Şehirde işimizle alakalı iyi bir gelir sağlayabilecek bir iş bulamadık, açıkçası da gönlümüz kendi işimizi kurup ticaret yapmakta. Tabiki fazla dürüst olmak, insanlara acımak, hak-haram yememek gibi. eksiklerimiz var. Yani ticaretin kurdu çakalı olabilecek bir kabiliyetimiz yok kısacası ama bir miktar zekamız var, öyle kolay kolay kandırılıcak, dolandırılıcak tipler de değiliz. Bir şeyi yapmadan önce 2 kere değil 20 kere düşünürüz. Bizlere yol gösterecek destek olucak büyüklerimiz de var. Herhangi bir düzgün malı alıp getirip satmak istiyoruz.
Eşimle mutlu bir evliliğimiz var, birbirimizden pek ayrılabilen bir yapımız yok, o yüzden bu dükkanda bir iş kurmak gün boyu yanyana çalışıp kimseye muhtaç olmadan ekmeğimizi kazanmak istiyoruz.
Sivas caddesi üzerinde demiştim yani basit bir sayım yaptık, günde ortalama 1000 orta sınıf kişi geçiyor dükkanın önünden. İş tecrübesi olan arkadaşlar bu bilgiyi kullanarak bana ışık tutar mı? 1000 kişi ne demektir, ne iş yapılabilinir? Bahsettiğim 25 000 liranın 5000 lirasını bir 6 aylık dönem giderleri için tutmayı 20 000 lirayla ise dükkana gerekecek dekorasyon ve mal için harcamayı planlıyorum. Daha detaylı bilgi de verebilirim ihtiyaç olursa. Şuan çanta, parfüm, takı satışı yapma fikrini düşünüyorum.
Kira, çalışan masrafımız olmayacak. Bize ayda 1000-1500 lira kar bırakacak bir iş kurabilirsek ilerde geliştiririz diye düşünüyoruz. Tüm fikirlerinize açığız.
Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.