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yöneticilik
Üye365 yazı
samsunda lokanta var.çevresindeki mağazalarda çalışanlara tabldot şeklinde yemek veriyor.her gün 3 çeşit yemek çıkıyor.birini seçiyorsun porsiyondan az olmak kaydıyla yanına pilav ve salata yı 5 tl den veriyor.dışarıdan gelenlere normal porsiyon yemek veriyor.
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sanadair34
zaman degilde zam uygulamissinizdir :))

birşey dikkatimi cekti, şişe dediginiz 0.5 litre su mu ?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fiyaka

kavurmalı 3.50
kutu cola 2.00
şişe 1.50
k ayran 0.75
b. ayran 1.50

şişe cola .bir önceki kola olunca onu eksik yazmışım.kusuruma bakmayın
İşleyen demir ışıldar

Üye193 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Asteria
sayın fiyaka benim düşüncem içeceklere zam yapmayın. mesela kuru fasülyeye ödeyeceğim extra 50 kuruş gözüme batmaz ama küçük ayrana ödeyeceğim 25 kuruş gözüme batar.

düşüncenize gerçekten saygı duymakla birlikte piyasada benim gibi esnaf lokantalarında 1 tl den bile ayran satılıyor.2 ye 2.5 a satan kebapcılardan hiç bahsetmiyorum.0.35 kr maliyetli ayranı 0.50 ye satmak ciddi şekilde hamallıktan başka birşey değildi.Gittiğim gezdiğim her yerde fiyat taraması yapıyorum.çoğunlukla yemeklerin en ucuzları 5 tl.bizde köfte gibi kırmızı etli yemekler 5 tl tavuklu yemekler halen 4 tl olduğu için dayanacak gücüm kalmadı içecek konusunda.
İşleyen demir ışıldar