Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çiğ Köfteciler, Dürümcüler, Tedarikçi Arayanlar

Başlatannicolasanelka39Tarih17/09/2012 18:00:25Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
S.A

Arkadaşlar yaklaşık 1,5 yıldır KONİKS forumlarını okuyorum. Hepinizden Allah razı olsun bir çok iş fikrim oldu önce burada ölçtüm biçtim..

Bir süredir babamla birlikte Gıda üzerine işletme açtık. Yerimiz Karaköy'de. İşletmemiz Adana, Urfa, Tavuk şiş, Et şiş, Tavuk kanat, Dürüm..çiğ köfte.. Sulu yemekler üzerine..

Yerimiz bir han içinde ve çevresi yüzlerce dükkandan oluşmakta. Biz aldıktan sonra tüm hammadde (et, sebze ekmek) alım yerlerini değiştirdik ve pahalı olsa da helal ve hijyenik olan yerlerden tercih ettik. Tüm çatal bıçak kaşık tabak kombinasyonlarını değiştirdik.

Sizlerden fikrinizi almak istediğim konular ise şu ;
1-Gelirleri artırmak için ne/neler yapmalıyız ?

2. konu ise kendime ait bir fikir
Çiğ köfte satan arkadaşlara (dükkan ya da serbestten) toptancı gibi çiğ köfte tedarik etmek. Diyelim kişi gelecek;

a-) A'dan Z'ye her şeyi hazır çiğ köfte dürüm alacak bizden örneğin 50 tane (Ekmeği,köftesi,içeriği,jelatini) aldı direk satacağı halde örneğin bu haliyle diyelim 1,5 liradan alacak direkt satabilecek.

b-) Örneğin 5 kilo almak isteyecek sadece köftesi hazırlanacak ve verilecek, ekmek,acısı vs aksesuarları bize ait olmayacak ve buna da örneğin 1 liradan alacak diyelim 5 kilodan 50 tane dürüm çıkar hesabı da 1 liradan yapılacak

Zaten bu şekilde (a-b) satış yapabilen birinin günlük kazancı asgari ücretin 2 katına ulaşabilecek. Ha 50 olmaz 25 olur hesap ortada. Belki alım sayısına/miktarına göre fiyat avantajı da olabilir. Burada bize kalan bizden alış yapacak kişiler kadar olmuyor ama hareketlilik kazandırması açısından önemli.

(Köfte ile ilgili malzemeleri buradan almıyoruz köyden getiriyoruz yapay salça şu bu olmuyor tadı da daha farklı oluyor)

Aynı şekilde adana dürüm de yapılabilinir. Hazır halde 20-30-40 verilebilinir. Ancak Dürüm sıcaklığı gidince tüketilmesi zor bir ürün ona bir çözüm bulamadım.

Sizlerden yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye87 yazı
adresecigkofte.com u inceleyebilirsiniz. Bahsettiğim firmadan yetkili kişi, bir forum üzerinden hatırı sayılır satış yapıyor. Bu konuda insanların güvenini sağlamak çok önemli. Bence çiğ köfte de hep aynı kalite ve hep aynı tat önemli. Hayırlı işler bol kazançlar.

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
Siteyi inceledim ancak bizim yerimiz var ha kurmak istediğimiz konsept belki de bu.. Bu sistem tutar mı ? İkincisi daha dogrusu birincisi gelirleri artırmak icin ne yapmalıyız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye5 yazı

Siz olsanız bu reklamı nasıl yapardınız hocam ?

Yeni Üye5 yazı
Dostum el ilanı broşür kısmı ok ama yemeksepeti icin o bölge konsept olarak uygun degil

Yeni Üye5 yazı
El ilanlarına başladık gercekten ilgi çekiyor. Kısa sürede olmasa da mutlaka fark ettirir.. Bu tarz başka fikirleriniz var mıdır ?

Üye468 yazı
1 ay haftanın belirli günleri mesela cuma herkese bütçeniz yettigi kadar çiğ köfte dagıtın tepside kıvırcığa sarılı bir şekilde bir elinizded çiğ köfte diger elinizde işletmeye ait kartvizit veya magnet 1- 2 ay devam edin ürünleriniz kaliteliyse %100 getirisi olacaktır inanın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı
Selam ben denmarkta kaliyorum, bura senin yapmak istedigin seyleri yapanlar cok øzellikle dønerde døneri sise takiyorlar musteri kac kiloluk døner isterse ørnegin musteri 20 kg bir døner istedi yuzde yuz kiyma yada karisik veya sadece kiyma døneri istedigi kiloya gøre kilo hesabi istedigi kiloyu sise takiyorlar jiletin kagidina sariyorlar buzluga atiyorlar pismemis haliyle dønercide aliyor hazir sisteki takilmis døneri døner makinasina takiyor pisirip satiyor yada sende pisirip kesip paketliyorsun 5 kg lik sogutup buzluga atiyorsun dønerci aliyor duzlu pismis døneri isitiyor musterisine veriyor sana web sayfasini veriyim o toptancinin onun sistemine bakarak sende øle bir sistem yap bence buralarda ki dønerciler bende dahil hic kimse døner sarmiyor hazir sarilmis døneri aliyoruz sise takip kesip satiyoruz web sayfasi yada google yaz MB kebab food diye cikar butun avrupa ulkelerinde biz bøle yapiyoruz ufaktan basla ilerde cok buyuk bir isletmen olacak eminim tabi senin cabalarinla saygilar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye6 yazı
Benim bahsettigim konseptte tavuk døner et døner ve dønerciler ve yemek isiyle ilgilenenlere ne tur malzeme lazimsa herseyi satiyor o site haberin olsun acisinda ufak bir fikir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli