Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Et Tavuk Balık Taze Ve Pişirim İşi

BaşlatandrkuchoTarih21/09/2012 16:54:09Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar 80-100 m2 bir dükkan var kirası 700-800 arası yer mersin mezitlide birçok kalabalık site var etrafında.yakınında okul sağlık ocağı ufak tefek işyerleri ve pazar yeri mevcut.
planım şöyle; 3 lü konsept olucak.
1-metro ya da toptancıdan et alıcam.ufak işlemelerle sürümden satıcam.
2- banvit,semiz vb tavukçulardan tüm ya da parça tavuk alıp satıcam
3- eski bir balıkçıyım balıkdan çok iyi anlarım ve alabileceğim en ucuz şey balık.günlük taze balık alıp satıcam

tavuk ve balık konusunda alıp satmakda sorun yaşayacağımı sanmıyorum. ama et işini hiç bilmiyorum.o yüzden standart bir kasap toptancı ya da metrodan alıp satıcam.
tüm bunların dışında dışarıda cammekandan pişirim tezgahı yapıcam. müşteriye pirzola çöp şiş kuşbaşı parça et ızgara balık vb şekillerde evdeki mangal rezaletinden kurtarıp aynı lezzeti 3-5 tl gibi bir pişirim ücretiyle sağlamayı düşünüyorum. kesinlikle restorant gibi bişey olmicak. yakında fırın var taze lavaşa sarıp folyolu paketlerde vericem.ayrıca ocakcı ustanın durumuna göre belki ayak üstü dürüm şeklinde kebap ,tavuk şiş ,balık ekmek ,çöp şiş ,çiğer şiş vb şeyleri de satmayı düşünüyorum

AKLIMA TAKILAN ŞEYLER
1- çok fazla mal almayacağım için soğuk hava deposu istemiyorum. tazgah dolaplarında saklamayı düşünüyorum.bu sıkıntı olurmu?
2- et tavuk balık aynı yerde satılırmı? belediye zabıta prosedürleri nasıldır? yani bu 3 lü aynı yerde olurmu?
3- taze ve pişmiş satmak için dükkanın adı ne olucak?yani şarküterimi marketmi nasıl bir sınıfa dahil oluruz ve prosedürleri nelerdir?
4-et-tavuk reyonunda bir kasap, balık reyonunda 1 tezgahçı, dışarda mangalda pişirimde 1 ocakcı ve çırak,kasada ve ayak işlerinde ben olsam bu iş böyle dönermi sizce,dışarıya servis yapmak istemiyorum.buralarda çok sıkıntı paketci elemanlar.birde bu ustalar nasıl çalışır en az kaçına sigorta lazım.sadece yövmiye usulü ile çalıştırsam benim için ne sıkıntı olur.kendime zorunlu olucak ama benim dışımda en az kaçına lazım
5- taze ve pişmiş satmanın prosedür açısından bi sakıncası sıkıntısı olurmu?
6- yakınlarımda groseri,migros,şok,carrefour vb hipermarketler var ama en yakını yaklaşık 1 km mesafede.acaba rekabetten nasıl etkilenirim.? çevremdeki siteler yaz-kış full dolu ve en az 1 km dairesel alanda 5 bin aile oturuyor.
7- 15 bin tl gibi bir param var.ve bir arabam var.bu para arabayı satmadan yetermi acaba?arabayıda satsam 30 bin olur en az.
8-bu tarzda bir dükkanın aylık elektrik su vergi muhasebe stopaj ... vs sabit giderleri ve açılış masrafı nedir acaba?
9- teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Denizci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum