bu projemi uzun süreden beri tasarlıyorum ve patent başvurularını yapmış bulunmaktayım.
ayrıca tv 'de yayınlanan bir fikrinmi var proje yarışmasınada başvuruda bulundum hayırlısı artık.
Proje konusu: Hobi bahçelerini teknoloji ile birleştirerek şehir hayatından sıkılmış iş insanlarına zevkli vakit geçirebilecekleri, toprakla uğraşı verecekleri ve teknolojik olarakta oyun oynayabilecekleri reel bir alan yaratmaktır.
Proje Nedir Nasıl işleyecek...
Günümüzde hobi bahçeleri gitgide artıyor ve bazı belediyeler ilçelerinde bile alanlar yaratıp bunları kirala**** halkına toprakla uğraşı vermesi için teşvik etmektedir.
Farmville tarzı sanal çiftlik oyunları her kesim insanı tarafından çok sevildi. Bay bayan herkes sanal çiftliğinde bir sürü sebze ve meyve yetiştirir oldu.
bizde bu ortak noktada sanal çiftlik ile reel gerçek çitflik olan hobi bahçelerini bir araya getirmeye çalıştır.
1- Kişi kiralamak istediği hobi bahçesini sitemize girerek portaldan seçiyor.
2- Kişi kiraladığı hobi bahçesinin yanında sanal bir bahçeyede sahip oluyor.
3- Aynen farmville tarzı oyunlarda olduğu gibi portaldan fidan satın alıp sanal bahcesine ekiyor. Bu ekim işlemi sanal bahcesinin yönetim ekibi tarafından gerçek reel bahçeyede uygulanıyor.
4- Hobi bahçesinde bulunan ip kameralar aracılığı ile hobi bahcesinin her gun otomatik çekilen fotografları internet portalına kullanıcıya yuklenip sunuluyor.
5- Sanal bahce ile birlikte gerçek bahçede büyüyor ve sonucta ortaya doğal yetişen organik sebzeler üretiliyor.
6- İş insanı kiraladığı hobi bahçesini dilediği zamanlarda ziyaret edip toprakla uğraşı verebiliyor.
7- İsterse kiraladığı hobi bahçesine tahsis edilen kulubelerde hafta sonlarını geçirebiliyor.
8- Ürettiği organik sebzeleri tüketme imkanına sahip oluyor.
İşin özü
Sonuçta burda bir fikir var ve geliştirme sürecindeyiz bu konuda olumlu olumsuz yorumlarınızla bize yardımcı olursanız sevinirim.
Her fikir mükemmel değildir. Ama her fikir geliştirilebilir diye düşünüyorum.
Hala deniyorum. Sonunda olacak inşallah.