İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Bakkal Açmak
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorumO
Üye234 yazı
M
Üye245 yazı
M
Yeni Üye7 yazı
sermayen yoksa dedinizde borç alıp borcumu 1 sene içerisinde kapatmayı düşünüyorum demir başlar 10bin dediniz ben araştırdım o kadar tutmamalı bakkalı dödüren ekmek ekmekte ki kar marjı ne kadardır birde ben şuan 1000 tl bir para kazanıyorum ayda yaptığım iştede de pek sosyal hayat var denemez maddi olarak şuan işimle de bir kıyaslama yaparmısınız tşk.
M
Yeni Üye7 yazı
M
Yeni Üye7 yazı
çiğ köfte işi diyen kardeşim bizde hazır dükkan var o işi için yeni bir dükkan tutman lazım o da caddeye yakın bir yerlerde olmalı haliyle de kirası yüksek olur ben daha risksiz gördüğümden bakkalı düşündüm bu işte ortalama 5 bin lira zararım olur diye düşünüyorum çünkü elimde kalan malları iade edebilirim
M
Üye245 yazı
Valla ben sahsen su yasadiklarimdan sonra asla kendi mahallemde acmam. Demirbas derken en kotu bi sarkuteri dolabi ya da sutluk, yazarkasa, raf, terazi, kasaalti vs derken emin ol 10 bin tutabilir gerci dukkanin buyuklugune gore degisebilir artar/azalir orasini bilemem. Ben kadikoydeyim 60 kurusa alip 1 liraya satiyoruz. Avrupa yakasi daha dusuk kar marji. Yer onemli kiyaslama yapabilmem icin maasinla.
M
Yeni Üye7 yazı
ben üsküdar da oturuyorum bizim burada 75 kuruştan satılıyor ekmek genelde birde sizden zor olacak ama toptancılardan malı nasıl alırsınız sonra gelen mallardan karınız ne kadardır örnekler vererek anlatırmısınız mesela makarna hazır çorba açık pirinç mercimek şeker vs. fiyat örnekleri verirmisiniz.tşk
M
Yeni Üye7 yazı
dükkan 20 m
O
Üye234 yazı
Bursa'da girişimci bir abimiz (50-55 yaş arasında) ufak bir çiğ köfteci dükkanı açtı bir mahalle ana caddesi üzerinde , yakınlarda bir lise ve çevresinde sadece konut var ve bayağı iyi iş yapıyor. Daha önceden sinema salonlarında "yer gösterici" olarak çalışmış yıllarca ancak sinema salonu işi artık bitmeye başladığı için ne yapabilirim diye düşünürken çiğ köfte ustası bir arkadaşı buna işin tüm inceliklerini öğretmiş 2 ay sonra kendi köfte hamurunun başına geçerek dükkanını açtı.
Dükkan mahalle içinde old. için aylık kirası ~300TL. 1,5TL'lik dürüm için liseden ve mahalledeki gençlerden sürekli müşterisi var. Ben bol malzemeli dürüm 2,5TL'ye alıyorum. Uzaktaki Tatlıses Çiğ Köfte ve diğerleriyle rekabetten muaf cunku mahallede çok az kişi çiğ köfte için yol tepmek ister.
bu işin asıl sermayesi "iyi çiğ köfte yapmayı bilmek", yani bilgi ve biraz alınteri; parasal sermaye ikinci planda. O dükkanı yaptırırken 1000TL ya harcamıştır ya harcamamıştır.
bakkal açsan, hayali güzeldir fakat yakınlarında sadece bir BIM bir Şaypa... yoldan elinde BIM, Şaypa poşetlerini doldurup geçenleri seyretmek bile manen koyar insana, bir süre sonra da parasal olarak koyabilir. Kusura bakma işin öztürkçe anlatımı böyle.
Dükkan mahalle içinde old. için aylık kirası ~300TL. 1,5TL'lik dürüm için liseden ve mahalledeki gençlerden sürekli müşterisi var. Ben bol malzemeli dürüm 2,5TL'ye alıyorum. Uzaktaki Tatlıses Çiğ Köfte ve diğerleriyle rekabetten muaf cunku mahallede çok az kişi çiğ köfte için yol tepmek ister.
bu işin asıl sermayesi "iyi çiğ köfte yapmayı bilmek", yani bilgi ve biraz alınteri; parasal sermaye ikinci planda. O dükkanı yaptırırken 1000TL ya harcamıştır ya harcamamıştır.
bakkal açsan, hayali güzeldir fakat yakınlarında sadece bir BIM bir Şaypa... yoldan elinde BIM, Şaypa poşetlerini doldurup geçenleri seyretmek bile manen koyar insana, bir süre sonra da parasal olarak koyabilir. Kusura bakma işin öztürkçe anlatımı böyle.
M
Üye245 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - murat31 ben üsküdar da oturuyorum bizim burada 75 kuruştan satılıyor ekmek genelde birde sizden zor olacak ama toptancılardan malı nasıl alırsınız sonra gelen mallardan karınız ne kadardır örnekler vererek anlatırmısınız mesela makarna hazır çorba açık pirinç mercimek şeker vs. fiyat örnekleri verirmisiniz.tşk |
Ayagina gelen firmalar ilk basta seni tanimak icin nakit calismak isteyebilir ama diretirsen mal alcam ama acik hesap verin diye o zaman veresiye alabilirsin. Disardan alacaksan bol cesit ve uygun fiyat olarak bulgurlu da cagri var onun sakoginda ozbereket diye bir toptanci var ordan alabilirsin. Her malin kar orani ayridir. Biskuvi atistirmalik mesrubat gurubu ort. %35 bakliyat kuru gida vs %30 ve uzeri manav minimum %50-60 acik sarkuteri %40-60 kapali sarkuteri %25-30 gunluk sut urunleri %20 sigara %5 ortalama kar marjlaridir.
P
Yeni Üye21 yazı
Bu işte para yok artık. Bende bakkal yada mini market açmayı düşündüm fakat kar düzeyi çok kötü. Kuruyemişçi yada Şarküteri aç derim. Fazla sermayede gerektirmiyor zaten.
U
Yeni Üye29 yazı
kar kalmadiki ulke ve eti bıskivilerinde %20 kar marzı mesrubatlarda %20 veya %25 kar marzı ve zaten oda elektiriye gidiyor.. elektirik baya pahalı oldu her nedense.. sigaralarda %4 ve %5 arası kar .. kuru bakriyatlarda %25 kar var.. sende musterı toplaya bılmek ıcın kuru bakrıyatlarda ındırım yaparsın oda karından gıder.. alkollu içeceklerde bira turlerinde %15 veya %20 arası rakı ve vorka tur, iceceklerde % 7 ila %13 arası karmarzı.. bütünleme olarak baktıgınızda ortalama %10 ila kar kalıyor.. yanı demek ki her gun kasaya giren para 2 bin lira olacak sen 200 tl kazanacaksın ve 100 telede masrafın olacak sana kalan ise 100 lira.. sabah erkenden dukkanı açacaksın kimseler kalkmadan işe gitmeden.. ve enson sen kapatacaksın.. iş yerini en son sen işten cıkacaksın.. insanlar gunluk 50 lira kazanırken.. ve sosyal hayatlarında mutlu olurken sen ise tuvalette bile rahat rahat anlayan anladı sen a. kardes dukkanı ... allah bol kazanc versın... ha unutmadan soyleyım dukkancını dostu olmaz... olur aslnda.. ınsanlar senden bedava birseyler kopara bılmek ıcın tabıkı.. vede veresiye alabılmek ıcın.. zaten veresiye demek ölmüş para demek degılmıdır..
E
Üye413 yazı
26/09/2012 : 19:26:09#13
Web sitesi
Alıntı
uzun yillar ekmegimi bakkallliktan kazanan birisiyim. bakkallik aslen kotu bir meslek degilsede tatmin edici bir meslekte degil. soz konusu yer kendi yerinizse anladigim kadariyla aylik kirasi 750 tl den fazla degildir. kendi gelirinizde 1000 tl ise aylik 1750 tl kazanciniz var demektir. ama bakkal dukkani acsanizda en fazla kazanacaginiz 2000 tl olur. bunlari yazdiklarinizdan anladigim kadariyla icimden geldigi gibi yaziyorum. gunu kurtarirsiniz. evinizi gecindirirsiniz. ancak sosyalliginiz asla olmaz. bir sure sonra kilao almaya basladiginizi farkedersiniz. vs.. vs.. aradaki fark 250 ila 500 tl arasi gibi gorunuyor. bence degmez diyorum. ama denemedende anlayamazsiniz, son karar sizin. allah bol ve hayirli kazanc nasib etsin
gama200@ukr.net
TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.
TÜRKİYE TEL: 05432582617
TEL:0038 097 830 56 09
not: su an turkıyedeyım.turkıye numarasından ulasabilirsiniz.
TÜRKİYE TEL: 05432582617
M
Yeni Üye7 yazı
yorumlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum ben bakkal açmaya niyetliyim ama tabi herşeyi zaman gösterecek Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin
A
Yeni Üye14 yazı
abicim bakkal ilk önce semaye ister bunun yanında ürünlerin piyasa fiyatlarına hakim olmanız lazım örnegin bir toptancı geldiğinde bir ürünü sipariş etmek istediğinizde size söylediği fiyatın piyasa bazında uygun olup olmadığını bilmelisiniz ticaret 1 numaralı kuralı sizde bilirsiniz ki mal alırken kazanılır ama yeriniz güzelse ve müsteri potansiyeliniz varsa korkmayın Allah'ın izniyle ekmek satsanız kazanırsınız söyle düşünün 1 ekmek 75 krş ekmek başı 15krş kalsa ki öyle günde ucmadan yazayım 200 ekmek satsanız sadece günde 30 lira ekmekten kalır ekmek deyip geçmeyin birde dükkanınızda çocuklara hitap eden ürünleri bolca bulundurun çünkü para ufak çocuklarda :)))
umarım yardımcı olmuşumdur
umarım yardımcı olmuşumdur
Çalışmak Çalışmak Çalışmak Sakıp Sabancı
B
Yeni Üye28 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - muratksk
Ayagina gelen firmalar ilk basta seni tanimak icin nakit calismak isteyebilir ama diretirsen mal alcam ama acik hesap verin diye o zaman veresiye alabilirsin. Disardan alacaksan bol cesit ve uygun fiyat olarak bulgurlu da cagri var onun sakoginda ozbereket diye bir toptanci var ordan alabilirsin. Her malin kar orani ayridir. Biskuvi atistirmalik mesrubat gurubu ort. %35 bakliyat kuru gida vs %30 ve uzeri manav minimum %50-60 acik sarkuteri %40-60 kapali sarkuteri %25-30 gunluk sut urunleri %20 sigara %5 ortalama kar marjlaridir. |
Lütfen Yorumlarınızı Tecrübeniz varsa yapın.. Sigara %6 kazandırır en başında.. Ayrıca Temel Gıdalarıda Max. %25 le satarsın..
vsvs..
M
Üye245 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||||
Yazıyı gönderen - By_StaR
Lütfen Yorumlarınızı Tecrübeniz varsa yapın.. Sigara %6 kazandırır en başında.. Ayrıca Temel Gıdalarıda Max. %25 le satarsın.. |
Bana %6 birakan sigara firmasi soyleyin bu isi yapmayi birakayim. Biliyorsan konuş, bilmiyorsan golge etme.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz