Sayın EnerjiC,
mesajınızı okuyalı çok oldu, ama bugün yazmak istedim.
Siz bahsettiğiniz lojistik destek kurmak fikrine nereden geldiniz bilemiyorum ama, o bahsettiğiniz o kadar zor, o kadar yorucu bir iş ki...Bir otelde mesela, bütün malzemeler aynı depodan, aynı binanın içine dağıtılırken bile bir sürü sorunlar çıkar. Siz bu şekilde ambalajdan, deterjana zor çıkarsınız o işten. Neden biliyor musunuz? Saatle yarışacaksınız, şimdi 8 firmanız var, inşallah 18 firma olduğunda inanın işler zorlaşacak. Sayılar, adetler arttığında hiç bir şey eskisi gibi kalmayacak. Aksamalar mutlaka olacak. Burada o insanlara siz söz verdiğiniz bir malzemeyi ulaştıramazsanız, küçücük bir sıvı el sabununu mesela, 3 para etmez ama büyür gider mesele.
Bence siz daha çok firmaya daha kaliteli, daha lezzetli, var olanı kaybetmeden, 10 yıllarca sizden yemek yiyecek müşteri-dost ilişkisi kurarak, bir esnaf lokantasına gittiğinde aldığı haz gibi haz alacak insanların sayısını arttırın.
Bırakın alacağı diğer malzemeleri başkasından alsın, siz ustalaşmak istediğiniz konuda ustalaşın, uzmanlaşın.
Konya'da dükkanlara öğlen yemek ulaştıran kim diyince, herkes aynı cevabı versin.
Sizi inanın anlıyorum, vizyonunuz büyük belki, ama unutmayın burası Türkiye. Malesef bunları yapmak istesenizde önünüzde dağ gibi engeller var. Şu anda bunları acizane aşabileceğinizi zannetmiyorum.
Zamanla siz artık bir catering firması olmayı başarırsanız o zaman gözünüzü daha yükseğe çevirin. İşin başındayken göz göze bakmak lazım...
Allah iş yaptığınız firmaların sayısını arttırsın.