Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Zeytin Yetiştiriciliği Ve Zeytinyağı İmalatı

BaşlatanTülin AlpaydınTarih17/12/2012 16:17:20Yorum82

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
Merhaba Koniks üyeleri
Az bütçem var. Ek iş yapmak istiyorum. İçinde zeytin ağaçları olan 150-200 ağaçlık tarla satın alıp zeytin veya zeytinyağı satmayı düşündüm. Fizibilite çalışmalarım var fakat bu işi konusunda deneyimsizim. Bu işin püf noktaları konusunda desteklere ihtiyacım var.
öncelikle 2 sorum var
1. si zeytin ağacı dikilmiş tarlamı almak daha avantajlıdır?
2. si tarla alıp zeytin fidanları dikmek mi daha avantajlıdır?
ARTI GROUP REKLAM VE MATBAA HİZMETLERİ

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
82 yorum
Yeni Üye92 yazı
Sayın Yetkili: 20,000 Litre Extra Virgin Cold Press Asit oranı 0,5 - 1 Olan 16-20-25 Litrelik tenekelerde marka önemli değildir, Zeytinyağı alım talebimiz vardır İlgilenenlerin Uçuk olmayan İstanbul FOB İhraç kayıtlı fiyat tekliflerini teslim süresini 1 Konteynıra kaç litrelik tenekelerde kaç adet sığdığını vs detaylı bilgileri mail adresimize göndermelerini istiyoruz, Saygılarımızla.

YASAMAK Group Home Office Global Foreign Trade İsmail YASAMAK
Mail1: tekniker73@mynet.com Mail2: yasamakgrupglobaltrade@mynet.com
Mail3: yasamakticaret@mynet.com Mail4: yasamakgruphomeofficeglobaltrade@mynet.com
Skype1: tekniker73 Skype1: tekniker_73@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye36 yazı
öncelikle başarılar kendim zeytin ve zeytin yağ üreticisiyim ...tarlalarım ve zeytinlerim var sana tavsiyem hazır dikili zeytin almak yerine kendin yetiştir...ancak yetiştirmek 5 sene gibi bir sabır ve emek gerektiriyor...hazır alma dememdeki neden başlangıçta ortaya koyacağın nakit yüksek olur ..ama tercih sizin zeytin = emek
başarılar ALLAH yardımcın olsun..
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye23 yazı

tulin hanım bu işlerin en karlısı zeytin yagını tarlada ureten veya uretenden toplayıp alan degildir bu işte en çok kar edenler işleyip ambalajını yapanlardır. işin zahmeti toplamak ve onu toplayıcıya getirmektir fabrikaya gelen urunler işlenince para eder 1 litresi ortalama 8 tl dir siz bunu ureticiden 2 ila 3 tl arasında alırsınız ve bunu işleyerek neredeyse %100 kar edersiniz masraflardan sonra bu iş için bir imalat hane gerekecek bunun kurulumuda çok basit devlet destegi ile böyle bir işletme kurabilirsiniz ayrıca bu zeytinlerin yagı çekirdegi posası herseyi para demektir.çok karlı bir yatırım yaparsınız ve bu işin maliyetinin %65 i devlet tarafından size hibe edilip geri kalan %35 i sizden çıkar yani 65000 tl ile bir fabrika kurarsınız hemde son derece modern ve avrupa standartlarında detaylı bilgi isterseniz arayın görüşelim. 0530 322 4773 muhterem kocaöz
muhterem

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye75 yazı
muhterem bey zeytin yağının kilosunu 2-3 tl ye nerden alınabılir bilginiz var mı ?
sadikoglu

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Emekli
Yeni Üye92 yazı
Sayın Yetkili: 20,000 Litre Extra Virgin Cold Press Asit oranı 0,5-1 Olan 18 litrelik tenekelerde zeytinyağı alım talebimiz vardır, ilgilenirseniz yağ özlliklerini asit oranı laboratuar analizini word 2000 versiyonunda türkçe olarak yazılmış ihraç kayıtlı, 20,000 Litre 20 lik ve 40 lık Kaç Konteynır Yapar, 20 lik ve 40 lık Konteynırlara 18 litrelik tenekelerden kaç adet sığar, Ne Kadar sürede teslim edileceğini Numune Gönderimi FOB İSTANBUL teslimi uçuk olmayan son fiyatınızı mail adresimize gönderirseniz seviniriz, Saygılarımızla. Not: Kendi ismimizi yazdıracağız.
YASAMAK Group Home Office Global Foreign Trade
İsmail YASAMAK
Mail1: tekniker73@mynet.com
Mail2: yasamakgrupglobaltrade@mynet.com
Mail3: yasamakticaret@mynet.com
Mail4: yasamakgruphomeofficeglobaltrade@mynet.com
Skype1: tekniker73
Skype1: tekniker_73@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye23 yazı
ofluyusuf arkadasım zeytin yagının kilosunu 2-3 liradan alamazsınız ama ham zeytin alabilir onu işleyerek o maliyetleri yakalayabilirsiniz hazır işlenmişini 4-5 lira arası alabilirsiniz ege ve akdeniz bolgelerin de ozellikle balıkesir ve manisada bulabilirsiniz. yardımcı olabilecek dostlarımız var. ne kadar lazım
muhterem

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye40 yazı
Arkadaşlar bende küçük bir iki yorum yapayım. Bizlerde zeytin tüccarlığı yapmaktayız. Öncelikle hepimizin göz önünde bulundurmamız gereken şeyler var. Önceikle bahçe kurmak zaman, emek ve maliyet isteyen bir husus. Birde amacınızı baştan belli etmenizde fayda var. Örneğin gemlik zeytin fidanı dikerek ben 5 sene sonra zeytinyağcılığı yapalım diyemezsiniz çünkü gemlik zeytini sofralıktır. Yani hayvancılık gibi düşünelim. danaları alarak bir zaman sonra sütçülük yapacağım demek gibi bir şey:) Son yıllarda yağlık zeytinin kilosu 0.5 TL gibi ilerliyor. 4-5 kg.dan 1 kg. yağ alırsınız. Tabi bölgeye görede %8-12 arası zeytin sıktırma masrafınız olur. Örnek bir hesap 5kg. zeytin X 0.50 TL=2.5 TL 1 Kg.zeytini sıktırmak için 0.1 Kg fabrikaya bıraktınız. 0.9 Lt. zeytin yağı size maliyeti 2.5 TL Ortalama Kg. başına 0,5 TL. toplama parası M aliyet oldu 3 TL. Farzedelim 4 TL ye sattınız Kg. başına 1 TL gibi bir karınız var. (Tabi getir ***ür işlerini hesaplamadım daha:)) Yetişkin bir ağaçtan 40-50 Kg. zeytin aldığını farz edelim. (Bu arada 100 Kg. veren ağaçta olur. Bizimki sadece basit hesap) Bir ağaçtan aldınızmı 10 Kg. yağ. 1000 ağaç olsa. 10.000 Kg. yağ. Kabaca al 10.000 TL para. Yapılacak yatırıma değmez bile. Gübresi, bakımları, ilaçları filan.

Şimdi birde tane hesabı yapalım. 200-220 kalibre zeytin alırsanız. Ortalama kg. 3 tl. Toplama parası kg. başına 0.5 TL. Size kalan Kg. başına 2.5 TL. 10.000 Kg. alsanız 10.000 x 2.5 = 25.000 TL kabaca hesap bu. Bizim türkiye'deki en büyük sıkıntı markalaşarak pazara girme korkusu. Aslında kolay bir işte değil. Bana göre küçük bir bahçeyle hobi tarzında başlamak en azından birazcık zeytincilik dilinden konuşana kadar. Zaman bulursam sizlere daha fazla bir şeyler yazmak ve fikir paylaşımlarımda bulunmak isterim. Herşey gönlünüzce olsun.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye58 yazı
şuan 0,7 0,9 asit sızma yagın üreticinin toptan sattıgı fiyat 6.80 bu fiyat 7.20 ye kadar çıkabiliyor.50 kr şa nerede zeytin varsa talibim

