Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisi Olanlar

BaşlatancunyoreTarih05/05/2008 11:04:56Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
herkese merhaba

arkadaşlar kafamda 3 fikir var sizce hangisini yapmalıyım?
1.yeni açılacak olan bir tıp fakültesinin kantinini alma durumum var 1 ortakla hastane ve üniversite aylık kazancım ortalama ne kadar olur ve neler satarsam daha fazla kar elde edebilirim.

2.erzincanda 40 dönüme yakın bir tarla ev ve ahırım var.burda hayvancılık yapmayı düşünüyorum büyükbaş ve küçükbaş olarak,ama takıldığım nokta elimde bulunan tarlalarıda düşünerek besi,süt,damızlık olarak hangisi daha çok kar getirir.
ayrıca tam araştırmadım damızlık yarış atları alıp yetiştirmekte istiyorum.tabi taylarını satmamda bi engel yoksa
( örn:yarış atları karacabey gibi yerlerden alınır şartları varsa bilgim olmadığı için öğrenmek istiyorum)

3.hiçbiri olmaz derseniz döküm teknikeriyim iyi maaş veren otomobil ve metalurji fabrikası olarak nereyi önerirsiniz.

yorumlarınızı bekliyorum herkese teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye31 yazı
Pek bilgisi olan yok gibi sen iyisimi hangisini seviyorsan onu yap cunku, hepsi cok farkli alanlar hata yapabilirsin

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Muhasebe
Üye964 yazı
Kantinde elbette öncelikle çay ve kahve sonra tost veya hamburger ve elbette paket bisküi, kek tarzı yiyecekler ve içecekler. gider mi bilmem ama Üniversiteliler doğal ürünlere önem verirler taze sıkma meyva suyu öneririm. alabildiğin farklı tropik meyvaları bile deneyebilirsin. Koniks.com da soğuk sandviç yapan ve pazarlamak isteyen bir arkadaş vardı. Ondan satın alabilirsin.
ama veresiye satmamaya çalış. Birde ihaleyle oluyor sanırım.
Diğer işlerde ilginç. Birden fazla iş yapabilirsin ama ne yapabileceğine senin karar vermen gerekir.
Kolay gelsin..
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı

yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
sıralamada belirttiğim gibi öncelik kantin olmazsa hayvancılık oda olmadı çalışacaz bi yerlerde
umarım bu konuda bilgisi olan diğer arkadaşlarda yorum yapar

Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
İşe gir çalış mükellef olma hiç risk alma yarış atı işi çok bilgi istiyor. Büyükbaş zor ve uzun süreliKantin fena değil ama ya tatmin etmezse ? Döküm teknikeri en ölü firmada bile 1-1,5 alır gibime geliyor. Riske girmeden evvel en iyi bildiğin işten paranı kazan .......... Saygılar.

haklısınız ama ben öncelik bu 2 işi yapmak istiyorum en son çare teknikerlik 1 1,5 alırım en kötü dediğiniz gibi teşekkürler bilginiz için