Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Elektronik Kart Tamiri Hakkında Görüş Ve Öneriler

BaşlatanveyronTarih03/01/2013 00:53:01Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
merhaba sevgili koniks dostları,
elektronik kart tamiri ve elektrikli ev aletleri tamir ve bakımı üzerine küçük bi teknik servis açmayı düşünüyorum.
Zaman içinde cep telefonu tamiri ve oto beyin tamiri konularına da girmeyi düşünüyorum ALLAH izin verirse.
Şuan eğitim sürecindeyim.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan teknik bilgi ve tavsiyelerini bekliyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler
En karanlık zaman,güneş doğmadan hemen öncedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Üye137 yazı
klima inverter kartlarına yönel iyi iş var bence

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Üye488 yazı
insanımız elektronik ürünlerde tamir ettirmeden çöpe atıp yenisini alıyor.
ayrıca telefon dediğin 2 yıl kullanmadan yenisi alınıyor.
tv olayı bitti zaten.
insanlar multimedya tarzı aletler alıyor.
örnek: tv yerine geniş ekran monitor alıp PC üzerinden istediğin kanalı HD izleyebiliyorsun.
Eskisi gibi ses sistemi sinema sistemide kalmadı. Herşey bilgisayara bağlı.
şahsen ben bi telefoncuya gittim samsung L700 telefonum vardı ses sıkıntısı vardı adam açtı telefonu parça değişmesi lazım dedi.
Fiyat olarak 70 TL ediyor dedi. Zaten telefonun kendisi o kadar etmiyor.
Adama dedim tel sende kalsın. hayırlı işler deyip çıktım.
Yani astarı yüzünü geçiyor.
O yüzden tamir olayına karşıyım.
Bozuldumu yenisini alacan garanti bitene kadar servise gotürürsün sonra tamir ettirmek pahalıya mal oluyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye42 yazı

fikri bey haklısınız ancak,
mesela bir kombi kartı için aynı durum geçerli değil.
yetkili servise yaptırmak isteseniz 300-400 tl masraf çıkarıyolar,
normal bi tamirciye ***ürseniz en az 150 tl para istiyor.çünki piyasadan yenisini ucuz fiyata bulmak çok çok zor.illaki yaptırmak zorundasınız,aksi takdirde kombi çalışamaz,şu kış günlerinde kombinin çalışmamasını siz düşünün.
yalnız burda en 150 tl istenen bu arızanın tamirciye maliyeti en çok 15-20 tl.
küçük bi devre elemanı değiştiriliyo hepsi bu.
keza aynı durum endüstriyel kartlar yada medikal cihazları kartları için de geçerli,hemde bu sefer masraf rakamları 1000-3000 $ seviyelerine çıkıyor.yine masraf rakamları oranla çok düşük kalıyor.
bu açıdan bakıldığında gerçekten güzel bir iş kolu.üstelik bu paralar yurtdışına gidiyo buda ayrı bir konu
beniz sizlerden ricam bana bu konularda teknik tavsiyelerde bulunmanız,
mesela nerden başlanır,ne yapılabilir,test cihazları,malzeme bilgisi vs. vs.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
saygılar...

Yeni Üye3 yazı
merhaba bence iş fikri çok güzel. özellikle cep telefonu tamiri çok mantıklı. daha önce kısa süreli telefon tamirinde çalıştım. eğer işinizi iyi yaparsanız yemek yiyecek boş vakit bile bulamazsınız. bende iklimlendirme soğutma mezunuyum. klima kartı tamirini biz yapmazdık tamirciye gönderirdik o yapardı iyide para alırdı. eğitimi nasıl görüyorsunuz kurs filan mı?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Üye488 yazı
Arkadaşım iş kart tamirinde bitmiyor.
Empron yazılımları falan girerse işin içinden çıkamazsınız.
Kart olupta yazılımı olmazmı?
En basit hesap makinasının kartında bile bi dünya yazılım algoritma var.
Bunları çözeriz diyorsanız buyurun.

Yeni Üye3 yazı
eprom dumpları net üzerinden bulunabiliyor.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye42 yazı
eğitim konusunu kurslar aracılığıyla halledicez insaallah.
eprom yazılımlarına gelınce
Belkı bırazcık malıyetlı olacak ama
İyi bir universal programlama cihazı ve internet bilgisiyle rahatlıkla halledilebilir.
Yalnız cep telefonu tamiri mesela bir kart tamiri konusuyla paralellik gösteriyomu onu bilemiyorum.
Eger bilginiz varsa buradan paylaşalım lutfen arkadaşlar.
Mutlaka birilerine faydamız dokunacaktır emin olun buna.
Hatta bu baslık altında derinlemesine bi tartışma ve bilgi paylaşımı ortamı oluşturabiliriz
Soru cevap şeklinde dahada faydalı olacağımızı düşünüyorum.
Saygılar...

Yeni Üye36 yazı
arkadaşım bende bu tarzda işler düşünüyorum.ankaradayım tecrubeleriden yararlanmak isterim.ilerde yazarsan sevinirim.allah kolaylık versin
elk elektronik

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Üye153 yazı
hocam bu tavsiyemi sakınha hafife alma ve iyice oku
eğer bi elektronik tamir işi yapacaksan hedef kitlen kesinlikle tekil kullanıcı ürünleri ve ev elektroniği olmamalı gerçekten çok üzülür ve kendine sigortalı bir iş ararsın etrafına bir bak kombi kart meselesinin üzerinde durmuşsunuz özellikle hiç burdan ümitlenmeyin çünkü artık kombi ve ev elektroniği garanti süreleri çok uzamaya başladı neyse gelelim tavsiyeme
sanayi makinaları elektroniğine yönel bence 3 senede zengin olursun bu kanalda çok açık var iştan anlayan serbest çalışan elemen bulmak öok zor üretici servisleride çok kazık
mesela cnc ler üretim bant yazılımları üretim robotları en küçük örnek bir mobilyacı testeresi
bunların tamiri şarttır çünkü yenisi pahalıdır çalışmassa olmaz durusa zarar vs sen anlamışsındır zaten
vatandaştan bişey bekleme onların sırtında devlet cebinde devlet sen onlaedan para alamassın
kusura bakma
http://pazartoptan.com
Türkiyenin Toptan satış sitesi
http://bypazar.com
En İyisi Sizin İçin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye488 yazı
mnx Kardeşim bende bundan bahsediyordum.
Aynen katılıyorum.
Tekil kullanıcı tamir ettirmek yerine yenisini alıyor.
Ayrıca kombi bozulunca kombinin yetkili servisi aranıyor garanti olsun olmasın.
Çünkü şöyle bir algı var diğer kart tamiri yapanlar bundan anlamaz. gibi.
direkt anlayana gidiliyor. yani yetkili servisine.

Yeni Üye42 yazı
mnx hocam tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim allah razı olsun.
size şöyle açıklayım;kombi kart tamiri bu iş için başlangıç mahiyetinde bir konu.
malum biz bu işlerde yeniyiz,kombi kartları gibi basit kartlarla başlamak durumundayız bu yüzden.
malzemeleri ve çalışma prensiplerini,yapılarını ve hatta bu işlerin piyasasını ancak bu tip kartlarla öğrenecez inşaallah.
yani bunu bir çocuğun önce emeklemesi sonra ayakta durabilmesi ve en son yürüyebilmesi şeklinde düşünün.
kombi kartları bu işlerin emekleme safhası olsun,
sizin tavsiyeniz ise kendinden emin adımlarla yürüyebilmektir.
hedefimiz inşaallah sizinde dediğiniz gibi endüstriyel otomasyon,kontrol kartları gibi komplike yapıları tamir edebilmek.
ama her işte olduğu gibi bunun içinde zaman ve tecrübe gerekiyor.
sizler gibi arkadaşların tavsiyeleriyle her sıkıntıyı atlatacağımıza inanıyorum inşaallah.
yorumların ve tavsiyelerin devamı dileğiyle.
saygılar......

Üye153 yazı
veyron hocam öncelikle allah cümlemizden razı olsun sende çok saol
gelelim 2. tavsiyeme ama yinede sen bilirsin öncelikle bir iş konusunda ve ya her hangi bir konuda oraya eğitim ve ya çekirdekten gelinir ama senin sistemini ben şahsen pek tutarlı görmedim ama yinede allah yolunu açık etsin

futbolcu olmak için önce atlet olayım deme bence
boş ver şu kombi işini diyemem ama bence işe sanayi sektörünün çekirdeğinden başlamak olmalı düşündüğün iş senin hızını kesecektir diye düşünüyorum
kusuruma bakma benim fikrim bu sadece
En İyisi Sizin İçin

Yeni Üye42 yazı
sayın mnx hocam sizden ricam;
bu iki tavsiyenizi gerçekleştirebilmek için pratikte atılacak ilk adım ne olmalı sizce?
yani dediğiniz gibi benim de asıl hedefim sanayi sektöründe kullanılan kartlar ancak
nereden başlanılabilir? neler yapılabilir?
sizin tavsiyeleriniz benim için çok değerli hatta takip eden diğer arkadaşlar da istifade edecektir inşaallah.
tavsiyelerinizi bekliyorum
saygılar...

Yeni Üye9 yazı
Merhabalar,fikri ve mnx isimli arkadaslara katıyen katılıyorum.Bende veyron arkadasım gibi düşünerek yola cıktım ve piyasada elektronik kart tamiri yapmak uzere babamdan kalan cihaz tamırı ısıne devam ettım ancak musterılerın dusuk malıyet beklentılerı ve sosyal sartlarımı ıyılestıremedıgım ıcın bu ısı endustrıyel alana tasımaya karar verdım.su an bır fabrıkada end. kart tamırı ıle ugrasıyorm ve sartlardan memnunum.Amac end. sahaya hakım olup ılerıkı donemde kendı ımkanlarım ıle buyuyebılmek.Belkı ılk once cıddı bır ısletmede ıs ayarlayabılırsen hem farklı cıhazlar tanıyabılır hemde ekonomını azda olsa ayakta tutmaya calısabılırsın.öncelıkle end kartlarda kullanılan malzemelerın temını ve tamır malıyetlerının 15-20 tl gıbı degerler olmadıgını bılmenı ısterım.Karsılasabılecegın sıradan bır arızada bir IGBT modulu temın etmen 900EUR cıvarında ve Türkiye pazarında ne yazıkki fazla alternatifi yok..

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Elektrik / Elektronik
Üye488 yazı
yaşanmış tecrübe işte ortada.

Yeni Üye42 yazı
sayın cqenius siz tam aradığım kişisiniz çünki sektörün içindesiniz
Belki bizim yazdığımız maliyetler basit kartlar için geçerli olan rakamlar.
Mutlaka ki endüstriyel parçalar daha pahalı olacaktır.
konuya sizin kadar hakim değiliz muhakkak.
Bu da sizlerin teknik bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacımız olduğunun bir göstergesidir.
Pekala sayın cqenius sizce ilk hamle olarak ne yapmalı?nerden başlamalı?
Yani sizin şuan çalıştığınız iş gibi bir işe girebilmekte belli bir teknik donanım gerektirecektir.
Böyle bir işe girebilmek yada özel bir teknik servis açabilmek için
Mesela bir empedans test cihazı alarak başlayabilirmiyiz?
Bu benim acizane araştırmalarıma dayanarak ulaşabildiğim bir sonuç.
Yada sizin alternatif bir öneriniz olurmuydu?
Yorumlarınızı bekliyorum
Ve diğer arkadaşların yorumlarınıda bekliyorum.
Herkese saygılar...

Üye153 yazı
öncelikle fikir ve yorumlarıma değer verdiğiniz için hepiniz çok sağolun
tavsiyem çok açık ama nasıl başlayabiliesin nerde bulursun bilemem
bu işi yapan kurumsal bir firma bulup orda çalışarak başlayabilirsin
ama seni çok iyi anlıyorum memur ve ya işçi gibi değil free çalışmak istiyorsun ama bu işi kazancının yanında riskide büyüktür
bu sayede riski tartabilir bu arada piyasa yapabilir ve dilediğin zaman başlayabilirsin
kardeşim biz bir aciz kuluz belki yanılıyorda olabilirim sen yinede iyice araştır
saygılar
En İyisi Sizin İçin

Yeni Üye42 yazı
mnx hocam allah razı olsun tavsiyeleriniz için
En kısa zamanda böyle bir iş bulmak şuan için en öncelikli hedefim oldu.
her yere başvuru yapacam ancak tek korkum bu işlerle ilgili tecrübe yada teknik bir donanım istemeleri gibi şartlar.
Ama yinede allahtan hayırlısı diyelim
Lutfen tavsiye ve yorumlarınızı eksik etmeyin.
Saygılar...

Yeni Üye9 yazı
veyron kardesım bende mnx arkadasımıza katılıyorum.Benımde belırtmek ıstedıgım buydu zaten oncelıklı olarak saglam bır cevre ve kendını gelıstırebılecegın bır ıs kovalamalısın gerısı zamanla oturur sende dıye dusunuyorum.Pıyasa baktıgında bu ısı profosyonel olarak yapabılmek ıcın maddı gucunun oldukca ıyı olması gerektıgı bır gercek.Ben çelik fabrıkasında calısıyorum ve uretıme yonelık sahada gorebılecegın ne varsa bu sektorde fazlası ıle var.Yardımcı olabılecegımı dusundugun herkonuda yardımcı olmak ısterım.Maıl adresımden ulasabılırsın cihangen01@gmail.com.gelınce benım aktıf olarak kullandıgım 4-20 - 0-10vkalıbrator,osılaskop ve yardımcı dıger arac gerecler var yapacagın ıse gore bunlar ısını gorecektır.

Yeni Üye42 yazı
cgenis hocam yorumlarınız için çok teşekkür ederim
size bir sorum olacak;siz bu işe girdiğinizde elektronik anlamında bilgi ve tecrübeniz hangi seviyedeydi?
açıkcası benim şu konumda böyle bir işe alınacağımı pek sanmıyorum ama araştıracam.
böyle bir işe alınabilmem için neleri bilmem gerekir acaba
eğer sakıncası yoksa sizinle müsait olduğunuz zamanlar cepten de görüşmek isterim tabi sakıncası yoksa
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yeni Üye9 yazı
arkadasım herzaman yardımcı olmak ısterım belkıde benım en buyuk sansım baba meslegım olmasıydı.Küçük yaştan beri okul ile birlikte dükkana yardımcı olmak bırtakım seylerın genıs zamanda oturmasına vesıle oldu.Annem sagolsun eve gelınce hadi dogru dukkana demese bugun durum farklı olabılırdı :) Fakat sadece bu yeterlı degıl kısının kendısınıde yetıstırebılmesı en buyuk etken.Elimden geldigince mesleki konularda yardımcı olmak isterim.
cihangen01@gmail.com

Yeni Üye42 yazı
cihan bey ıyı nıyetlı yaklasımlarınız için çok teşekkür ederim
14-18 ocak tarıhlerı arasında kart tamırı uzerıne bır kursa gıdecem
Kursu bıtırdıkten sonra sıze kazandıgım yeterlılıkler hakkında bılgı verırım
Duruma göre sizde bana kalan eksikliklerim hakkında tavsiyelerde bulunursanız cok sevinirim.
diğer arkadaşlarında görüş ve tavsiyelerini bekliyorum
Herkese saygılar sevgiler...