Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternet Üzerinden Gümüş Takı Ve Çanta Satmak.

Başlataniceman770000Tarih21/10/2012 23:44:47Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye58 yazı
Çok fazla konu açtım bir hafta içinde özür dilerim. Ne iş yapacağıma karar vermiştim zaten. Uygun bir dükkan arayıp bulamadım malasef. Elimde ki sermaye her geçen gün eriyip bitiyor. Bende en azından dükkan bulana kadar iş yeri açıp adresi de oturduğum ev göstermek istiyorum. Amacım dükkan bulana kadar direkt imalatcısından alacığım çanta ve gümüş takıları malum siteler "gittigidiyor,Sahibinden ve SanalPazar" aracılığı ile faturalı olarak satmak. İlk başlarda her üründen birer adet alıp bol çeşit koymak ve kar marjını düşük tutup, isim yapmak amacım. Sizce iş fikrim tutarmı? Yoksa dükkan aramaya devam mı edeyim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye58 yazı
Şoför arayan bir firmadan iş teklifi aldım. Ama kazancı en fazla 1000 tl olacak. Bu parayla ailemi geçindirmem çok zor. Babam emekli, ben bu işi kabul etsem ve babamın adına bir iş yeri açıp internetten satış yapsam nasıl olur. İşyeri adresini ev gösterirsem kira derdi olmaz en azından, ayrıca babam emekli olduğu için bağkur derdide olmaz diye düşünüyorum. 5000 tl sermaye ile işe başlamayı düşünüyorum. Nedersiniz?

Yeni Üye13 yazı
İş yerin ev adresin olabilir diye biliyorum ben. Zaten sattığın ürünler de el işi göz emeği. Ama fatura kesmelisin, Son zamanlarda bu konuda oldukça işi sıkı tutuyorlar. Az biraz para kazanacam diye ceza yeme.

İş teklifini değerlendir bence. Sıcak paran olur... Arta kalan zamanda ( biraz zor olacak ama) takı yapıp satabilirsin.
Olması Gerekenler Oluyor.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye58 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - asxes
İş yerin ev adresin olabilir diye biliyorum ben. Zaten sattığın ürünler de el işi göz emeği. Ama fatura kesmelisin, Son zamanlarda bu konuda oldukça işi sıkı tutuyorlar. Az biraz para kazanacam diye ceza yeme.

İş teklifini değerlendir bence. Sıcak paran olur... Arta kalan zamanda ( biraz zor olacak ama) takı yapıp satabilirsin.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Mesajımda da belirtiğim gibi iş yerini babam adına açacağım ve kendisi emekli ve mecburen fatura keseceğim , o konuda sıkıntı yok. Çanta ve gümüş takı satmayı düşünüyorum. Direkt olarak imlatçısından alacağım. Günde 2-3 tane satsam benim için ek gelir olarak düşünüyorum. Aynı zamanda sermayemin büyük bölümü elimde kalmış olacak.

Yeni Üye59 yazı
Günde 2-3 tane satabilirseniz,tebrik ederim sizi.
365 gün ideal indirim !
www.idealindirim.com

Yerleşim Türkiye / Yzmir
Yeni Üye90 yazı
çok fazla karışmak istemiyorum ama belki yardımım dokunur bu işi yapmayı düşünenlere,insanlar dışarıdan genelde internete girince hemen bir anda bir sürü sipariş alacaklarını sanıyorlar bu zaman işi öyle 1-2 ay değil en az 4-5 ay mücadele vereceksiniz bu süreçte satıs nasıl yapılır öğreneceksiniz ,ne tercih edilir,ne satılır ne satılmaz öğreneceksin bu süreçte de cok fazla kazanmayacaksınız hatta zarar bile edeceksiniz zaman zaman o nedenle kardeşim sen teklif aldığın işe gir bu iş senin için ek gelir olsun şimdilik iş cok mu oluyor siparişe yetişemiyormusun çözüm basit sadece bu işe yönelirsin

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
konuyla ilgili yardımcı olabilirim. lütfen iletişime geçin.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye58 yazı
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Teklif aldığım iş malasef sadece şoförlük değilmiş. Bir nevi joker elaman. Her işe koşturmam gerekiyormuş ve maaşı 800-850 tl olacakmış. Bu paraya ailemi geçindirmem imkansız. O yüzden iyice araştırıp nokta ayışı yapacağım. Öyle çok büyük paralar kazanmak gibi bir niyetim şimdilik yok. Kimseye muhtaç olmadan yaşayayım yeter diye düşünüyorum. Şuan zaten 415 tl işsizlik maaşı alıyorum. Bakalım inşallah Allah yürü ya kulum der :)

Yeni Üye2 yazı
Uzun zamandır siteyi takip ediyorum, ancak yorum ile ilk kez katılıyorum. Ticari anlamda tecrübem yok, ama uygun bir alan bulabilirsem, eşim için ticari anlamda yapılan paylaşımlardan, deneyimlerden faydalanmak niyetindeyim. Ben nickimden de anladığınız üzere mali müşavirim. Yapacağınız yada yapmayı planladığınız işim vergi kısmı yada diğer yasal prosedürleri hakkında elimden geldiğince yardımcı olmak isterim, Bu faydalı siteye benim de biraz katkım olmuş olur. Mesela konuyu açan arkadaşa yapmayı düşündüğü işle alakalı bir kaç bilgi vereyim. Vergi dairesinde yapacağın takıları sadece internet aracılığı ile satacağınızı bildirerek evinizde bu işe başlayabilirsiniz. Daha sonra iş yerine geçeceğiniz zaman sadece bir dilekçe ile vergi dairesine bildirim yapacaksınız. maliyet açısından soyluyorum; ikamet ettiğiniz ev kira ise stopaj kesintisini gene yapacaksınız, iş yerinde zaten yapacaksınız. Kendi adınıza yaparsanız zorunlu bağkurlu olursunuz şu an en düşük prim 315,00 tl civarı, babanızın adına açarsanız babanızın emekli maaşının %15 i kadar s.g.d.p. kesintisi yapılır. aklınıza takılan bişey olursa her zaman sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Yeni Üye58 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - malimüşavir06
Uzun zamandır siteyi takip ediyorum, ancak yorum ile ilk kez katılıyorum. Ticari anlamda tecrübem yok, ama uygun bir alan bulabilirsem, eşim için ticari anlamda yapılan paylaşımlardan, deneyimlerden faydalanmak niyetindeyim. Ben nickimden de anladığınız üzere mali müşavirim. Yapacağınız yada yapmayı planladığınız işim vergi kısmı yada diğer yasal prosedürleri hakkında elimden geldiğince yardımcı olmak isterim, Bu faydalı siteye benim de biraz katkım olmuş olur. Mesela konuyu açan arkadaşa yapmayı düşündüğü işle alakalı bir kaç bilgi vereyim. Vergi dairesinde yapacağın takıları sadece internet aracılığı ile satacağınızı bildirerek evinizde bu işe başlayabilirsiniz. Daha sonra iş yerine geçeceğiniz zaman sadece bir dilekçe ile vergi dairesine bildirim yapacaksınız. maliyet açısından soyluyorum; ikamet ettiğiniz ev kira ise stopaj kesintisini gene yapacaksınız, iş yerinde zaten yapacaksınız. Kendi adınıza yaparsanız zorunlu bağkurlu olursunuz şu an en düşük prim 315,00 tl civarı, babanızın adına açarsanız babanızın emekli maaşının %15 i kadar s.g.d.p. kesintisi yapılır. aklınıza takılan bişey olursa her zaman sorabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Tam aradığım bilgiler bunlar idi teşekkürler. Merak ettiğim diğer bir konu gümüş takı işinde kdv oranları. Konuştuğum gümüş takı üreticileri saf gümüş'de %1 işçilikte %18 kdv oranından bahsettiler. Bu yüzden fatura keserken işçiliği düşük göstermemi söylediler. Mesala 100 tl'ye sattığım bir takıda işçiliği 10 tl gibi bir rakam göstermemi söylüyorlar.

Yeni Üye2 yazı
yanıltmak gibi olmasın ama ben özel matraha tabi biliyorum yani kdv %0, işçilik dediğiniz gibi %18

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Muhasebe
Yeni Üye94 yazı
Merhaba,
Iletisim bilgilerin ile birlikte benimle irtibata gecersen,
Seni kazancli bir is firsatiyla tanistirmak istiyorum.
frf99@mynet.com

Yerleşim Avusturya / FeldkirchMeslek Saty? / Pazarlama