Neler projelendirilir ?? herşey neye yarar ??
Verimli çalışmaya, hızlı hedefe ulaşmaya proje metodu nedir ??
İNSAN > İŞ > HEDEF
PROJE METODU HEDEFE VARMAK İÇİN KULLANILAN ESNEK, METODİK BİR SİSTEMDİR
A- Hazırlık Aşaması
1- Çıkış Noktası - Durum ve deneyimlerin değerlendirilmesi İhtiyaç ve ilgi alanlarının belirlenmesi
2- Problem Hakkında Tartışma
Düşünerek tartışma / Beyin fırtınası
Seçim yapma / tercih etme
Hedeti belirleme ve karar verme
3- Organizasyon
Yöntemi belirleme
Ortaklan belirleme
4- Çalışma Planı
Bilgi toplama
İş bölümü (kim ne yapacak, yetki sorumluluk dağıtımı)
B- Eylem Aşaması
5- Eylem Planlanması
Bilgileri değerlendirmek ve yorumlamak
Alt hedelleri belirlemek
Kaynakları belirlemek
6- Eylem
Hedefi pratiğe dönüştürmek
İşi yapmak
C- Değerlendirme
7- Beraberce kutlama ve eğlenme
8- Değerlendirme
Yorum ve özeleştiri yapma
Dersler çıkartma
Doküman haline getirip arşivleme
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )
Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )
Mustafa Kemal Atatürk
Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )
Mustafa Kemal Atatürk