| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - soral pink selam...yıllar önce böyle kozmetik ürün ve cihaz getiren bi firmada çalıştım..açıkcası sektör çok eğlenceli olduğu için bi süre sonra kendimde yapmaya başladım..hangi markalarla görüşüyorsun bilmiyorum ama senin yerinde olsam çok ama çok daha komplike düşünürdüm bu işi..avm eczane gibi değilde ..güzellik merkezleri spa velness..otel salonları gibi...getireceğin marka önemli..müşterinin evde kullanacağı ürünlerün yanısıra merkezlerde uygulamasının yapılabileceği ebatları da olmalı(kabin boy)..ayrıca satış ekibi lansman ürün gamı bunların hepsi çok önemli hassas çalışmalar gibi görünse de piyasada bu işleri yapan çok pazarlamacı var..en fazla 4 5 personel değişikliği yaşarsın bence..önemli olan portföy bulmak ...dediğim gibi ben bi ara ürün ve cihaz satışı yaptığım için konuya yakınlığım var ..bana çalışmayı düşündüğün markalar hakkında bilgi verirsen sevinirim..belki daha önce türkiye ye girip çıkmış bi markada olablir..ya da ne biliiim menşei ile ilgili sorun yaşayabilirsin..bu arada mal alımlarında tester broşür poster gibi materyalleri bolca almaya çalış..bunlar sana tanıtımda çok lazım olacak..not: sağlık bakanlığı izin vs yi hiç konuşmuyorum ayrıca..:)....
|
Merhaba sayın soral,
Öncelikle fikir ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum.
Ürünler daha önce Türkiye'ye hiç girmemiş,yeni bir marka olacak.
Farklı konsept ve içeriklerde formüle edilmiş çok güzel SPA ürünlerde mevcut,yani sizin önerdiğiniz gibi çeşitli güzellik salonlarına pazarlanabilecek seviyede ürünlerde var .
Markayı en çok tercih etmemdeki sebepler ,zararlı kimyasalları barındırmıyor olmaları,şuana kadar duyulmamış doğal hammaddelerle yeni ürünler geliştirmiş olmaları,ilgi çekici bir marka olduğunu düşünüyorum bu anlamda.
pazar yeri konusunda aslında bende sizin gibi komplike bişeyler düşünüyorum;bir tane parekende satış için kendi firmamıza ait satış sitesi,sonra AVM ,Ecza depoları,SPA salonları vb. gibi yerlere pazarlamak..
--------
Tester,broşür,poster vb gibi materyalleri göndericekler,artık bunlarıda göndersinler bi zahmet,herşeyi üstümüze yıktılar zaten :) sadece satıyorlar ...
--------
Bayilik konusunda bi fikriniz var mı ? Alt bayilikler oluşturulabilir mi ?Belli kota karşılığında bayilikler vermek gibi..