Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticaret İçin Gerçek Olabilecek Bir Hayal

BaşlatanmehmetcantekinTarih08/10/2012 14:28:05Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar merhaba.

Mersin'in en işlek bölgesi olan bir bölgede, bir restaurant açmayı düşünüyorum. Bu bölgede var. Fakat bu bölgedekiler Mersin'in yöresel yemeği olan tantuni üzerine yerler. Ama ben, bir arsaya, üstü kapalı otantik bir şekilde sıfırdan bir bina yaptırıp, loş ışıklı, ince detaylar önemsenmiş şık bir restaurant yaptıracağım. Şöyle bir avantaj düşünüyorum. Bu bölgedeki iş yerlerinin yoğunluğundan dolayı iş yemekleri de düzenlenebilecek. Yemek yapacak kişiler de, özenle seçilecek. Ve yemek fiyatları da ne çok pahalı ne de çok ucuz olacak. Halka uygun gelecek kıvamda. İşletme de canlı müzikle süslenecek. Böyle bir hayal ( gerçekci olması mümkün - sermaye mevcut ) sizce tutar mı o bölgede? Sizce böyle bir yer için ne kadar sermaye kullanmam gerekir?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye20 yazı
Şansına bağlı bir durum. Reklamını iyi yapabilmen lazım. Yoksa insanlar görüp pahalı sanıp gelmeyebilirler ki böyle bir ihtimal önemli bence. Eğer yapacak olursan bazı gece klüpleri var senin anlattığın tarzda. Sıfırdan bir arazi üstüne yapılmış kareoke tarzı yerler. İnternetten sitelerine bakabilirsin. Konserleri ara. Kendi mekanında konser organizasyonu yapan yerler genelde bahsettiğim şekilde oluyor. Tarzını onlardan örnek alabilirsin. Ayrıca büyük bir alansa 400+ kişi alıyorsa organizasyon işinden alabileceğin parayı ne yemek satışından ne de kiralamadan kazanırsın. Pek zorlanılacak bir yönü yok. İstersen bu konuda yardım edebilirim projeni hayata geçirirsen.
Dediğim gibi çok ince bi çizgi var batırıp batırmaman arasında. Reklamını çok iyi yapmalısın. Ordaki avmlerde var mı bilmiyorum ama burdaki avmde küçük reklam panoları var. Öyle panolara reklam verebilirsin güzel bir grafik tasarımla ki bu panolar gerçekten de işe yarıyor. Yaptığım organizasyonlardan birinin biletlerini %90a kadar bu pano reklamlarından sattım. Afiş veya hangi boyutta olacaksa reklam tasarımını da çok kaliteli yaptırmalısın. Lüksü belli edecek şekilde. "patron çıldırdı" tipinde reklam yaparsan orayı yıkarlar :)
Mesela bahçesi olabilir. Bahçe bölümü vip şekilde hazırlanır. Biraz paraya kıyıp havuz yaptırabilirsin ortasına. Havuz başı yemek yemek her gün insanların yaptığı bir durum değil. Çok hoşlarına gidiyor tecrübem var.
Yani demem o ki bu işe girersen %li şansların var. Ama reklamla ve biraz parayla tutturma şansın hiç bi zaman %100 olmasa da %sini artırabilirsin

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Ö?renci
Yeni Üye18 yazı
Çevrende o tarz bir mekan var mı bilmiyorum ama BoranAkkan'ın da yazdığı gibi bence de organizasyon işine girmelisin. Yemekli ya da yemeksiz açık hava imkanı da sunabileceğin havuzlu sülü bi yer yapsan düğün organizasyonlarından iyi paralar kazanabilirsin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı

dedikleriniz doğru. kesinlikle reklamın birinci etken olduğuna ben de katılıyorum. bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az sayıda bu tür yerler. dediğim gibi mersin'in tantunisi meşhur. her yerde tantunici. dönerci var. ama adam akıllı yerler çok az. havuzlu yemek organizasyonu düğün vs yapan da çok az.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Bilgisayar-Bili?im