Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emekli Ve Yaşlılara Yönelik İşler

BaşlatannaimkaleliTarih30/04/2012 08:54:07Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye44 yazı
Arkadaşlar
Emeklilerin ve Yaşlıların yaşadığı bölgede 2 dükkanım var.Biri 81 metre diğeri 65 metredir.Emekli ve Yaşlıların yaşadığı bölgede bu dükkanlarımda ne iş yapayım..??

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye88 yazı
En güzel iş onların vakit geçirebileceği bir mekan yapmak. (Lokal, kahvehane, kütüphane vs.)
İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye44 yazı
Aslında kahvehane yapmak lazım bölgede yok.Ancak burda kahvelerde kumar oynuyorlar.Bu nedenle yapmak istemiyorum.

Yeni Üye37 yazı

Emekliler Lokali yapabilirsiniz. Kumar oynamaktan kasıt iskambil, tavla, okey gibi grup oyunlarıysa eğer ve pek onaylamıyorsanız durum farklı tabiiki..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye88 yazı
çevremdeki tüm emekliler bu tür şeylere bayağı meraklılar. bugüne kadar böyle bir mekanda kitap okuyanı nadir görüyorum. Faba arkadaşımızın dediği gibi kağıt ve taş oyunları oynatmayı pek düşünmüyorsanız ona göre farklı bir şeyler düşünmemiz gerekebilir.
İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye4 yazı
hobi malzemeleri satabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye24 yazı
Aklıma Birşey geldi.

3 yıl kadar önce Edirne seyehatlerimde Selimiye camii gölgesinde bir çay bahçesinde otururken mekanın dolu olması ve benim masada tek oturmam nedeniyle 2 yaşlı oturabilirmiyiz evladım demişti.Ne demek lütfen buyrun efendim demiştim ve sonrasında sohbete başlamıştık.Hayatta alışveriş gibi gezmek gibi zevkleri azalmış bitme noktasında..Tek istedikleri sohbet edecekleri biryer.Ama gençlerinde takıldığı yerlerde oturmak onların içini hiç açmıyor.Hatta o gün kaç kez ahh ahh senin yaşında olsaydım cümlesiyle karşılaşmıştım.Sanırım gençlerin olduğu yerlerde geçmişlerine takılıp içleniyorlar.Hatta çocuklar izin verse huzur evinde yaşamımızı devam ettimek isteriz enazından bol bol hatıraları anlatacağımız arkadaşlarımız olurdu demişlerdi.O nedenle sadece yaşlılara özgü bir sohbet mekanı onların arayıpta bulamadığı bir yer olur düşüncesindeyim.Bu arada biri çay içmeyi çok seviyordu.Sohbetimiz bitene kadar enaz 10 bardak çay içmiştir.Çok tatlıydılar ve o sohbette ben onlardan çok şey öğrendim.Hayata bakışları inanılmazdı.Bakış açıları o kadar genişki herşeyi görüyorlar.Yaşlılık dağa tırmanmaya benziyor tırmadıkça yoruluyor ama görüş alanları artıyor gibi böyle bir söz vardı çok doğruymuş.Sözlerimden belki bir fikir çıkarabilirsin.Hayatımın bir noktasında bir hatıramı anlattım.Yalnız böyle bir mekan için yeriniz dar gibi geldi bana.Yinede son karar sizin olacaktır.saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
Üye203 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - feritaybars

Hayata bakışları inanılmazdı.Bakış açıları o kadar genişki herşeyi görüyorlar.Yaşlılık dağa tırmanmaya benziyor tırmadıkça yoruluyor ama görüş alanları artıyor gibi böyle bir söz vardı çok doğruymuş.

Sayın feritaybars çok güzel paylaşım için teşekkürler.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye44 yazı
evet konu güncel yorumlar için teşekkür ederim herkese.

Yeni Üye26 yazı
yanınızda birkaç eleman istihdam ederek bu tip yaşlı kişiler için eve hizmet sistemi kurabilirsiniz belki. işte dışarı çıkıp alışveriş yapamayan kişilere alışveriş yapıp evine bırakmak (tabi ufak ücretler karşılığında) ne bileyim faturalarını ödemek vs gibi. gerektiğinde aracı olan yaşlı kişilere şöförlük yaptırır istediği yere ***ürüp getirirsiniz, ya da kendi aracınızla. düşününce onlara yardımcı olabilecek her şey olabilir, evine eleman yollayıp kitap okumak hatta temizlik yaptırmak, yemek yaptırmak bile olabilir. elemanlar pazarlama yapıp yaşlı kişileri hizmetlerinizden bilgi sahibi yaparlar sizde ofiste intenetten vs fatura öder gerektiğinde elemanları alışverişe vs yollarsınız. karşılığında da belirli komisyonlar alırsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans