Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tek/exclusive Distributorluk & Dropshipping

BaşlatanLondraTarih11/12/2012 14:59:21Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar,
Ben yurtdisindan bir markayi exclusive/tek distributorluk haklarini alarak Turkiye'ye getirmek istiyorum. Yalniz dusundugum sistem biraz dropshipping ile karisik bir sistem olacak. Markanin tek distributorlugunu aldiktan sonra; Turkiye'de markanin urunlerini satabilecegim magaza gruplari bulucam. Bunlara satis yaptigim zaman, direkt olarak yurtdisindaki uretici markanin anlasilan miktar vs kadar urunleri bu magaza grubuna gondermesini saglamak istiyorum. Ben sattigim magaza grubuna fatura kesicem. Distributorlugunu aldigim markaya da bana verdigi wholesale fiyati uzerinden odeme yapicam. Aradaki fark da benim olacak. Benim markaya saglayacagim hizmet Turkiye'de alici magazalar bulmak olacak ve bunun disinda urunleri burda stoklama ihtiyacim vs de olmicak.
Sormak istedigim bu sekilde calistiginiz zaman urunlerin vergi, gumruk vs ucretlerini kimin karsilamasi gerekir?
Yardimlarinizi rica ediyorum.
Cok tesekkurler.
Ayse

Yerleşim İngiltere / LondraMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye18 yazı
Merhaba Londra,

Siz ürünü alırken cif,exw veya başka bir şekilde anlaşarak alırsın. Yani nakliye ücretini kimin ödeyeceğini, gümrük vergilerini kimin ödeyeceğini malı daha almadan gönderici ile görüşmen gerekli. sen işlemleri onların yapmasını(CIF) istersen aldığın malın içine eklenecektir, aksi taktirde bu masrafları senin ödemen gerekir.(EXW)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye217 yazı
bence hesabını iyi yap şuan piyasa da iyi değil
benimde istanbul da tekstil imalatım var zorluklarını az çok biliyorum
0532 467 56 42
ferit_teğin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı

Merhaba Londra,

Senin bu yaptığın exclusive distributörlükten çok authorized sales representative (burada yurtdışındaki firmanın yetkili satış temsilcisi/aracısı) yapmak oluyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat