Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticaret Sitesi İle Al-sat İşine Girmek İstiyorum

BaşlatanDUKKANTarih17/09/2012 16:21:05Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Uzun yıllar süren şirket çalışanlığından sonra, konsepti tamamen az bulunur el yapımı tasarımların (çok tedarikçi, çok ürün çeşidi) teşhire sunulduğu ve satışta olduğu bir e-ticaret sitesi ile kendi işimi yapmayı planlıyorum. Stoklu çalışmayıp, aldığım sipariş üzerine tedarikçime yaptıracağım ve yollayacağım alıcıya.

1. İyi bir e-ticaret sitesi altyapısı için tavsiyeniz var mı? Resimleri kendim eklemek, değiştirmek, vs isterim. Bu işi için en uygun maliyet tahminen ne olur? Yapacak biri için tavsiyeniz var mı?
2. Şahıs firması kurarak evden bu işi yürütmeyi düşünüyorum. Tam anlamıyla web sitem benim dükkanım olacak. Ziyaretçi yoğunluğu sağlamak için en ideal pazarlama yöntemleri sizce nedir? Bu konuda danışmanlık verecek biriyle çalışmalı mı?
3. Yurtdışından mal alıp, TR de satma, ya da TR den yurtdışına satma işine de girmek istiyorum. İyi derecede ingilizcem ve dış tic.bilgim var. Bu konularda da ortaklığa açık olabilirim.

Yardımlarınızı rica ediyorum...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye74 yazı
Sorduğunuz sorulara kısaca cevap vereyim.

1-E-ticaret konusunda size yardımcı olabilirim. Detayları görüşmek(fiyat,tasarım,altyapı vb) için özel mesaj gönderdim.
2-Şahıs firması ilk etapta yeterli olacaktır. Ziyaretçi yoğunluğu sağlamak için reklam yapmak gerekecek. Site kurulumu yapılırken iyi bir seo çalışması da yapılarak potansiyel arttırılabilir.
3-Bu konuda zaten bilginiz var anladığım kadarıyla. Bende her zaman ihracat yapmak istemişimdir. B2B siteleri bu konuda yeterli oluyor mu pek bilmiyorum. Bu konuda bende sizden bilgi almak isterim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye340 yazı
yurt dısından getirdiğiniz her ürüne toptan talibiz peşin para ile alırız isterseniz sizin depodan alır parasını öderiz yada bizim depoya getirip nakliye dahil paranızı öderiz

alissveris@gmail.com

Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı

Elniko - bilgi için teşekkürler. Mesajını cevapladım. İhracat aracılığı için eğitimim var ama ben de işte yeniyim diyebilirim.

Alışveriş - her ürüne toptan talibiz demişsiniz. Her ürün derken? Sizin tam olaak faaliyet konunuz nedir?

Yeni Üye37 yazı
şuan bünyemizde bulunan ve aylık 6-10 bin tl arası ciroya sahip sitemizin tüm hakları ile satabiliriz.
( Not; Şirket bünyemizde 5 farklı sektörde hizmet verildiğinden e-ticaret tarafını anlaştığımız takdirde satabiliriz.)

belirttiğiniz tüm hususlara da uymaktadır.
stoksuz çalışmaktayız, eğer tutacağına inandığımız bir üründe bulursak direk ithal etmekteyiz.
saygılar
www.modaikonu.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Yeni Üye49 yazı
Merhabalar,

E-ticaret konusunda çok fazla imkan ve çeşit mevcut. E-ticareti hazır sistemlerden faydalanarakta yapabilirsiniz, hali hazırda bir e-ticaret siteside satın alabilirsiniz yada tamamen butik size özgü sizi anlatacak ve yansıtacak tasarım ile bir e-ticaret siteside yaptırabilirsiniz.

Biraz açmak gerekirse (Not: Software developer olarak şu dk. kuyumu kazıyor gibi hissediyorum ama yinede yardımcı olmaktan zarar gelmez bazen herşey para değil :) )
1. Hazır sistemlerden faydalanmak: Gittigidiyor, garanti eticart (umarım reklam değildir) gibi alt yapısı ve güvenirliğini ispatlamış sistemleri kullanarak temelde resim ve yazı girişi yaparak ve cüzzi sayılabilecek bir ödeme ile hemen başlayabilirsiniz.
2. Hazıra alternatif olarak e-ticaret siteleri,paketleri mevcuttur. Sanayideki bir üretim makinesinden aynı ürünün çıkması gibi çok ciddi değişiklikler yapılmadın/yapılamadan satılan hazır e-ticaret paketleri mevcuttur. Bunlarda butiklik biraz zor yakalanabilir aslında ama ürünü satan ile görüşerek ne çapta değişiklikler farklılıklar yapabileceğinizi konuşarak netleştirebilirsiniz.
3. Tamamen butik olan yani benzerine kesinlikle karşılaşamayacağınız bir tasarım, sistem veya alt yapı kullanılır.

