Elimde belli bir miktar para var ve bununla ne gibi bir iş yapabilirim diye düşünüyorum ama karar veremiyorum bir türlü.Çünkü daha önce bu işlerin hiçbirini yapmadım.Eğer bu işin içinde olanlar varsa yardım ederlerse çok sevinirim.İş ne olursa olsun reklam,pazarlama kısmı çok iyi bir şekilde yapılacak . O yönünü değerlendirerek benim fikirlerimden farklı önerilerde söyleyebilirsiniz.
Aklımdaki fikirler
1- Yeme-içme üzerine mekan açmak , daha çok paket servise önem vermeyi düşünüyorum. Sıradan bir dönerci veya fast-food yeri gibi değilde hizmet kalitesi çok yüksek tutulan bir mekan düşünüyorum.Yaptığım ürünleri günlük taze olarak yapacağım.Marketlere vs. verebilirim de.
2- Tekstil üzerine iş yapmak. Hitap edeceğim kesim 16-25 yaş arası olacak.Toptancılarla vs. ürün alacağım yerleri belirledim görüştüm anlaştık. Fakat ben kendi ürünlerimi yapıp parakende ve toptan olarak yapsam çok daha güzel olur ama işin üretimini nasıl ne kadara yaptırabilirim kumaş nerden nasıl alırım hiç bir fikrim yok. Özellikle bu konuda yardım eden olursa çok duamı alır.
Bu yazdıklarımın hepsi çevreye göre farklı işler mesela gıda üzerine iş yapmayı düşündüğüm yerde öğrenci esnaf ve durumu iyi olan insan potansiyeli çok yüksek.
Tekstil de ise işin üretim kısmını bilsem kendi markamı yapabilsem çok açılabileceğimi düşünüyorum.Çünkü ürün tasarımlarını bizzat kendimiz yapacağız.
Dediğim gibi pazarlama,reklam olayı en iyi şekilde yapılacağı için sizde buna göre farklı işler önerebilirsiniz.
Şimdiden Teşekkür Ederim.