Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Evlere Servis Hakkında

BaşlatanantalyaozmenTarih19/11/2012 01:37:42Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Herkese merhaba ,

Arkadaşlar ben 3 yıldan fazladır işlettiğim marketim için evlere servis hizmeti yapmak istiyorum.Çevrem hep zincir mağazalarla çevrili.Günlük ortalama 4.000 TL civarında ciro yapıyorum ancak ciromun büyük oranını kar marjı düşük ürünler oluşturuyor.Bu sebepten evlere servis himeti vermek istiyorum ve çevrede bu işi yapan pek fazla işletme yok.Bulunduğum bölge Antalya Konyaaltı ilçesi.Etrafımda yerleşik yabancılar oturuyor (özellikle ruslar).
Bu kınuda tecrübeli arkadaşlar sizden ricam , evlere servis için nasıl bir strateji izlemeliyim , sabah ve akşam hangi saatlerde yoğunluk oluyor , servis başına küçük de olsa bir ücret almalı mıyım gibi konularda beni aydınlatırsanız minnettar kalırım.

İlginize şimdien teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye345 yazı
bence ücret alma internet siteni kur internet siten çevrendeki yabancılarıda düşünürek değişik dillerde olsun

sanal indirim kart uygulaması yap ...............
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye50 yazı
Cirosu orta halli olan bir market neden internet sitesi kursun ki. Bir de değişik dillerde.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Doktor
Yeni Üye47 yazı

Kesinlikle sana servisten ücret almamani tavsiye ederim .. Kart bastır mıknatıslı cevrendeki apartmanların yada dairelerın kapılarına aksamdan yada sabah erken saatlerden yapıştır...
Servis saatlerini eger cirak varsa 08:00 - 20:00 olarak yap ..
Site gibi yerler varsa onların kapıcıları ile tanış konuş senın kartını 1 apartmandaki dairelerının kapılarına yapıştırması senın icin büyük bir adım olacaktır..
Internet sitesine girmenın bir anlamı yok .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye159 yazı
eskişehirde bi site var bakkallardan eve servis yapıyo ama hiç denemedim ne kadar başarılıdır tutarmı tutmazmı bilemem
tek bi market bakkal ya da tekel bayii için gereksiz diye düşünüyorum bence günlük kazancın yerinde abi başka türlü bişeyler düşün

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye285 yazı
Kardeşim bizim buralarda yapıyorlar bence kesinlikle yapmalısın mesela müşteri olarak bir ekmek isteyeceksen ya nasıl olsa lazım birde makarna alayım hem bir ekmek için gelmesin diyorsun ekmeğin yanında makarnada gidiyor :) Servis saatini oranın saatine göre ayarlarsın ama 8.00-20.00 ideal bir saat benim çalıştığım yerdeki bakkallarda yapıyor ufak çocukların altına eski bisikletler vermişler çocuklar bir o yana bir bu yana gidip geliyorlar. İnternet sitesine şu anda girme senin için gereksiz olur.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
kanunen sıkıntı yasayabılırsın dıkkat etmenı tavsıye ederım
ozy

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Bence eve servis içi' 1tl' gibi bi ücret alabilirsin, sonuçta yakın çevreye dağıtım yapacağın için el ilanı, duraklar bina girişleri için sticker falan hazırlatıp reklamınıda çok kolay yapabilirsin, ' 1tl ye kapınızda =)
Bazen şans gerekir...

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye59 yazı
Ben bu editorun secimlerine ne diyeyimki yuh be kardesim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye41 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozyhan

nasıl bir sıkıntı mesela ?
Akıllı adam gideceği yere hazırlanır : ))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Müzik
Üye377 yazı
sucular magnet bastırıyorlar.üstüne abone numarası yazıyorlar.arayan kişi adres yerine karttaki noyu verip siparişi veriyor.reklam bastırmak yerine her eve her dükkana kendiniz gidin.magnet olarak bastırdığınız kartı müşteriye vererek adresini adres defterinize not edin.hem müşterilerle daha yakından görüşmüş olacaksınız.ayrıca adres alırken özel olarak istedikleri ürünler olup olmadığını da öğrenirsiniz.servis saatlerini de söylersiniz.tabi bu söylediğim şeyi 1000 daireye yapmanız zaman alır.mekanı tam olarak bilmediğim için durum bu.ancak böyle bir tanıtımla yüzde 90 geri dönüş sağlarsınız.el ilanıyla da arayan olur elbette ama bizim insanımız ilgi alakayı sever.servisten para almazsanız mutlaka sipariş verenler olacaktır.

bunun dışında web sitesinden söz edilmiş.facebook adresi alabilirsiniz.böylece oradan mesajla sipariş verebilirler.facebook adresinizden ürün tanıtımı da yapabilirsiniz.indirimli ürünler kampanyalar vs.ilk etapta aklıma bunlar geldi.

özetlersem. abone nolu magnet ayrıca magnet üzerine facebook adresi yazılırsa geri dönüşün hızlı ve fazla olacağını düşünüyorum.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye377 yazı
ek olarak cep no verirseniz smsle de abone no yazarak sipariş verebilirler.seçenekleri arttırın yani.müşteri sabit telle-cep telle-facele hatta twitterla dahi sipariş verebilmeli...yalnız internet üzerinden sigara alkol satmak yasak.bu sebeple nette sigara alkol vb.siparişleri almadığınızı belirtmeniz lazım.sorun çıkabilecek tek konu bu olur.başkada bir şey olamaz.çünkü verginizi veriyorsunuz.yüklü siparişlerde mutlaka kasa fişini gönderin.şikayet olursa yapacakları ilk şey kasa fişi nosuna bakmak olur.eğer fiş kestiğinizi görürlerse hiçbir ceza kesemezler.kolay gelsin.hayırlı satışlar.
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye8 yazı
Arkadaşım günlük aşağı yukarı bukadar ciro yapıyorsan, aylık kazancın(%10 kar) 3 aşağı 5 yukarı 10.000.TL. civarında.. Bence şükret haline, şansını zorlama..Unutma bu ülkenin yarısından fazlası asgari ücrete çalışıyor yani 756 TL'ye çalışıyor. Yemeden içmeden birktirse bile 1 yılda senin ayda kazandığını kazanamıyor.Böyle çalışmaya devam et bence.
Saygılar.

"........Günlük ortalama 4.000 TL civarında ciro yapıyorum ..........."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ozyhan

nasıl bir sıkıntı mesela ?

Gecen sene cıkan bir yasayla evlere içki ve sigara servisi yasaklanmıştı. bi arastır istersen
ozy

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
öncelikle ben senin yerınde olsam dükkana barkod sistemi koyarım.. o sisteme de adisyon fişi yazan makinelerden alırım.. müşteriye de aldığı ürünlerin listesini ve fiyatını gönderirim.. arkadasların verdiği tavsiyeler güzel bence.. dipnot bende market işiyle ugrasıyorum.. eğer ciron 4000 lira gibi bir paraysa iyi para kazanıyorsun bence.. yalnız bunun net kazancını görebilmen için barkot sistemi şart.. bu konuda bi çalışma yap öncelikle bence.
vsvs..

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Kimyager
Üye122 yazı
bunun kanunen yasak bir tarafı yok bugün hala içki ve sigara servisi yapılıyor ha kalkıpta 18 yaşından küçük çocuğa satarsan elbette suç , burada zaten arkadaşlar belirtmişler birde servis parası alma adam zaten senden alışveriş yapıyor servis parası olmaz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye28 yazı
iyi güzel söylüyosun da, 5,5 tl olan bi sigara 25 kurus kazandırıyor , 51.50 lira olan bi Rakı 4.5 lira kazandırıyo.. kar oranları bu kadar düşükken onu transfer için yapacagın harcamayı nasıl göz ardı edebilirsin ki ?
vsvs..

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Kimyager
Yeni Üye5 yazı
--------------------------------------------------------------------------------

Bahsedilen iş fikri ile ilgili mevcut uygulamalar var bunların bir tanesi il temsilcisi olduğum www.tummarketler.com şu an 4 ilde 240'ın üzerinde marketin otomasyon sistemi ile entegre şekilde çalışıyor markette ürün bittiğinde sanal mağazada da ürün yayından kalkıyor, proje için çalışma yapmak isteyen market firmaları ile anlaşmalar yapıyoruz üye indirim kart sistemi yakında devreye giriyor yani market müşteriye ister sanal mağazadan ister fiziki mağazadan %... oranında indirim verebiliyor indirimler üyenin hesabında birikiyor yerine mal alabilir yada üye market fatura tahsilat bayiliğide alarak biriken puanları ile elektrik, su, doğalgaz, vs faturalarınıda daha ucuza ödeyebilir. Detaylı bilgi ve çalışma yapmak için Gsm: 054163372135 udumanli@tummarketler.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye277 yazı
3G ile çalışan mobil pos cihazın olsun. Gece çalışma izni al ve gece yap bu işi. Heryerler kapalı iken yani, insan benzin istasyonuna gitmektense senden almayı tercih eder.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im