Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Nede Olsa Vergimi Veriyorum

BaşlatankuzeyatmacasiTarih09/09/2012 20:46:49Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhabalar 6 ay önce CAMveAYNA işi üzerine dükkanımı actım
gecenlerde aklıma pazarcılık işi geldi malumunuz pvc cıkınca eskisi gibi cam işine fazla talep yok kırkyılın başı oda camı kırılacak ben cam takıcam neyse ben nede olsa vergimi ödemekteyim aynı zamanda pazarlarada cıkmayı düşünüyorum bulundugum muhit 6000 nüfuslu bir kasaba ve sadece pazar günleri pazar kurulmakta fakat oturdugum yere 5-6ve20km uzaklıklarda çeşitli günlerde 3 pazar daha kuruluyor benim sizden ricam pazarda ne satabilirim sebze meyve düşünmüyorum sabit bir mal belirleyip hep ondan mı getirmeliyim yoksa koşan malımı bulmalıyım yardım ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye51 yazı
eskişehirde ikamet ediyorsun sanırım, peki hangi ilçesindesin ?

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Esnaf
Üye385 yazı
küçük biblolar
küçük caman yapılmış ev için süs eşyaları
küçük aynalar gümüş kaplı filan vs...
istanbulda kadınlar evlerine ufak tefek hiçbir halta yaramayan süs eşyaları almaya bayılırlar ve 1-2 liralık şeylerede 20-30 lira öderler
sonuçta kadın heryerde kadın alaskadaki çöldekide biri çadırı süsler diğeri igloyu.
sizin orada pazarlarda yoksa böyle bir şey satbilirsin ama satış taktiklerini mutlaka uygulamasın
örnek
fabrikadana halka...
son indirim....
1tl lik seyin fıyatını 40 tl yap sonra super ınıdırım dıe 10 tlye sat
mutlaka çok pahalı fiyatlı ıvız zıvırda koyki satmasan bile o tezgahda kalite seyler olduğu imajı çizsin.

yıllarca seyyar mısırcılar 1 koçan mısırı 1 tl ye zor satarak ev gecındırdılerde mısırı adamın tekı bardağa koydu bırde suslu standda sattı aynı mısır oldu sana 3.5 tl bunu yapanda trılyoner oldu.
ne satarsan sat sattığın sey onemlı değil pazarlama onemlı .
mısırı bardağa koyan adam mısırı yetıstırılmesınden mı anlıyodu yada yıllarca mısırcılık mı yaptı sankı....
pazara çıkmadan önce pazarlama hilelerini arastır sonra herkezin alabıleceği bir ürün belirle (kadını yaşlısı gencı ıhtıyarı) sonra başla işe sonrasınıda Rabbime tevekkül et ya nasip ya kısmet belkı tutar zengın olursun belkı tutmaz vah anam dersın.
sonucta yazılan rızıktana fazlasını kımse elde edemez.
Ben sana bunları yazdımda sankı trılyoner zengın mı oldum.bende cesaret olmadığından dediklerimi yapamadım belkı senın bır ısıne yara dedıklerım.
saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye46 yazı

Zzaxiss verdiğin bilgiler parayla almaya kalksan değeri bir hayli olan bilgiler bence. Teşekkür ederim. En azından bana çok faydası olacak.

Arkadaşa gelince bir örnek vereyim taze taze;

Geçen eşim meyve sebzelere şekil veren bir alet almış, basit ve ucuz birşey. Ama gösterişi var. Ev hanımları eve bir şey almaya meraklıdır. Bencede ev hanımlarına yönelik malzeme satabilirsin.

Ekmek speti,
Dolap süsü
Baharat setleri,
İlginç bardak çeşitleri,
Ev takı ürünleri (benim evimde kızılderili maketi ve bezbebekten köy kadını var),
Süslü meyve tabakları,
Saklama kapları
Balkon çiçekleri,
Figürlü saksılar,

Aklıma gelenler bunlar. Biraz pazarları dolaşırsan farkedersin neler alındığını.
İnternetten para kazanma
https://parasesi.net

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Mühendis
Üye215 yazı
"1 - 2 liralık şeyleri 20 ye 30 a satarak, 1 liralık malın fiyatını 40 a çıkarıp sonra da indirimmiş gibi 10 indirerek, "çeşitli pazarlama hileleri" yaparak rabbine tevekkül edeceksin..ardından da rızkını bekleyeceksin.. bu da güzelmiş..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Üye385 yazı
maalesef pazarlama bu demek artık ticaret insanlarınbirbirlerini bir şekilde aldatmasıdır
nasıl mı sıze yasanmıs gercek bır pazarlama hıkyesı seneler evvel olan soylıyeyım.
sene 1998-1999 unıversıtedekı oğrencılık yıllarım suanda turkıyenın en buyuk spor gıyım satan bır zıncır magzaları olan bı yerden pantalon aldım fiyatı 20 tl idi 1 hafta sonra aynı magzanın onunden gectığımde koca bır yazı ınıdırme gırıdk tum urunler %50 den baslayan fiyatlarla ındıırmde ben dedım tabı kendı kendıme (safız ya daha ) kafama .....yım keskı 1 haftada bekleseydım 10 tlye alırdım zaten oğrencısın para az neyse girdim magazaya ula bır baktım aynı pantalon etıketı 60 tl oluvermıs utanmadan bırde uzerını cızmısler 30 tl yazmıslar sordum gorevlıye dedım sız adam mı durtuyonuz burda gecen hafta 20 tlydı adam bıze merkezden boyle yapın dıolar bızde bunu yapıyoruz dedı.adamda maaslı calısan garıban ne etsinki zaten.
yanı pazarlamda urun cok cok onemlı değildir kafalarda yarattığın değer onemlıdır.bır sekılde sattığın malın alıcının aldığı fıyattan daha değerlı olduğunu hissetirebilirsen alıcı mutlu bır sekılde o malı alır.sende karına bakarsın.
ornek olarak gıt vakko-baymen vs... gibi çok pahalı satan markaların sattığı urunler piyasada kı urunlerden 10-20 kat mı daha değerliki fiyatı 10 -20 kat daha pahalı?
pazarlama dipsiz kuyudur akıl akıldan ustundur daha nıce ustaların bıle bılmedığı takdikler vardır ıyı arastırıp urununuze pazarınıza uygun olanı bulup cıkarıp uygulamanız gerekır.aynı taktık her urune her pazara uygulanamaz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye94 yazı
haklısında,vakko,beymen vs gibi markaların ham maddesi,kalitesi,dayanıklılığı çok iyi.O yüzden pazarlama göreceli bir pazar.adi bir pantolona 60TL değil 30 tl yazsan neye yarar,naylon olduğunu anlayan müşteri dalga geçer gider.
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam