Giyim, aksesuar, kozmetik ve ev&yaşam ürünleri alanında e-ticaret sitesi kurmayı planlıyorum. İstanbul'da İSTOÇ gibi yerlerde bulunan toptancılardan ürünleri alıp site üzerinden satışını yapacağım. İşin web tarafıyla ilgili bilgime güveniyorum. Ancak ticaret tarafıyla ilgili kafamda oturmayan bir konu var.
Bu işi İstanbul da mı yapmalıyım, yoksa Mersin de mi? Normalde Mersin de yaşıyorum. Bu e-ticaret işi için ofisi mersinde kurup başlayabilirim. Ama eğer İstanbul da başlamanın gerektiğine inanırsan İstanbul a da yerleşebilir ve orada ofis kurabilirim.
Çok fazla stok yapma imkanım yok. Satacağım ürünlerden en fazla 10 ar tane stok tutabilirim. Stok için 10.000 TL ayırabilirim.
İşin sipariş kısmı kafamı karıştırıyor. Tedarikçilerin benim adıma tek tek müşterilere satışını yaptığım ürünleri göndereceğini düşünmüyorum. Çok sayıda alıcıya sahip tedarikçiler için bu hiç de mantıklı değil. Bu durumda farklı bir şehirden stoksuz çalışmak zor gibi görünüyor. Ama İstanbul da olmanın da ne gibi farklı avantajları olacağı konusunda emin değilim.
Sizce İstanbul da mı olmalı bu iş için? Yoksa farklı bir şehirden de yürütülebilir mi? İstanbul da olması gerektiğini düşünüyorsanız nedenlerini yazarsanız sevinirim.