Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Toki

BaşlatanS-GirisimciTarih30/09/2012 20:54:53Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
Toki sisteminde evler yapmak isiyorum. Sizce nasıl olur. bulunduğum ilçede toki yok. belli bir peşinat alıp aylık taksite bağlayıp, ewler bitince kalan parayı kredi kullanndırıp alabilirmiyim. Nasıl olur bi akıl fikir verin

Yerleşim Türkiye / MerkezMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye410 yazı
koperatif tarzı düşünüyorsun? toki direk sana ihale vermez ,bireysel olarak yapabilirsin ancak güçlü bir sermayen olmalı ,işten anlıyor almalısın,fizibiliteni çok iyi yapmalısın ,o ilçede talep varmı? anadoluda bazı illerde toki çok cazip fiyatlarla bile satamıyor,bence çok iyi düşünmelisin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye72 yazı
Bursa'da böyle bir sistem var. Öncelikle arsa sana ait veya kat karşılığı bulduysan ve nakitinde varsa yapabilirsin. Daire bedelinin %15'ni peşin olarak alıyorsun, kalanı daire tesliminde peşin olarak istiyorsun. Daire bittiği için bankadan kredilendirme imkanı da oluyor. Vatandaşa tapuyu verip sen paranı alıyorsun, kafan rahat oluyor. Burada önemli olan sermayenin iyi olması, yaptığın daireleri satabilmen,
analizlerini iyi yapmalısın...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye24 yazı

Bulunduğum yerde talep var.. Sermayede sorun yok.. Arsayı kat karşılığı alacağım. Benim aklıma takılan hususlar, kooperatif sisteminde yapınca bazı vergilerden muaf olunuyormuş bunun bana bi katkısı olurmu? Olursa nasıl olur. Şirket adına yapınca ne kadar vergi veririm.

Yerleşim Türkiye / MerkezMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
dilekmuhendislik.com çalışmak isterseniz yardımcı olabilirim. tolga
Dilek Mühendislik

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
Kooperatif tarzı yaparsan karın az olur,kooperatiflerdekar değil hizmet önceliklidir.Yüksek kar istiyorsan kendin yap aksi ise kooperatife katıl ya da kendiniz kooperatif kurun.Toki ile iş yaparsan da batarsın onu da peşinen söyliyeyim.Onlar yüksek sürümle iş yaptırıyorlar,aç bırakmazlar seni ama zerre kadar da kazandırmazlar.
Şimdiden ne yapacaksanız önce vatana millete sonra da sizlere hayırlı olsun..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek