Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hollandadan Geri Donus Yapmak İstiyoruz!

Başlatanmuratti38Tarih06/11/2012 14:45:59Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Arkadaslar oncelikle kendimi tanitayim adim murat hollandada yasiyorum tir soforuyum esim calismiyor iki cocugumuz var kazancim iyi olmasina ragmen gecim sartlari burda git gide kotuye gidiyor bide gurbetlik zor kendi vatanimizda biseyler yapmaya karar verdik sizden ricam fikirlerinizle yolumuzu aydinlatmaniz.
Simdi ne yapmak istedigimize gelince 80 donum kadar hali hazirda ekilip bicilen babamizin tarlasi var kendisi daha onceden hayvancilikla ugrasmis bilgili gel beraber 50 bas hayvanla sut besicilik isine girelim diyor ahil dahil her imkan var sadece mali danayken alip bir sene kadar kar beklemeden beslicez ve bir senenin sonunda biz de burdan geri donmus olmayi umuyoruz.esim cok hevesli hollanda peyniri imal etmeyi dusunuyor sizce bu peynirin turkiyede pazar payi varmi?

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Ulaşım / Taşımacılık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye294 yazı
Öncelikle Allah yolunuzu açık etsin.Eşinizin bu tür bir işe istekli olması zaten sizin bir adım önde olmanız demektir.Hollanda peyniri imali güzel fikir zamanla piyasaya girersiniz.Süt besiciliği yapacağınız için gelir zaten olacaktır.Birde devletin tarımsal desteklerinizi araştırırsanız güzel olacağına eminim.Allah kolaylık versin.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
Tesekkurler arkadaslar yorumlariniz icin.patates makarnasi nasil bisey bi adres falan gonderirseniz bilgi sahibi oluruz.tesekkurler
muratti38

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye21 yazı

selamlar tercih ve fikir doğru 5084 No’lu Yasa (Toplam: 36 il)

Kırşehir, Bayburt, Sinop, Şanlıurfa, Giresun, Mardin, Amasya, Aksaray, Uşak, Adıyaman, Malatya, Kars, Sivas, Van, Tokat, Iğdır, Diyarbakır, Yozgat, Afyon, Ardahan, Batman, Hakkari, Erzincan, Bingöl, Osmaniye, Bitlis, Düzce, Şırnak, Çankırı, Muş, Siirt, Ağrı, Gümüşhane, Ordu, Erzurum, Bartın.

Teşvik Kapsamındaki Kapsamın da ki diğer (13 il) 5350 No’lu Yasa

Artvin, Niğde, Çorum, Rize, Elazığ, Trabzon, Kastamonu, Tunceli, Kütahya, Karaman, Kahramanmaraş, Kilis, Nevşehir.

2.kısım için teşvik kapsamındaki ilde yada çevresinde meydana gelen istihdam olanakları gerek o iller de veya çevre bölgesinde ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Yakın illerden bu bölgeye işçi akışı meydana gelir, böylece ekonomi güçlenir.
alıntıdır bu illerden herhangi birinde ise tarlanız %- oranında devlet teşviğinden faydalanabilirsiniz. başarılar dilerim şimdiden

Yerleşim Türkiye / KarasuMeslek Emlakçy
Yeni Üye23 yazı
böyle bir düşünceniz varsa ve alanınız da uygunsa, dana yerine manda yetiştiriciliğini tercih etmenizi tavsiye ederim. manda sütü şuanda oldukça talep gören bir çeşit. mozerella peyniri veya manda yoğurdu imalatı yapabilirsiniz. ya da direk işlenmek üzere süt olarak satabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
sayin karasu bu saydiginiz illerden birinde deiliz kayseride dusunuyoruz tesvikler gercekten cok guzel.
sayin batoo88 tesekkur ederim manda sutu burdada baya ragbet goruyor dusunulebilir.
muratti38

Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratti38
sayin karasu bu saydiginiz illerden birinde deiliz kayseride dusunuyoruz tesvikler gercekten cok guzel.
sayin batoo88 tesekkur ederim manda sutu burdada baya ragbet goruyor dusunulebilir.

hocam kayserinin neresinde dusunuyorsunuz!

