DURUM:
Bir ürün düşünün, Mağazada 100 TL civarında bir fiyata satılacak. Mağaza başı ayda 30 ilâ 50 adet satılacağını öngörüyorum. ben bu ürünü bu firmalara X TL'ye vereceğim, mağaza da Y TL kâr koyup 100TL'ye satacak. Ürünün koli/adet ebatı yaklaşık olarak şöyle olacak: en: 1m, boy: 45cm, yükseklik 15cm. Her mağazaya 5'er adet stok göndermeyi düşünüyorum. Merkezi lokasyonlara 10'ar adet olabilir.
SORULARIM:
- Bu mağazalar böyle bir ürün için (öngörülerim çerçevesinde aylık satış rakamları da göz önünde bulundurulduğunda) ne kadar dağıtım ücreti talep eder?
- Dağıtım ücretleri ürün satışı başına mı talep edilir, yoksa bundan bağımsız mı belirlenir.
- Ben zaten o mağazaya gönderdiğim malın tamamı satılsa 5.000TL kazanabileceğim bir ürün için benden 6-7.000 TL raf/dağıtım ücreti talep edilir mi?
- 100 TL'lik mağaza satış fiyatı belirlediğim ürünü mağazalar toptan olarak ne kadara almak isterler? Yukarıdaki X ve Y 'nin yerine sizce hangi fiyatlar gelir?
- Ürettiğim bir ürünü bu tarz mağazalarda satmam içn gereken prosedürler nelerdir? Beni bekleyen maliyetler nelerdir?
Yardımcı olursanız sevinirim..
Daha çok çaba...