Bu işin üniversite eğitimini almış birisiyseniz en az 1-2 yıl herhangi bir kargo lojistik sektöründe deneyim kazanmadan böyle bir işe kalkışmamalısınız, önce sektör deneyimine sahip olmanız gerekir yoksa işiniz de paranız da kısa sürede elinizden uçup gider. Gönderici ödemesi yani peşin ödeme ağırlıkta olan, dosyadan çok kargo gönderimi olan ve sirkülasyonu yüksek bir şube yakalayamazsanız paranız yine çarçur olur üstüne masrafların devamlılığı yüzünden borçlu duruma bile düşebilirsiniz, tecrübeniz olmazsa doğru kargoyu ve şubeyi de seçemezsiniz, seçseniz bile o şubeyi nasıl kapacağınızı bilemezsiniz, şu anda elinizde 100bin tlnin olması bu sektör için söylüyorum büyük bir avantaj değil bu yüzden. Bir şey daha, kargo sektörü sabah erkenden şube açacağınız ve çok zaman gece 10lara 11lere hatta bazen geceyarılarını geçen saatlere kadar haftada 6 gün şubede kalmanızı gerektiren bir iştir, özel hayatınız sosyal hayatınız diye bir şey kalmaz, kargo tek hayatınız olur. Bu tavsiyeyi kargo sektöründe geçmişte şube müdürlerine yöneticilik yapmış biri olarak veriyorum. Benim bağlantım olan bir lojistikçi var, internet üzerinden Toros Üniversite ile işbirliği yaparak MEB sertifikalı "online lojistik semineri" veriyor ama piyasada iş yapmaya yönelik, iş görüşmelerine hazırlamaktan tutun da iş akışlarına kadar detaylı bilgiler veriyor, bir bakıp incelemenizi tavsiye ederim, faydası dokunabilir:
http://www.onlinelojistiksemineri.com/ Bence madem sermayeniz var önce küçük bir miktarıyla sertifikalı ithalat ihracat eğitimi alın ve bunu lojistik bilgilerinizle birleştirip daha karlı işlere yönlendirmeniz daha avantajlı olabilir.