Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret İşi İçin Şehir Seçimi

BaşlatanooaykacTarih22/12/2012 18:58:58Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye61 yazı
E-ticaret sitesi kurmak için bir süredir planlama yapıyorum. Bir konuda kararsız kaldım. Fikirlerinizi almak istiyorum.

Giyim, aksesuar, kozmetik ve ev&yaşam ürünleri alanında e-ticaret sitesi kurmayı planlıyorum. İstanbul'da İSTOÇ gibi yerlerde bulunan toptancılardan ürünleri alıp site üzerinden satışını yapacağım. İşin web tarafıyla ilgili bilgime güveniyorum. Ancak ticaret tarafıyla ilgili kafamda oturmayan bir konu var.

Bu işi İstanbul da mı yapmalıyım, yoksa Mersin de mi? Normalde Mersin de yaşıyorum. Bu e-ticaret işi için ofisi mersinde kurup başlayabilirim. Ama eğer İstanbul da başlamanın gerektiğine inanırsan İstanbul a da yerleşebilir ve orada ofis kurabilirim.

Çok fazla stok yapma imkanım yok. Satacağım ürünlerden en fazla 10 ar tane stok tutabilirim. Stok için 10.000 TL ayırabilirim.

İşin sipariş kısmı kafamı karıştırıyor. Tedarikçilerin benim adıma tek tek müşterilere satışını yaptığım ürünleri göndereceğini düşünmüyorum. Çok sayıda alıcıya sahip tedarikçiler için bu hiç de mantıklı değil. Bu durumda farklı bir şehirden stoksuz çalışmak zor gibi görünüyor. Ama İstanbul da olmanın da ne gibi farklı avantajları olacağı konusunda emin değilim.

Sizce İstanbul da mı olmalı bu iş için? Yoksa farklı bir şehirden de yürütülebilir mi? İstanbul da olması gerektiğini düşünüyorsanız nedenlerini yazarsanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Üye485 yazı
Eticaret sitesi işletiyorum. İlk fırsatta işime istanbulda devam edeceğim. Eş durumu felan var. İşler biraz karışık. Yoksa şimdiye ben istanbuldaydım.
İstanbulda yapman için çok neden var.
En önemli nedenlerinden biri ETİKET.
Adresinde İstanbul Yazması bile Önemli br neden.
Ürün tedariğini söylememe bile gerek yok.
Saygılar
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye61 yazı

Etiket önemli. Müşteri buna dikkat eder. Başlı başına satın alma tercihi veya satın almama sebebi dahi olabilir.

Peki, ürün tedariği açısından nasıl bir öneme sahip? Bunu biraz konuşalı istiyorum.

Zaten benim düşüncem şu: Eğer İstanbul dışında bir şehirden yapıyorsanız bu işi stoksuz çalışmak mümkün değil gibi. Çünkü hergün siparişler olacak. Bunları tek tek tedarikçilerden kendi ofisine veya müşteriye göndertmek istemek olmaz. Kargo maliyeti ve zaman kaybı doğrur. Kaldı ki toptancıların bunu yapacağını da düşünmüyorum. Adamın belki 100 tane 1000 tane alıcısı var. Herkesin müşterisine veya ofisine tek tek ürün göndermesi veya bunnu yapmak istemesi mümkün değil diye düşünüyorum.

Ancak İstanbul da olduğun zaman çok az stokla veya stoksuz çalışılabilir gibi geliyor.

Herkesin düşüncesini bekliyorum.

Yeni Üye48 yazı
istanbul da bence bir elin olması gerek güvendigin bir arkadaşın mersinde kalsın sen ist ye git ...

diyarbakırdaki üreticileri seninle konuşturabilirim tedarikçi degilim ama tedarikçi adayıyım...
ucuza kaliteli malları sahiplerine ulaştırabilirim... belgeli saglam iş olabilmesi için de karşılıklı belge imzalamanız gerec-kecektir..bence diyarbakırdan çalış çok kar edersin:

sen müşteri bulduktan sonra sıkıntı olmaz ... güneydogu akdeniz ege senin elindeyse sıkıntın olmaz... kozmetikte tanıdıgım biri var çok karlı marka satıyor .... ayrıca desob başkanı 0537 039 49 60 mucit fikir adamı musa:
0537 792 34 90

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Serbest meslek
Üye214 yazı
bence istanbul meselesinden ziyade bu işi daha seri ve rahat yapma açısından firma ve müşterilerinize karşı belli güven sağladığınızda konsinye çalışarak
çok daha edebilir ve istanbula falan gelmenize gerek kalmaz ama istanbula gekmek istiyorsanız tabi ki karar sizin

TOPTAN SATIŞ SİTESİ
firmalara ve insanlara aradığını bulma ve ürününü satma konusunda en azından şu anda isim ve
fikir olarak faydalı olacağına inandığım bu siteyi kurdum
http://pazartoptan.com
Türkiyenin toptan satış sitesi
inşallah sizlerede bir faydası olur değerlendirmenizi ve kullamanızı tavsiye ediyor ve sizleri sitemize bekliyorum
iyi çalışmalar
http://pazartoptan.com
http://bypazar.com

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye61 yazı
Cevaplarınızı itinayla ikişer defa okuyorum. Ben bu konuda bir görüşten yana değilim. Sadece gerçekten işin eksisini ve artısını bulmaya çalışıyorum.

Henüz kimse bu e-ticaret işini İstanbul da yapmak için güçlü nedenler belirtmedi. İşin işleyişi esnasında İstanbul da olmayı gerektirecek nedenler var mıdır?

İstanbul da olmadan bazı konulara şu çözümler getirilebilir:

1. İstanbul'da fiziksel bir adresin olması, yani sitede bu adresin verilmesi aslında çözülebilir. İstanbul da yaşayan birinin ev adresi firma açılışı esnasında ofis adresi olrak gösterilebilir. 1 telefonda oldumu tamam. Telefonu da çağrı merkezine yönlendirebiliriz. Bu şekilde sitedeki İstanbul etiketini sağlamak mümkün.

2. İstanbul da da yaşasak hergün İSTOÇ a gidip ürün seçecek değiliz sanırım. Bir ürün seçip satışına başladığın zaman ürün beğenildiyse tedarik için ayda 1 kez bile İstanbula gelmenin yeterli olabileceğini düşünüyorum. Yeni ürünlere bakıp, tükenen stoklar tedarik edilebilir. Ürünleri toplu bir şekilde nakliye edebilirsek kargo bedeli de çok olmayacaktır diye düşünüyorum. Sonra yeniden yaşadığın şehre dönebilirsin. Bu işlem bu şekilde devam edebilir gibi geldi. Ama tamamen detaylandırmadığım bir öngörü bu. Eksikleri veya olmazlarını yazabilirsiniz.

Üye305 yazı
meraba bende mersındeyım goruselım 2 etcaret fırması ısleten bırı olarak
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye347 yazı
Her gün yeni bir toptan tedarik sitesinin boy gösterdiği günümüzde, İstanbul'da yada yakında olmak çok önemlimidir bilemiyorum tedarik açısından.

Denizli de eticaret işiyle meşgul biri olarak sıkıntımız tedarikten ziyade, bilgiye uzaklık.
zira eticaret, reklam,yazılım, danışmanlık gibi alanlarda uzman firmaların %90ı İstanbul'da, Anadolu şehirlerinde kaliteli yazılımcı ve diğer operasyonlarda eleman bulmak çok zor.
İstanbul'da olmak bu açıdan önemli bence.
Ama etiket olsun derseniz, bir tanıdığınızın ofisine bir tel koyup, yönelendirerek hem tel işini hemde fiziki adress işini halletmek mümkün.

Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye61 yazı
Uzun bir süredir düşünüyorum. İstanbul da değil, Mersin de başlamaya karar verdim. Eğer işler 1 yıl boyunca istediğim gibi giderse gelecek yıl, yani 2014 te İstanbul a taşımayı düşüneeğim. Ama burada olduğum sürece en az 2 aya bir İstanbula gel git yaparım.

Aslında dedğin gibi mekandan daha ziyade başka durumlart var düşünülmesi gereken. İyi bir strateji lazım. Bu siteyi diğerlerinden ayıran nedir? İnsanlar neden gelip bu siteden alışveriş yapmalı? Bunlar lokasyondan daha önemli.

Üye122 yazı
Firma,ürün, hizmet veya marka tanıtımlarınızda, en ucuz maliyetli ve en kısa sürede dönüş olanağı sağlayan toplu mail reklamları yapıyorsanız , Türkiye ve Avrupa genelinde aktif, tekrarsız ve hatasız mail datası satışı yapan sitemize gözatmanızı tavsiye ederim. Meslek Gruplar, Genel Kullanıcılar, Sektörel Kategoriler ve Yabancı kitleler şuan sitemizde kategoriler halinde yayında ve satıştadır. | www.fmailing.net
Veya, Koniks üyelerine özel bir kampanyamız şuanda forum içerisinde aktiftir.
Dilerseniz o bağlantıdan da, kampanyamız hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bağlantı Adresi : http://koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=71684
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
Elde mal olmadan bu işe başlamaya kalkışmayıp üstelik tedarik edeceğiniz malların yerini yurdunu bile biliyor olmanız bu işi becerebileceğiniz anlamına geliyor.

Böyle bir cümle kurmamım sebebi bu sitede bolca eticarete heves eden ama faturadan mükellefiyetten mal tedariğinden haberi olmayan kişi olması.

Site kurmaktan iyi kötü anlıyor olmanız da bir avantaj. Az da olsa bir sermayenin mevcut olması da.

Mersin İstanbul farketmez. Ben olsam Mersin' de kalırdım. Ayrıca sitede İstanbul adresi kullanmak da pek gerekli bir iş değil. Hatta pos bile o kadar önemli değil. Önemli olan arayınca bulunabilen bir fiziksel adres ve sabit telefon numaraları. İnsanlar sadece havale numarasına bile tamah edip para yatırıyor. Site güvenilir bir his yarattıysa sorun yok.

Önemli olan tek şey uygun ürünün bulunması. Yani bir ürün arayanın istediği fiyata istediği bir ürünü bulması. Bu durumda bir alıcı mutlaka çıkar.

Ama bir çok kişi sitede başka şeyler de arar. Daha çok müşteri için bir eticaret sitesinde olması gereken bir sürü özellik var. Basit bir site ile bu müşteriler kaçar. Az ama öz iş olur. Daha çok iş için kartla ödeme seçenekleri, kesin güven duyulan alışılmış adres tipleri, iade garantisi, kargo ucuzluğu veya bedava kargo imkanları, diyalog kurulabilecek hazır kıta düzgün diksiyon profesyonel eleman istihdamı, site güvenlik ekipmanları şirket adı, soruşturulabilecek sicil numarası, sağda solda çıkmış reklam vs. unsurlar çok daha fazla müşteri demektir.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye137 yazı
www.muazzampazar.com satılıktır.
Sorular ne kadar değişirse değişsin formül hep aynıdır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye30 yazı
Bence olayın bu boyutunu bu kadar tartışmaya gerek yok önemli olan satış malı bir şekilde bulursun site kuruldumu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye61 yazı
Teşekkürler Akın. Evet, söylediklerine katılıyorum. Bir iki şey ekleyeyim.

Aslında yaklaşık 1 yıldır eticaret işini anlamak için araştırıp okuyor ve danışıyorum. Buradan bu özetlerin herkese yardımcı olması dileğiyle şunu eklemek isterim: eTicaret ile reel platformda yapılan, yani normal ticaret arasında temelde bir fark yok. İkisi de aynı iş. Sadece şekli farklı. Bu sebeple e-ticaret dünyasına adım atmak isteyen bir girişimci işler ticarette ne kadar kolay veya zorsa e-ticarette de aynı olacağını bilmeli.

Yatrırım, ekip, satın alma, iş stratejisi vs. gibi bu işin bölümleri tek tek planlanmalı. Eğer bunu planlayamıyorsanız, işin sadece internet sitesini kurmaktan ibaret olduğunu düşünüyorsanız biraz daha araştırmalısınız. Çünkü öyle değil.

Evet, ödeme sistmleri konusunda önceleri sanal pos un mutlaka olmak zorunda olduğunu düşünüyordum. Bir kaç kişi ile görüşüp bazı sitelerin satışlarını gördükten sonra anladım ki sanal pos olmasa da olur. Siz insanların satın almak istediği bir ürüne sahipseniz ödeme yöntemini zaten müşteri kolaylaştırır.

Bu iş bence stoksuz olmaz. Yani stok derken büyük sayılardan bahsetmiyorum. Büyük hacimli ürünler olmadığı takdirde her üründen 20-30 tane olması yeter. Çünkü stoksuz çalışmak dediğiniz anda iki yol çıkıyor karşımıza: Ya anlık olarak siparişi aldığımız anda tedarikçiden alıp aynı gün müşteriye göndereceğiz, ya da siparişi bizim adımıza tedarikçi veya üretici gönderecek.

* 1. sini yapmak için tedarikçiyle/üreticiyle dipdibe olmanız lazım ki ondan alıp hemen aynı gün gönderebilesiniz. Eğer ürünleri İSTOÇ gibi bir yerden ediniyorsanız bu yöntemi uygulamak için İstaç içinde veya çok yakınlarında bir ofisiniz olmalı. Bu sayede gel git olabilir. Ama istoç içindeki ofis kiralarını tahmin ediyorum. Bir tanıdığımın ofisi var: 10.000 dolar ödüyor aylık.

* 2. yol ise siz siparişi aldığınız anda tedarikçinize veya üreticiye ulaştırıp sizin adınıza ürünü müşteriye göndermelerini istemeniz olacaktır. Ama ben bunun da mümkün olmayacağı kanaatındeyim. Hiçbir toptanı günlük 3-5 sipariş için alıcıları adına müşteirye ürün göndermez. Tedarikçinin 2-3 alıcı varsa olabilir belki. Ama ürünleri alacağınız yerler büyük toptancılar / üretiiler olacağına göre bunların birçok alıcısı olacaktır. Otomatik olara bu kadar alıcının yüzlerce siparişi olabilir. Hiçbir üretici veya tedarikçi bununla uğraşmaz, sizin için müşterilerinize ürün göndermez.

Velhasıl stok tutmanız gerekir. En azından benim aklıma yatan yol budur. Stok tutarsınız. Mallar azaldıkça da yerine yenilerini alıp devam edersiniz.

Üye305 yazı
işi yaparken öğrenirsiniz özelliklede eticareti stok vs abartmaya gerek yok actıgınız an yuzlerce sıparıs almayacaksınız zaten her urunden 7-8 adet bullundurmanız bıle yeterlı stok sorun degıl evet ıstanbulda olmak daha ıyı olur amma velakın ıslerı buyuttugunuz takdırde lojıstık, ucuzundan ucuzu bulunur mantıgıyla yoksa stok sorun degıl. hatta ıstanbulda oyle fırmalr varkı tek ıslerı kargolamak urunlerınızı oraya ındırıyosunuz tane bası anlasıp kargo yapıyolar sızın yerınıze .... Bılgı almak ısteyen arkadaşlar yazsın daha ayrıntılı yazmak ısterdım faakat boyle cok konu acıldı tekrar tekrar yazmak sıkıcı olabılıyo.

Yeni Üye61 yazı
Herüründen 7-8 tane stok yapmak elbette yetebilir. Ama düşündüğünde, malı ucuza almak için miktar olarak fazla almalısın ki indirimli alabilesin. Yani 10 tane alacağına, alabiliyorsan 100 tane alıp, örneğin tanesini 7 liraya alacağın malı 6 liradan alabilirsin. Bu da sana daha uygun fiyata satabilme veya daha çok kar sağlayabilme anlamına gelir. Ama bu durumda 100 ürünü tutabileceğin bir depon veya büyük bir yerin olmalı. Bu sebepten bu hafta kiralayacağım dükkanı kiralamaktan vazgeçtim. Her ne kadar başlangıçta çok stok tutmak gerekmesede 1-2 ay sonra uygun fiyatlı bir ürün bulduğunda 100 - 200 belki 500 adet almak istediğinde bu ürünleri koyacak yer lazım olacak. Bu sebeple yer kiralarken de biraz büyük olması gerekir diye düşünüyorum.

Aslında ilk haftadan hergün onlarca sipariş almak mümkün. Bu, pazarlama potansiyeline bakar. Bir çok al sat sitesi var. Bunlar kullanılarak kısa zamanda büyük satış sayılarına ulaşılabilir.

Amma velakin, bu da bir stratejidir. Çalışacağınız stok miktarını düşünüp ona göre yer seçmeli. Ben 1. kat 2+1 veya 3+1 daireyi işyerine çevirmeyi uygun buluyorum. (Kiralık daire arayışım devam ediyor ;) )

Mesala bu bahsettiğim durum bile şehir seçimini etkileyen bir faktördür bence. İstanbul da olup da stok için büyük ofis veya depo kiralamak da kolay değil diye düşünüyorum.

Üye305 yazı
azmini, işdeki araştırma ve geliştirme durmunu tebrık edıyorum evet yuklu aldıgın takdırde bellı ıskonto alırsın ama hıc yoksa 6 ay gecırmeden altını cızıyorum onunu görmeden bu kadar yuklu mala ıhtıycın olmayacak, istedgın pazarlama taktıgını kullan adwordsler, uygun sıtelere reklamlar, affiliate reklamlar, grup satın alma sıtelerı vs hatta tv ve radyo reklamlarını kullanmıs bırı olarak, o yuklu stogu sadece buyuk haber sıtelerıne gunlugu 2-3000 veya bazı tv programlarına 6-7 sanıyelıgıne (kastım prime tıme da en cok ızlenen progrmlar showlar dızıler) 10-12000 harcamadan (hatta sanıyede yuklu bır gırııs olacagından ek sunucular apacheler vs bunlarda malıyet) o yuklu stogu alamazsın, bence ufaktan basla hatta 4 e alıyosan 1 lıra zarar et oyle satısa koy , reklamlarını yap dene bırkaç ay soyle soyleyım bunda onlarca etken var, sitenin görünümü güvenilirliği renkleri butonların yeri 3d secure kullanıp kullanmamandan tutta onlarca neden var ama bazen hepsını yapıp urunu en uygunada satsan gıtmedımı gıtmıyor sasılacak sey neyse allah yolunu acık etsın ısallah.

Yeni Üye61 yazı
4 e alıyorsan 1 lira zarar et oyle satışa koy derken, 4 e aldığını 3 e, yani zararına sat diyorsun. Aslına bana kötü bir fikir değilmiş gibi geliyor. Bu iş için elbette reklam bütçesi ayırmak lazım. aslında reklamı bu şekilde yapabiliriz. İyi bir strateji. Sonuçta reklama elbet bütçe gidecek. Bunu kasadan çıkan bir para olarak değerlendirebilir ve bu kaybı ürünün fiyatından düşerek düşük fiyatlı ürün politikası haline dönüştürebiliriz. Fena fikir değil. Ama çok ucuz ürün de kalitesiz ya da çakma görünümü verebilir. BU durumda yapılabilecek en iyi şey piyasa fiyatının alt sınırında kalmaya çalışmak olur.

Bunu bazı yeni açılan mağazaların kullandığı reklam stratejisine benzetebiliriz. Açılışının ilk günü zararına satışlar yaparak TV ye parayla yapabileceği reklamdan çok daha fazlasını kazanabiliyorlar. Hatta ek olarak bu strateji ile TV ye dahi çıkan var.

Uzun vadede düşük fiyat politikası iyi bir lansman oluşturur ama bu süreci atlatmak için yatırımın dışında süreci finanse edebbilecek kaynak/para gerekecektir.

Yeni Üye29 yazı
Merhabalar benim e ticaret sitem var sitem bayildimaldim.com.tr Sitem 10 gün sonra faliyete geçicek.Şuan ürün topluyorum.Sitemde sanal poslarımda olucak.İşyerim bahçelievlerde,Ben tanınmak isteyen,ürünlerinin satışını yapmak isteyen seri olmak şartıyla firma ve şahıslarla çalışmak isterim.Reklamlarımda olucak belli sitelerde.Ben büyümek istiyorum sizde isterseniz çalışabiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye29 yazı
Merhabalar benim e ticaret sitem var sitem bayildimaldim.com.tr Sitem 10 gün sonra faliyete geçicek.Şuan ürün topluyorum.Sitemde sanal poslarımda olucak.İşyerim bahçelievlerde,Ben tanınmak isteyen,ürünlerinin satışını yapmak isteyen seri olmak şartıyla firma ve şahıslarla çalışmak isterim.Reklamlarımda olucak belli sitelerde.Ben büyümek istiyorum sizde isterseniz çalışabiliriz.Tel.05330216279

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye36 yazı
ALLAH yolunuzu açık etsin fizibilite mükemmel ..
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz