Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Nasıl Bir Pazarlamacı ?

Başlatanbager27Tarih27/12/2012 10:47:07Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye59 yazı
merhaba değerli koniks okurları. bizim kozmetik ve temizlik sektöründe üretim yapan bir şirketimiz var. üretimini yaptığımız ürünler; kolanya,şampuan, bebe şampuanı, sıvı sabun, sıvı deterjan, camsil, yüzey temizleyici, yağ çöz, kireç sökücü,çamaşır suyu, tuz ruhu, yumuşatıcı, oda spreyi v.b bu ürünleri 200 ml -5 kg kadar değişik kalite ve ebatlarda üretimini yapmaktayız ve bunları mevcut müşteri portföyümüze satmaktayız. bizim müşteri portföyümüz geneli 1. sınıf toptancılar yani kamyon bazında satışını yaptığımız firmalar. bu firmaların hemen hemen hepsi satışlarının %90 il dışına satıyorlar. benim yapmak istediğim bulunduğum şehirde(gaziantep) A VE B tipi market, küçük toptancılar, okul, hastane gibi yerlere satış yapacak bir pazarlamacı işe almak. bu konudaki sorularım 1) pazarlamacı bayan mı yoksa baymı olmalı avantaj ve dezavantajları nelerdir? 2) ücret olayı; sabit bir ücretmi? yoksa pirim usulü ücretmi? bu konuda siz değerli okurların fikirlerinden yararlanmak istiyorum....iyi çalışmlar

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Editör5590 yazı
Sayın Bager27,

Pazarlama işi yapan arkadaşlar beni affetsin ama pazarlamacının efendisi makbul değildir. Yalanı dolanı iyi beceren emrivaki yapabilen, gerdan kırabilen, güzel nağme yapabilen cinsten olması ziyadesiyle makbuldür. Ancak kesin şart akıllı olmalı.

Mümkünse bolca borcu olan batık biri olmalı. Yani ihtiyaç sahibi olmalı.

Bir sabit ücret mutlaka olmalı. Bu ücret asgari ücretten çok olmamalı.

Ciddi bir satış yakalamadan primin lafı bile edilmemeli. Öyle bir ücret almalı ki sürekli size borçlu kalmalı. Yani maaşı asla yetmemeli ama siz her ay onun bir sıkıntısını kısmen veya toptan giderip bunu aylara bağlamalı onu esir etmelisiniz. Hem minnet duymalı hemde sıkıntılarının tamamından bir anda kurtulmamalı.

Borç harç bittikten sonra bir de üzerine prim almaya başladığında artık her an kaçıp gidebilir. Bu noktadan önce ona ciddi rakip olacak yeni elemanı da bulmuş olmalısınız. Aynı film yeni elemanla devam etmeli ki sizin kazanca bir halel gelmesin.

Bayan erkek fark etmez. Bayan erkeğe, erkek bayana hitap edeceğinden önemli değil o kadar.

Ne yazık ki bu düzenin dışında işletmenin pazarlama işleri sağlam gitmez. Elemanı sömürmeyen işletme avucunu yalar.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı

Aynen yukarıda yazılanlara ben de harfi harfine katılıyorum. Pazarlamacı adam kapı kapı gezdiği için her yerde bir iş teklifiyle karşılaşabilir. bu yüzden onu bir şekilde kendine çok iyi bağlamalısın. Hatta sözleşme yapmalısın ki bırakıp gidemesin. Ayrıca ne yapıyor ne ediyor çok çok iyi takip etmelisin sonuçta gözünün önünde değil. Satışa diye çıkıp senin arabanla senin telefonunla senin imkanlarınla ne işler çevirir de ruhun bile duymaz. Kesinlikle maaş + prim çalıştırmalısın. Maaşı mümkün olduğunca düşük tutmalısın. Kotasını tutturamadığında primini kesinlikle kesmelisin ki rahat etmesin. Ve mutlaka sen kazandıkça ona da kazandırmalısın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye46 yazı
slm.dıs tıcaret ve e tıcaret yapıyorum ıstersen musterı bulabılırım sıze gorusmek ıstersenız msjınız yazabılırsınız.tskler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye658 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Sayın Bager27,

Pazarlama işi yapan arkadaşlar beni affetsin ama pazarlamacının efendisi makbul değildir. Yalanı dolanı iyi beceren emrivaki yapabilen, gerdan kırabilen, güzel nağme yapabilen cinsten olması ziyadesiyle makbuldür. Ancak kesin şart akıllı olmalı.

Mümkünse bolca borcu olan batık biri olmalı. Yani ihtiyaç sahibi olmalı.

Bir sabit ücret mutlaka olmalı. Bu ücret asgari ücretten çok olmamalı.

Ciddi bir satış yakalamadan primin lafı bile edilmemeli. Öyle bir ücret almalı ki sürekli size borçlu kalmalı. Yani maaşı asla yetmemeli ama siz her ay onun bir sıkıntısını kısmen veya toptan giderip bunu aylara bağlamalı onu esir etmelisiniz. Hem minnet duymalı hemde sıkıntılarının tamamından bir anda kurtulmamalı.

