Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bakliyatçı İçin Fikirleriniz. . . .

Başlatanmehan01Tarih08/11/2012 09:19:07Yorum25

İlk mesaj
Üye285 yazı
Değerli koniks üyeleri Adana da bakliyat işi yapmak istiyorum işyeri kiralık olacak yanında ilköğretim okulu var az ileride belediye var yani yaya geçişi güzel bir yer benim açacağım mahallede de bakliyatçı yok benim 500 mt ilerimde 3 tane var yani onlar başka mahallede. Benim size sormak istediğim müşteri çekmek için neler yapabiliriz insanların orada olduğumu bilmeleri için reklamdan daha başka bir şey varmıdır. Ben müşteriyi nasıl kendime çekerim fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Yeni Üye31 yazı
Müşteriyi kendine çekme metodlarının tamamı reklam başlığına girer.Bütçenize göre el broşürlerinden tutun da işlek mekanlara koyacağınız tabelalar,boş alanlara yapıştırabileceğiniz sticker reklamlara kadar hepsi sizi birilerine duyurur.Özellikle klasik reklam mantığından bahsedeyim ki o da şudur;açılışta büyük indirimler yaparak müşteri kazanmak.Bunun yanında sattığınız ürünün kalitesi,fiyatı,sunumu,dağıtımı,mekanın görselliği,hijyeni...gibi faktörler müşteri çekmenizde başlıca etkenlerdir.
İşinizde başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye285 yazı
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Evlere ve işyerlerine dağıtılmak üzere magnetli reklamlar yapmayıda düşünüyorum tüpçüler buzdolaplarının üzerine yapıştırıyor ya onlardan çevremede elimden geldiğince orada olduğumu hissetireceğim. Ayrıca dağıtacağım broşürle işyerine gelip alışveriş yapana da indirim yapmayı düşünüyorum sizce bu etkili olur mu ?

Yeni Üye68 yazı
mekanın görselliğine ve hijyenine önem vermelisin...
hanioglu85

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye65 yazı
kardeşim biz mudano ekipman olarak izmirde bakliyat kovaları imalatı yapıyoruz,bu konuda hedef kitlen kesinlikle hanımlar olmalı,,,magnet güzel fikir,bunun yanında farklı uygulamalarla reklamını yapabilirsin,bunlar,,,mekan önünde lokma dağıtmak(hem hayır,hem ticaret),,el ilanı şart,ama el ilanının yanında küçük (30gr.50 gr..)poşetlere ürünlerden vakumlayıp,içinede tanıtım fiyatları diye kartvizit ko**** dağıtabilirsin,çünki el ilanı ,çoğunlukla bakılıp atılır ama el ilanı yanında küçük poşet içindeki o azıcık bakliyatlar işe yaramasada insanların ilgi çekecektir,mekan uygunsa,,lazer baskılı büyük görseller etkili olur,,mekan içi görsel ekipmanlarında tam olmalıki müşteriye karşı güven veresin,,Allah a.c. yar ve yardımcın olsun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye285 yazı
Hakfi kardeşim Allah razı olsun verdiğin bu değerli bilgileri planlarımın içine koyacağım. Şu küçük poşetler benimde aklımdaydı ama şüpheliydim demek ki fikrimde yalnız değilmişim buna sevindim. Lokma dağıtma işini de sevdim gerçekten insanlar buna ilgi duyabilir. Kardeşlerim her yeni işe başlayan gibi benimde en büyük kaygım acaba işim tutacak mı endişesi Allah rızkın on da dokuzunu ticarete vermiş ve Allah rızkınıza ben kefilim diyor ama insanoğlu işte yine de bu düşünceden kurtulamıyor. Ama yeni fikirler ile piyasaya girersem başaracağıma da inanıyorum. Değişik fikirleri olan arkadaşlarım fikirlerinizi bekliyorum... Saygılarımla

Üye658 yazı
Merhaba öncelikle işini kurup başarılı olmanı temenni ederim öncelikle ürünlerden yüzde 30 gibi bir kar marjı ile satış yaparsanız oldukça müşteriniz olur öreneğin princi 1.70 den alıp 2.50 den satmak gibi ayrıca taplot yemek veren pilavsatan çifkötte imalatı yapan yurt lokanta gibi yerlere çok daha düşün az kar marhı ile toptan satışlar yapabilrsiniz.
Etkili reklam çalışma el ilanı tat banelleri yapabilirsiniz örnegim pilav pişirip tattırabilirsiniz.
Firma camınıza ürün ilanlarını yapıştırabilirsiniz ayrıca ürünleri evelere sipariş üsülü adresse teslim yapabilirsiniz 50 tl üstü eve teslim gibi.
İş artırmak için kredi kartı mutlaka kullanın kurumsal yerler çalışanlarına MULTİNET vermekte multinetle anlaşma yaparsanız satışlarınız kat ve kart artar iyi çalışmalar.
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye285 yazı
Merhabalar İlk önce güzel temennilerin için teşekkür ederim. Gerçekten akıl akıldan üstünmüş arkadaşlarımın burada verdiği her bir fikir ile bende yeni bir şeyler canlanıyor yeni fikirler çıkıyor. Bireyselemeklilik kardeşim diğer fikir veren arkadaşlarımda olduğu gibi bu fikirlerini de bir köşeye yazdım zamanı gelince hepsini kullanacağım. Evlere sipariş usulü servisi bende düşünüyordum ama ben limiti biraz daha altta tutmayı düşünüyordum (Örn: 20-25 TL) şu multinet fikride çok hoşuma gitti bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu pos makinasınada gelince kısmet olup iş yerini açınca yapacağım ilk şey pos makinası almak olacak gerekirse tek tek bütün bankaları dolaşırım en az komisyon çekeni taksit yapıyorlar mı onlarıda araştırırım evlere servise gittiğimde de yanımda ***ürebileceğim pos cihazından alırım işim çok kolay olur. Arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla

Üye285 yazı
Arkadaşlar satacağım bakliyatları direk fabrikadan almam mümkün mü ? Mesela pirinçten 1 ton mercimekten 750 kg gibi ve bunları alırken kendi markamı tescil ettirip aynı fabrikaya bunları kendi markam ile paket yaptırabilirmiyim bana maliyeti ne olur ?

Yeni Üye2 yazı
Güzel bir düşünce bende böyle bir düşünce içerisindeyim yalnız ben farklı olarak bu bakliyat ürünlerini fabrikadan değilde çoğunluğunu kendi köyümden temin etmek istiyorum...ama bu nasıl olur bilemiyorum şahıs firması açarak marka tescil ettirip paketleyip satabilir miyim yoksa gıda oldugundan dolayı başka prosedürleri var mıdır?
ve ben birde bunu internet ortamına da taşıyıp çift yönlü satış yapmak istiyorum...ne gibi engellerim olabiir...
c.k

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek