Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

500. 000 Lira İle Ne Yapabilirim?

BaşlatanvoidTarih15/09/2012 14:55:18Yorum49

İlk mesaj
Yeni Üye9 yazı
Merhaba arkadaslar bu kadar bir para ile neler yapilabilir.

Simdi 500bin lira kadar bir paran var burda ne isin var denebilir acikcasi bunda garip bir durum yok, Ben boyle taksi hatti al, git ev yap gibi seyler istemiyorum.

Makina muhendisiyim.

istemediklerim:
1- bir fikrim var ama soyleyemem 50 bin lira yatir 1 seneye 100bin lira al ( bence bunun adi  lik)
2-basit isler ( dukkan kirala, ev al, taksi hatti al )
3-uretim yapmak istemiyorum ( daha once fabrikalarda calistim %4-5 karla calisiyor fabrikalar cok riskli.

dusunduklerim
1-soguk hava deposu dusundum ama cok fazla var sanki yada banami oyle geliyor?
3-mc donald gibi franchaise alinabilir ama son care olarak goruyorum ve anlamadigim bir is.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Yeni Üye62 yazı
bende domain var kardeşim gel arkadaşlık sitesi kur
5000-10000 gold üye bulsak aylık sabit gelir olur yarı yarıya

domain 1 milyon fanı olan birine ait şuan tv de programıda var

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye9 yazı
%30 kar eden bir firma yok ozellikle Turkiyede imkansiz, %30 rakami sadece teknoloji yogun olan islerde gecerli, iphone msl yada ne biliyim bu tarz seyler, ben msl yalitim urunleri imal eden bir yerde calistim ve turkiyenin en buyuk firmasiydi, yine baska arkadaslarim makina parcalari uretiyorlardi onlarda ayni sekilde %5 civari karlari vardi maximum %7 olsun hadi. Buyumeleride genelde kredi, tesvik bu tarz yontemlerle.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye69 yazı

Herstyle,
Suanda en karli yatirimlar olan enerji yatirimlarinin bile IRR'si 6-7 senedir. O da en karlisi. Senin hesabina gore sanayide IRR 1.5 sene ve bu DUNYADA GORULMEYEN BIR ORAN.

Void arkadasim benim de 500K kadar sermayem var, insaat muhendisiyim, uzun sure buradan bilgi almaya calistim. Ama nafile. Hep ya dukkan al kiraya ver, yok dolmus hatti al... vs. Ben bunlari dusunemiyorum cunku :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye59 yazı
bende var bir fikir 500 bin için ayda 50 bin kazandıracak ...fabrika işi değil.mütahit emlak işi değil
.al sat işi değil.yapman gereken sadece güvenmek.ve aylık 50 bin liranı almk.ilgini çekerse mail yaz..
ozbeg77@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Gyda
Yeni Üye24 yazı
istemediklerim:
1- bir fikrim var ama soyleyemem 50 bin lira yatir 1 seneye 100bin lira al ( bence bunun adi lik)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Yeni Üye26 yazı
arkadaşım eğer ilgini çekerse balıkçılık malzemeleri satan güzel bir dükkan açar ürünlerin ithalatını yaparız hem parekende hemde toptana gireriz meşakatli iş tatili yoktur pek ama ortak olursak cok cabuk büyürüz karlı bir iş a dan z ye her seyi anlatabilirim 05312891388 adım oktay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye9 yazı
kocaelide av malzemesi zaten bir dukkan acti bir tanidigim, hemde en buyuguydu ve batti. ne yazikki ulkemizde bu tarz hobiler pek gelismemis.

Üye762 yazı
bankaya vadeli mevduata koy parayı.Türkiye gibi ekonomisi oynak bir ülkede 500.000 lirayı riske atmaktansa bankaya vadeli mevduata koyun ayda 2 bin küsür lira gelsin.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye169 yazı
karpuz sat kardes.500 bi liralik karpuz al. seneye 1 miyon olur
1234

Yerleşim / GugudaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye130 yazı
void dostum ne guzel anlatmıssın derdini.. ama aldıgın cevaplara bak.. mc yada burger için yaptıgım arastırmalarda anladıgım kadarıyla en karlı noktalara kendileri acıyorlar, diğer noktalar da ise cok cıddı sermayenle onların işçisi oluyorsun eğer acılacak noktanın mülkünüde alabiliyorsan kira derdin olmadan guzel kazanc elde edebilirsin ama kira yuku altında gelirinin cok tatmin etmediği kanısa vardım. Eger bu tip işler dusunuyorsan birde kahve zincirlerine goz at derim kar oranları cok daha yuksek. Yine kira yuku agır olacaktır ama bana bıraz daha mantıklı geliyor.
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye9 yazı
Dubaide bulundum bir sure, ordada market acigi var gibi geldi bana cok az market gordum :) ukrayna yine cok ac bir pazar parasi olan icin buyuk firsatlar var gibi geliyor.

