Siteye yeni uye oldum ve bunun icin sansli oldugumu dusunuyorum umarim verimli bir sekilde siteden istifade eder ve bilgim ve birikimim kadarıyla katkida bulunarak başlıklarda faydali olabilirim..
Ozel olmayan nedenlerden dolayi doğduğumdan memleket Almanya Berline 29 yasinda evli bir baba olarak geri döndüm. Ülkemde kendimce birseyler yaptim ve sadece kendi isimindeki ameleligini yaptim, su anda Berlindeyim ve yine kendi isimin basinda olmak istiyorum.
Buraya gelmeden önce bir kac İş fikri ile geldim araştırdım ancak sonrasında hic düşünmediğim bir İş fikrine ulaştım.
Kisaca, burada yaptığım gözlemler mevcut kültürel yapi ve hayatın olağan akisi ve insanların hayata Tr de olandan farkli eğilimleri beni su an arastirdigim ÇAMAŞIR YIKAMA ÜTÜLEME işine yönlendirdi..
İş kısaca kişilerin evinden ya da is yerinden kirli veya temiz çamaşırlarini alıp temiz ve ütülenmis olarak evlerine teslim etmek ve bu hizmeti aylık sabit bir ücrete yapmak. İsin tanimi kısaca bu peki nasıl?
Düşünce olarak İş agirlikli olarak çok prensipli bir organizasyon işi..
Amac; belirli bölgelerde kitlesel müşteri edinip her gün bir bölge için route düzenleyerek haftada bir müşterilerden çamaşır toplama ve dağıtma şekli ile toplu musteri organizasyonu ve bu şekilde gİder optimizasyonu ile müşteriye min fiyat ile Maxis. Kar elde etmek...
Ancak yatırım olarak bakınca ciddi rakamlar ile karşı karşıya kaldım.
Çamaşır makinasi kurutma makinasi ve sanayi tipi ütüsan sistemleri v. S.
Sonra biraz düşünerek çamaşır makinasi ve kurutma makinasi olayini buradaki çamaşır yıkanma merkezleri ile anlaşarak on ödeme şekliyle yıkama kararına vardım ki hesaplari yapınca ilk başlarda yıkamak için vereceğim para için makinalara yatırım yapmak makul gelmedi cunku makinaların kendini amorti etmesi bir hayli zaman alabilir ee birde yıpranma payini ekleyince bu yönteme karar verdim ki isin tutup tutmayacagi da ayri bir durum olunca risk almanın da gereksizligide ortayaccikti..
Ve madem yatirim masrafının min olacak dedim ise sahis sirketi kutmayla başlamaya ve hedef bölgelerde broşür dağıtımına ve gelecek müşteriye girer hareket etme karari aldım bu doğrultuda eşimle konuşarak İlk başlarda kendisinin ütü yapmasi icin konustum ve kabul etti.. .
Şu an tek yapacağım neredeyse sıfır risk ile İşe start vermek ve bu aradadapiyasa arasrirmasi yapmis olmak, eger talep olursa makina alimi v.s. kisa sürede hallolacak bir is.. ..
Hedef kitlemiz;
Öğrenciler, çalışan çiftler, yalnız yaşayan çalışanlar ve keyfine düşkün olanlar :)
Fiyatlara gelince izlemeyi düşündüğüm yol kaliteli hizmeti ucuza sunmak.
Yaptığım araştırmalar sonucu sadece bir dolu çamaşır sepeti 15-30 euro sadece ütüsan parasi ki bunlar kurumsal olmayan özel kişiler..
Yıkama olayında ise kilo bazında fiyat tarifesi izleniyor ve kişiler kendileri gidip makinalarda yıkıyor kuruluyor ve i llave olarak deterjan ve kurutma için extra para ödüyorlar ki yol parasi harcanan enerji ve bosa gecen zamanda çabasi oluyor. ...
Hal böyle olunca rekabet gücümüz arttirmak ve müşteriye cazip olabilmek için icin kilo sinirini yuksek tutarak ütüleme icinde belurledigim rakamlar..
Haftada 1 toplamda ayda 4 kere bahsettiğim hizmet fiyatlari
Sirasiyla 1 2 3 ve 4 kişilik aileler icin 50 100 130 160 euro...
Sizlere danışmak istediği konu sizce almanyada mevcut olan hizmetleri bir arada insanlara sunsam rağbet olur mu ve bu fiyatlar cok mu yüksek kalır... fiyat ile iligili olarak değerlendirirken öğrencilerin kira yardimi öğrenim bursu aldigini. Calusan birinun bir odali evde oturup az kira ödediğini ve 1800 euro gibi geluri oldugunu düşünün cok kişilik ailelerde birden cok calisan okdugunu goz onunde bulundurabilirsiniz.. ..
Sizden ricam lütfen fikir ve giruslerinuzu esirgemeyin. .. ayrica broşür calismasinu tr de yaptiracagin cunku ofset baski yani kartvuzit isi reklam v. S de byrda yapacagim işlerden bu konu hakkindada bir baslik açmayi dusunuyirum sonra.. somut rakamlarla maliyet ve almanya piyasasi hakkinda.. ..
Saygılarımla. ...
Sbnpmk