Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

30. 000 Tl İle İzmir De Ne Yapılabilir.

BaşlatankskliberkayTarih03/10/2012 01:01:12Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye63 yazı
arkadaşlar iyi akşmlar. 30 bin lira sermayem var izmir karşıyaka çevresinde bu parayla kendime nasıl bir iş kurabilirim? fikirlerinz nelerdir?
streç saralım

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye63 yazı
izmirdeki avmlerde stand tarzında çay kahve işi mi yapsam? daha önce yapan oldu mu
streç saralım

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Üye122 yazı
30.000 TL ile , sana kısa ve öz bir iş söyleyeyim kardeşim. Bende İzmir'liyim, Çiğli'den.

Ufak bir karavan yada volkswagen ( minibüs ) alıp, ( tahminen 6-7 bin TL ), kendi zevkine göre dekore et. ( tahminen 3-4 bin TL ). İçerisine tezgah, içecek dolabı, malzeme dolabı vs.. yaptır. Ayrıca ufak portatif masa & sandalye takımları ayarla ( tahminen 4 masa + 2 şer sandalye ; 700 TL - 1.000 TL ) ve şunları sat; Tavuk Döner , Dürüm, Hamburger & Kumru ve Atom. Ayrıca, etli pilay ve kuru fasülyede koyabilirsin techizatın olacağından. Sermayenden geri kalanıda masrafların & 3-4 aylık giderin için harcarsın. 5. aydan itibaren günlük tahminen 100-150 TL arası kaldırırsın. Emin ol :)
Fmailing.Net - Türkiye'nin İlk Seçilebilir Email Data Satış Sitesi

E-mail : info@fmailing.net

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye68 yazı

arkadaş doğru söylüyor. Bornova çıkışında örneği var. Kaç 150 kaldırıyor...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye87 yazı
börekçi aç, maliyeti cok düşüktür, satışı iyidir. iyi para alırsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye200 yazı
ehliyetin var mı berkay? araç kullanıyomusun?
muratttt

Yeni Üye41 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - murat__turkmen
ehliyetin var mı berkay? araç kullanıyomusun?

ehliyet varsa ne gibi bir iş öneriyorsun merak ettim?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye65 yazı
Sevgili arkadaşım bende Ksk dayım ama burada yazılan iş fikirleri oldukça seni batırmaya yönelik gözüküyor. Ben 5 senedir AR-GE .alışöması yapmaktayım. İzmir için yukarda yazılan işlerin sana kısaca risklerinden bahsedeyim.

1- AVM de yer açmak : Bu oldukça risklidir. Çünkü AVM de yer kiraları oldukça yüksektir ve iş yapma olasalığın düşüktür. Ya iyi para verip Franchis alıcan insanlar belki ona gelicek. Çiğli KİPA sadece Ctesi ve Pazar dolu olmakta ve genelde gelen kırsal kesim insanıdır. Senin açacağın çay kahve yerine gelmesi zor. Carfourda aynı şekilde oraya gelen müşteri biraz daha elittir fakat onlarda orada çok oturmaz. Sadece dışarda 2 kahve satan arkadaşın sandalyeleri mevcut orada yer bulman zor çünkü dış taraf Kipa kadar kullanışlı değil. Yani bu işten para kazanman zor. Herkes orada elindeki yeri çıkartmak için adam arıyor.

2. KARAVDA LOKANTA : Arkadaşım bu işi yıllardır yapan insanlar ve müşteriyi tutmuş durumdalar. En azındna bu müşteri edinebilmen için 3-4 sene geçmesi lazım ki oda dayanabilirmisin bilmiyorum. Genelde bu işi yapanlar bu işi ilk başta ek iş olarak başlamaktadırlar.Daha sonra tutundukları zaman bu iş ana iş olarak benimserler. AYnı zamanda lezettli yapacaksın ki tutunasın. artı bu işin zabıtası var bilmemnesi var. Önümüz bir de kış. Bostanlı sahilde görmüşündür Wolksvogen aracı olan bir sucuk köfteci var. Geceleri durur. Kışın sahilde kimi bulucan. Bornovaya sokmazlar sokarlarsada iş yapamazsın.

