Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Ne İş Yapmalıyım ?

BaşlatanmerHtTarih29/10/2012 17:59:03Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhabalar öncelikle böyle bir yardımlaşma dayanışma platformunu kim oluşturduysa ona teşekkür etmek istiyorum.

Elimde belli bir miktar para var ve bununla ne gibi bir iş yapabilirim diye düşünüyorum ama karar veremiyorum bir türlü.Çünkü daha önce bu işlerin hiçbirini yapmadım.Eğer bu işin içinde olanlar varsa yardım ederlerse çok sevinirim.İş ne olursa olsun reklam,pazarlama kısmı çok iyi bir şekilde yapılacak . O yönünü değerlendirerek benim fikirlerimden farklı önerilerde söyleyebilirsiniz.

Aklımdaki fikirler
1- Yeme-içme üzerine mekan açmak , daha çok paket servise önem vermeyi düşünüyorum. Sıradan bir dönerci veya fast-food yeri gibi değilde hizmet kalitesi çok yüksek tutulan bir mekan düşünüyorum.Yaptığım ürünleri günlük taze olarak yapacağım.Marketlere vs. verebilirim de.
2- Tekstil üzerine iş yapmak. Hitap edeceğim kesim 16-25 yaş arası olacak.Toptancılarla vs. ürün alacağım yerleri belirledim görüştüm anlaştık. Fakat ben kendi ürünlerimi yapıp parakende ve toptan olarak yapsam çok daha güzel olur ama işin üretimini nasıl ne kadara yaptırabilirim kumaş nerden nasıl alırım hiç bir fikrim yok. Özellikle bu konuda yardım eden olursa çok duamı alır.

Bu yazdıklarımın hepsi çevreye göre farklı işler mesela gıda üzerine iş yapmayı düşündüğüm yerde öğrenci esnaf ve durumu iyi olan insan potansiyeli çok yüksek.
Tekstil de ise işin üretim kısmını bilsem kendi markamı yapabilsem çok açılabileceğimi düşünüyorum.Çünkü ürün tasarımlarını bizzat kendimiz yapacağız.
Dediğim gibi pazarlama,reklam olayı en iyi şekilde yapılacağı için sizde buna göre farklı işler önerebilirsiniz.

Şimdiden Teşekkür Ederim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye28 yazı
Diğer işleri öğren araştır ama ne iş yaparsan yap sadece yapacağın işi yap.

"2- Tekstil üzerine iş yapmak. Hitap edeceğim kesim 16-25 yaş arası olacak.Toptancılarla vs. ürün alacağım yerleri belirledim görüştüm anlaştık. Fakat ben kendi ürünlerimi yapıp parakende ve toptan olarak yapsam çok daha güzel olur ama işin üretimini nasıl ne kadara yaptırabilirim kumaş nerden nasıl alırım hiç bir fikrim yok. Özellikle bu konuda yardım eden olursa çok duamı alır."

Bunu yazmışın. Bunda zaten kumaşı al , dikimhanede model üret , kes , sonra mağazanda sat vs zaten yapamazsın.
Bu aşamalardan birisini anca yapabilirsin.
Ya kumaşı alıp model çıkarıp kesip biçip dikip seri model üretirsin ve mağazacılara toptan satarsın veya sen toptancılardan alırsın mağazanda oturur müşterini beklersin.

Hepsini bir arada istesende zaten yapamazsın. İstersen dene 3 ay sonra kafana huniyi geçirip dolaşmaya başlarsın. Süpermen gelse tek başına yapamaz.

Yaparsın ama o bütün giderlerin risklerini alman lazım dükkanların senin olması lazım , işçilerin olması lazım çok iyi organizatör olman lazım , sağlam bir sermayen olması lazım. İlk üç ayda patlarsan kumaşçısı , dikimhanede çalışanlar , mağazada çalışanlar , iplikçisi vs cisi kapında , pencerende , bacanın üstünde yatmaya başlar.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Esnaf
Yeni Üye27 yazı
Fatboy yorumuna çok güldüm :)
Kardesim sana gelince bence icinden gelen sesi dinle hangisi seni sevindirecek,uğraşırken düşünürken,harcarken kendin olabileceksin.dürüst,Caliskan,azimli hangisinde olabileceksen onu seç derim.Allah yardımcın olsun.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ö?retmen
Yeni Üye21 yazı

imalatla hiç uğraşma kardeşim al sat ticaret yap derim... bende tekstil sektöründeyim hamile ve büyük beden satıyorum... üretimin riski çok fazla ama al satın o kadar değil... hiç girme üretime....
aşeka

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye4 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim .

@Fatboy

Tekstil işini Bursa'da yapmayı düşünüyorum.Zaten tasarım kumaş seçimi falan Tekstil mühendisi bir yakınım , dikim üretim de arkadaşımın Kendine ait Tekstil atölyesi tarafından yapılacak.Bunların hepsini ben tek başıma yapamam zaten yetişemem.Dediğin gibi huniyi geçirip gezerim :) ama alınteriyle para kazanmak ne iş yaparsan yap kolay değildir zaten.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kartalkaya
imalatla hiç uğraşma kardeşim al sat ticaret yap derim... bende tekstil sektöründeyim hamile ve büyük beden satıyorum... üretimin riski çok fazla ama al satın o kadar değil... hiç girme üretime....

Abi al-sat benimde kafama yatıyor ama belli bir süre sonra açtığım bölgede benim tarzımda ürün satanlar 2 ye katlanacak adım gibi eminim. Kendim üretirsem özgün olurum aynı yerden ürün alma gibi bir durum olmaz en azından.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
Merhaba,

Size fast food sektörünü öneririm.İşyerinizi birlikte kurup başarı şansınızı artırmak isteriz.

Tüm Türkiye'ye kaliteli endüstriyel mutfak ekipmanları temin etmekteyiz.Kendi markamızla uzman ekibimizle hizmetinizdeyiz.Dileyenler İzmir'deki showroomlarımızı ziyaret edebilirler.Ürün seçimi için www.bykitchen.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.İletişim için Onur Bey:

Telefon: 0530 668 39 99

E-posta: onur@bykitchen.com.tr
Yeni kuracağınız veya mevcut işletmeniz için profesyonel mutfak ekipmanları...Makul fiyata maksimum kalite.Bize danışmadan mutfağınızı kurmayın.Oteller,restaurantlar,fast food dükkanları bize mutlaka ulaşın.Ürünlerimiz İzmir'de showroomlarımızda sergilenmektedir. onur@bykitchen.com.tr 0530 668 39 99

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat