Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticarete Başlamak, Bir Fikir Belirtebilir Misiniz?

BaşlatanbrwlandTarih09/09/2012 14:38:49Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye46 yazı
Merhaba Koniks ailesi, bir konuda düşüncelerinize ve önerilerinize ihtiyacım var.

"Bin bilsen de bir bilene danış" diye bir atasözümüz var.

Yapmak istediğim iş alçı ve polyesterden hediyelik eşya, dekorasyon ürünleri, oyun ve oyuncak üretimi.

Bu konuda 2 - 3 aydır araştırma içerisindeyim. Bir çok bilgiye sahibim. Ancak halen netleşmemiş bilgilerim bulunmakta.

Sormak istediğim konudan önce biraz kendimden bahsedeyim. Yorumlarken kolay olması açısından.

İş güvenliği uzmanıyım ve 2000 liranın üzerinde kazancım var. İşimi seviyorum ancak ileriye dönük olarak İzmir'in merkezinden uzakta bir bölgeye taşınıp tarımla uğraşmak istiyorum. Bu nedenle - 1 - 2 yıl içerisinde bu işi bırakacağım. Bu süreç içerisinde kendime yeni bir alan belirlemem gerekli. Araştırmalarım ile şehir dışında yapılacak ban göre en iyi iş küçük bir atölye kurup dekorasyon ürünleri üretmek. İlk yatırım maliyetleri diğer iş kollarına göre oldukça düşük olan bu alanda daha çok yaratıcılık ve hayal gücünün önemi bulunmakta. Çok fazla bir beklentim yok. Tarım ekimi sırasında bana 3 - 4 yıl yetecek asgari geliri sağlamalı.

Bu amaçla 2 yıl içerisinde bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum.

Bu ay içerisinde ilk denememi yapmak istiyorum. Gerekli malzemeler (seramik hamuru, oyma biçme aletleri, rtv2 silikon, polyester malzemesi, sıvı ve toz boya, alçı v.b.) alacağım.

Alçı ve polyester döküm- tekli ve çoklu kalıp yöntemi hakkında akademik bilgim var. (Metalurji ve malzeme mühendisiyim. )

Başlarken yapacağım aşamalar;

Seramik hamuru ile model oluşturmak
rtv2 silikon ile kalıp almak
alçı ve polyester döküm.

Bu konularda sıkıntım yok.

Önerilerinizi almak istediğim konu:

Daha önce ticaret hakkında (küçük yaşta yaptığım ticareti saymazsak) pek bir tecrübem yok. Aklımda belirlediğim bazı modeller var.

Yapılmış modellerin bir bir kopyalarını yapmak istemiyorum. modelimi kendim hazırlayacağım.

Sizce ne tür objelerin modellerini hazırlamalıyım?

Yapacağınız yorumlara göre alanımı belirleyeceğim. Bir çok kişi ticaretle uğraştığından dolayı bilginizin benden daha fazla olduğuna inanıyorum.

Yaptığınız yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

İnternetten para kazanma
https://parasesi.net

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye292 yazı
Sevgili meslektaşım; bende Metalurji ve malzeme mühendisiyim ve 21 Ekimdeki iş Güvenliği Uzmanlığı sınavına girmek için ders çalışıyorum. Ticareti biraz bilirim, geliştirme satış seçenekleri vs. Eminönü piyasasını 3-4 yıldır takip etmesemde iyi bilirim. Ben de bir iş kurmak istediğimde kendi sektörümde ilk aklıma gelen iş fikri hediyelik eşyadır.

Uzun zamandır narlar, filler vs. piyasada çok tutuluyor. Birde seri üretim olabilirse nikah ve bebek şekeri alanında da düşünülebilir. Promosyon alanında da kullanabilecek modeller olabilir ki promosyon devamlı değişen bir iş koludur.

Düşündükçe aklıma gelenleri yazacağım size. İyi günler.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye46 yazı
Sayım meslektaşım yorumun için teşekkür ederim. Sınavında başarılar. Bu gün eminönüne gidip bakacağım. Bulabilirsem malzeme alacağım.

Bende 13 mayısta girmiştim sınava, çoğunlukla kanun ve yönetmelik çalışıp bolca soru ve deneme sınavı çözdüm. Sınav kolaydı 85 aldım.
İnternetten para kazanma

Üye385 yazı

arkadas peki bu urettıklerını kıme ne şartlarda satacaksın yanı dükkan acıp perakende mı yoksa toptan mı?
toptansa kıme satacaksın? onların ıstedğı modelleri uretmen gerekır
perakendese ise dukkanı nerede acacaksın?
vs...
yanı anlatmak ıstediğim senın sorularının hepsının cevabını musterılerın verır
bence direk uretımden başlama tersten basla once al-satla basla piyasayı ogren nerde ne gider kaca gider vs... sonra uretıme gır.
yada bence kendını tamamen tarıma ver o işin piri ol 2 farklı iş için kendini yıpratma.yaparsın yapamazsın değil ama yorucu olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye46 yazı
Zzaxiss yorumun için teşekkür ederim. Keşke yeterli sermayem olsaydı tarım için. 2-3 sene sonra ancak mümkün olacak.

Satışlarımı toptan yapmak istiyorum. Şuanlık işin üretim aşamasını öğrenmem gerekli. Al sat- yapmam malesef uygun değil üretmek en iyisi.

Satışı internet üzerinden yapmayı düşünüyorum alan adı ve yeri hazırda bekliyor. Şu an için hedefim satış yapmak değil model üretebilmek.

Aklımda olan ilk modeller tarihi heykel ve yapılar. Sonrasında oyun ve oyuncak figürleri. Sorunum hangi modelden başlamam gerektiği.
İnternetten para kazanma

Üye385 yazı
bu soruyu bence en ıyı bu ısı yapıpta satanlar durustce cevaplarsa ıyı olur cunku yaptığın işi herkeze her zaman satabıleceğin bir sey değil birde kısmet tabı bellı olmaz ama sadece net üzerınden satısa pek guvenme bence .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye46 yazı
Evet bende benzer düşünceden dolayı buradaki arkadaşlara sormak istedim. Benim elimden gelirse bildiklerim doğrultusunda isteyen arkadaşa yardım edebilirim. Bu durumun gizli saklı bir yanı yok. İnternet üzerinde bir çok yararlı bilgiye ulaşmak mümkün.
İnternetten para kazanma

Üye215 yazı
hediyelik eşyada insan motiflerini aynen çıkarabilirsen satabilirsin.. turistik değeri olabilecek objeler olabilir..bunun için ülkelerin tarihlerini bilecek kadar takip etsen yeter..mesela atatürk heykelcikleri, mevlana gibi.. eyfel kulesi pizza kulesi bağımsızlık heykeli londra kulesi yada lady di, mozart, vs vs ülkeler için önem taşıyan şahsiyetler.. hatta yapabilirsen tüm osmanlı padişahlarını ve belli başlı önemli vezirler sadrazamların olacağı bir set..kaliteli şekilde ve bilinen figürleri birebir çıkarırsan güzel olur..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye18 yazı
öncelikle tarım ı ne yapacaksınız. tarım ne ekeceksiniz. bunu öğrenmek isterim.

diğer hediyelik eşyalara gelince. nevşehir kapadokya bölgesini. gaziantep-ş.urfa. hatay bölgesini turlarla gezip ne gibi hediyelikler satıldığını görmenizi isterim. nevşehir de kendi hediyeliklerini kendileri üretiyolar diğer bir çoğunluğu istanbuldan alınıyor zaten.
ufaktan bi tezgah veya iş yeri açmanızı tavsiye edebilirim. tabi riskli ama bi yerden başlamanızı temenni eder başarılarınızın devamını dilerim.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Yleti?im
Yeni Üye46 yazı
because, mikolife değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Şuan için şehir dışına çıkmam pek mümkün değil. Because söylediklerin aklımda olanlar aslında, bu gün ilk adımımı attım. Super scupy seramik hamuru aldım 454 gr. 32 tl oyma, şekil verme aletleriyle birlikte model için başlangıç malzemelerimi tamamladım. Bu hafta kısmet olursa modellemeye başlayacağım. Yapabileceğime inanıyorum. İsteğim tarihi heykel ve tarihi yapıları modellemek başlangıçta.

mikolife tarım olarak ceviz dikmeyi düşünüyorum. ( Ekim ayında iki yıllık tarım bölümüne kayıt yaptıracağım. )

İnternetten para kazanma

Üye292 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - brwland

Aklımda olan ilk modeller tarihi heykel ve yapılar. Sonrasında oyun ve oyuncak figürleri. Sorunum hangi modelden başlamam gerektiği.

Sevgili Meslektaşım bunlarsa aklındakiler, Eminönünden önce istiklal caddesinde bir dükkan var Galatasaraydan Tünele giderken sol tarafta kalıyor. Tarihi eserler ve önemli kişilerin figürleri var. Burayı mutlaka gezmeni tavsiye ediyorum ( hala açık ise )
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye46 yazı
Meslektaşım, pazar günü imkanım olursa bakacağım. Yorumun için teşekkürler. Şimdilik yapılan modelleri inceliyorum internet üzerinden. Modellemem biterse buraya örnek koyacağım. Aklımda olan modellerin daha önce yapılıp yapılmadıklarını kontrol ediyorum.
İnternetten para kazanma

Yeni Üye26 yazı
bence tarihi eserlerin modellerini yapın hediyelik eşya satan yerlere turistlere satmak için alabilir. camiler, köprüler vs yapabilirsiniz, tarihimizde bolca malzeme bulacağınıza eminim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans