Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Ben Başarılı Mıyım?

BaşlatanumitttTarih02/10/2012 10:51:33Yorum27

İlk mesaj
Yeni Üye87 yazı
Arkadaşlar 32 yaşındayım. Üniversite mezunuyum ,kendim memur olmama rağmen memurluğa başlamadan önce de zaten ticaretin içinde olduğum için içimdeki girişimci ruhumu durduramıyorum. Biraz terapi misali kendimi anlatmak istedim burada benim gibi girişimcilere.

Eski ufak tefek ticari işlerimden bahsetmeyeceğim, 2 yıl önce iki tane iş yeri açtım , bugün bir tanesi duruyor. Hizmet sektöründe (sektörünü söylemeyeceğim) ama bu konuda 15 yıllık tecrübem var. Geçen yıl da özellikle internet üzerinden bayilik verme işlerine başladım. Bu yıl içerisinde 9 franchising verdim. Cirom 200.000 civarı, net karım da 70.000 civarı , firmamı büyütmek istiyorum. Nihai hedefim 100 bayi. Üretimi de fason yaptırıyoruz, şirketin web sitesini bile kendim yapıyorum. Elbette ki çok yoruluyorum, geceleri rahat uyuyamıyorum ama markamın büyüdüğünü görmek beni gurulandırıyor. Hayallerimde hep Antalya'da 4 veya 5 yıldızlı bir otel sahibi olmak var. Bilmiyorum yapabilir miyim ama bugün için zor görünüyor. Birikimlerimi arsaya yatırmak istiyorum , iyi arsalar yılda %100 bile prim yapabiliyor , özellikle de imar geçmemiş ama yakın zamanda geçecek arsalarda iyi para var. Belki ancak o zaman hayallerimin otelini alırım. Neyse belki de bu hayal olarak kalmalı. Bazen çok bunalıma giriyorum, mesela bir restorana yemeğe bile gitsem hemen aklımdan burası nasıl iş yapıyor acaba gibi fikirler geçiyor ve bundan rahatsızım artık.
Şimdi yeni bir fikrim daha var gıda üzerine avmlerde standı olacak bir marka düşünüyorum önce kendim şubeleri açacağım ve başarılı olursa onda da bayilik vereceğim.
Belki saçma ama merak ettiğim konu ben sizce doğru yolda mıyım? tavsiyeleriniz , eleştirileriniz var mı?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
27 yorum
Yeni Üye89 yazı
doğru yoldasın : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye232 yazı
Şu an doğru yoldasınız...
Ne zaman alt yapınız hazır olmadan mevcut işinizi büyütmeye kalkar, hayalinizde ki arsaya işlerinizi yürütmeniz için gereken sermayeyi yatırır, hele bir de kredi alayım da bir an önce büyüyeyim hırsına kapılırsanız senelerce aldığınız yolun başına dönmekle kalmaz bir o kadar da geriye gidersiniz.
Herşey gönlünüzce olsun, başarılar...
A.Sami Cansu
543 595 34 80

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Saty? / Pazarlama
Üye235 yazı

mesela bir restorana yemeğe bile gitsem hemen aklımdan burası nasıl iş yapıyor acaba gibi fikirler geçiyor ve bundan rahatsızım artık.

Bence;

Bu tarz düşünceler insanı yiyip bitiriyor. Başarıyı yakalayım derken hayatı kaçırıyoruz.İş konusunda tabi ki iyisin ortalama vatandaş gelirine göre ama restoranda et e lezzeti veren baharatı da merak etmek yerine ciroyu merak etmek biraz fazla . .

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye5 yazı
"mesela bir restorana yemeğe bile gitsem hemen aklımdan burası nasıl iş yapıyor acaba gibi fikirler geçiyor ve bundan rahatsızım artık."

Bu düşünceler normaldir. Zaten insanlar hayatını bir şekilde doldurup dünyadan giderler. Herkes ihtiyaçlarını karşılarken hayatına bir anlam , mana katma amacındadır.

Sadece dikkat etmen gereken nasılki herşeyin fazlası zararlıdır diyoruz.Suyun bile fazlası zehir etkisi yapar.
Bilgininde fazlası seni zehirlemedikçe sorun yok demektir.

İnsanlar başka insanların başarılı olmasını çekemezler. Yüzde 99 insan kitlesi birisine tavsiye verirken , tavsiye , öneri , verdiği kişinin kendisinden para , başarı vb başka konularda daha üstün konuma gelmesini istemez ve yanlış yönlendirmelerde bulunabilirler , olumsuz konuşmalar yapabilirler.

İnsanların bir çoğu isterlerki hep benim başarılarım konuşulsun.Herkes beni övsün. Başarılar geldikçe ve bilgisi genişledikçe sadece kendisine faydası olanlara iyi davranıp , kendisine faydası olmayanlarla konuşmak bile istemezler.

Benim diyeceğim risk yönetimini iyi biliyorsan ve zamanında varsa şu an ki durumundan daha iyi durumlara neden gelmeyesin , gelenlerin senden daha fazlasının olduğunu sanmıyorum.

Nacizane olarak sabırlı olmanı , ayaklarını sağlam basarak gitmeni tavsiye ederim.

Büyük başarılar , büyük işler , büyük riskleride yanında getirir. Araştırmalarına ticari işletmelerde risk yönetimlerinide ekleyip ayrıca bu konuyada ağırlık vermeni nacizane tavsiye ederim.

Hayallerine ulaşamayacak bile olsan , zamanla hayallerin değişecek bile olsa , hedeflerin değişecek bile olsa bir insanın böyle güzel hayalleri , hedefleri olması bile bence çok güzel.

parmak

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Politikacy
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - umittt
Arkadaşlar 32 yaşındayım. Üniversite mezunuyum ,kendim memur olmama rağmen memurluğa başlamadan önce de zaten ticaretin içinde olduğum için içimdeki girişimci ruhumu durduramıyorum. Biraz terapi misali kendimi anlatmak istedim burada benim gibi girişimcilere.

Eski ufak tefek ticari işlerimden bahsetmeyeceğim, 2 yıl önce iki tane iş yeri açtım , bugün bir tanesi duruyor. Hizmet sektöründe (sektörünü söylemeyeceğim) ama bu konuda 15 yıllık tecrübem var. Geçen yıl da özellikle internet üzerinden bayilik verme işlerine başladım. Bu yıl içerisinde 9 franchising verdim. Cirom 200.000 civarı, net karım da 70.000 civarı , firmamı büyütmek istiyorum. Nihai hedefim 100 bayi. Üretimi de fason yaptırıyoruz, şirketin web sitesini bile kendim yapıyorum. Elbette ki çok yoruluyorum, geceleri rahat uyuyamıyorum ama markamın büyüdüğünü görmek beni gurulandırıyor. Hayallerimde hep Antalya'da 4 veya 5 yıldızlı bir otel sahibi olmak var. Bilmiyorum yapabilir miyim ama bugün için zor görünüyor. Birikimlerimi arsaya yatırmak istiyorum , iyi arsalar yılda %100 bile prim yapabiliyor , özellikle de imar geçmemiş ama yakın zamanda geçecek arsalarda iyi para var. Belki ancak o zaman hayallerimin otelini alırım. Neyse belki de bu hayal olarak kalmalı. Bazen çok bunalıma giriyorum, mesela bir restorana yemeğe bile gitsem hemen aklımdan burası nasıl iş yapıyor acaba gibi fikirler geçiyor ve bundan rahatsızım artık.
Şimdi yeni bir fikrim daha var gıda üzerine avmlerde standı olacak bir marka düşünüyorum önce kendim şubeleri açacağım ve başarılı olursa onda da bayilik vereceğim.
Belki saçma ama merak ettiğim konu ben sizce doğru yolda mıyım? tavsiyeleriniz , eleştirileriniz var mı?

öncelikle sana aferin denmesinin hoşuna gittiğini ve seni motive ettiğinihissediyorum bilmem yanlışmı düşünüyorum

Başarılımısın? konusuna gelince "Başarı; Hedeflerle gerçekleştirilenler arasındaki uzaklıkla alakalı bir durum "

Yazının sonunda doğru yoldamıyım diye sormuşsun Biçimsel olarak doğru yoldasın bana kalırsa ? Fakat hala ne diye memurluk yapıyorsun

Kafanda hala garanti para zihniyeti ve korku var demekki ?

Ayağının biri Şama giderken Diğeri Halepe gidiyor duygusu yaratmıyormu bu sende ?

Şimdilik sorun olurda tercih yapmak durumunda kalırsan ne olur biraz onu düşün
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye410 yazı
sn arkadaşım başarılı oldugunu açık ve net söyleyebilirim,ama ne konuda ? benim düşünceme göre 2 ihtimal var ,birincisi başarılısın ama megolamansın ikinci ihtimal yalan söylüyorsun ,şimdi başarılı olan normal biri konu açıpta kendini övme durumuna sonrada sizce ben başarılımıyım demez ,demesi için problemleri olması gerek ,artık problemi sen söyle açıkça:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye135 yazı
yazıdaki gayeyi anlamadım..kim yazarki başarısızsın diye...yazdıklarını okuyan helal olsun der doğal olarak..amaç akıl almak ise o zaman yanlış veya kararsız kaldığın noktaları yaz insanlar kendi fikirlerini paylaşsınlar..başarı pofpoflamak basitce bi olay diye düşünüyorum..hayırlı işlerin olsun...
aaaaaaaaa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye173 yazı
inşallah dediklerin doğrudur ama bence yalan söylüyorsun böyle saçma sapan bi soruyla ilk defa karşılaştım zaten akıl sağlığın yerindeyse ve gerçekten de bu işleri yapabilmişsen ben başarılımıyım diye soru sormazsın burda insanlara hem çok mantıksız geldi anlattıkların adam hem memur hem bi işyeri var hem internetten satış yapıyor ohoo aradaki web tasarımlarını falan söylemiyorum bile yahu ne insanlar varmış bizde böyle olabilsek ya bi insanın bu yoğunlukla çalışabilmesi için robot olması lazım :D
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye122 yazı
Sanırım hep gerçekleşmesini istediği bir hayalini anlatan arkadaşla karşı karşıyayız gibime geliyor.''iş yaptığım sektörü söylemeyeceğim'' diyor.söylesen ne olacak sanki?işini elinden mi alacaklar?

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ticaret
Yeni Üye87 yazı
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler, bu arada memurluğum öğretmenlik, okulda da fazla dersim olmadığından öteki işler için vakit sorunum çok olmuyor. Öğretmenliği bırakmam, bu sadece para meselesi değil, ben yaptığım her işi severek yaparım. Bazıları inanmamış , kimseyi ikna etmek gayretinde olmayacağım. Allah herkese gönlünce ve emek harca**** hak ettiği kadarını versin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye235 yazı
Sayın Ayıboğan , UmT , adalı1 gayet samimi sorulmuş soruyu anlayamayıp ********** olarak nitelendirmenizi şiddetle kınıyorum ve at gözlüklerinin artık modasının geçtiğini bilmenizi istirham ediyorum .

Sevgilerimle

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Üye410 yazı
sn ahmetkerimsen,sen ümit arkadaşın yanındamısın? yoksa çok samimi arkadaşında herşeyi biliyormusun ? bu avukatlıgının anlamı nedir? sn ümitt vatandaş gerektiginde kendini ifade edecektir degilmi? ben ve benim gibi birkaç kişi inandırıcı bulmadı anlattıklarını bunun anormalligi nedir?her yazılanlara inanmak zorundamıyım ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye211 yazı
.....bir restorana yemeğe bile gitsem hemen aklımdan burası nasıl iş yapıyor acaba gibi fikirler geçiyor.
Sayin Hocam ben sanardim ki bir tek ben boyleyim. Su anda bende bir sigorta sirketinde calisiyorum ama kafamin yuzde 70 i ve gunumun yuzde 70-80 ni girisimcilik ile ilgili konularla ilgilenmekte geciriyorum. Aynen sizin dediginiz gibi eger bir bos dukkan gorsem hemen orada neler yapilacagini hayal edip arastiriyorum ve cevremdeki insanlara anlatiyorum. Genelde hayal ettigim seyler tutuyor, baska birisi bu benim hayal ettigim gibi yapiyor ve benim yuregim sizliyor. Bu dusunceler beni yiyip bitiriyor. Sizi cok iyi anlayabiliyorum. Saniyorum bu sitenin cogu uyesinin de basinda olan bir sey. Bu sevda bitmez demisler ya oyle birsey iste. Ticaret insanin kanina bir girdimi cikmaz diye duymustum; bunu her gun yasa**** goruyorum. Ama yakinda insallah hayalim olan bir seyi gerceklestirmek uzereyim.
Bol sanslar
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Üye294 yazı
"Bu yıl içerisinde 9 franchising verdim. Cirom 200.000 civarı, net karım da 70.000 civarı , firmamı büyütmek istiyorum."

Yıllık 70 bin tl güzel para.Burada biraz gizli gizli kendinize ilgi gösterilmesini ve kendinizle gurur duymayı istiyorsunuz.Ama biz genelde burada fikir alır, paylaşır, birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.Hem ne iş yaptığınızı gizliyorsunuz sır gibi hemde sizi pohpohlamamızı bekliyorsunuz.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye87 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - calliante
"Bu yıl içerisinde 9 franchising verdim. Cirom 200.000 civarı, net karım da 70.000 civarı , firmamı büyütmek istiyorum."

Yıllık 70 bin tl güzel para.Burada biraz gizli gizli kendinize ilgi gösterilmesini ve kendinizle gurur duymayı istiyorsunuz.Ama biz genelde burada fikir alır, paylaşır, birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.Hem ne iş yaptığınızı gizliyorsunuz sır gibi hemde sizi pohpohlamamızı bekliyorsunuz.

dediğiniz gibi pohpohlama beklemem için başarmdan emin olmam gerekir ki ben kendimi yaşıma göre başarılı saymıyorum. Ne iş olduğunu söylersem zaten firmam da bilinir çünkü zaten şuan 6,7 firma var sektörümüzde ve ben de 4. durumdayım. Buraya firmamı yazmam hoş olmaz sanırım.
Benim asıl anlatmak istediğim bunalım içerisine girdiğim ve kendimi iş düşünmekten alamadığımdır, bu durumda olan arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak istedim. Başarı baktığınız yere göre değişir bu arada.

Üye2659 yazı
Yazma sakın :) eğer aslı varsa biliyorsun Memurun özel sektörde aynı anda kayıtlı iş kurması memuriyeti süresince yasak :) Vallahi biri şikayet eder ortada başarı maşarı kalmaz dünyayı tersten görürsün :) :) Sana fikir alışverişi kapsamında güzel bir tavsiye :))

Allah daha çok versin "Zenginin Malı Züğürtün Çenesini Yorar" Hadi Canım Hadi !!! pohpohlanmak ve manevi rahatlamanı sağlamak için başka kapıya :)

Yahu klavyeyi eline alan sallamaya başlıyor Nasılsa Sanal ortam ya :( :(

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye87 yazı
Allah herkese hakettiğini ,emeğinin karşılığını versin arkadaşlar.

Üye126 yazı
Ya siz ne kadar başarılı bir memur ve girişimcisiniz sizi saygıyla selamlıyorum.

Rahatlamanıza bende katkı sağlamak istedim:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye2659 yazı
Bir imza alabilirmiyiz :/ ülke başarılarınla gurur duyuyoooor

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye87 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Bir imza alabilirmiyiz :/ ülke başarılarınla gurur duyuyoooor

Arkadaşım kimseye yalan borcumuz yok, kendimizi beğendirmeye de ihtiyacımız yok. Hedeflediğim 100. şubeyi açtığımda şirketimin tüm gelişimini anlatacağım bir konu da açarım bu forumda. Allah herkese emek harca**** hak ettiğini versin.

Üye173 yazı
kimse sana 100. şubeyi açarsın ya da açamazsın demedi anlattıkların biraz hayal ürünü gibi geldi olay sadece bu...sektörde 4.firmayım diyosun sen bulunduğun sektörü söyle firmanı değil 6 firma var dedin bunlardan biridir diye düşünsün burda ki insanlar olsun bitsin kimse senin kim olduğunu şirketini falan araştırmaya kalkmaz firmanı...kurtulun artık şu basit amatör ruhlardan sen bunları yaptıktan sonra ''ben başarılımıyım ? '' diye bir soru soruyorsan baban bile olsa şüphelenir ulan bu adam bu kadar güzel işe iyi kötü imza atmış ama hala başarılımıyım diye soruyor bırak bu basit insan etkileme psikolojilerini '' başarı insan dan insana değişir falan filan'' sen bu dediklerini yapmışsan türkiye de başarılı kabul edilirsin zambiya da yaşayan adama da sorsan başarılı kabul edilirsin ohooo
Umut Karagöz

Yeni Üye87 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - UmT
kimse sana 100. şubeyi açarsın ya da açamazsın demedi anlattıkların biraz hayal ürünü gibi geldi olay sadece bu...sektörde 4.firmayım diyosun sen bulunduğun sektörü söyle firmanı değil 6 firma var dedin bunlardan biridir diye düşünsün burda ki insanlar olsun bitsin kimse senin kim olduğunu şirketini falan araştırmaya kalkmaz firmanı...kurtulun artık şu basit amatör ruhlardan sen bunları yaptıktan sonra ''ben başarılımıyım ? '' diye bir soru soruyorsan baban bile olsa şüphelenir ulan bu adam bu kadar güzel işe iyi kötü imza atmış ama hala başarılımıyım diye soruyor bırak bu basit insan etkileme psikolojilerini '' başarı insan dan insana değişir falan filan'' sen bu dediklerini yapmışsan türkiye de başarılı kabul edilirsin zambiya da yaşayan adama da sorsan başarılı kabul edilirsin ohooo
Firmamın adını sana özelden yazayım arkadaşım. Bıktım artık konu saptı. Bir daha da yazmıyorum buraya mesaj .

Üye173 yazı
ümittt mesaj gelmedi hani yazıyodun :) özelden de firma ismine falan gerek yoktu sektörünü söylesen yeterli anlamadım neymiş bu sektörde devlet sırrı gibi saklıyorsun.
Umut Karagöz

Yeni Üye87 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - UmT
ümittt mesaj gelmedi hani yazıyodun :) özelden de firma ismine falan gerek yoktu sektörünü söylesen yeterli anlamadım neymiş bu sektörde devlet sırrı gibi saklıyorsun.

Özelden firma adımı da sektörümü de yazdım arkadaşım şüpheye yer bırakmayacak açıklamaları da yazdım. Maksat bir şeyler paylaşmaktı ama konu saptı. Lütfen kimse de mesaj yazmasın artık bu konuya.

Yeni Üye31 yazı
İşi gereğinden fazla ciddiye alıyorsunuz arkadaşım,ciddi adamlar dünyayı bu kadar ciddiye almazlar.Öyle uçlar da bir hayaliniz de yok,otel...ya kıtalararası bir şirket kurmak isteseydiniz n'olcaktı haliniz.Sizi tanımıyorum ama şükür ki insan denen varlığa dair bilgim var;insan sadece et,kan,deri yığınından ibaret değildir,her görünenin bir de görünmeyeni vardır.Siz görünen tarafa fazla ağırlık veriyorsunuz ama sizi ayakta tutan görünmeyen tarafınızdır...kısacası maneviyatınıza ağırlık verin.
Başarılı mıyım sorunuza gelince...tabi ki.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye50 yazı
Bu kadar başarılı giden işlerle nasıl ve neden memur oldunuz ? İşin başında işleri yürütürseniz bence daha da başarılı olacaksınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye243 yazı
başarılısınız tabiki. 9 bayilik verdiğiniz iş ne bilmiyorum ancak buna ağırlık verseniz sanki daha basarılı olursunuz. ama hedeflerde olmalı tabi. bayilik verdiğiniz iş kolu hakkanda bilgi verirseniz memnun olurum.

tarlan.68@hotmail.com
.ET.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret