bir arsam vardı . geçen aylarda onu sattım. bir dükkan satın aldım. kendime ofis olarak tasarladım.
ortalama 120 bin liram gitti. zaten arsadan gelen para oydu. onuda dükkana yatırdım. maksat gayrimenkul olarak kalsın diye.
e-ticaret sitem hala aktif ama bir türlü ayağa kaldıramıyorum. piyasada her yerde satılan ilginç ürünlerden satmaya çalıştım. stoksuz bir e-ticaret tedarikçisine üye oldum ama sanırım hata yaptım.
çünkü orada 1 ürün 5 lira ise, bana gelişi kargo ile beraber 11 liraya mal oluyordu. bende üzerine 5 lira kar koyup 16 liraya satmaya çalıştım ama aynı ürünü 9 liraya hatta 7 liraya satan yerler vardı.
sonuçta olmadı tabi.
sonra hediye paketleri oluşturdum. gittim 2.000 liraya mal aldım. paketler oluşturdum.
2 aydır sadece 3 tane satabildim. ürünler mi yanlış oldu, yoksa çokmu fiyat koydum emin değilim.
önce 130 lira olan hediye paketini, 50 liraya düşürdüm. yinede satmıyor.
reklam yapmaya korkuyorum. çünkü reklam demek para demek. bu sıkışıklıkta para koymak istemiyorum.
arama motorlarında yükselttim siteyi. şu an motorlardan 40-50 kişi giriyor siteye ama hiç satış yok.
adres ver bakalım demeyin lütfen. size tüm olanı anlatıyorum. adresle alakası yok. bir yerde bir yanlış var ama ne onu çözemedim.
3 liraya alıp 4 liraya satıp sürümden kazanayım mantığı bana göre değil. çok masrafım var, bu masrafı kaldırmaz 1 lira kar.
çıkmazdayım. düşünüyorum. dükkanı satayım diyorum, işlek bir yerde bir dükkan kiralayayım. mağaza açayım, restaurant açayım ne bileyim birşeyler yapayım, sıcak para dönsün diyorum.
bir yandan da dükkanı satarsam, elimdeki gayrimenkulu kaybetme riskim olacak.
ya başarılı olamazsam ? elimdeki dükkanda gidecek :(
yada şu anki hali ile mobilyalı olarak kiraya vereyim diyorum. 1000 tl ye rahat veririm kiraya diye düşünüyorum.
ya sonra ne yapacağım? kredi çekmişim 30.000 lira. her ay 1.000 tl ödmem var.
bağkur, ssk, elektrik, telefon, su, doğalgaz, aidat, şudur budur derken 2.000 tl yemeden içmeden giderim var.
şu an bir işimden aylık 1.500 -2000 tl sabit gelirim var. ondan başkada gelirim yok.
düşünüyorum..ya son kurşunu atacağım, yada bilmiyorum.
bir avm de dükkan kiralayayım diyorum, arapların bol olduğu bir avm de. 50-60 bin lirayı 6 aylık kiraya bağlayayım, 50 binede mal alayım, bismillah deyip başlayayım. bunu yapabilirim dükkanı satarsam. ama ya başaramazsam ?
kafam çok karışık..