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret
Yeni Üye61 yazı
zeytinyagi konusunda marka olmak cok onemli arkadaslar, italian zeytinyagi dunyada markalasmis ve pazardaki pastadan en buyuk payini aliyor. Ben amerika'da gida sektorunde satin almaci olarak calisan biri olarak gozlemlerim, tecrubelerim ve gerceklesen guncel satislar hakkinda sizlere bilgi verecek olursam Turk zeytinyagi gercekten'de amerikada hakkettigi yerde degil maalesef... en az 300 farkli marka zeytinyagi tasiyoruz markette organic,extra virgin,virgin,pure.ve light olmak uzere 300 civarinda marka. satisa gore siralarsak, en hizli satan Italian, ikinci sirada ispanyol,ucuncu yunanistan, dorduncu sili, besinci Turkiye ve altinci sirada suriye zeytinyagi....Daha once 4 palet turk zeytinyagi aldik ve on sale yaptik indirimli satisa koyduk satmasina sattik fakat cok yavas satildi,,, farkli bir donemde italian marka bir zeytinyagi aldik ayni sayida 4 palet mal 2 hafta gecmeden satildi... son zamanlarda sili'den cok uygun fiyatlara yag geliyor amerikaya ve inanin Turk zeytinyagin'dan daha hizli satiliyor.

Turk zeytinyagini dunyada marka yapmak icin devletin destegini arttirmasi, uretim maaliyetlerinin dusurulmesi ureticiler,pazarlamacilar,reklamcilarin koordineli calismasi ile Turk zeytinyaginin dunyada markalasma calismalari hizlandirilmali bir an once.

son yillarda zeytinyagi ihracati bir hayli sekilde artmis durumda ama nasil artmis ? Italya'ya yapilan zeytinyagi ihracati %44 artmis..Elinin emegini gozunun nurunu bedavadan italya'ya satarsan oda bir guzel siseler 3-5 kati fazlasina italian zyagi diye satar..insan uzuluyor...

Bu arada amerika'ya z.yagi ihracetmek isteyen elinde siselenmis yada siseleyebilecek 33.8 oz. 16.9 oz ve 8.5 oz olmak uzere benim istegim bir markayi uzerine ingilizce etiketliyebilecek kisilerlerle fikir alisverisi maliyet hesaplari ve ileriye yonelik isbirligi yapma konusunda gorusebiliriz.

Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Gyda
Yeni Üye65 yazı
sevgili arkadaşlar zeytin konusunda ne kadar çok bilginiz varmış. helal olsun. türk toplumunun en büyük yapısı bu
her işi bilip de hiç bir işi bilmemek
gladiatör sana tavsiyem dünyada zeytin konusunda hangi ülkenin 1 numara olduğu konusunda tekrar araştırma yapman.
ayvalıkreis sana katılıyorum fakat 1. kalite sızma yağın toptan fiyatını sanırım şuaralar 7-8 tl arasında . yağlık ayvalık yağlık zeytinin şuan topla merkezlerinde alış fiyatı 1,30TL/kg
ağzı olan değil bilgisi olan konuşsun diyorum sadece.
Taylan ŞENDUR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye61 yazı
Taylan bey yazdigim yaziyi tekrar okumanizi tavsiye ederim. Ben zeytin yagi ve amerikada icinde bulundugum gida sektoru ve guncel zeytin yagi markalarinin uretici ulkeler bazinda satis ve marka degeri hakkinda yazdim.. Ve Turk zeytin yaginin hakettigi yerde olmadigi konusuna degindim.

italya,ispanya,yunanistan,en cok satan z.yagi konusunda marklasmis ulkeler.

http://www.worldsbestoliveoils.org/worlds-best-olive-oils.html

Buyrun bu linki tiklayin uluslararasi zeytinyagi yarismalari ve en iyi zeytinyaglarini goreceksiniz .

http://www.bestoliveoils.com/2013-results/

yukaridaki link ise new york uluslararasi z.yagi yarismasi.
2014 icin kayitlar baslamis durumda isterseniz urunleriniz ile kayit olup bu yarismaya katilabilirsiniz.. bizde sizle ve alacaginiz derecelerle gurur duyariz.

Ben amerika'da ayvalik yada gemlik zeytini varmi diye sorani gormedim ama spanish yada italian sorani cok gordum,,, bahsettigim gibi senin urettigin zeytin belkide kendi sinifina gore dunyanin en iyisi ama senin bu konuda hic bir tanitimin yok bilinirligin yok...

Dunyaya nereden baktigina bagli ben sana diyorum ki think outside of the box... olaylara iceriden degil disaridan bak birazda.
Every man has three characters:that which he shows,that wich he has,and that which he thinks he has..

Yerleşim ABD / New YorkMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
Ben de bu işe yatırım yapmak için uzun zamandır araştırma yapıyorum. Yazılan tüm yorumları okudum,bilgi sahibi oldum. Ben ürettiğim ürünü tüccara ya da fabrikaya değil de lokal olarak kendim satmak istiyorum. İzmir'de 5 ve 4 yıldızlı otellere, gardenlara, catering firmalarına insan kaynakları ve organizasyon hizmeti veren şirketim var. İşimin avantajını kullanarak bu işletmelere yağ satabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca çevremde organik yağ almak isteyen ve karşılığında iyi paralar ödemeye hazır olan o kadar çok kişi var ki onlara da senede en az 100 litre yağ satabileceğimi düşünüyorum.(fazlası olur eksiği olmaz.) Düşüncesi olanlar fikirlerini beyan ederlerse müteşekkir olurum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Üye110 yazı
şu sayfayı okudum herkes üreticiden al sat kazan diyor hiç kimse zeytin dikelim modern üretim yapalım her üretci kendi markasını oluştursun demiyor.
herkesin aklı anlık para kazanmakta. ülkemizin geleceği turizm ve modern tarımda saklı cocuklarınıza bahce miras bırakın 20 sene sonra da zeytin lazım
zeytin-fındık-ceviz-fıstık-kivi- narenciye-muz-kestane-incir-üzüm ve tıbbi bitkiler ve aromatik bitkiler seracılık ve kesme cicekcilik arazisi uygun olan
yaşadığı yöre iklimine ne uyuyorsa onu diksin mutlaka ekonomik getirisi olacaktır. hanımfendinin anlattığı ambalaj etiket sistemi tüm konu burda saklı aslında üreticilerimiz ürünü ambalajlayıp etiketleyip yıl boyu satsa daha iyi ekonomik kazancı olur ama nedense anında satıp paraya dönderme derdindeyiz.
zeytin toplamak zahmetliymiş ne toplama makinaları var 2 veya 3 köy birlik olup bu makinaları alsa herkesin işini görür.
zeytinyağı 4 tl imiş piyasda 8 tl imiş sen ambalajla şişele piyasada pazarla ürününü sat yıl boyunca emeksiz kazanc yok herkes mühendis memur kamuda calışırsa yada kendine garantili iş ararsa üretim olmaz

biz fındık işi yapıyoruz fındıktan ne üretebiliriz bunu düşünüyoruz devamlı arge calışması gelişim ambalaj dünyaya pazarlama cabasındayız. fındığın işlenmiş hali ve entegre yan ürün geliştirmek kuruyemiş olarak cikolata olarak fındık yağı olarak bir cok ürün zaten cıktı piyasaya ihracda yapılıyor.
şu an bile dünyanın 195 ülkesinde fındık pazarı araştırıyorum cünkü bölgemizin gelir kaynağı bu.

yoksa şikayet etmek kolay avrupalı bizden yağı alıp şişeleyip bize satıyo zeytin yağını alıp bize satıyo satar tabi biz yapmazsak şikayet edersek birileri pazardaki pastadan payını alacak . (matbacı bir hanım fikir üretiyor ek iş diyor cokda takdir ettim fikrini) asıl üreticiler hep şikayet içinde

zeytin ağacları bu ülkenin milli serveti bence onlara sahip cıkalım hangi yörede ne yetişiyorsa o ürünlere ve bahcelerine gözümüz gibi bakalım
dünyanın geleceği gıda üreten ülkelerin elinde olacak tek eksiğimiz olan modern tarıma doğru hızla ilerlemeliyiz

bunlarda benim fikrim calışıyoruz bu ülke için modern tarım modern üretim modern pazarlama hedefimiz bu olmalı markalı gıda ürünleri

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
yurt dışına ihraç edilmek üzere tonaj hesabı zeytin yağı alımımız vardır.ciddi düşünenler eymenarslan33@hotmail.com adresine mail atabilirler.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Üye844 yazı
geçen sene manisadan geçerken akhisar çıkısında yol kenarında zeytinyağı satan bir yerden 2 kg yağ aldık. adamın numarasını da aldık beğenirsek sipariş edelim diye. işte püf noktası burda işin, adam yağın içine ayçiçek yağıda katmış. bize açık şişeden tattırdı fena değildi, ama eve gelince olay değişti.

kalite her zaman müşteri bulur. kaliteli ürününüzü uğraşmadan tüccarlara satarsanız, kar edemezsiniz. katma değer yaratmaya çağırıyorum.

başarılar.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye195 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yusuf_export
şu sayfayı okudum herkes üreticiden al sat kazan diyor hiç kimse zeytin dikelim modern üretim yapalım her üretci kendi markasını oluştursun demiyor.
herkesin aklı anlık para kazanmakta. ülkemizin geleceği turizm ve modern tarımda saklı cocuklarınıza bahce miras bırakın 20 sene sonra da zeytin lazım
zeytin-fındık-ceviz-fıstık-kivi- narenciye-muz-kestane-incir-üzüm ve tıbbi bitkiler ve aromatik bitkiler seracılık ve kesme cicekcilik arazisi uygun olan
yaşadığı yöre iklimine ne uyuyorsa onu diksin mutlaka ekonomik getirisi olacaktır. hanımfendinin anlattığı ambalaj etiket sistemi tüm konu burda saklı aslında üreticilerimiz ürünü ambalajlayıp etiketleyip yıl boyu satsa daha iyi ekonomik kazancı olur ama nedense anında satıp paraya dönderme derdindeyiz.
zeytin toplamak zahmetliymiş ne toplama makinaları var 2 veya 3 köy birlik olup bu makinaları alsa herkesin işini görür.
zeytinyağı 4 tl imiş piyasda 8 tl imiş sen ambalajla şişele piyasada pazarla ürününü sat yıl boyunca emeksiz kazanc yok herkes mühendis memur kamuda calışırsa yada kendine garantili iş ararsa üretim olmaz

biz fındık işi yapıyoruz fındıktan ne üretebiliriz bunu düşünüyoruz devamlı arge calışması gelişim ambalaj dünyaya pazarlama cabasındayız. fındığın işlenmiş hali ve entegre yan ürün geliştirmek kuruyemiş olarak cikolata olarak fındık yağı olarak bir cok ürün zaten cıktı piyasaya ihracda yapılıyor.
şu an bile dünyanın 195 ülkesinde fındık pazarı araştırıyorum cünkü bölgemizin gelir kaynağı bu.

yoksa şikayet etmek kolay avrupalı bizden yağı alıp şişeleyip bize satıyo zeytin yağını alıp bize satıyo satar tabi biz yapmazsak şikayet edersek birileri pazardaki pastadan payını alacak . (matbacı bir hanım fikir üretiyor ek iş diyor cokda takdir ettim fikrini) asıl üreticiler hep şikayet içinde

zeytin ağacları bu ülkenin milli serveti bence onlara sahip cıkalım hangi yörede ne yetişiyorsa o ürünlere ve bahcelerine gözümüz gibi bakalım
dünyanın geleceği gıda üreten ülkelerin elinde olacak tek eksiğimiz olan modern tarıma doğru hızla ilerlemeliyiz

bunlarda benim fikrim calışıyoruz bu ülke için modern tarım modern üretim modern pazarlama hedefimiz bu olmalı markalı gıda ürünleri

BU ARKADAŞI CANDAN TAKDİR EDİYORUM HERKESİN DERKİ KISA YOLDAN GELİR SAĞLAMAK KİMSE ÜRETELİM DEMİYOR VALLA ÇOK GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ TEBRİKLER
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Yeni Üye22 yazı
Patentli markamı satmayı düşünüyorum, Çok özel tasarımı, tüm şişeler için çalışılmış ambalaj çalışmaları ile beraber düşünürseniz 0 542 791 79 43
Firma kurulumu, zeytin hazırlama ve zeytinyağı konusunda her türlü konuda profosyonel danışmanlık hizmeti vermeye hazırım.
Ben bu işle uğraştım, aslen mühendisim. Bir ara bunaldım bu işlere yöneldim, burada yazılanlar kısmen doğru kısmen hatalı yorumlar.

Kendi ürettiğiniz zeytinyağı elbette avantajlı olacaktır. Bahsedilen rakamlar ürünün asidite değerine göre değişgenlik gösterir. Örneğin sızma değeri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bankanlığı'nın verdiği max:0,8 dir. Fakat piyasada yer alan sızma adı altında yer alan ürünler 1,5 ait ortalama değeriyle satış yapılır. İl il bile piyasa asidite değeri değişgenlik gösterir. Çünkü büyük firmalar yıllardan beri toplumda belli bir ağız tadı oluşturmuşlar. İç piyasa için satış yapmayı düşünürseniz, sadece yemeklik düşünmeyin, hediyelik, promosyon olabilecek paket çalışmalar, daha başka ilave yan fikirler bazında butik düşünün. Zaten iç piyasaya marketler bazında büyük firmalar kendi arklarını kurmuşlar. Yurt dışından ucuza mal arayan yerler zaten hedef müşteriniz olmasın bile. İyi fiyatlara iyi ürünler alan firmalarda var. Düşündüğünüz ağaç miktarı öncelikle butik ihtiyacına yönelik bir miktarı karşılayacaktır. Sofralık zeytin özellikle sirkülasyonu yüksek bir ürün kalemi. İyi bir ürün hazırlarsanız özellikle sofralık siyah zeytinde iyi bir ivme yakalayabilirsiniz. Herşey mümkün, moralinizi olumsuz veya kafanızda yarattığınız sorunlarla engellemeyin. Unutmayın, kararlı olursanız her engele karşı koyabilirsiniz, Fakat kafanızda oluşan engelleri aşamazsınız.

Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
zeytinyağcı arkadaşlar benim de açtığım konuya yorum yapacak yokmu ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ymalat
Yeni Üye10 yazı
Merhabalar,
siteye yeni üye oldum yazınız oldukça eskiymiş sonradan fark etttm...
Zeytinyağı bu sene ne olduysa karaborsa neredeyse....kimse zeytinyağı satmıyor ya da fiyatlar çok yüksek...İspanya gibi Avrupa Ülkeleri politika olarak ihracatçıya destek sağlıyor....
İhracat yapmayı çok düşündüm ancak oldukça zor....
Z.yağ hem gıda statüsünde hem de sıvı ihracatı prosedürlerine uyması gerekiyormuş....
biri fikir verebilir mi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye42 yazı
anadan babadan kalma yeriniz değilse bu işten para kazanağım diyerek bu işe girmeyin.
paranız varsa hobi olsun 3 lir a5 lira harçlık çıkar derseniz durmayın yapın.
zeytin yağı ucuz , para etmiyor bizim ülkemizde edicek gibi gözükmüyor. ağaç çocuk gibi bakım ister her yıl verim versin derseniz o na göre bakmanız lazım, ekipmanınız olması lazım traktör pulluk ilaçlama ekipmanı toplama ekipmanı bunlarada masraf edeceksiniz işçi masrafı hasat sonu bir bakmışınız kazandığınız masraf gitmiş.

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Yleti?imci
Üye195 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yilmazdel
anadan babadan kalma yeriniz değilse bu işten para kazanağım diyerek bu işe girmeyin.
zeytin yağı ucuz , para etmiyor bizim ülkemizde edicek gibi gözükmüyor. ağaç çocuk gibi bakım ister her yıl verim versin derseniz o na göre bakmanız lazım, ekipmanınız olması lazım traktör pulluk ilaçlama ekipmanı toplama ekipmanı bunlarada masraf edeceksiniz işçi masrafı hasat sonu bir bakmışınız kazandığınız masraf gitmiş.

Şimdi arkadaş bu işe girmeyin falan demişsin niye milleti karamsalığa itiyorsun 70 tane zeytin ağacım hiç öyle masraflıda değil allaha şükür 240 kg yağ aldım artı tüm yıl yiyeceğim salamuramı siyah zeytnmi yaptım. Bu yıl zeytinyağıda cidden karaborsa fabrikada dahi kilogramı 10.00 tl daha ne istiyorsun
TURŞUCU ŞEVO

Üye195 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yilmazdel

Şimdi arkadaş bu işe girmeyin falan demişsin niye milleti karamsalığa itiyorsun 70 tane zeytin ağacım hiç öyle masraflıda değil allaha şükür 240 kg yağ aldım artı tüm yıl yiyeceğim salamuramı siyah zeytnmi yaptım. Bu yıl zeytinyağıda cidden karaborsa fabrikada dahi kilogramı 10.00 tl daha ne istiyorsun
TURŞUCU ŞEVO

Yeni Üye28 yazı
Bursa Orhangazi'de zeytin fidanı üreticisiyiz.Her yaşta fidan konusunda yardımcı olabiliriz.
İrtibat 0 531 677 05 75

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye42 yazı
Son zamanların popüler bir iş fikri ve sermayesiz denebilecek bir yatırımla işe başlıyorsunuz ve Ömür boyu bir daha herhangi bir yatırım yapmıyorsunuz fakat kazanmaya devam ediyorsunuz.. Şunu da belirteyim Bunun için herhangi bir şirketiniz vs.. olmasıda gerekmiyor. İster memur ister ev hanımı ister işçi ister öğrenci olun bu sistemle herkes yatırım yapıp kazanabiliyor.

Merak Edenler için açıklıyorum. E-TİCARET

Nasıl Mı?
Bir Depo düşünün içerisinde Bilgisayardan oyuncağa, Bisikletten telefona, Televizyondan Saate, Bebek ürünlerinden Mutfak malzemelerine, Elektronikten Mobilyaya daha bir çok sayamadığım 100.000 den fazla ürün ve bu ürünleri paketleyip alıcılarına gönderen bir çok çalışan var.
Bir Şirket Merkezi düşünün Müşteri hizmetlerinden Tedarikçisine, Müdüründen çaycısına, Bilişimcisinden Siparişçisine bir çok emek veren var..
Burada Ben nerde çalışacağım diyorsanız..
Onuda söylüyorum Siz sadece E-ticaret sitenizden yapılan satışları gözlemleyip para kazanacaksınız hemde her ay hemde nakit. Biraz daha açıklıyorum. Önce sisteme dahil olmak için başvuruda bulunuyorsunuz. Daha sonra E-ticaret sitenizin ismini taşıyacak bir domain satın alıyorsunuz.(Yıllık Maliyeti 20 TL Civarı)

Daha sonra gerekli adımları birlikte yürütüyoruz. Ve E-ticaret siteniz faaliyete geçmiş oluyor. Sitenizin içerisinde 100.000 den fazla ürün olacak. Müşterileriniz alışveriş yaptığında sizin adınıza siparişi alan elemanlar depoya iletecek ve paketlenip müşterinize gönderilecek. Herhangi bir sorunda yine müşteri hizmetleri sizin yerinize müşterilerle ilgilenecek ve mutlu müşteriler edinmenizi sağlayacak.
Siz ne yapacaksınız? Bundan sonra sizin yapacağınız sitenizin tanıtımını yapmak.. Öncelikle çevrenizden eşinizden dostunuzdan daha sonra sosyal medyada basın yayın organlarıyla artık size kalmış nasıl reklamınızı yapmak istiyorsanız. Satışlar sitenizden yapılacak siz para kazanacaksınız. %10 dan %22 ye kadar satışlarınızdan para kazanabileceksiniz. Ayrıca siz sisteme dahil olduktan sonra size Sizin sitenizin adıyla basılmış kartvizit magnet, insört, broşür, etiket vs.. gibi tanıtım materyalleri gönderilecek. Bitmedi yine size Sitenizde Alışverişlerde kullanılabilecek hediye çekleri gönderilecek. Bunlarında müşterilerinize dağıtıp Alışveriş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Yine Bitmedi Sizde kendi çevrenizi bu sisteme dahil ederek onlarında sitelerinden yapılan alışverişlerde de aynı oranda kazanacaksınız. Kısacası Minimum yatırımla Maximum kazanç elde edeceksiniz.

E-ticaret sitesi sahip olmanın iki farklı seçeneği var..
590 TL lik ve 990 TL lik (Mesela 990 TL lik üyeliğe 700 TL lik hediye çeki veriliyor) Neredeyse sıfır yatırımla işe başlayıp her ay 1000 lerce TL getiriye sahip olabilirsiniz.
Ayrıca Bu ücretide Peşin ödemek zorunda değilsiniz. Kredi Kartınıza 9 Taksit Yapılabiliyor..
Şimdi Benimle İrtibata geçebilir ve Büyüyen Pazar E-Ticarete Sizde Ortak Olabilirsiniz..

Unutmadan Burası da benim E-Ticaret sitem inceleyebilirsiniz.. www.fildenal.com

İrtibat Bilgileri;
E-posta: destek@fildenal.com

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Yleti?imci
Yeni Üye30 yazı
Merhaba Arkadaşlar,
Biz Fas’ta kurulmuş bir Türk ithalat ihracat şirketiyiz.Yurt dışında çeşitli ülkelerle , çeşitli ürünler için anlaşmalarımız bulunmaktadır.Anlaşmalı olduğumuz kurumlar şahıslar değil direkt olarak fabrikalardır.Ürün teminlerimizi direkt fabrikadan yapmaktayız.İthalat ve ihracatını yaptığımız ürünlerimizin başında
pirinç,
şeker,
tavuk,
tavuk ayağı ,
ayçiçek yağı ve diğer yemeklik yağlar,
baklagiller,
diğer yağ çeşitleri,
redbull ve alkollü içecekler,
buğday ,
domates salçası ,
ton balığı ,
çimento gelmektedir.Her türlü ihtiyacınız için ozge@viagroupesarl.com veya murat@viagroupesarl.com e mail adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.Ayrıca alıcılar ile direkt olarak bağlantıda olan arkadaşlara da ürün temini konusunda yardımcı olabiliriz.
SAYGILAR
Via Groupe Sarl Import Export
www.viagroupesarl.com
ozge@viagroupesarl.com

Yerleşim Fas / TangerMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye58 yazı
Şuan toptan üretici fiyatı 16 tl
Türkiye geneli rekolte çok düşük görünüyor.
Sezonda fiyatlar nolur bilmem.

Yeni Üye5 yazı
Sevgili dostlarım; vermiş olduğunuz bilgiler ve fikirler için teşşekkürler. Bence gayet başarılı bir başlık olmuş.
Şimdi benim sizden ricam bana yol göstermeniz olucaktır.
Ben öncelikle kaliteli toptan zeytinyağı alıp özgün şişelerde paketleyip satmayı deniyeceğim (tabi başlangıç için küçük bir miktar). Şayet başarılı olursam ileride kendi zeytinliğimi ve işleme tesisimi kurmayı planlıyorum.Zeytin yağını nereden almalıyım asit değerleri ne olmalı asit ölçümü nasıl yapılır şişelere dolum için ayrıca bir tesise gerek varmıdır yoksa yağ fabrikası ona verdiğim şişeleri doldurabilirmi. Bu gibi çok temel sorularım ve sorunlarım var yardımcı olup yol göstermenizi rica ediyorum. Ayrıca Tülin hanımada bizleri bu başlık altında topladığı için teşekkürü bir borç bilirim. Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye58 yazı
Merhaba
Şuan birinci kalite kuzey ege zeytinyağı üretici fiyatı 16 17 tl arası zeytinyağı ticareti yapmak isteyenlere yardimci olurum. 05327939428

Yeni Üye9 yazı
Zeytin yagı almak isteyenler 1. Kalite 0.3-04 asit kesinlikle cok güzel memnun olacagınız bi yag almak isteyenler kilogram fiyatı 16 TL iletişim için polat779@icloud.com 05054708827
Fabrikamızla hizmetinizdeyiz gelip görüp alabilirsiniz tşekkürler
Mehmet polat

Yerleşim Türkiye / KilisMeslek Gyda
Üye599 yazı
Bu yılki düşünceleri merak ediyorum.!!!!!
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama