Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternet Proje Fikrimi Nasıl Koruyabilirim?

BaşlatangokhanpasaTarih07/09/2012 19:21:58Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye29 yazı
Merhaba arkadaşlar ;öncellikle bu konu forumda çok konuşuldu diyen arkadaşlar olacaktır fakat benim sorun farklı.
Benim güzel bir internet projesi fikrim var .(basit içerikli)Fakat web yazılımla alakalı hiçbir fikrim yok ama sermayem var.Bundan dolayı sitemi bir uzman arkadaşa yaptıracağım.Korkum ise şu;ya bu yaptıracağım arkadaş benim fikrimi çalar ve kendisi yaparsa?Alabileceğim önlemler nelerdir acil yardımlarınızı bekliyorum.Acaba önceden bir sözleşme imzalamak vs olur mu?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye8 yazı
bir avukat bulup projenizi anlatmadan bir sözleşme yazdırın, 200-300 tl ye max 500 tl ye yazarlar,
web sitesi yaptıracağınız webmaster a da önce bu sözleşmeyi imzalatın,

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye42 yazı
Fikrini beğenirsem tüm finansörlüğünü yapayım seni de %50 ortak yapayım. İlgilenirsen prosedürler için dönüş yap
to be or not to be

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye29 yazı

Arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum.Fikrimin aynısı şuan için yok fakat benzeri olduğunu dün gördüm.
Hersytle benim derdim benzerlerinin yapılması değil önemli olan ilkler zaten ;sorunum yaptıracağım kişinin benden önce davranmaması.
morizante teşekkür ediyorum teklifin için fakat şuan yeterli bütçeye sahip olduğumu düşünüyorum yinede düşünürsem dönüş yaparım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye109 yazı
Tanınmış bir firmaya giderseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız , firma kazanacağı paraya bakar onlar için fikrin çok fazla bir değeri yoktur. Yalnız freelance çalışan birileri fikrinizi beğenirse çalabilirler. Önerim profesyonel bir şekilde işinizi yaptırmanız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye15 yazı
arkadasim bir bilgisayar manyagina gidersiniz ve sitesinizi yaptirirsiniz.sizin sitenizi calmayi aklindan gecirmez.
yildirim@hotmail.es

0056-9-75210714(cel/cep)

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
Öncelikle neden fikrinizi çalabilecek düşüncesi ile bakıyorsunuz ve madem ki çalabilecek birisine yaptırmayı göze alıyorsunuz. Bu işin ilk düşünülmesi kısımı değil mi sizce ?
Fakat şöyle bir yol izleyebilirsiniz, madem finansınız ve fikriniz sağlam, İlk aşama FİKRİNİZ ve İŞİNİZİN( PROJENİN ) içeriğini kayıt ettirin, patent koyun. Daha sonra webmaster veya projenizi yapabilecek bir firma ile anlaşın. Zira hiç kimse garanti veremez ve aynısının yapılmasını engelleyemez. Örnekleri bunun çokdur.
önemli olan sizin bu işi ciddi ve kararlı bir şekilde ortaya çıkarıp ona göre yayılmasını sağlamaktır.İşin yapılmasını,kopyalanmasını düşünmekten ziyade işinizi ne kadar iyi yapabileceğinize odaklanın.ne kadar ve nasıl reklama,güvenliğe,servere,webmastere, ve bunun gibi detaylara odaklanarak işinize heryönden sarılarak başlayın ve devam edin.
DUDENT

Yerleşim Türkiye / KybrysMeslek Yöneticilik
Yeni Üye94 yazı
Sana altın bir fikir vereceğim.Eczacı başının bir projesi bu. tasdix.com olması lazım.Bu siteye üye ol ve fikrini word dosyasına kaydederek zaman damgalı tescille.Tasdix, bilgisayar ortamındaki dökümanlarınızın elektronik olarak damgalandığı zamanı ve o tarihten itibaren üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadığını gösteren bir sayısal zaman damgası uygulamasıdır.
Ben reklam,organizasyon,senaryo projelerimi bu site aracılığı ile proje başı 5 tl gibi bir rakama tescillerim.Boşuna notere para harcama.
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye26 yazı
maalesef imkansız, ben çok araştırdım ama tam olarak fikrinizi garantiye almak imkansız. bir kısmını değiştirip yine yaparlar hak iddia edemezsiniz. bir ürün olsa gidip patent vs alırsınız ama fikir olunca öyle değil. en mantıklısı biran önce siteyi yapıp kullanıma sunmak ve ilk olmak başka çaresi yok.

facebook filmini izlediyseniz hukukun çok gelişmiş ülkelerde bile fikir çalınmış olduğu ya da esinlenildiği kabul edilse bile fikri çalan dünyaları kazanırken yani atı alıp üsküdarı geçmişken size ancak amorti gibi bir tazminat düşer, o da türkiye de zor uzun yıllar mahkemelerde uğraşırsınız.

hevesinizi kırmak giib olmasın ama bende çok aradım ve bulamadım bu yüzden kaptırdığım ve şu an uygulamada olan fakat ne olduğunu söylemek istemediğim bir fikrim bile var. (söylemek istemiyorum çünkü hukuksal durumlardan ötürü)

yinede vazgeçmedim hala bu tip işleri kovalıyorum ve maalesef kendi başınıza yapamıyorsanız istemeseniz de birilerine güvenmek zorunda kalıyorsunuz, işin başarıya ulaşması fikrinizin çalınmaması da biraz o kişilerin vicdanına kalabiliyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye50 yazı
sahiplen.com du sanirim yanlis hatirlamiyorsam projenizi noter destekli belli bir ucretle sahiplenebiliyorsunuz

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye32 yazı
merhaba,
tabii ki kayıt altına almak istediginiz fikir hakkında
bilgim yok fakat, en ucuz ve kolay yol, bir kagıda döküp sonra kendinize postalamanızdır.
boylece hangi tarihte sizde oldugu belli olur.
ama tabii ki, noter kanalıyla register en dogrusu :)

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Saty? / Pazarlama