Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dropshipping Sistemi-e-ticaret

BaşlatanomermaniTarih03/09/2012 16:38:17Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye26 yazı
Arkadaşlar merhaba,

Dropshipping tecrübesi olan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.Karşılaşılabilecek sorunlar,dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir bu sistemin? Ve ürünleri kendi e-ticaret sitemi açmak dışında nerede ne şekilde pazarlayabilirim?(gittigidiyor,sahibinden.com dışında)

Bir de izmircarsi.net adında bir domainim var.Açık kaynaklı opencart yazılımını siteye yükleyip satış yapma planım var.Sizce Türkiye çapından ziyade satışı tek bir şehire indirip reklamını da ona göre yapmak mantıklı bir iş midir? Reklam yöntemleri neler olabilir? (Otobüs durakları,Karşıyaka-Alsancak-Kemeraltı gibi yerlerde broşür dağıtıp afiş yapıştırmak,facebook ta reklamı izmir'e filtrelemek ve İzmir'le alakalı facebooktaki sayfa ve gruplara reklam vermek )Aklıma gelen yöntemler bunlar.Ve bu siteden hediyelik eşyave kıyafet dışında ne pazarlanabilir? İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye241 yazı
Hocam öncelikle selamlar, eğer satış portföyün İzmir ile kısıtlı olacaksa bu yapmayı düşündüğün reklam maliyetine işlek bi yerde dükkan aç aynı hesaba gelir sonuçta hedef müşteri kitlen İzmir...

Ama izmircarsi.com ile satış düşünüyorsan sadece izmiri hedef alman çok büyük yanlış olur bu şampiyonlar ligine paf takım ile girmek gibi bir somut örnek olabilir...

Birde bir diğer sorun izmircarsi.com çok genel bir domain yani ben bu domaini duysam içinde ne var diye merak ederim ama sen onun içerisine tekstil, gıda, hobi, ya da ne bileyim muhtelif diğer ürünleri koyarsan o zaman domaini öldürmüş olursun kimsede bişi almaz...

izmircarsi.com domainini bence izmire özel ürünlerin satışı ile bütünleştirip ülkemizdeki ve yurt dışındaki İzmir sevdalısı insanlar sistemine çekebilirsin, kişi bu domaine geldiğinde içinde ister istemez İzmire özgü bir ürün bulmak ister...

Konu ile ilgili aklıma gelenler bunlar bu arada İzmirde yaşıyorsunuz netten dropshipping değilde size önerim aklınızdaki ürün çeşidini kemeraltında toptancılarda bulabilrsin bir şekilde güven verip konsinye mal çekmeyi deneyin olmadı sık sık ziyaret edin ellerindeki ürünleri alış fiyatlarınızı belirledikten sonra nete ilan ekleyin satılan bir ürün olursa ordan alıp kargoya verin böylece dropshippingteki kargo sürecini kısaltmış olursunuz hemde zaten İzmirde bulamıcağınız ürün yok o yüzden bu dediğimi iyi düşünün.

Ben bu dediğimi çok yaptım ama şimdi kendi işimden dolyı ona vakit ayıramadığım için artık ilgilenmiyorum...

Saygılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye95 yazı
koniks de Dropshipping yöntemi ile konu açılmıştı. ürünümüzü satın sizde kazanın felan filan yazıyordu.
ürünlerini sahibinden.com da 2 ay yayınladım. soran bile olmadı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye27 yazı

İnternet sitenizde ürün satışı için çeşitli tedarikçiler bulabilirsiniz,hatta koniks te tedarikçi soranlar vardı.
Bölgenizde ki yerli ürünler olabilir mesela.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Yeni Üye26 yazı
Değerli yorumlarınız için teşekkürler.Konu Güncel.. :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?retmen
Yeni Üye7 yazı
dropshoping bi nevi komisyonculuk ama bununla ilgili detaylı bilgi arkadaşın dediği gibi daha önce forumda bahsedilmiş oradan baka bilirsin

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye7 yazı
arkadaşlar baya bi araştırma yaptım adam akllı bi site yok herkes kendine kazandırıyor yurt dışı firmalarda aynı yurt içi tam bi soyguncular ya site vermiyo veriyorsada müdahale etmek yok vs vs sıkıntı yani ben zannetmiyorum para kazanmak çok zor yani kazanan biri varsa onlarda siteler iyi araştırın derim ben saygılarımla

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Kamu sektörü