Gerekli açıklamaları yaptıktan sonra, fikrimi soracak olursanız: Öncelikle bu işte ne kadar sürede fark edileceğiniz fiyat ve sunum ile (web tarafında) doğrudan orantılıdır. Ürün kaliteli - sunum çok kötü başarı biraz şans'a bırakırsınız. kullanılacak ve kullanan reklamını iyi ve kalite olarak yapacak. Ürün çok kaliteli değil - fakat sunum iyi yani insanları cezbediyor iseniz bir kere satarsınız ancak ikinciye o kişi düşünür. Orta durumda ki ürün ve fiyat konusunda fark yaratmak gerçekten günümüzde kolay değil her kişinin harcı değil (web sitesi işinde de aslında bu iş böyle-daha önce yaptıkları veya o kişinin isteklilik durumu arzusu başarılı olmak size emin olun mükemmel olmasada iyiye çok yakın olur ve fiyatıda genele göre iyi) genelde günümüzde sunum daha çok önem kazanmıştır. Bu sadece görsellik anlamında değil tabiki garanti,memnuniyet ,satış sonrası destek gibi faktörlerle birlikte etkilidir. Web sitesine girene çok güzel bir görsel şölenle karşılarsın, bir ürün beğenir kullanıcı, son aşamada kargo seçeneği ve bilgisi gelmezse biraz tedirgin olur ve vazgeçebilir örneğin.
Özetle: Mümkünse butik bir e-ticaret sitesi edinin cebinize uygun. Diğer seçenekleri gittigidiyor,garanti eticaret sistemi gibi sistemlerde alternatif olarak kenarda ilerlesin. Oralara kendi sitenizin linkinide ekleyebilirsiniz belki birisi sitenizi buldu ancak güvenilir gelmedi size kredi kartı bilgisi vermek yerine vereceğiniz bi link sayesinde daha güvenli gördüğü gittigidiyor üzerinden sipariş verebilir ve kullanıcıyı kaçırmamış olursunuz. Gittigidiyordaki bir müşteride orada vereceğiniz link ile tamamen size ait özgü olan dükkanınıza (web sitenisize) gelerek diğer ürünlerinizede bakabilir ve satış potansiyelinizi arttırabilirsiniz.

Ve final :)
P.M. atarsanız daha da detaylandırarak freelancer iş geliştirici olarak web sitenizin hazırlanması ve yayınlanması konusunda veya danışman olarak size yardımcı olabilirim.

Saygılarımla
no sacrifice no victory

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye18 yazı
Sn DUKKAN bu konuda SEO ile ilgili araştırmalar yapmanızı tavsiye ederim, Türkiyede SEO'nun ne demek olduğunu öğrenen kendine seocu sıfatı ekliyor, bu iş tecrübe ve sürekli araştırma isteyen bir alandır. SEO kavramını öğrenmeden bir "SEOcu" ile anlaşmayın ben seonun ne anlama geldiğini bilmeyenlere iş yapmıyorum sebebi ya emeğimin karşılığını alamıyorum yada çalışmalarımız olumlu sonuç vermeye başladığında müşterilerimiz hayal kurmaya başlıyor. Hedefi iyi belirlemek lazım.
Benim durumum sizinkinin tam tersi mesela

Konu açarak kirlilik yapmak istemiyorum ondan buraya yazacağım;
E-ticaret, internet marketing konularında danışmanlık hizmeti verdiğimiz kuruluşlar mevcut ekip olarak neden biz de yapmıyoruz dedik ve sitemizi kurduk toptancı sıkıntısı çekiyoruz, bildiğim kadarıyla piyasada stoklu çalışan site hemen hemen yok benim sormak istediğim konu makalara ait ürünleri nerden nasıl temin edebileceğim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum. Sektör iç giyim
El yapımı tasarım blogu
http://modbutikci.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye340 yazı
internet üzerinden satılabilecek her ürün olabilir ilginç ürünler hediyelik ürünler cocuk oyuncakları akülü araba vb....
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Üye234 yazı
O türde işleri Facebook'a üye bazı bayanlar bir şekilde , Facebook sayfası açarak ve "affiliate" denilen yardımcı / pazarlama siteleri kullanarak hiç site kurma maliyetine girmeden yapabiliyor; bir bayan arkadaşım var evli ve maddi durumu fevkalade iyi O o şekilde yapıyor mesela.

Ancak sen daha profesyonel bir girişim olsun istiyorsan (etsy.com gibi) kendi websiteni açmak isteyeceksin. Bu durumda şahsi tavsiyem senelik kira ödenen hazır eTic hizmetlerinden uzak durman çünkü yapacağın iş standart eTic değil.

İşe özel site yapacağın için iyi bir Yazılım Geliştirici ve iyi bir Grafik Tasarımcı bulman gerekebilir.

Bahsettiğin türde bir uygulama için önerim: Python dili ile hazırlanmış Django uygulama çatısı üzerinde geliştirilmiş Satchmo adlı eTic çatısı.

Bu terimleri daha önce duymadıysan, Python web uygulamalarında gittikçe daha çok kullanılmaya başlanan bir dil, dolayısıyla Django ve Satchmo da gittikçe yaygınlaşıyor. Bu şeyleri kendin öğrenmek istersen İngilizcen sağlamsa tüm işi 2 ayda (bak: http://tech.yipit.com/2012/08/21/how-i-taught-myself-to-code-in-8-weeks/) kendin de öğrenebilirsin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye95 yazı
www.hepsiburadaistanbul.com

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Üye206 yazı
slm lar al sat kazan kardesım yer ıst bostancıya yurume mesafesınde kucukyalı altıntepede bahce katı emsallerı 120-130 bın tl ıcı bakımlı kapalı balkon yerler lamınant karton per amerıkan kapı konbılı 2 oda salon tam guney daıre gunes alıyor yenı metroya yakın bagdat cad yurume mesafesınde tek fıat anatar teslım 100 bın tl al ıcıne temızle 120 ye sat yuzde yırmı kazanc net slm lar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye95 yazı
Ben bilinen bir eticaret sitesinin yöneticiliğini yapıyorum eğer kısıtlı bir bütçen varsa bence hiç girme hocam boşuna batırma kendine

Yeni Üye40 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Fatih.guler
Ben bilinen bir eticaret sitesinin yöneticiliğini yapıyorum eğer kısıtlı bir bütçen varsa bence hiç girme hocam boşuna batırma kendine

Hocam kısıtlı bir bütçeden kastınız tam olarak ne kadardır ? Yöneticiliğini yaptığınız yeri merak ettim doğrusu ki benimde hayallerimden biri e-ticaret ve çok araştırıp girmek istiyorum Allah izin verirse. Fakat biliyorsunuz ki niş bir pazar olmalı yada rekabet edebilmeliyiz bu yüzden bütçeyi öğrenmek isterim :)

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ticaret
Yeni Üye95 yazı
www.kitapsihirbazi.com günde 2000 tl ile 4000 tl arası ciro yapan bir site ama emin olun kar marjı %5-10 arasıdır.E-ticaret yapıcaksanız alt yapınız iyi olucak başta bu sonra reklam gideriniz olucak günde minumum 70 tl google adwords ve facebook reklamlarına artı kargosu kolisi çalışanı falan filan ve en kötü 6 ay dişinizi sıkıcaksınız.sonra kazanırsınız günü gelicek zararına mal göndericeksiniz günü gelicek kapıda ödeme göndericeksiniz gidiş dönüş kargo size kalıcak e-ticaret yapıcaksanız en kötü 40 bin cebinizde paranız olucak buda stoksuz çalışmanız için eğer stok yapıcam derseniz yandınız.

Üye420 yazı
www.kitapsihirbazi.com bu siteyi açamadım...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Mühendis
Yeni Üye95 yazı
server da bi güncellememiz var gün içeresinde zaman zaman bağlantıda yavaşlamalar oluyor ve time out düşer 200.000 ürün var sitede biraz veri tabanı güncellenmesi sıkıntıda oluyor bir ,iki günde tamamlamış oluruz

Yeni Üye2 yazı
ingilterede yasiyorum ve turkiye ye burada ucuz turkiye de pahali urunlerden gonderiyorum ornegin define arama cihazi ayni marka turkiyede 15.000 tl burada 3.000 tl ,bu isi gelistirmek istiyorum fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirimm

Yerleşim Yngiltere / ColchesterMeslek Esnaf