Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Bulgaristanda Ticaret Yapmak İsteyenlere

BaşlatanmitkoTarih23/12/2012 15:05:31Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
arkadaslar bulgaristanda ticaret yapmak isteyenler guzel is fikirlerine acigim girisimci arkadaslari bekliyorum
m.i

Yerleşim Bulgaristan / SumenMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye6 yazı
diyolar ki 5000 tl orda bi dükkan acabilirsin herşey ucuz ben türkiyede market sektöründeyim orya küçük bir süper market tarzı biyer acsam diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye6 yazı
bim tarzı bi market açsam bana ne akdara mall olur mesela

Üye165 yazı

5000 tl burda 3.500 lv yapar bu paraylada dukkan acarmisin acamazmisin soylemek zor,dukkan acarimdan kastin nedir?kucuk bakkal ici malzeme dolu demek istiyosan bunu 5000 tl ye yapamazsin..oncelikle senin vize alip turist olaraqk buraya gelip burda gezip gorup inceleyip analiz etmen gerekir...burda tahminimce turkiyedeki sistem gibi calismiyolar yani sana urun geliyor urun pazarlayicisi sana verdigi urunun parasini alip gidiyor turkiyedeki gibi 2-3-4 ay vade filan yapmiyor...ben boyle biliyorum tabi daha detayli arastirmak gerekir..
...

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
5000 ornek benim zaten mersinde bi marketim var oraya yatırım yapmak istiyorum.20,000 30,000 neyse bütce ayrıcam ona göre aynen dedigin gibi gezmem lazım orayı once

Yeni Üye13 yazı
Bim tarzı bir market açmanız imkansız çünkü zaten var o tarz yerler onlarla başa çıkamassınız... CBA - BİLLA -KAUFLAND-LİDL - PENNY ve METRO çoğu alman firmaları. Kar marjları düşük, Türkiyedeki gibi konsinye mal vermiyorlar ve en önemlisi fiyatlar uzaklığa göre değişebiliyor. En ufak satılan malzemeden ceza yiyebilirsin, mesela TRden getirdin sakızda bulgarca içerik açıklaması yok diye 1000 leva 1500 tl civarı ceza yiyiyorsun ufacık sakız yüzünden. İstediğin ürünü satamassın izinlerini almak zorundasın(mesela paketli yiyecek için izin, dondurma için izin,kahve satmak için izin ve bunlara harç yatırıyorsun) HEİ denen sağlık kontrolcüleri temizliği ve herşeyi denetliyor, Kaçak faturasız mal satman zor... Halkın alım gücü düşük ucuzun peşindeler ama hileli malda istemiyorlar. Ahmet arkadaşımızın dediği gibi turist vizesi alıp gidip görmen gerekiyor, dil bilmek lazım anlaşmak için... 20-30 milyarlada zor bence... kiralar ucuz değil, merkezi yerde açmassan mahalle bakkalı olursun oda kendi yağıyla kavruluyor anca... Hevesini kırmak istemem gidip gör ama fazla birşey bekleme... Bende birşeyler yapmayı düşünüyorum ama hem param yok hemde riskten korkuyorum.
olmak yada olmamak...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye10 yazı
Arkadaslar market acarsaniz meyvr temin edebilirim ortakta olabilirim

Yerleşim Türkiye / TurkiyeMeslek Serbest meslek
Üye165 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yunusemree
Arkadaslar market acarsaniz meyvr temin edebilirim ortakta olabilirim

aynen buraya en cok meyve sebze zaten Turkiyeden geliyor bizden sonrada yunanistandan geliyor..ama ordan buraya mal gonderirken gumrukde sira oldugunda meyve sebze curuyor galiba dogrumudur oyle duymustum daha once bu isi yapan sahislardan?
...

Yeni Üye15 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sewok
Bim tarzı bir market açmanız imkansız çünkü zaten var o tarz yerler onlarla başa çıkamassınız... CBA - BİLLA -KAUFLAND-LİDL - PENNY ve METRO çoğu alman firmaları. Kar marjları düşük, Türkiyedeki gibi konsinye mal vermiyorlar ve en önemlisi fiyatlar uzaklığa göre değişebiliyor. En ufak satılan malzemeden ceza yiyebilirsin, mesela TRden getirdin sakızda bulgarca içerik açıklaması yok diye 1000 leva 1500 tl civarı ceza yiyiyorsun ufacık sakız yüzünden. İstediğin ürünü satamassın izinlerini almak zorundasın(mesela paketli yiyecek için izin, dondurma için izin,kahve satmak için izin ve bunlara harç yatırıyorsun) HEİ denen sağlık kontrolcüleri temizliği ve herşeyi denetliyor, Kaçak faturasız mal satman zor... Halkın alım gücü düşük ucuzun peşindeler ama hileli malda istemiyorlar. Ahmet arkadaşımızın dediği gibi turist vizesi alıp gidip görmen gerekiyor, dil bilmek lazım anlaşmak için... 20-30 milyarlada zor bence... kiralar ucuz değil, merkezi yerde açmassan mahalle bakkalı olursun oda kendi yağıyla kavruluyor anca... Hevesini kırmak istemem gidip gör ama fazla birşey bekleme... Bende birşeyler yapmayı düşünüyorum ama hem param yok hemde riskten korkuyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye15 yazı
sayın sewok HEI ve kaçak mal konusunda doğru yazmış , zaten olması gereken de bu , sağlıksız ve kaçak-kuçak mal satmayacaksın fakat BIM tarzı market açmanız ''imkansız'' sözüne tamamen katılmıyorum nedenine gelince sayın sewok'un yukarıda saydığı marketler merkez noktalarda konumlanmış ve LIDL hariç diğerleri hard discount değiller ve ürün fiyatları inanın normal marketin oldukça üstünde . Sayın sammm başlangıçta ''özellikle'' Türk insanın yoğun olduğu şehrilerin semtlerin de ve merkezi kasabalar da bir tane değil de bir kaç tane birden açıpta güzel barkod-otomasyon sistemi ile çalışırsanız kazanırsanız , piyasa bunun için hala makul. Evet konsinye satış yoktur ticaret nakit para ile döner ki bu bence çok daha güzeldir burada ki mim noktası takdir edersiniz ki güçlü bir sermayeye sahip olmaktır kısacası BIM gibi ( ya da Istanbul için söyleyeyim ''ÇAĞRI SEMT'') tarzı tek konseptte ve az işçiliğin az olduğu mağazalar iyi kazandırır ve büyürsünüz sayın sewok'un da vurğuladığı gibi önce turist olarak gelin kafanız da en azından bir resim oluşur tavsiyem öncelikle Kırcaali ili ve kasabalarına yanında da Haskovo'ya ziyaret gerçekleştirin (araları 45 dakika ) Allah hepimizin yardımcısı olsun .

Yeni Üye38 yazı
Bulgaristan'a kahve satışı yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Avrupa ülkelerinin ve Bulgaristan'ın kahve kültürü bizden çok daha ileride. Türkiye'de içilen 3in1'e tahminen sadece biz kahve diyoruzdur. Ayrıca kahve sektöründe bir çok mekan bulgaristan'dan kaçak ya da resmi yollarla ithal edilen kahve ürünlerini kullanıyor.

Bulgaristan'ın tatlı (çikolata, gofret gibi) kültürü cidden çok ileride. Yani ben kendim bayılıyorum. Özellikle, Türkiye'de yaşayan Bulgaristan Türkleri hala daha Bulgaristan'dan tatlı getiriyor ya da getirilen tatlıların ticaretini kendi aralarında yapıyor.

Yıllar önce Bulgaristan'da ki tatlıları yurt içi piyasasına sokmayı düşünmüştüm. Tabi ki çoğu şey gibi bu da düşüncede kaldı. Bugün zakuska, fafla gibi bir çok tatlı türkçe isim ile bire bir aynı paketlerde satılıyor büyük marketlerde. Bu pazara girilebilir.

Yerleşim Türkiye / BsMeslek Esnaf
Üye165 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - arman
Bulgaristan'a kahve satışı yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Avrupa ülkelerinin ve Bulgaristan'ın kahve kültürü bizden çok daha ileride. Türkiye'de içilen 3in1'e tahminen sadece biz kahve diyoruzdur. Ayrıca kahve sektöründe bir çok mekan bulgaristan'dan kaçak ya da resmi yollarla ihraç edilen kahve ürünlerini kullanıyor.

Bulgaristan'ın tatlı (çikolata, gofret gibi) kültürü cidden çok ileride. Yani ben kendim bayılıyorum. Özellikle, Türkiye'de yaşayan Bulgaristan Türkleri hala daha Bulgaristan'dan tatlı getiriyor ya da getirilen tatlıların ticaretini kendi aralarında yapıyor.

Yıllar önce Bulgaristan'da ki tatlıları yurt içi piyasasına sokmayı düşünmüştüm. Tabi ki çoğu şey gibi bu da düşüncede kaldı. Bugün zakuska, fafla gibi bir çok tatlı türkçe isim ile bire bir aynı paketlerde satılıyor büyük marketlerde. Bu pazara girilebilir.

Arman arkadasim sen ne yazdiginin farkindamisin yaa:)) sabah sabah kendimi tutamadim guldum afedersin..ilk once kahve konusundan baslim bulgaristanda ufak bir dukkan acip sadece bardak kahve satsan sabah ise gidenlere idda ediyorumki belki bakkal kadar para kazanirsin sadece kahve satisindan..

Bulgaristan da tatli cikolata kulturu cidden ilerde demissin bilmiyorum nerelisin buraya gelip gidiyormusun lakin ben 8 senedir bu ulkedeyim boyle kotu gofret olamaz zaten bicok dukkanda ulker ve etinin mallari var,bulgarlarin kendi gofretleri benim cocuklugumdaki bizim koy bakkallarindaki gofret gibi aynen
...

Yeni Üye4 yazı
Bulgarilstan'da PVC imalatı yapmak isteyenler varsa bayilik verebiliriz , ihracat yapabilir ve orada çalışma gerçekleştirebiliriz , bu konuda mesaj atabilir , konuşabiliriz.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye38 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmet.kutlu
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - arman
Bulgaristan'a kahve satışı yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Avrupa ülkelerinin ve Bulgaristan'ın kahve kültürü bizden çok daha ileride. Türkiye'de içilen 3in1'e tahminen sadece biz kahve diyoruzdur. Ayrıca kahve sektöründe bir çok mekan bulgaristan'dan kaçak ya da resmi yollarla ihraç edilen kahve ürünlerini kullanıyor.

Arman arkadasim sen ne yazdiginin farkindamisin yaa:)) sabah sabah kendimi tutamadim guldum afedersin..ilk once kahve konusundan baslim bulgaristanda ufak bir dukkan acip sadece bardak kahve satsan sabah ise gidenlere idda ediyorumki belki bakkal kadar para kazanirsin sadece kahve satisindan..

Bulgaristan da tatli cikolata kulturu cidden ilerde demissin bilmiyorum nerelisin buraya gelip gidiyormusun lakin ben 8 senedir bu ulkedeyim boyle kotu gofret olamaz zaten bicok dukkanda ulker ve etinin mallari var,bulgarlarin kendi gofretleri benim cocuklugumdaki bizim koy bakkallarindaki gofret gibi aynen

Öncelikle zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek başlayayım. 8 senedir oradasın ancak oranın kültürünü tam olarak algılayamamışsın bence. Bulgaristan'da zaten her köşe başında karton bardaklarda kahve satılıyor. Bulgaristan'ın kıytırık bir kasabasının, kıytırık bir köyünün, kıytırık bir berberinde bile küçük bir ev tipi espresso makinesi var, bilmem anlatabildim mi.

Ha sen 3in1, Bulgaristan'da senin bulunduğun bölgede patır patır satılıyor diyorsan, tamam eyvallah derim. 3in1 dediğiniz şey süt toz kahve. Bulgaristan ve diğer avrupa ülkelerinde en çok tüketilen kahve espresso'dur. Sütlü olarakta cappuccinho ve latte'dir. Kendi mekanımda şahsen 3in1 isteyen müşteriye üyelik sordurtup, masadan kaldırıyorum.

Eğer sen kahve konusunda Bulgaristan'dan çok öndeyiz falan diye düşünüyorsan yanılıyorsun. Oradan her yıl baristalar gelip günlüğü 300 liradan, burada baristayım diye geçinen arkadaşlara özel ders veriyor.

Öte yandan 3in1'i ben Bulgaristan'a ihraç edip, marketlerde sattıracağım diyorsanız, mümkündür olabilir. Ben iddiamı cafe-restaurantlar ile sınırlandırayım.

Sen 8 senedir oradasın, oranın tatlı kültürüne alışamamış olabilirsin fakat bugün Bulgaristan'dan geri dönenler bir araç dolusu tatlı ile dönüyor, farkında mısın? Bursa'nın en büyük yerel market zinciri Şaypa'nın her mağazasına her hafta büyük bir kamyon dolusu Bulgaristan tatlısı geliyor, biliyor musun? Bugün göçmenlerin yoğun yaşadığı yerlerdeki göçmen pazarlarından tüm şehre nasıl bu ürünlerin akışı sağlanıyor şahit oldun mu hiç?

Ben de Ülker'in karamelli çikolatasını hiç ama hiç sevmiyorum, bayıyor beni. Böyle bir mantık yok.

Üye165 yazı
Bak arkadasim ben kahve konusunda kim ilerde kim geride bilemem 3in1 icin konusmuyorum..diyorumki burada cok fazla espresso kahve iciliyor ok haklisin her evde her dukkanda kahve makinasi var ama bircok insan kahveyi her sabah bufe tarzi yerlerden satin aliyor bu bakimdan kahve satmak burda karli is diyorum..Bulgaristan kulturu diye birsey yok ki hangi kulturden bahsediyosun sen ne aile yasantisi var ne yeme icme ne yasam tarzi neyin kulturu bu??? ben Bursada da 2 sene kaldim biliyorum,bulgar gofretleri cikolatalari pastalari ucuz ulkemizdede sadece bursada satiliyor cunku Bulgaristan gocmenleri en cok o bolgede diye dimi neden Ankarada kayseride Konyada bulgar gofreti pastasi yok???? bu tarz gofretler pastalar talep goruyor cunku ucuz burda 25 kurusa 30 kurusa gofret var ulkemizde kaldimi bu paralara gofret??? ben sana burdan bi paket cikolata gofret pasta yollim orda bizim pasta cikilotalarimizla kiyasla caddede insanlara yedir bakalim...bu ulke bizden 20 sene geride nasil pastasi cikolatasi gofreti bizden daha iyi oluyor sasilicak bir konu yani..
...

Yeni Üye38 yazı
Dostum yukarıdaki ilk mesajımı tekrar gözden geçirirsen ben yorumumu 3in1 üzerinden yapmıştım. Demişim ki;

"Bulgaristan'a kahve satışı yapmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Avrupa ülkelerinin ve Bulgaristan'ın kahve kültürü bizden çok daha ileride. Türkiye'de içilen 3in1'e tahminen sadece biz kahve diyoruzdur. Ayrıca kahve sektöründe bir çok mekan Bulgaristan'dan kaçak ya da resmi yollarla ithal edilen kahve ürünlerini kullanıyor."

Türkiye'de çok fazla tüketilen 3in1 kahvenin, Bulgaristan'da çok fazla tüketileceğini düşünmüyorum çünkü Bulgaristan ve Avrupa ülkeleri kahve konusunda bizden çok çok ileri. Bugün Bulgaristan ve Avrupa ülkelerinden patır patır kaçak ve resmi yollarla kahve ve yan ürünleri getiriliyor Türkiye'ye. Şöyle söyleyeyim, Türkiye'de faaliyet gösteren çok ünlü bir kahve firmasının resmi satışçıları dahi resmi yollarla ithal edilmiş ürünü değil de, aynı ürünün Bulgaristan'dan kaçak yolla getirilmiş olanını satmaya çalışıyor bana.

Kısaca Bulgaristan'da her köşe başında kahve satarsın doğrudur, bu konuda hem fikiriz. Ben sadece o kahvenin 3in1 olamayacağını iddia ediyorum, hepsi bu.

Tatlı konusunda dediğim gibi, zevkler ve renkler tartışılmaz. Bulgaristan tatlıları arasında çok fazla favorim var. En iyileri Türkiye getirilse talep göreceğini düşünüyorum.

Ayrıca bir ülke bizden 20 sene geride diye tatlıları bizden kötü olmak zorunda fikri de ayrı bir komikmiş.

Neyse tartışmayı uzatmaya gerek yok, bu kişisel zevk meselesi. İyi akşamlar.

Üye165 yazı
:))) bilmiyorum sen buraya geldinmi hic lakin eger gelmek istersen buyur gel misafirimiz ol bol bol tatli yer tatli konusuruz Bulgaristan tatlilarindan :))) tartismaya gerek yok tabiki Bulgaristan tatlisi kahvesi yuzunden birbirimizi uzup kirmaya hic gerek yok isin sakasi eger bir yanlisim veya hatam olduysa ozur dilerim hakkini helal et guzel kardesim yasini bilmiyorum abimmisin kardesimmisin kusura bakma tekrardan..
...

Yeni Üye38 yazı
O ülkenin vatandaşıyım, gelip gidiyorum sürekli, bazı şeyleri bilecek kadar. Olur inşallah bir gün diyelim, iyi akşamlar. :)

Yeni Üye13 yazı
arkadaşlar ben 15 yıldır bulgaristandayım burada eger gercekten istikrar saglamak istiyorsanız işinizin başında olacaksınız evet gercekten bu tur ulkeler şu anda yatırım acısından gercekten avantajlı hem devletin vermiş oldugu imkanlar hem dış pıyasaya rahatlıkla urunlerinizi tanıtmak acısından terci ediliyor ben daha ayrıntılı bılgı almak istersenız mesaj ata bılırsınız her konu yardımcı olurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye549 yazı
burasi zor beyler
Ugur Akan
Tel:00359898673129
Mail:ugurakan28@gmail.com
Whatsapp:00359898673129
Viber:00359898673129

Yerleşim Bulgaristan / SofyaMeslek Mühendis
Üye165 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Ugur akan
burasi zor beyler

Evet zor gercekten ama kolay birsey yok ekmegi bile cignemeden yutamiyoruz..isinizin basinda durdugunuz zaman para kazaniliyor bu ulkede
...

Yeni Üye37 yazı
Selamlar, elimde yaklaşık 180 bin parça kadınlara hitap eden (çanta, cüzdan, takı çeşitleri, bay bayan saat vs) karışık satışa hazır ürün bulunmaktadır. Ciddi alıcılara resim ve fiyat bilgisi gönderilecektir. volkaneruzun@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
Düşük bütçe ile kendi parfüm mağazanızı açmak isterseniz, biz buradayız. Alış 5 lev satış 18 lev civarı. İlgileniyorsanız detayları görüşürüz.
Deniz@aggressive.com.tr

Yerleşim Türkiye / antalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye34 yazı
merhaba çatal kasık üretiyoruz imalatçı firmayız düşünürseniz msj atabilırsınız
ghy

Yerleşim Türkiye / Yst
Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar merhaba ben türk vatandaşıyım makedonya vatandaşı ile evliyim uzunca bir süre makedonyada kalacağım orada geçinmem için çalışmam gerekiyor. makedonya ile iş yapan arkadaşlar iş konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim. oradaki işlerinizi halledebilirim , ticari bir mal göndereceksınız tır ile aracısız gondertırım veya tercumanlık ıslerınızı hallederım tesekkurler.
h.g

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye3 yazı
Selam aleykum arkadaşlar Bg'den davetiye ya da vize konusunda yardımcı olabilecek biri var mı masraflarımı kendim karşılayacağım ve ayrıca davetiye vize konusunda yardımcı olacak kişiyede parası neyse öderim burda iflas ettim iş yapanlar halden anlar orda denemak istiyorumşansımı

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye165 yazı
istanbulda konsolosluga yakin yerde vize sirketleri var onlara gidip bazi evraklari verip bir miktarda para verdigin zaman 1 haftada sana vizeni alirlar..davetiye isi uzun oluyor cok prosoduru var
...

Yeni Üye3 yazı
Sayın ahmet kutlu öncelikle tşk cevabınız için, vize şirketlerini aradım görüştüm ama malesef onların talep ettikleri belgeleri sağlama şansım yok bu yüzden BG davetiye ya da iş için buraya yazdım iyi günler.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Üye165 yazı
Davetiye yollansada is sadece davetiye ile bitmiyorki yine senden evraklar istenilicek konsolosluga giderken,is icin daha buyuk sikinti 1 Turk vatandasinin burada calisabilmesi icin 10 bulgar isci sigortasi yatirilmali..
...

Yeni Üye13 yazı
arkadaşlar ben 15 yıldır bulgaristandayım burada eger gercekten istikrar saglamak istiyorsanız işinizin başında olacaksınız evet gercekten bu tur ulkeler şu anda yatırım acısından gercekten avantajlı hem devletin vermiş oldugu imkanlar hem dış pıyasaya rahatlıkla urunlerinizi tanıtmak acısından terci ediliyor ben daha ayrıntılı bılgı almak istersenız mesaj ata bılırsınız her konu yardımcı olurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Bulgaristanda ne gibi işler yapilabilir ??? Her türlü iş icin yatirim yapabilirim. Ayrica benim babamda Bulgar göçmeni Razgrad ili Kubrat ilçesinde çok büyük arsalarimiz var ama bunlari alamiyoruz. Eger bunlarida alacak birilerini bulursan çoook para kazanabilirsin. İlgilenirsen mail bekliyorum...
CEM GÜRER
İSTANBUL