Üye643 yazı
500.000 TL. parası oldugunu söyleyen birisi, burada, bu parayla ne yapayım diye soru soruyorsa... ortada bir sorun var demektir :)

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı
varsa bir fikrin soyle, farzet 500bin liran var ne yapardin?

Yeni Üye90 yazı
500000 liram olsa onumuzdeki 1 yil kadar altinda tutardim altin tarihi zirveyi gorunce altini dolara cevirir dolarla altin ters paritede hareket edecegini dusunup 2-3 ayda dolara baglar idim yada 2013 yazinin son 20 yilin en sicak yazi olacagini soyleyen bilim adamlarina guvenip yazdan faydalanmak icin bir pozisyon arayisina girer idim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye14 yazı
500.000 liran var (?) buradakilerin çoğunluğu zamanında büyük işler yapmış başarıya ulaşamamış girişimci müteşebbisler. bir kısmı da küçük sermayelerle (5.000 - 10.000 ) birşeyler yapma telaşındalar. aradığın nedir ? 500.000 lirası olan zengin arkadaş doğruysa bir şeye ihtiyacın yok bayilikte alsan alsan yapabiliyorsan güzel fikirleri olan insanları destekle projelerine fikirlerine en önemlisi hayal ve umutlarına ulaşmalarına yardımcı ol.....
HAYAL KURMAKSA MAKSAT YETİNME 500.000 le yukarıda rakam çok.....
mutlu kal...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Saty? / Pazarlama
Üye112 yazı
Benim olsa o para yaşadığım semte mcdonalds, pizza hut ve dominos la görüşüp hangisi cazip gelirse bayiliğini alırdım.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye173 yazı
eğer büyümek bi yerlere gelmek istiyorsan bayilik alarak büyümek zor BENCE.

500 bin liranın hepsini yatırmak zorunda değilsin bence bi miktar parayla gıda işine gir bugün bi şirket hikayesi okudum chocnette sizde görmüşsünüzdür çikolota şelalesi neredeyse şuana kadar gittiğim her avm de gördüm bu 3 üniversite öğrencisinin fikri parayı vurdular şuan tahmin etceğiniz üzere.

en basit ne geliyo aklıma şuan şu dakika ana konsept baklava olarak şerbetli tatlı standı açabilirsin bu işe de maksimum bir avm de 10.000-20.000 arasında bi yatırımla başlayabilirsin kendi markanı kurarak bi imalathaneyle anlaşıp kendi adına üretim yaptırabilirsin ben mesela hiç bir avm de makarna restaurantı görmedim ana konsept makarna olcak şekilde belirtiyorum bak şimdi diyeceksin ki makarna adam gider evinde de yer birbirimizi kandırmayalım bizim milletimiz süslü püslü güzel sunumlu yemekleri sever bu söylediklerime + fikirler katarak gerçekleştirebilirsin 500.000 sermayenin maksimum 10/1 ini harca**** ki emin ol onu bile kaybetmezsin...
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye5 yazı
Sayin yorumcu petrol finans bankasi adina paranizi kendi hesabiniza 2 yilligina bloke ederseniz 500 bin tl'nin seize getirisi su olcaktir 500 000 tl 279 339 dolar eder her ay karsiliginda %6 kar payi 16 759 dolar yapar bu kar payi faiz degil helal para yani her ay yattiniz yerde 16 759 dolar alacaksiniz . Saygilar
gedik

Yerleşim Fransa / ParisMeslek Ticaret
Yeni Üye44 yazı
Ha kar payi ha faiz ne fark vark.Ben de bunu sacma buluyorum.Ver bana o parasibir senede 1 milyon yapiyim ustu benim ama

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye26 yazı
arkadaş bence sadece fıkır almaktan ibaretsin insanları boşa uğraştırma neden diyeceksin fikirleri merak edip araştırmıyorsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye98 yazı
500.000 TL si olan bir insanın burda fikir almaya ihtiyacı olmaz Milleti boşuna uğraştırmayalım
Bayar Collection

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye31 yazı
void dostum ben senin yerinde olsaydım serbest ticarete atılırdım...örnek sebze meyve işi..... bu işin içinde yıllardır çalışan sağlam ve çevresi olan birini bulur. ona ortaklık teklif ederdim...

sebze meyve işinde sıcak paran varsa iyi kazanırsın..malı peşin alacan vadeli 30-40 günlük çek alacan sağlam çekler tabii.
paran sürekli devir daim yapar inan çok güzel kazanırsın

ortalama 1 kamyon sebze meyve 30-40 bin tl yapsa 10 sefer yapsa bile paran bile artar

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yleti?imci
Yeni Üye24 yazı
ben bu tür başlıklı ilanlara inanmıyorum..yahu 500 bin tlen olucak , sağda solda ben ne yapabilirm diye araştırma yapacaksın..hiç mantıklı değil hiç...
1982 li

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye59 yazı
bence dalga geciyosun kardeşim 500 bin olcak sen burda fikir alcan al paranı da git (:
korkmaz

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye56 yazı
oncelikle piyasayi taniyabilmek cok onemli. bu da bence kucuk yatirim ile sadece piyasayi tanimaya yonelik bir is acmakla baslar. sonrada bulundugun cevre sayesinde piyasadaki aciklari ve firsatlari kollamak. paranin miktari olarakta baslangic icin toplam sermayenin yuzde 20-30 kadariyla baslayip gerisini onune cikacak firsatlar icin mevduat hesabinda ya tl ya da doviz cinsinden bekletmek.
palevac

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye65 yazı
Arkadaşım 500 Bin Tl ile yapacak birşey bulamıyorsan ben sana şu aklı vereyim. O para sende ziyan olması. sen o parayı hayrına bir çocuk esirgeme kurumuna bağışla ki hayır duası alasın.
Taylan ŞENDUR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye178 yazı
neden dalga geçiyorsunuz anlamıyorum. 500 bin lira o kadar çok büyük bir para değil günümüz türkiyesinde.
6 ay kadar öncesinde benimde elimde 200 bin lira kadar para vardı. forumda konu açtım. kafama yatan bir fikir sunulmadı. bende tuttum bir dükkan satın aldım. maksat mülk olsun elimde dedim. şu an hala arayış içindeyim. iş yapmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum.

yani dalga geçmeyin lütfen. olabilir. adamın bir topraktan parası gelmiştir ama ne yapacağını bilemiyordur. insanız biz. bazen her insanın duraklama dönemi olur. kafasını toparlayamaz, fikir arar, danışır, dinler, analiz eder.

tuvalet resimleri filan...gerçekten hoş şeyler değil. burası bir platform..biraz sakin yazışalım.

bu arada konuyu açan arkadaşa nacizane bir fikir : karar veremiyorsan, kesinlikle mülk al. dükkan al, ev al. dursun bir kenarda. aklına bir fikir, eline bir imkan geçince nakite çevirmek çok kolar.

bol şans.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı
ulkemizde *** insan sayisinda ciddi artis var bunu anladim, birincisi paranin bana nasil geldigini bilmeden "500 bini olan adam is aramaz" diyor bazilari, ***misin? eger bir fikrin yoksa defol git basliktan kendi layik oldugun coplukte dolas.

Yeni Üye87 yazı
Anadolu şehirlerinde uygun yerlerde bu paraya 4 katlı daireler yapılıp satılabilir, kar marjı yüksektir, ama teferruatı yüksektir, uygun yerlerden arsa alınarak bekleyip satılabilir. Kurumsal ve kendini ispatlamış bir firmanın franchisingi alınabilir, bilmek gerekmez onlar her eğitimi verirler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye13 yazı
Benden sana tavsiye arkadasim. Nacizane tabi... 500 bin TL len oluncaya kadar ne is yaptiysan aynisina devam et... Para havadan geldiyse baska tabi. benim bir fikrim var 50 Bin TL masrafi var... Ayda 10 bin TL temiz getirisi var.. feritilker@gmail.com. Ulasirsan detayli konusuruz ama burdan yazamiyorum.m

Yerleşim Rusya Federasyonu / RostovMeslek Ticaret