Borç harç bittikten sonra bir de üzerine prim almaya başladığında artık her an kaçıp gidebilir. Bu noktadan önce ona ciddi rakip olacak yeni elemanı da bulmuş olmalısınız. Aynı film yeni elemanla devam etmeli ki sizin kazanca bir halel gelmesin.

Bayan erkek fark etmez. Bayan erkeğe, erkek bayana hitap edeceğinden önemli değil o kadar.

Ne yazık ki bu düzenin dışında işletmenin pazarlama işleri sağlam gitmez. Elemanı sömürmeyen işletme avucunu yalar.

sen kole arıyorsun eleman mı ayıp valla para kazandırmadan para kazanılmaz bu sartlar da sen calısırmısın allah sorar adama kımse kole degıl
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye59 yazı
sayın akınselçuk'a yorumundan dolayı teşekkürler. daha önce pazarlamacı çalıştırma konusunda deneyimim oldu, aslında biraz tecrübemiz var, tecrübelerimizde yemiş olduğumuz kazıkların eseri;). 5 günlük bölgeyi 15 günde dolaşan mı dersin, senet almayıpta senete kendi imza atıpta getireni mi dersin, hesabı alıpta almadım deyip yiyenimi dersin, işe başlamadan önce ucuz işe başladıktan sonra en pahallı sigarayı içenimi dersin, dışarı gittiklerinde akşam iskanbil kağıdı oynayıp utulan hesabı, gider olarak gösterenimi dersin, malı A şahsına yazıp B şahsına gönderenimi dersin. daha bir çok kazıklar var ama anlatmakla bitmez.ama size bir konuda katılmıyorum oda pazarlamacıyı aç bırakmak bir söz vardır az koyarsan ** çok koyarsan arsız edersin, burada dengeyi bulmak, iyi pazarlamacıyı yakalamak en önemlisi doğru bir yöntem ve strateji belirlemek olmalı diye düşünüyorum. mesala benim 2 yıl önce il dışına satışları attırmak için bir yöntem geliştirdim, kendi bulunduğum ilde olupta satışlerı il dışı olan bir müşterimin pazarlamacısnı çağırdım, dedim ki sizin firmanın bizden aldığı malın %2 si sana pirim, elaman yok abi, ben yine satarım dedi, yok dedim böyle yapacam dedim, tabi patronundan izin aldım. elamanın satışları nerdeyse 2ye katlandı, bu şekil de hem elaman daha fazla satış yapmaya başladı daha önce satmadığı çeşitleride satmaya başladı, hem rakip firmaların malını değilde benim malımı satmaya özen gösteriyor. elamanda yılda yaklaşık olarak bir maaş ikramiye kazanmışa geliyor. doğru yönetmi yakalarsak gemişte düştüğümüz yanlışlara düşme oranımız minumuma indirmiş oluruz diye düşünüyorum. yorumlarınız için teşekkürler.... devamını bekliyorum ;)

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bireyselemeklilik
sen kole arıyorsun eleman mı ayıp valla para kazandırmadan para kazanılmaz bu sartlar da sen calısırmısın allah sorar adama kımse kole degıl

Sayın Bireyselemeklilik,

Sizin bakış açınız doğru. Ben bu şartlar altında olsam çalışmam. Kanepemde otururum daha iyi. Fakat ben kanepemde oturduğumda aç kalmam bu yüzden bu erkekliği yapabilirim.

Ne yazık ki pazarlamacının durumu budur. Kazandırdığınız anda kazanamaz hale gelirsiniz. Bu durum piyasada gözlediğim durumdur. Doğru değildir. Yanlıştır. Fakat malınız belli bir istikrar altında satılsın istiyorsanız bu yanlışı yapmak zorundasınız.
tamnland.com

Yeni Üye91 yazı
hak yiyerek bir yere varılmaz,önce iyi ahlaklı pazarlamacıları bulmak lazım,diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Ben de öyle düşünüyorum fakat gelin görün ki piyasa durumu böyle düşünmüyor. Birey birey konuştuğunuzda her işveren pazarlamacısını ihya eder. Ama durumu incelediğinizde benim anlattıklarım çıkar karşınıza. Büyük oranda.
tamnland.com

Üye2981 yazı

Akın Hocam .
Çok müthiş bir yazı olmuş.

Birden dallas dizisini hatırladım. Toprağı bol olsun Ceyar BU KONUYU ÇOK İYİ ÖĞRETTİ BİZİM TİCARET ERBABIMIZA.

Türkiye Liberalizmin temellerini Ceyarla atmıştı. Rus'ya da dağılır dağılmaz . Dallas dizisi gösterime girdi.

Durum, maalesef böyle. Ama böyle mi olamalı? Sorusunun cevabı elbette böyle olmamalı.

Pazarlama öyle dallastan öğrenilebilecek pespaye bir iş değildir. Ve önemli bir bilim dalıdır. Ama oldukça zor bilimsel araştırma ve analizleri gerektirdiğinden , girişimci diğer kolay yolu tercih etmektedir. Ve ceyar metodunu tercih etmektedir.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye305 yazı
uluslararası bır sırkette satış mufettısıyım yukarıda yazılan akın beyın varsayımlarına asla katılmıyorum, bırkere maas dusuk degıl normal olmalı ama kotasını tutturdugunda alacagı para: evet ben bunu yaparsam hayatımı standartlarımı bır ust sevıyeye cıkarabılırım mantıgnda olmalı, bıldıgınız uzere satıs pazarlama dunyanın en zor ıslerınden bırı(tabı bı arada kolayda ıs yok o ayrı mesele) bu yuzden bu sektorde her zaman eleman sırkulasyonu cok, bu yuzden buyuk sırketler her zaman pazarlamacılarına daha fazla maas verırler, hem evet yaptıgın ıs zor farkındayım ıcın, hem rekabete acık diger markalardan gelecek tekliflere kapatmak ıcın, ve sunun altını cızıyorum yok borcu olsun yok harcı olsun elemanın: 1 kere eleman sana borcunu harcını soylemez olsada saklar, soyle dusunun borcu olan bır adam sizden az maas alıyor ve belirledgınız kota cok yuksek abartılı derecede:
nolacak adam dıycekkı ulan ben essek gıbı calıssam bu kotayı tutturamam, ama benm borclarım var kapatmam gereken (eger kotu huylu bır ınsansa) A'dan alıp Bye sataak kendı tıcaretını yapmaya calısacak spot piyasasını olustruacak sonra senetlerde ceklerde parasını nakde cevıremezse sıkıntı yasayacak vs vs vs sonrasını tahmın edersınız.
onun ıcın benım tavsıyelerımıde dıkkate alırsınız almazsınız bılemem: öncelikle aldıgınız kişi evli hatta cocuklu olmalı
bırazda olsa pazarlama teccrubesi olmalı
akıllı olmalı, efendı olmamalı sozune katılmıyorum, kelimeleri yogurarak ortaya yalanda olsa karsısındakını heyecanlandırabılıyorsa sıkıntı yok( efendılıkten kastım karsında sus pus oturan ınsan degıldır)
ve kesınlkle maas ne cok ne az olmalı sabıt maası, verdıgınız kotada evet yuksek olmalı ama ulasılabılır olmalı, cok kaf dagının ustunde olursa kota ıcın cabalamayacaktır ve kendıne ıs bakacaktır buldugu zamanda sız tekrardan eleman arama yetıstırme vakıt kaybı nakıt kaybı bırcok kayba ugrayacaksınız. benım nacızane fıkırlerım bunlar allah yar ve yardımcınız olsun, hayırlı işler.
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye59 yazı
sayın ttr911 teşekkürler. ufak tefek bir şeyler şekillenmeye başladı. biraz daha netleşince burda paylaşacam. bu arada yorumların devamını bekliyorum. mutlu yıllar;)

Editör5590 yazı
Bana katılmak ne demek katılmamak ne demek sizler için

Anlattığım düzeni ben icat etmedim. Ayrıca bu düzeni çok doğru buluyorum da demedim.

Gördüğümü anlatıyorum. Yani demek istediğiniz piyasada işverenlerin yaygın bir pazarlamacı barındırma yolu bu değildir, pazarlamacılara çalıştıkca ihya olacakları bir düzen sunulmuştur mu . . .

Ayrıca kafanızda sadece kendi bildiğiniz bir firma tipi var büyük ihtimalle.

Pazarlama işi emlaktan, su arıtma cihazına, ilaç plasiyerliğinden kitapcılığa bir sürü kategori içerir ve her kategori kendi içinde çeşitli büyüklük ve şekilde farklı farklıdır.

Kendi hesabına çalışmayan, baştan bir anlaşma ile işe girişmeyen, elinde kanıtlanmış bir portföyü olup işverenine bunu satmayan, sıradan pazarlamacıların tamamı anlattığım durumdadır.

Sıradan pazarlamacı olupda iyi para alanların muhtemelen işverenleri acemidir. Tez zamanda batacak veya uyanıp şekil değiştirecektir.

İstanbulda da Antep de de İzmirde de aynı sistemler işler durur. Dardanel de aynı şeyi yapar Marlboro da İhlas da.

Var mı aranızda pazarlamacı diye girdiğim işin maaşıyla ihya oldum diyebilen . . .

Çalışırken maaşıyla olamazsınız. İşi kapar kendi işinize bakmaya başlarsınız. İşten ayrılır kendi işinizi yaparsınız. başka bir mala yüzde alarak eski işinizdeki yöntemleri uygulamaya başlarsınız. Öğrendiğiniz işi başka bir pazarlama işine satarsınız. Sıradan pazarlamacı maaşıyla tatmin olmaz. Önce sömürülür.

tamnland.com

Yeni Üye59 yazı
kendime yarım pazarlamacı buldum sayılır;). çocukluktan beri yanımızda çalışan bir elaman var aslında üretimden sorumlu kişi, abi kardeş gibiyiz diyebilirim, kendisine işçilikle bir yere varılamayacağını konuşmuştuk, kendisine daha önce, 2 kişiye önerdiğim ve yardımcı olduğum ve şimdi ikiside halinden memnun, aynı işi kendisine de teklif ettim, kabul etti. kendisi söylediğim işi yaparken aynı zamanda market v.b noktalara bizim ürünleri de pazarlayacak, kendisne uygun bir araçta bulduk. çalışma şeklimize gelince ben kendisine toptan fiyatına malı verecem kendisi, kaça satarsa, tabi kendisine öneri fiyatları verdim. ilk siparişini dün verdi.

Üye305 yazı
akın bey sız kulaktan dolma bılgılerle konusuyosunuz ben en kucugunden en buyugune bırcok pazarlama fırmasında hem gorev aldım hemde son 10 senedr hem ısın mutfagında hem egıtmnde bırı olarak, pazarlamadan ıhya olan onlarca ınsan tanıyorum kendı ıslerı olmadan sız eskı duzene gore konusuyosunuz artık bıttı o duzen. genıs bır perspektıfle bakın ısını adamakıllı yapmayan bır ısveren varsa karsınızda heralde o adamda o ıse emek harcamayacaktır gecıcı olarak calısacaktır portfoy olusturacaktır yada ısı ogrenecektır bunları cogaltabılırz. orn. su arıtma ısı tamamen uc kurusa ınsanları yenı dusen tabırı caızse pazarlamadan haber ınsanları bıkana kadar aynen su saadet zıncırlerı orflme, a...von tarzı bıkana kadar calısabılecklerı sonunda ıstıfasını verecegı ardından yenı vaatlerle taze kan olarak baskalarıın portfoyunden faydalanackları bır duzendır. buna dıyecek yok duzen bu, ben burda sadece arkadasa profesyonel yaklaşdıgı takdırde neler olabılecegıını kendı ve ıs cevremdekı görduklerımı aktardım hee bu arada sarıstan pazarlamadan ıhya olanlardan bırıde benm evet sabancı deglm ama piıyasanın cok ustundeyım allaha sukur.

Yeni Üye57 yazı
Gerçekten güzel bir konu olmuş, mesaj yazanların eline sağlık.

Benim her iki tarafada katıldığım noktalar var. Genel olarak insan odalı düşünen birisi olsamda, iş hayatına baktığımda Akın beyin yazdığı olayların bir çoğunun olduğunu görüyorum. Ancak benim yazma nedenim bu tartışmaya katılmak yerine bager27 tarafından uygulanmış olan %2 yaklaşımını irdeleme isteğim. Açıkcası biraz arada kaynamış olsada bence bu konunun en değerli mesajı bu olmuş. Demek ki insanlara dogru bir açıdan yaklaşırsanız karşılığını alabiliyorsuz.

Ayrıca yine bager27'nin en son uygulamasını çok beğendigimi söylemek istiyorum. Buna benzer bir modeli sanırım bir firmada daha görmüştüm. Kendimi kanıtlamış elemanlarına destek olup küçük bir işyeri açıyor ve ilk müşterisi kendisi oluyordu.

Bence mevcut durumu tartışmak yerine bu tür güzel sistemleri alıp nasıl dahada geliştirebiliriz diye araştırmalı, tartışmalıyız.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kasif
Gerçekten güzel bir konu olmuş, mesaj yazanların eline sağlık.

Benim her iki tarafada katıldığım noktalar var. Genel olarak insan odalı düşünen birisi olsamda, iş hayatına baktığımda Akın beyin yazdığı olayların bir çoğunun olduğunu görüyorum. Ancak benim yazma nedenim bu tartışmaya katılmak yerine bager27 tarafından uygulanmış olan %2 yaklaşımını irdeleme isteğim. Açıkcası biraz arada kaynamış olsada bence bu konunun en değerli mesajı bu olmuş. Demek ki insanlara dogru bir açıdan yaklaşırsanız karşılığını alabiliyorsuz.

Ayrıca yine bager27'nin en son uygulamasını çok beğendigimi söylemek istiyorum. Buna benzer bir modeli sanırım bir firmada daha görmüştüm. Kendimi kanıtlamış elemanlarına destek olup küçük bir işyeri açıyor ve ilk müşterisi kendisi oluyordu.

Bence mevcut durumu tartışmak yerine bu tür güzel sistemleri alıp nasıl dahada geliştirebiliriz diye araştırmalı, tartışmalıyız.

teşekkürler, düşüncelerimizi yazarsak ortaya ilginç verimli sonuçlar çıkacağını düşünüyorum

Üye277 yazı
Sayın ttr911 tebrik ederim mükemmel tesbitleriniz var.
Sayın akınselçuk kusura bakma ama tüm tesbitlerin yanlış.
Sayın bager27 sizde herhalde bizlere beyin cimlastiği yaptırdınız, çünkü ilk operasyon %2 mükemmel, 2. fikir: alttan elmana fırsat verip yükseltmek bu da harika. Siz sormuş sunuz herkes bişey söylemiş ama siz en doğrusu olan bildiğinizi yapmışsınız.
Bunları söyleyen kim derseniz : Bir pazarlamacı
Bursa da gıda sektöründe alanında %87 pazar payına sahip bir şirkette çalışıyorum.
sabit ücretim 850 tl, 190 tl multınet yemek kartım, 99 tl aile geçim indirimim, sgk, altımda şirket arabam, satıştan değil, getirdiğim tahsilattan da %4,80 prim almaktayım ortalama aylık gelirim 2000-2500 tl
Bende patronumda hayatımızdan çok memnunuz. saygılar.
nedim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye59 yazı
nedim beye teşekkür ediyorum yorumlarından dolayı. benim burdaki amacım, birikimleri, tecrübeleri farklı fikirleri çıkarmak ve olursa sentezleyip kendi işime uyarlamak, mesala sizin satışdan değilde tahsilattan aldığınız pirim farklı bir yaklaşım, buna yeni eklemeler yapıp kendime uyarlayabilirim. bunuda paylaşayım; elamana satışdan değilde tahsilattan pirimi dağıtırken elaman 2 aylık evrak getirirse %2, kredi kartı çektirirse %3 peşin tahsilat yaparsa %4 gibi uygulama olabilir. dün farklı bir sorunla karşılaştım, yukarıda bahsettiğim, üretimden sorumu olupta satışa çıkardığım elaman,(aslında bu elaman bir nevi kendi adına satış yapıyor), akşam beni aradı konuşmak istedi, konuşurken satış yapamadığının bahsetti, tekrar üretime dönüp maaşlı olamak istedi;) bende kendisine ok yaydan fırladı, bu işi yapacaksın dedim, karşılaştığı problemin ne olduğunu sorduğumda , müşterilerini çoğunun tedarikcilerin olduğunu, söylediğini söyledi tabi elamanda tecrübesiz olduğu için müşteri başkasından alıyoruz dediğinde kendisi dükkan çıkıyor, bende hemen kendisinin sattığı mallar ile ilgili bir fiyat listesi çıkardım, dedim ki müşteri sana öyle derse sende eline bu listeden bir tane ver, deki fiyatlara bir bakın lazım olursa ararsınız , fiyatlarda rakiplerine göre uygun yazdım. demin elaman ile görüştüm abi diyor listeyi verince adam şundan şunda getir diyor. farklı yöntem ve düşünceleri paylaşırsanız, belki bu sayfada pazarlama teknikleri diye bir kitap dahi çıkar;). sağlıcakla kalın

Yeni Üye28 yazı
Arkadaş ; Pazarlamacının kızmı - erkekmi olmasından daha önemlisi sen patron olarak nasıl pazarlama istiyorsun? Elemanını kız yada erkek düzgün ve güvenilir, insan ilişkileri sağlam birisini seçmelisin. Ve belirlediğin pörtfeye programlı olarak sürekli göndermelisin. Sonuç olarak satacağın ürünler atla deve değil ucuz ürünler. Ürünlerinin kalitesi maliyeti kadar Düzenli Müşteri ziyareti çok önemlidir.
Daha iyisini görmediniz...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ttr911
akın bey sız kulaktan dolma bılgılerle konusuyosunuz ben en kucugunden en buyugune bırcok pazarlama fırmasında hem gorev aldım hemde son 10 senedr hem ısın mutfagında hem egıtmnde bırı olarak, pazarlamadan ıhya olan onlarca ınsan tanıyorum kendı ıslerı olmadan sız eskı duzene gore konusuyosunuz artık bıttı o duzen. genıs bır perspektıfle bakın ısını adamakıllı yapmayan bır ısveren varsa karsınızda heralde o adamda o ıse emek harcamayacaktır gecıcı olarak calısacaktır portfoy olusturacaktır yada ısı ogrenecektır bunları cogaltabılırz. orn. su arıtma ısı tamamen uc kurusa ınsanları yenı dusen tabırı caızse pazarlamadan haber ınsanları bıkana kadar aynen su saadet zıncırlerı orflme, a...von tarzı bıkana kadar calısabılecklerı sonunda ıstıfasını verecegı ardından yenı vaatlerle taze kan olarak baskalarıın portfoyunden faydalanackları bır duzendır. buna dıyecek yok duzen bu, ben burda sadece arkadasa profesyonel yaklaşdıgı takdırde neler olabılecegıını kendı ve ıs cevremdekı görduklerımı aktardım hee bu arada sarıstan pazarlamadan ıhya olanlardan bırıde benm evet sabancı deglm ama piıyasanın cok ustundeyım allaha sukur.

