Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kargo İle İlgili İş Kurmak İstiyorum

Başlatanmturan092Tarih29/01/2013 02:40:10Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
21 yaşındayım ve lojistik mezunuyum. iş kurmak için gerekli tecrübemin olmadığı kabul ediyorum. fakat ailemden bu konuda tam destek aldım. buda bana cesaret verdi. sermaye olarak nakit 100bin tl mevcut.

konuya dönersek,
mng ve aras kargo gibi büyük firmalardan bayilik almak istiyorum.

bayilik için önümde ki tek engel, 25 yaş altı olmam. fakat bir şekilde halledebilirim diye düşünüyorum.
bu konu hakkında sitede biraz bakındım. ne yazık ki, hiç iç açıcı yazılar göremedim. bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

ayrıca, ulaştırma veya başka bir dalda önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
en değersiz eşyanı kaybettiğin zaman, her şeyini kaybettiğini anlarsın.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Üye243 yazı
Kardesim Bi Arkdasım MNG kargodan 2 adet subelık Aldı masallah işleri baya iyi Ankarada bide yeri dusun 4-5 yapacka planı oo sermayem olsa ben bıle girerim dogru yoldasın devam et saygılar
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Yeni Üye2 yazı
görüşleriniz için teşekkür ederim.

acaba bu işle ilgilenmiş birileri deneyimlerini anlatabilir mi?
en değersiz eşyanı kaybettiğin zaman, her şeyini kaybettiğini anlarsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye243 yazı

sevgili kardeşim, paranı kenarda tut, mng kargo kendi şubelerini bedelsiz ve bazı masrafları karşıla**** devir ediyor. genel müdürlük ile bir görüş ama ellerinde hangi şubeler kaldı bilmiyorum. iyi incele yeri. kolay gelsin.
.ET.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye189 yazı
Dostum kardeşim mng şubesinde müdürlük yaptı.a dan z ye kargoculuğubilir.onun anlattığına göre karlı ama her şube karlı değil iyi bir şubeyi yakalaman ve sürekli koşuşturman gereken bir iş aynı zamanda en büyük sorunlardan biri tahsilat genelde şirketler ve esnaflar aylık çalışır bu yüzden tahsilat kanalların iyi olmalı ve şubede çalışacakların sağlam olması gerkir çünkü şubelerde **lık olayı çok fazladır.bu yüzden güvnilir bir ekiple çalışman gerekir.şube almak zor bişey değil ama yaşın itibariyle sorun yaşayabilirsin çünkü kargo şubelerinde çalışanların hepsi düzgün kişiler olmayabiliyor.bence yaşın bu iş için biraz erken gibi geldi bana hem çalışanlara hemde müşterilerine karşı ezilebilirsin.bu yüzden bir kargo şubesinde biraz takılarak tecrübe etmende fayda var.zaten kargo firmaları şube alacak kişilere bir kaç ay eğitim veriyor.ama dediğim gibi kargo elemanları nasıl söyleyeyim biraz sorun yaşayabileceğin ekip gruplarındandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye135 yazı
arkadaşlar benim de bu konu hakkında bilgi edinmem gereken hususlar var. bende bir kargo bayiliği almak istiyorum. evimin altında bir dükkan ve bodrum var. anlıcanız kira derdim yok 50 bin tl de nakiti var. bu işe nasıl girişebilirim zorlukları neler. benimde yaş 25 kargo hakkında tecrüben yok ama çevremde kargo şirketinde çalışan arkadaşlarım var. elemanlarım güvenilir yani. ama nerelerden bilgi edinebilirim bu konu hakkında

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Geçenlerde dolaşırken Psc isimli bir şirketle karşılaştım. Bayilik verdiklerini söyleyince siteyi biraz inceledim. Diğer firmalardan farkı, işini daha profesyonel yapıyorlar söylediklerine göre. Ama millet ne kadar tercih eder orasını bilemiyorum. İncelemende fayda var diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / Adana AnkaraMeslek Ticaret
Üye355 yazı
Merhaba , kargo bayiliği almasanızda kendiniz moto kurye yapsanız mesela şehiriçi kargo taşısanız olmazmı mesela ? Ve yahut da çoğu kargo şirketi şehiriçi kuryecilik yapıyor ama yoğunluktan aynı gün teslim edemiyolarmış diye biliyorum , ne biliyim bir anlaşma yapılsa , gerçekten bu şehiriçi kurye işini merak ediyorum ....Saygılar....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - iaslanergun
Geçenlerde dolaşırken Psc isimli bir şirketle karşılaştım. Bayilik verdiklerini söyleyince siteyi biraz inceledim. Diğer firmalardan farkı, işini daha profesyonel yapıyorlar söylediklerine göre. Ama millet ne kadar tercih eder orasını bilemiyorum. İncelemende fayda var diye düşünüyorum.

Psc international benimde dikkatimi çekti İnternet sitesinde franchising ile ilgili detaylı açıklamalar yapmışlar Bu arada Bayi profiline baktığınızda çoğunluğu genellikle eğitimli genç arkadaşlar... Bu arada Psc internationalı sadece "kargo firması" olarak görmemek lazım. uzmanlık alanları "paketleme" işi. Bu yönden bakılınca diğer kargo firmalarından ayrılıyor
Tabiiki ilerisi ne olur bir soru işareti
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye213 yazı
Bir ara işim geregi kargo firmalarına gittigimde şole bi sozle karsılasırdım. Bi sure sonra cogunun vazgecıp merkeze bıraktıgını duyardım. Bide sole bi durum var kargoların iş yapcak subelerı hep dolu saniye bolgesı gıbı kargosu cok olan bı bolgeden bayılık alabılırsen gir derim. Ups arastır derim fazla bayı agı yok daha guzel bi yerden bayılık bulabılırsın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Kargo ve taşımacılık sektörü hiçbir zaman değerini ve canlılığını yitirmeyecek sektörlerden birisi Bu konuda birazıcık geleceği görebilmek gerekiyor

- İnternet kullanımının artması ile müşteri beklentileri ve davranışları , hız üzerine kurulu olacaktır. Yani müşteriye ürününü kısa sürede ulaştıran firma başa güreşecektir
- Taşımacılık sektörü trendleri belirleyici ve uygulayıcı ana iş kolu olacaktır ve satın alma kararında büyük bir etken olacaktır.
- Tüketiciler için hizmetin ulaşılabilir olması, kullanım rahatlığı ve kolaylığı sunması önem arz edecektir.
- Birebir iletişim müşteri memnuniyetini belirleyici önemli bir faktör olmaya devam edecektir.

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye68 yazı
Bu işin üniversite eğitimini almış birisiyseniz en az 1-2 yıl herhangi bir kargo lojistik sektöründe deneyim kazanmadan böyle bir işe kalkışmamalısınız, önce sektör deneyimine sahip olmanız gerekir yoksa işiniz de paranız da kısa sürede elinizden uçup gider. Gönderici ödemesi yani peşin ödeme ağırlıkta olan, dosyadan çok kargo gönderimi olan ve sirkülasyonu yüksek bir şube yakalayamazsanız paranız yine çarçur olur üstüne masrafların devamlılığı yüzünden borçlu duruma bile düşebilirsiniz, tecrübeniz olmazsa doğru kargoyu ve şubeyi de seçemezsiniz, seçseniz bile o şubeyi nasıl kapacağınızı bilemezsiniz, şu anda elinizde 100bin tlnin olması bu sektör için söylüyorum büyük bir avantaj değil bu yüzden. Bir şey daha, kargo sektörü sabah erkenden şube açacağınız ve çok zaman gece 10lara 11lere hatta bazen geceyarılarını geçen saatlere kadar haftada 6 gün şubede kalmanızı gerektiren bir iştir, özel hayatınız sosyal hayatınız diye bir şey kalmaz, kargo tek hayatınız olur. Bu tavsiyeyi kargo sektöründe geçmişte şube müdürlerine yöneticilik yapmış biri olarak veriyorum. Benim bağlantım olan bir lojistikçi var, internet üzerinden Toros Üniversite ile işbirliği yaparak MEB sertifikalı "online lojistik semineri" veriyor ama piyasada iş yapmaya yönelik, iş görüşmelerine hazırlamaktan tutun da iş akışlarına kadar detaylı bilgiler veriyor, bir bakıp incelemenizi tavsiye ederim, faydası dokunabilir: http://www.onlinelojistiksemineri.com/ Bence madem sermayeniz var önce küçük bir miktarıyla sertifikalı ithalat ihracat eğitimi alın ve bunu lojistik bilgilerinizle birleştirip daha karlı işlere yönlendirmeniz daha avantajlı olabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Güncel

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye335 yazı
bende takipteyim ancak kargo firmaları açılan yüzlerce dava ile karşı karşıya kaldıklarını duydum...Üstelik firma kesinlikle destek sağlamıyormuş şube yetkilisi olarak dava tamamen size açılıyormuş ve sonlanana kadar ilgilenmeniz gerekiyormuş....Bu konuda insanları memnun etmek çok zordur sırf bu sebep beni caydırmıştı...Yoksa artık neredeyse bir bardak çayın bile internetten online alım yapıldığı bir devirde yaşıyoruz Kargo firması açmak garanti bir iş gibi duruyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
Böyle bir iş yapacak olsam hali hazırda var olan kargo şirketlerinden öne çıkmak için bu işe +değer katacak fikirler bulmaya çalışırdım.
Mesela işe insanların kargo şirketleriden ne konularda şikayetleri olduğunu araştırarak başlayabilirsiniz.
Artı değere bir örnek vermek gerekirse de mesela daha niş bir iş yaparak, sadece elektronik eşyaları taşıyabilirsiniz. Daha güvenli, daha garantili hizmet gibi bir sloganla ortaya çıkabilirsiniz.
Ayrıca Kosgeb girişimcilik derslerini alarak devletten de destek alabilirsiniz. Sermayeniz güçlenir.
"Life is riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Albert Einstein

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Arif_istanbul
Böyle bir iş yapacak olsam hali hazırda var olan kargo şirketlerinden öne çıkmak için bu işe +değer katacak fikirler bulmaya çalışırdım.
Mesela işe insanların kargo şirketleriden ne konularda şikayetleri olduğunu araştırarak başlayabilirsiniz.
Artı değere bir örnek vermek gerekirse de mesela daha niş bir iş yaparak, sadece elektronik eşyaları taşıyabilirsiniz. Daha güvenli, daha garantili hizmet gibi bir sloganla ortaya çıkabilirsiniz.
Ayrıca Kosgeb girişimcilik derslerini alarak devletten de destek alabilirsiniz. Sermayeniz güçlenir.

Koyulaştırdığım kısım çok mantıklı Fakat bayilik alacağınız kargo firmaları böyle bir mantığa yaklaşmazlar Keşke yaklaşsalar

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye18 yazı
İyi günler,aradan bayağı zaman geçmiş ama bende nüfusu 45-50 bin kişi olan bir ilçede UPS bayiliği açmak istiyorum konuyla ilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Emekli
Yeni Üye82 yazı
Kargo bayiliği
araba kamyon elemanlar istiyorlar
çok uğraşır uğraşır bayilik olduğu için sirket den sürekli fırça vesaire
AMMA şartları konuş sözleşmeyi oku açacağını bölgede is potansiyelini araştır
ayda 5_10 bin az para değil iyi para
iyi olç tart bi. .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sporcu
Yeni Üye82 yazı
Ben 12 sene önce açmayı düşündüm karga genel merkezine gittim
200 bin civarı paragidiyor hesapliyorsun aylık 5 000 kalmıyor
stress sknti destek yok
elemanları ugrasvaksin oooooooo zor iş ama iyi araştır kardesim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sporcu
Yeni Üye18 yazı
Zaten şu an araştırma safhasındayım,50 bin kişinin yaşadığı bir ilçede 4.cü kargo firması olacak..

Üye342 yazı
selam vatsap 00380631961551 den gorusleim
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye14 yazı
mng arastırdım bende 50 bın dolar istedi temınat 60 bın cıro yapan şube için....ayrıca araba ve şube için 100 bin tl ama bunun yuzde yırmısı peşin kalanı 48 ay vade ilk yıl isim hakkı yok sora 30 bin tl...en az 12-15 bin kaldığını söylediler..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Memur
Yeni Üye18 yazı
Değerli yorumlarınız için teşekkürler sayın üyeler,acaba UPS kargo bayisi olan veya yakını olan varmıdır? çünkü kendi sitesinde bayilik şartları mng kargo örneğinde verildiği gibi ağır değil..

Yeni Üye18 yazı
konu güncel???

Yeni Üye8 yazı
Bayilk almak yerine aceba bayiye baglı kargocu olmazmı 3 5 mahalle olur galiba
Taşralı Aydın

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye407 yazı
bazı kargocular çok ciddi kazanıyorlardır diye düşünüyorum...
oturdukları yerden "Kargonuzu getirdik ama evde yoktunuz gelin şubeden alın" diye mesaj atıp para kazanıyorlar... :D:D
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ikare
oturdukları yerden "Kargonuzu getirdik ama evde yoktunuz gelin şubeden alın" diye mesaj atıp para kazanıyorlar... :D:D

Kargolar müşteri memnuniyetini bir türlü sağlayamıyor. Adamlar hala elle rota planlaması yapıyorlar. Hiçbir dağıtım o gün yetişmiyor. Yeni teknolojilerden bihaber olan herkes eninde sonunda kaybeder. Rota planlama programları var. O gün kaç kargo kaç müşteriye gidecek, önce hangisine gitmek gerekiyor bunların hepsini yazılımlar yapıyor. Müşteri bilgilendirmesi var, rota optimizasyonu var. Metrobi rota optimizasyonu bunlardan biri.
Alın bakın.
https://metrobi.com/

İTÜ'de kurulmuş, adamlar yakında dünyaya açılacak. Ben Türkiye'de böyle bir şey kullanan kargo görmedim. Yarın yurt dışından bir firmadan yatırım alır giderler. Burada hala önem verilmiyor böyle teknolojilere, yapay zekalara...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye24 yazı
Slm arkadaşlar ben bulgaristanda yaşiyörum bulgaristan,da kargo işler uluslararasi,fiyatlar çok uygun,meselya turkiyaden koli geliyör otobusten ben,de burdan kargoya teslim ederim,ben bu işi çok yaptim bana turkiyeden bulgaristana otobusle tekstil yöluyorlar ben de kargoya,teslim ediyörum,kazanabiliçeğmiz fikirlerinizi bekliyörum,iyi çalişmalar

Yerleşim Bulgaristan / ShMeslek Ticaret
Üye407 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - jonturk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ikare

Kargolar müşteri memnuniyetini bir türlü sağlayamıyor. Adamlar hala elle rota planlaması yapıyorlar. Hiçbir dağıtım o gün yetişmiyor. Yeni teknolojilerden bihaber olan herkes eninde sonunda kaybeder. Rota planlama programları var. O gün kaç kargo kaç müşteriye gidecek, önce hangisine gitmek gerekiyor bunların hepsini yazılımlar yapıyor. Müşteri bilgilendirmesi var, rota optimizasyonu var. Metrobi rota optimizasyonu bunlardan biri.
Alın bakın.
https://metrobi.com/

İTÜ'de kurulmuş, adamlar yakında dünyaya açılacak. Ben Türkiye'de böyle bir şey kullanan kargo görmedim. Yarın yurt dışından bir firmadan yatırım alır giderler. Burada hala önem verilmiyor böyle teknolojilere, yapay zekalara...

Hocam işte olay bu zaten...
Adam bu programa binlerce lira vermek yerine 5 TL'ye binlerce sms alıyor.
Geldik evde bulamadık diyor geçip gidiyor...
Genelde bu "evde bulamadığı kişiler" gönderici değil de alıcı olduğu için asıl müşteri gönderiyi veren şirket ve onun da asıl derdi ucuza göndermek istediği için kimse müşteri memnuniyetini takmıyor... :))
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk