Koniksi dün twitterda bir paylaşım sayesinde buldum ve sitedeki fikirler, paylaşımlar çok hoşuma gitti. Bende fikirlerinizi / fikirlerimi paylaşmak için kayıt olmak istedim.
İstanbul Üniversitesi İkt. Fak. İşletme Uzk. Eğt. 3. sınıf öğrencisiyim. İzmir'de distribütör bir firmada pazarlama bölümünde çalışmaktayım. Son 3 yıldır internette ki gelişmeleri yakından takip etmeye çalışıyorum. En çok ilgimi çeken konu ise E-Ticaret. Dünyada ve ülkemizde internet üzerinden alışveriş hızla artmakta. Ülkemizde daha emekle aşamasında olduğunu bu işi yapanların pastanın üzerindeki kremadan parmak çaldığını düşünüyorum. 2 yıldır farklı konularda sahibinden ve sanalpazar üzerinden e-ticaretin bir köşesinden uğraşıyorum. Bir arkadaşımla birlikte biraz daha profesyonelce ,yani şirket kurarak, yapabileceğimiz düşüncesi oluştu bizlerde. Tabi öğrenciyiz gelirimiz belli, sermayemiz banka kredilerince. Çalıştığım yer ve çevresi açısından İzmir ticaretinin kalbinin attığı yer, gıda çarşısı. Bilenleriniz vardır belki her sektörden firmaların bulunduğu geniş bir alan. Patronumun, az da olsa benimde farklı sektörlerde çevremiz geniş. Bazı sorularım olacak nereden başlanmalı, nasıl gelişim göstermeli vs gibi.
E-ticaret için senelik gider 1500-2000 TL/USD civarı. Müşterilere kredi kartıyla alışveriş imkanı sunmanız için sanalpos almanız gerekmekte yani bir şirket kurmanız gerekmekte. Bu iki masrafı karşılayacak ve belli bir süre kar etmeden şirketi ***ürebilecek sermayemiz var. Yüklü olmasa da birazda çeşitli mallardan stok yapabileceğiz.
Bilgisayar sektörü ve doğalgaz sektörü cepte olmakla birlikte 2-3 sektördeki ürünleri stoksuz satabilme gücümüz var çevremizden dolayı. Sipariş üzerine en geç ertesi gün kargoya verebiliriz.
Sizce bu şartlarda şirket kurup kafan gidecek masraflarla bu işe girilmeli mi?
Girilirse;
-Nasıl bir yol izlenmeli? Özellikle bu işle ilgili tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa kendisiyle irtibata girmekten onur duyarım.
-Öncelikle hangi sektörden ürünleri sergilememiz gerekmekte?
-Reklam önemli bir unsur olduğunu düşünüyorum. Reklama nasıl bir bütçe ayırmalıyız? Hangi yollardan reklam vermek mantıklı? Google, site bazlı, reel vs.
Aklımda bir sürü soru vardı fakat şu an gelmiyor. Geldikçe ekleyeceğim.
Bu işe girmemem gerekiyorsa sebepleri neler?
Saygılarımla