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye8 yazı
Hayirdir hocam niye sordun?
muratti38

Yeni Üye2 yazı
Bende kayseriliyim. hangi ilcede yapacaginizin cok onemi var o yuzden sordum

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye1 yazı
merhaba sayin batoo88 dediklerini bi dusun bence.. eger kayseri develi bolgesindeysen senin icin avantaj..

Zira manda popülasyonu son yıllarda oldukça düştü. 40 yıl önce sulak alanların 'sıtma eradikasyonu' gerekçesiyle kurutulması ve mandanın sulak alanları sevmesi nedeniyle 1960'larda bir milyona yaklaşan manda popülasyonu günümüzde 70 bin adede kadar gerilemiş durumda. Bu tablo, girişimciler için bir fırsat kapısı olabilir. Manda yetiştiriciliği, başta Tarım Bakanlığı olmak üzere çoğu kurum ve üniversite tarafından destekleniyor. Düşük faizli uzun vadeli krediler ise devlet bankalarında bu işin girişimcilerini bekliyor. Kayseri Damızlık Birliği Başkanı Güney Çakı, özellikle mandanın süt ve yoğurduna oldukça talep olduğunu ifade ediyor. İnek sütünün litresinin 80 kuruş olmasına karşın manda sütünde bu fiyatın 2 TL’ye çıktığına dikkat çeken Çakı, “Manda yetiştiriciliği oldukça randımanlı. 100 baş manda için 80 bin TL yatırım yeterli. İstanbul’da Çatalca, Trakya bölgesi, Kayseri’nin Develi bölgesi manda yetiştiriciliği uygun” diyor.

Yerleşim YngiltereMeslek Gyda
Yeni Üye8 yazı
sayin mutti123
sayin wahba tesekkurler cevaplariniza ama biz develi degil erkilet ustu bi bolgede dusunuyoruz acaba mandacilik icin uygunmudur arastirilmali,bilgi bilgiyi surukler tesekkurler arkadaslar manda sutunun bu kadar degerli oldugunuda sayenizde ogrenmis oldum.iyi aksamlar herkese.
muratti38

Yeni Üye19 yazı
sakın dönme...sakın...hayatının hatasını yaparsın...burda iş hayatında hiç bir ama hiç bir söz tutulmaz...ödemeler yapılmaz...herkes herkesi kazıklama peşindedir..burda 10 bin kazanacağına hollandada 2000 kazan her yıl buraya izine gel...burda ayda 10000 kazansanda birine güvenip 2 gün tatil yapamazsın....çocukların mutsuz olur sen hayatın boyu para peşinde koşarsın...hem rahatından hem sağılığından olursun...çok sektöre girdim...hepsi böyle...bende söylemesi...aileni düşünüyorsan dönme...çocuklarını düşün dönme...
gönlü güzel olanın her bir şeyi güzeldir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye3 yazı
murattı38 bende belcıkdadn turkıyeye dondum sayılır suan onun ılk adımını attım nurs lokman hekım urunlerı var bıtkısel urunler onun bolge bayılıgını yapıyorum ıstersen goruselım 05342075087
nurs lokman hekım

Yerleşim Belçika / Kortemark
Yeni Üye8 yazı
Kardes iyi guzel donme diyorsunda buranin halide icler acici gulluk gulustanlik degil gunde 16 saat bile calisiyorum kazandigimiz parayla zar zor geciniyoruz isin maddi bolumunu gectim bu ulke insani psikolojik olarak bitiriyor her gecen yil.insanin vatani gibisi yok ben onu bilir onu soylerim saol yinede dusuncelerini yazmissin emek verip okumussun yazilanlari.
Oktay bey hayirli kazanclar size ama sektorumuz cok uzak.
muratti38

Yeni Üye28 yazı
Murat Bey önce yazınızı okudum. Ben de bir gurbetçi olarak hayallerinize bir süre ortak oldum.Bu yorumu yapıp, yapmama çelişkisini bir süre yaşadıktan sonra yazmaya karar verdim. Amacım sizi hayalerinizden uzaklaştırmak değil; aksine,tecrübelerimi siz ve diğerleri ile paylaşarak doğrulara yönlendirmek olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Her gurbetçi için bulunduğu ülkedeki bağlantıyı koparmadan geri dönebilme opsiyonunu her zaman açık bırakmakta fayda olduğunu düşünüyorum.Vatan hasreti ile yanıp tutuşarak alel acele duygusal bir karar verip hüsran olan yüzlerce kişiyi tanıyorum. Babam bunlardan bir tanesi,bir zamanlar sokakta yürürken herkesin selam verdiği "Almancı" babam para suyunun çektikten sonra perm hakkını kullanıp araba getirdiği arkadaşı bile aramadı. Birikimlerini eş ve dost,akraba ardından "Süper Emeklilik Tuzağına " kaptırdı. Senin anlayacağın yalakaların, yağcıların, ***ların mıktanısı oldu. Ben İngiltere' de yaşadım. Çifte vatandaşım ve istediğim zaman geri gidebiliyorum. Burada "Yürüyen Sterling" gibiyim. Herkes ortaklık teklif ediyor. Kimi "müteahhitlik" yapalım. Kimi " gel seninle bir restorant açalım" diyor. Çatıyı tamir eden usta bile ortaklık teklif etti. "Burada iş yapabilirmiyim" diye çok araştırdım. Kesinlikle hiç bir işe yatırım yapmama kararı aldım.
Bizim insanlarımızın hayalleri çok büyük, her işe balıklama atlıyor. Her işkolundan on kat fazlası var. "Burada iş olmaz" demiyorum. Olabilir. Son yıllarda ekonomik krizi Ahlaki Yozlaşma( Ticari Ahlak) ve Vicdan Kirliliğini oldukça körüklemiş. Bunu yanında dürüst insanlar ve esnaflar yok değil,tabii ki var. Gerçekten çok dikkat etmek gerekiyor. ***ların hedefi olmadan önce bir altı ay gel turist gibi bir yaşa ve yapacağın işi detaylarını araştır. Fizibileteni yap. Pazarını araştır. İş görüşmelerinde kesinlikle "Ben şu ülkeden geldim" diye belirtme. Duygusallığı bir süre kenara koyup, mantık ile hareket etmede yarar var. Altı ay geçtikten sonra karar ver. Belki fikirlerin değişebilir.
Saygılarımla.
SS

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Zati arkadasin dediklerine aynen katiliyorum guveniliecek insan çok az.Yalniz, ben Fransa'da yasiyorum, Turkiye'de yasarken gormedigim kaypak , alçak,igrenç insanlara burada rastladim.Turkiye'de yasarken 100 kisi içinden bir tane delikanli bulabiliyorduk burada onu da bulamiyoruz.
Geçen yaz Ingiltere'de 20 yil yasamis daha sonra Turkiye'ye donmus bir esnafla tanistim o da ayni seyleri soyluyordu; insanlik,iyilik..vs ariyorsan yine Turkiye'de bulursun orada insanlik bitmis diyordu.
Yani ulkemiz insanindan umidi kesmemek lazim.

Yerleşim Fransa / LyonMeslek Muhasebe
Yeni Üye54 yazı
Fransiz adli uye arkadasimiz iyi soylemis ben de fransada yasiyorum.murat arkadasimiza basarilar

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Yeni Üye54 yazı
Evet fransada insaat sektoru iyi kazandiriyor.su anda nasil bilmiyorum malum kriz var!celik villa bayilik icin ne gibi sartlar araniyor?tesekkur ederim.

Yerleşim Fransa / MontluconMeslek Turizm
Yeni Üye8 yazı
Sayin Zati arkadasim cok tesekkurler yazin icin evet haklisin insan kime nasil guvenecegini bilemiyor o yuzden bizim aklimizdaki isdede bi baskasina yer yok sadece aile sirketi dusunuyoruz az cok turkiyede daha onceden yasamis ve esnaflik konusunda esiminde benimde tecrubem var soylediklerinize tamamen katiliyorum geri donus planimizi sistemli bi sekilde yapmassak elimizde patliyacaginin farkindayiz buraya yazmamdaki amacda daha cok bilgi sahibi olmakti.Simdilik gelecek ne gosterir bilmem aa planimizi uygulamaya gecirmek icin sabirsizlaniyoruz gelismeleri bu baslikda yazmaya devam edicegim selametle...
Sampiyon arkadas Allah razi olsun.
Fransiz arkadas haklisin ulkemizde herkes dolandirici deil bunu neye bagliyorum biliyormusun bizim gurbetciler kendileri cekiyorlar boyle tipleri her izne gitmeye 10000 euro harcar sifir bmwlere binip kredisini odeyemesse insanlar ooo var bunlarda biseyler deyip musallat olur:)
muratti38