m.i
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - yunusemree Arkadaslar market acarsaniz meyvr temin edebilirim ortakta olabilirim |
Yazıyı gönderen - sewok Bim tarzı bir market açmanız imkansız çünkü zaten var o tarz yerler onlarla başa çıkamassınız... CBA - BİLLA -KAUFLAND-LİDL - PENNY ve METRO çoğu alman firmaları. Kar marjları düşük, Türkiyedeki gibi konsinye mal vermiyorlar ve en önemlisi fiyatlar uzaklığa göre değişebiliyor. En ufak satılan malzemeden ceza yiyebilirsin, mesela TRden getirdin sakızda bulgarca içerik açıklaması yok diye 1000 leva 1500 tl civarı ceza yiyiyorsun ufacık sakız yüzünden. İstediğin ürünü satamassın izinlerini almak zorundasın(mesela paketli yiyecek için izin, dondurma için izin,kahve satmak için izin ve bunlara harç yatırıyorsun) HEİ denen sağlık kontrolcüleri temizliği ve herşeyi denetliyor, Kaçak faturasız mal satman zor... Halkın alım gücü düşük ucuzun peşindeler ama hileli malda istemiyorlar. Ahmet arkadaşımızın dediği gibi turist vizesi alıp gidip görmen gerekiyor, dil bilmek lazım anlaşmak için... 20-30 milyarlada zor bence... kiralar ucuz değil, merkezi yerde açmassan mahalle bakkalı olursun oda kendi yağıyla kavruluyor anca... Hevesini kırmak istemem gidip gör ama fazla birşey bekleme... Bende birşeyler yapmayı düşünüyorum ama hem param yok hemde riskten korkuyorum. |
Yazıyı gönderen - arman Bulgaristan'a kahve satışı yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Avrupa ülkelerinin ve Bulgaristan'ın kahve kültürü bizden çok daha ileride. Türkiye'de içilen 3in1'e tahminen sadece biz kahve diyoruzdur. Ayrıca kahve sektöründe bir çok mekan bulgaristan'dan kaçak ya da resmi yollarla ihraç edilen kahve ürünlerini kullanıyor. Bulgaristan'ın tatlı (çikolata, gofret gibi) kültürü cidden çok ileride. Yani ben kendim bayılıyorum. Özellikle, Türkiye'de yaşayan Bulgaristan Türkleri hala daha Bulgaristan'dan tatlı getiriyor ya da getirilen tatlıların ticaretini kendi aralarında yapıyor. Yıllar önce Bulgaristan'da ki tatlıları yurt içi piyasasına sokmayı düşünmüştüm. Tabi ki çoğu şey gibi bu da düşüncede kaldı. Bugün zakuska, fafla gibi bir çok tatlı türkçe isim ile bire bir aynı paketlerde satılıyor büyük marketlerde. Bu pazara girilebilir. |
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - ahmet.kutlu
Arman arkadasim sen ne yazdiginin farkindamisin yaa:)) sabah sabah kendimi tutamadim guldum afedersin..ilk once kahve konusundan baslim bulgaristanda ufak bir dukkan acip sadece bardak kahve satsan sabah ise gidenlere idda ediyorumki belki bakkal kadar para kazanirsin sadece kahve satisindan.. Bulgaristan da tatli cikolata kulturu cidden ilerde demissin bilmiyorum nerelisin buraya gelip gidiyormusun lakin ben 8 senedir bu ulkedeyim boyle kotu gofret olamaz zaten bicok dukkanda ulker ve etinin mallari var,bulgarlarin kendi gofretleri benim cocuklugumdaki bizim koy bakkallarindaki gofret gibi aynen |
Yazıyı gönderen - Ugur akan burasi zor beyler |