Benim sana tavsiyem daha güzel olan işlere yönel. Bu konuda sana yardımcı olabilirim.
Taylan ŞENDUR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye200 yazı
en temiz ve risksiz,, az sermayeli,, pazarlama ,,, 30 bin liranın bi kısmı ile ikinci el,hafif ticari bir araç al,, hatta reno 2 de ikinci ele bile çok uygun kredi var,, paranı da harcamadan , reno 2 den bir araç alıp,, çok iyi araştırıp ,, pazarı güçlü olan bir ürün bul dostum.. kendi firmanı kur,, kendi aracınla,, kendi malın dağıt,, günlük masrafın maksimum 50 lira,, sen yüzde 30-40 karla satacağın sağlam bir ürün bulursan,günlük 100-150 liralık satış bile günü kurtarır,, unutma,, 20- 30 bin liralık malın var,, 100-150 lira komik rakamlar,,çünkü perandeci değilsin sen,, müşterin dükkanlar,, yani,tek bir dükkana bile mal versen zaten o gün kardasın demektir,, dilersen benim yazımı da inceleyin arkadaşlar,, İZMİRDE KENDİ ARACIMLA PAZARLAMA...
muratttt

Üye343 yazı
Taylandan sana dogal ilac ve merhem gondereyim...
doktorlarin tedavi edemedigi agrilari yanmalari kasinmaliar kesersin...
ondan sonra tum ege den sana gelirler...

Yerleşim Tayland / BangkokMeslek Gyda
Yeni Üye63 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Murat arkadaşımın söylediği aklıma yattı ama ne tür ürünleri pazarlıcam onu kestiremiyorum. fatih arkadaşım senin söylediğin işi de bir çok kişi dükkan açıp yapıyor. Aktarlarda tayland da bulamayacağın ilaçlar var. Taylan arkadaşım senin söylediklerine de katılıyorum. Mesajına cevap verdim. bu arada bir avm ye proje sundum cevap bekliyorum.
streç saralım

Üye343 yazı
türkiyede yok bu ürünler, türkiyede habire birilerne gönderdiğim için biliyorum.. Aktarlar Çin den getirdikleri saçma sapan şeyleri satıyorlarmış. millet rahatsız. gribi bir günde kesen şurup var mı türkiyede... s.sinek ısırığının kaşıntısını anında kesen krem var mı?.....

Yeni Üye63 yazı
turkadam@hotmail.com bu msn adresim ürün resimlerini bilgilerini ve fiyatları göndrirsen merakımı gidermiş olursun. birde bunları şirket olmadan bana nasıl gönderceksin ilaca girdiği için limandan çıkartabilir miyim?
streç saralım

Üye343 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kskliberkay
turkadam@hotmail.com bu msn adresim ürün resimlerini bilgilerini ve fiyatları göndrirsen merakımı gidermiş olursun. birde bunları şirket olmadan bana nasıl gönderceksin ilaca girdiği için limandan çıkartabilir miyim?

ben posta kargoya veriyorum. küçük koli şahısa gittiği için problem olmuyor.. adetli alımda ne olur bilmiyorum. kesin sağlık bakanlığından belge almak zorundasın... yarın eczaneden alayım kameradan sana göstereyim...
http://www.istanbulpizza.co/tayland_dogal_urunler.JPG

Üye343 yazı
ikinci el dükkanı aç. Tayland Malezya ve Singapur da çok yaygın. cumartesi pazar iğne atsan yere düşmüyor.
2.el satmak isteyenlerden 1-5 TL gibi raf parası al.
Ben Malezyada böyle bir dükkanın sahibi ile sohbet ettim.
onun hikayesi.
Liseyi bitirince üniversiteye gidememiş. Lokantada çalışmaya başlamış.
sonra babası vefat edince ondan kalan para ile kendi lokantasını açmış. İş yapamamış. 6 ay sonra lokantayı bakkala çevirmiş.
işler iyiyimiş 3 ay sonra 7/11 (BIM) gelmiş. gene işler kötüye gitmiş.
sonra dükkana havlu tencere tornavida gibi ürünler koymuş ama istediğini elde edememiş.
dükkan kirasını ödeyemez hale gelince, bütün dükkanı eve taşımış, lokanta için aldığı malzemelere kadar her şeyi... peş parasız kalmış.
arkadaşından borç alıp yemek yiyormuş.
evdeki o para verdiğim herşeyi satsam (lokanta malzemesi, bakkal malzemesi, bakkal malları)
para sıkıntım geçer diye borç para ile gazetelere ilan vermiş.
evdeki her şey satılık diye, her şey yarı fiyatına... bir güzel satış yapmış cebi para dolmuş.
sonra çevredeki komşuları, arkdaşları al bunu benim için sat demeye başlamış...
daha sonra (benim onunla tanıştığım) köşe başı dükkanı tutumuş. 3 katlı. cumartesi pazar içerisi full dolu.
eşya getirenelerden raf parası ve satışta komisyon almaya başlamış. en güzel parayı şöyle kazanıyormuş.
ikinci el almak isteyenler genelde satmak içnde bir şeyler getiriyormuş.
uğraşmamak için ve çok para yapmayacak diye ona hibe ediyormuş.. Al senin olsun hesabı... o tür eşyalardan çok para kazanıyormuş.
aklımda kalan işleyişi... emanet ve hibe formu hazılıyo. 60 gün rafta tutma bedeli 1-5 TL alıyor. Malına göre.
60 gün sonunda satılmasa 15 gün mühlet veriyorsun gelip malını almaz ise hibe formu devreye giriyor mal senin oluyor.
Mal satılırsa, bir hafta sonra geri ödeme yapıyorsun, parayı geri alma süresi 1 yıl dı.. (hatırladığım kadarı ile) bana aynen söyle demişti...
satılan müşteri mallarının emanet parası şuan yeni bir ev ve araba bedeli. düşün... daha gelip paralarını alacaklar,
2. el ama aldığın mala para ödeme, raf parası al süper marketlerdeki gibi... kafana yattıysa uygula.

Yeni Üye63 yazı
Türkiye de işlemez o işler hurdacı olursun.
streç saralım

Üye343 yazı
malı sen alacaksın para vermeyeceksin. dükkan daha boşken sony walkmen getirir biri. ver 3 TL koyalım rafa.
raflar doldu, 60 günde malını geri çekecek. yazın biri japon soba getirdi baktın yer yok, soba da haşat.
almıyorum diyeceksin. hurdacı olursan o senin işi becerememenden kaynaklanır.

TUIK e göre 63 milyon kişi yokluk sınırında.
13 milyon kişi kredi kartını ödeyemiyor. sokakta gördüğün her 3 kişi den biri kredi kartını ödeyemiyor.
herkese kredi kartı vermiyorlar daha da vahim.
istanbulda dev gibi AVM kapandı. Bir çok AVM kiracısından tahsilat yapamıyor.
Anadoludaki AVM lerin hespi boş kiracı bulamıyor.
o AVM lerin cogu kapanacak. azınlık bir kitleye hitap ediyor.
insanlar ihtiyacı olan urunleri ucuza nakit almanın yoluna gidecek.
...
evkur cu lar... ikinci eli yok pahasına almaya calısıyorlar. ölü sevici.
kimsede bunlara elindekini satmıyor.. onlarda mal yok.
IPAD türkiyede 1,000 TL diyelim. almış borcunu ödeyememiş veya paraya ihtiyacı var.
2.elciye ***ürüyor. 300 TL diyor. satmıyor. 500-600 TL ye razı. sağ da solda satmaya çalışıyor.
gel kardeşim ver 5 TL koy buraya istediğin fiyatdan sat.
İzmir de ilk olacaksın. senin asıl toptancıda AVM ler olacak.
AVM den alacak paraya sıkışınca sana getirecek.
Birde kredi kartı olmayan veya limiti yetmeyen AVM den çıkacak sana düşecek.
yerin çok güzel.
yeni asır halen var mı bilmiyorum. oyle bır gazeteye iyi bir ilan ver. tam sayfa.
...
Ben türkiyeye dönsem yapacağım tek iş bu olur. burda tek masraf. tanıtım.