Allah daha çok versin. Allah sizi orta kulak iltahabından korusun.

Pazarlama hayatım boyunca yakamı hiç bırakmadı. Hep bir şeyleri pazarlamak zorunda kaldım.

Pazarlamacı çalıştırdım. Kanını emdiğim de, prime maaşa boğduğum da hiç bir zaman güven duyduğum çalışanlar olmadı.

Spesifik pazarlamalar dışında direk mal pazarlamacıları içinden ihya olan kimseyi tanımadım.

Başkasının malını pazarlamaktan mutluluk duyan bu yüzden çok kazanç sağlayan kimse olamaz. Bu şekilde bir kazanç ve mutluluk geldiyse işin içinde başka bir şey vardır. Akrabalık, aşırı iyiniyet, kısa dönemlik kazanç veya hortumlama gibi . . .

Benim kulak doluysa sizde kendinizi kandırmaktasınız. Samimi değilsiniz bence.
tamnland.com

Editör5590 yazı
2500 liraya nasıl bir çalışma ? Bir de onu yazın. Kendinize ait bir hayatınız var mı ? Hobileriniz, çocuklara ayrılabilen uzun zamanlar ? Canınız çektiğinde aklınıza estiğinde ihtiyaç duyduğunuzda parayı ve her an çalabilecek telefonu dert etmeden eşle çıkılabilen bir kafa tatili ?

1 milyon ciro da yapsanız o kazanç geçmez 2500 ü. Tatil hakkı gelmez. Acil işinize çakıştıysa bir iş hayatta izin verilmez. Her an bir katakülli içinde kalma riski hiç bitmez.

Pazarlama katı bir iştir. Babanızın işi değilse eğer.
tamnland.com

Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ttr911

Allah daha çok versin. Allah sizi orta kulak iltahabından korusun.

Pazarlama hayatım boyunca yakamı hiç bırakmadı. Hep bir şeyleri pazarlamak zorunda kaldım.

Pazarlamacı çalıştırdım. Kanını emdiğim de, prime maaşa boğduğum da hiç bir zaman güven duyduğum çalışanlar olmadı.

Spesifik pazarlamalar dışında direk mal pazarlamacıları içinden ihya olan kimseyi tanımadım.

Başkasının malını pazarlamaktan mutluluk duyan bu yüzden çok kazanç sağlayan kimse olamaz. Bu şekilde bir kazanç ve mutluluk geldiyse işin içinde başka bir şey vardır. Akrabalık, aşırı iyiniyet, kısa dönemlik kazanç veya hortumlama gibi . . .

Benim kulak doluysa sizde kendinizi kandırmaktasınız. Samimi değilsiniz bence.

ya akınselcccuk her sayfada bır yorumunuz var dogru yada yanlıs heralde holdıng falan ısletıyosunuz :))
yukarıdakı yorumunuz gülüncüme gitti, insanın fikri neyse zikride odur derler ya alın size ornek'''Başkasının malını pazarlamaktan mutluluk duyan bu yüzden çok kazanç sağlayan kimse olamaz. Bu şekilde bir kazanç ve mutluluk geldiyse işin içinde başka bir şey vardır. Akrabalık, aşırı iyiniyet, kısa dönemlik kazanç veya hortumlama gibi '''' insanlar para kazanmak için çalışır kazandıgı parayla gecımını saglar vs vs vs daha cok gelır elde etmek için dahada cok pazarlama yapabilir nerden bılıyosunuz bu kadar cok kazanc saglayamayacagını sızın cevrenızdekıler yapmamıs olabılır, yapan ınsanlarda var hatta cok kazanmasada yaptıgı ısı kendı ısıymıs gıbı sahıplenenlerde var hatta bır abım bır markanın sofbenlerını satıyor bır sehırde her bayıye patrondan ızınlı oalrak aynı fıyatı verıyor her ay montaj adaetlerını alıyor ustune urunu alanmusterılerı arıyor yada mesaj attırıyor memnunıyet adına ve bu sekılde pazarlama satıcılıktan urnun o bolgedekı dıstrbutoru oluyor.... İlla yorum yapacam dıyede hoş aynı zamandada boş yorumları kendınıze saklayın.

Editör5590 yazı
Benim buradaki vazifem yorum yapmak gıdıklamak. Bir tür Pınar Reyting.

Hocam Allahaşkına verdiğiniz örnek nedir hangi söylediğimizi çürütmektedir ?

Tabiki bir sürü insan şu anda pazarlamacılık yapıyor ve parasını kazanıyor. Bunların büyük bir kısmı ekmeğini kazanabildiği için de gayet mutlu. Hatta patronlarıyla da araları gayet iyi. Patronu elemanı eleman patronu seviyor.

Burada yani bu başlıkta, "nasıl bir pazarlamacı" denmiş.

Bunun üzerine de pazarlamacılık mesleği ile ilgili, bir malın satışında pazara çıkarılmasında kullanılacak eleman ile ilgili yorumlar gelmeye başlamış.

Bazı kardeşlerimiz işe profesyonel ve daha kurumsal yönden yaklaşıp yüzdeler stratejiler üzerinden konuşmuş yazmışlar.

Ben yapım itibariyle işin en son kısmını gerçek hayat kısmını pazarlamacının kişisel tatmini kısmını ele almışım. Holding de büyük hissedar, yönetici, patron olan kişi bile bir bakkal dükkanı işletir gibi oturup basit hesaplar yapar. İkiye aldım üçe sattım masrafları çıktım ben ne kazandım hesabını en önce kafasından basitce yapar. Ortada strateji, yüzdeler henüz yoktur. Kafaya oturduysa iş, sonradan gelir bu çalışmalar bir holdingde bile. . .

Sizin şofbenci kardeşiniz, arkadaşınız "nasıl bir pazarlamacıya cevap değil. Yürüyen bir pazarlama işinin ifadesi.

Benim pazarlamacılık işi yürümez gibi bir iddiam yok ki. Yürür gayet güzel yürür üstelik.

Bir malın pazarlanması için elinizin altına alacağınız eleman nasıl olmalıdır nasıl elde tutulur nasıl bir taktik uygulanmalıdır bunu konuşmaktayız.

Benim de tezim yetenekli ama başı sıkışmış pazarlamcının en iyi sonucu vereceği yönünde. Neden ?

Çünkü gördüğüm örnekler hep bu yönde. Bu tez, tersi olmaz mı sorusuna "hayatta olmaz" cevabını yapıştırabileceğimiz anlamına gelmez.

Ama genel durum İstanbul' da da Konya' da da Merzifon' da da böyledir. Hatta Amerika' da da böyledir.

Bir firmada mal pazarlaya rak maaşını hakeden kişinin bir bağımlılığı bir mecburiyeti yoksa iş istikrarlı olmaz. Tez bu.

Bu teze yanlış diyecekseniz, "boş konuşuyorsun" "bütün söylediklerin yanlış" gibi kesin kalıplar kullanamazsınız.

"Size katılmıyorum" "bana bu söyledikleriniz yanlış geliyor" diyebilirsiniz.

Mesela sizin şofbencinin handikapı, şofben montajı başına alacağı paranın harcanan emeğe göre azlığıdır. 350 liralık bir şofbeni takmak için 100 lira alamazsınız. Toplam kazanç tatmin ediyordur ama mutlaka işin eziyetinden şikayetcidir. İşin kötüsü taktığı her 10 şofbenin bir kaçı ileride mutlaka geri döner yamuk oldu su sızdırdı iyi ısıtmadı bastık çalışmadı gibi kendi kullanım hatalarından henüz cihaza yabancı olmasının sıkıntısını takana yansıtır.

Daha zor bir pazarlama yöntemi. İşin içine bir de işçilik yapmak girmiş. Bayinin malı pazarlanıyor ama maaş alınmıyor. İş başı kazanç mevcut. Sigorta sosyal güvenceler var mı . Pazar günü tatil yapmak mümkün mü. Bazı evler tatil günleri müsait olur. Pazar gününe üç iş çıkarsa gitmem diyebiliyor mu.

Bu iş pazarlamadan ziyade montajdan para kazanmaya benziyor. Bayi ile simbiyoz ilişki kurulmuş.

Boş yorumlarımı neden kendime saklayayım ki. Siz varken . . .
tamnland.com

Yeni Üye57 yazı
Değerli Arkdaşlar ve Akın Selçuk..Öncelikle Pazarlamacılık İle Saha Satışını Karıştırmayalım.Yorumları Yaparken Pazarlama ve Satışın Ayrı Terimler Olduğunu Pazarlama Personeli ve Satış Personelinin Ayrı Görevleri Olduğunu Ayrı Özellikler ve Farklı Eğitimler Gerektirdiğini Bir Öğrenelim.Ondan Sonra çok değerli yorumlarımıza devam edelim.Sahada tanıtım ve Satış Yapan Personel Pazarlamacı değildir.
Bunların araştırması ve bilgisinden sonrada tezlerle ilgili yorumlarınızı yaparsınız.
......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye305 yazı
bakın once yazdıgınız yorumlara bakın şu şöyledir bu böyledir dıye yorum yapamazsınız konu hakkında bilirkişi degilsiniz çevrenizdeki 3-4 örnekle yorum yapılmaz yapılan yorumlar hem işvereni hem işçiyi motive edici, somut, işe yarar nitelikte olmalıki sizin burda kendinizce her konuya yorum yapma görevini anlamlı kılmış olur. Kesinlikle pazarlamacı yada satışçının sıkışık bir halde olması onu işinde tetikler nitelikte olmaz aksine demotivasyon olur ve sizin çevrenizde görmüş oldugnuz bu işten para kazanamayan ne kendını ne işverenını ıhya edemeyen bır durum ortaya cıkar.
hala olmus bır ornege yorum yapıyosunuz sofben olayı heralde bazı yorumlar Zorunuza gitti bilgisizliğiiniz sadece ve sadece bu konudaki eksikliğiniz ortaya cıktı dıye sanırım neyse sevıyemde olmadıgınız dusuncesındeyım herhangı bır poelmıge gırecek duzeyde degılsıınız lütfen sizin Gibi HER KONUDA internette okudugu yorumlarla ınsanları yorum yuruterek aklıl vermeyın hatta verınde barı karsınızdakı profesyonel kısılerdende bıseyler kapın ne demısler EK İŞİMİZ DEGİL TEk işimiz onun ıcın kendı alanınızda kı sız mukemmelsınız bellıkı :) yorumlarınızı bızlerden esirgemeyın barı bilgiyi görgüyü kıyaslama imkanımız doguyor sızler sayesınde NOKTA, haydi hayırlı işler.

Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yılmazyıldırım
Değerli Arkdaşlar ve Akın Selçuk..Öncelikle Pazarlamacılık İle Saha Satışını Karıştırmayalım.Yorumları Yaparken Pazarlama ve Satışın Ayrı Terimler Olduğunu Pazarlama Personeli ve Satış Personelinin Ayrı Görevleri Olduğunu Ayrı Özellikler ve Farklı Eğitimler Gerektirdiğini Bir Öğrenelim.Ondan Sonra çok değerli yorumlarımıza devam edelim.Sahada tanıtım ve Satış Yapan Personel Pazarlamacı değildir.
Bunların araştırması ve bilgisinden sonrada tezlerle ilgili yorumlarınızı yaparsınız.

ağzına sağlık arkadaşm, ve hatta sunu soylemek lazım hıcbırmmız 4-4lük degılız bende sanıyorum dıger ınsanlardan her yazılanlardan bırseyler kapması ıcın yorumlar yapmalıyız ahkam kesmemek lazm

Yeni Üye19 yazı
Bende 1-2 şey söyleyeyim. ilk yoruma(akinselcuk yazmış olduğu) bende katılıyorum. Pazarlamacı dediğin adamın ağzından girip burnundan çıkan tamam malınızı alıyorum yeterki sus git dedirtebilen karşısındakini kendinden bıktıran kişidir. Bence tanıdık birileri vasıtasıyla birini bulmanız daha iyi olur. Çünkü geçen senelerde duyduğum bir olayı söyleyeyim. Bi firmada çalışan pazarlamcı çalıştığı firmanın mallarını pazarlıyor ve satıyor çek senet vs. alıyor. ve bu çekler senetler karşılıksız çıkıyor. bu sattığı rakamlar gerçekten yüksek. ve firmadan çeklerniz karşılıksız çıktı ödemeyi istiyoruz vs. diyorlar. fakat malları alan şahıs ben kimseden böyle bir ürün almadım diyor. bi diğer firma ise para yok ödeyemem diyor( fakat oda aldığı malları çoktan satmış fakat para yok diyor) olayla ilgili herşeyi bilmiyorum fakat tahminimce 2 olanak var: 1-) bu pazarlamacı sattığı yerden komisyon vs. alıyor kendi çalıştığı firmayı sallamıyor. 5 firmaya sağlam bir ürün satsa komisyon alsa tamam zaten maaşını hayli katlar. sonra bu firma iflasın eşiğine geliyor ve pazarlamacı arabanın anahtarını bırakıp bidaha oraya uğramıyor. ve aynı sektörde yine güzel bir yerde işe başlıyor. 2-) ise her girdiği firmada benceböyle bir yol izliyor. misal A firmasında işe girdi sattı sattı komisyonları aldı gitti, sonra B firmasına girdi ve satacağı yerleri ben A firmasında çalışırken sattığımız yerler diyerek B firmasının mallarınıda sattı komisyon aldı çıktı vs. diyerek böylece ABCDEFGHIİJKLMN bi yılan hikayesine dönüyor. o yüzden abilerim PAZARLAMACI alırken çok dikkatli olun.

Yerleşim Meslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
herkese merhabalar. Tüm arkadaşların yazılarına fikirlerine katılıyorum. Evet satıcı adam biraz yalan dolancı olacak o doğru.Ama en başta dürüsüt olmasına özen gösterin o çok öenmli bir durum.Şu İstanbul piyasasında neler gördüm neler. Özellikle bayi sisteminde çalışan satıcılar daha çok bu durumları istismar ediyor.Bayi sahipleri de önce ben kazanayım sonra sen kazan taktikleriyle gittikleri için,ne aç gezsin ne de tok dolaşsın şeklinde devam edince, ortaya eğer adamın işe de ihtiyacı varsa o zaman satıcı üzerinde çok güzel paralar kazanıyor.Birde mutlaka daha önceden çalıştığı yeri cv si dışında olan yerleride aramanızı tavsiye ediyorum.bazı referanslar çok fena çıkabiliyor.Her ne yaparsanız yapın ama sakın satıcının hakkını yemeyin..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama