Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurt Dışından Palet Yem Getirmek?

Başlatan26berkTarih19/01/2013 00:00:15Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye92 yazı
Daha önce bu başlığı sanırım yanlış yere açtım ve cevap alamadım. Doğru yerin burası olduğunu gördüm. Cevaplarınızı bekliyorum.

Ben yurt dışından palet yem getirip, Türkiye'de satmak istiyorum. Bu konudaki yasal prosedürler nelerdir acaba? Bu konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz?
e-mail adresim : 26berk@gmail.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye92 yazı
Konu hakkında hiç kimsenin bilgisi yok mu?
e-mail adresim : 26berk@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 26berk
Daha önce bu başlığı sanırım yanlış yere açtım ve cevap alamadım. Doğru yerin burası olduğunu gördüm. Cevaplarınızı bekliyorum.

Ben yurt dışından palet yem getirip, Türkiye'de satmak istiyorum. Bu konudaki yasal prosedürler nelerdir acaba? Bu konu hakkında beni aydınlatabilir misiniz?

Arkadaşım palet yemden kastın nedir. Eğer dediğin peletse değişik türde pelet yem temini yapabilirim

05453657529
05453657529
Bahaddin Sevcan

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye49 yazı

özelinize mesaj attım bilginize

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yigiterticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 26berk

Arkadaşım palet yemden kastın nedir. Eğer dediğin peletse değişik türde pelet yem temini yapabilirim

05453657529

Özelimde herhangi bir mesaj yok Telle ulaşmaya çalışırsanız daha iyi olur sanırım
05453657529
Bahaddin Sevcan

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye343 yazı
prosüdürünü öğrenirsen ben sana Tayland dan üretici bulmaya çalışrım.
Prosüdürü sanayi baknalığı veya gümrük müsteşarlığı sayflarından bulabilirisin ama tavsiyem bu evrak işleri yapan aracı firmalarla irtibata geçmen.

Yerleşim Tayland / BangkokMeslek Gyda
Yeni Üye33 yazı
Yağlı tohumların GTIP kodu 1214 ve davamında sıralanıyor. Mesela Yonca Peletinin GTIP Kodu 1214.10.00.00.00 dır. Şu siteden GTIP kodları ve vergi oranlarını öğrenebilirsiniz:
http://www.ekonomi.gov.tr/upload/3A37519D-954D-3911-0EBDB0457AAF6C33/I%20Say%C4%B1l%C4%B1%20Liste%202013.pdf

Tarım ve ziraat ile ilgili bir ürün olduğu için kontrol belgesi, Bitki Sağlık Sertifikası da gerekecektir.

Fakat, pelet ithal edeceğinize Türkiye'den küspe olarak alıp pelet haline dönüştürmeniz bence daha matıklı olacaktır.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk